12. april 2016

WINE RACK

Vi har endelig fået vores fine vinreol op. Det er halvdelen af en gammel fransk Champagnereol, kaldet en champagne pupitre. En pupitre er en vinreol, hvor flaskerne står skråt/på hovedet og bliver drejet hver dag over en periode, så gær resterne samles i flaskehalsen. Den er beregnet til at stå på gulvet som en buk. Det er en virkelig flot måde, hvis du spørger mig, at have sine champagne- og vinflasker stående/hængende på i hjemmet. Vi fandt denne halve pupitre på den blå avis. Normalt ser man reolen stå i en A-form, men man kan altså også sagtens hænge en halv pupitre op på væggen, som vi har gjort det.

Flaskehalsene stikker et par centimeter ud på bagsiden, så man kan ikke skrue den direkte på væggen. Den skal “svæve” og have lidt afstand til væggen, og der er her det bliver sjovt. Skal man montere pupitren i murværk er det nogenlunde lige til. Man anvender nogle gode store franske skruer eller lign. og så bruge nogle rørstykker som afstand til væggen. Vores vægge er tynde gipsvægge, hvorfor vi har været nødsaget til at boltre pupitren hele vejen gennem væggen. Lasse fandt på denne fine løsning med fire fine møtrikker. Lasse har boret hele vejen gennem væggen med et 12mm bor, og stukket 12mm gevindjern igennem. På bagsiden sidder blot en møtrik og en spændeskive. Mellem væg og pupitre (rundt om gevindjernet) sidder så afstandsstykket. 5cm stålrør med en spændeskive for hver ende. Gevindjernet rager så ud gennem pupitren og spændes så til med møtrik og spændeskive igen. Et voila!


We finally got our wine rack up hanging. It is half of an old French Champagne riddling rack, called a champagne pupitre. A pupitre is a riddling rack in which bottles are tilted and is rotated each day over a period of time, to remove sediments from the wine. The bottles undergo a process known as riddling. These unique, distinctive racks are not only useful but provide an endless amount of decorating possibilities. For example as we use our riddling rack for our wine collection. 

Kommentarer

 1. Mette - 12. april 2016

  Hvor er den flot! Var I heldige at købe den af en privat person på dba eller var det en virksomhedsprofil? Jeg leder efter netop sådan en løsning til vores stue med samme smukke nuance og patina i træet 🙂

  1. Tak, vi er også glade for den. Ja, vi fandt den via dba af en privatperson. Handler kun privat på dba! 🙂

 2. Simon - 12. april 2016

  Hej Mille Emilie.
  Den er virkelig flot! Har I købt den, som den ser ud, eller måtte I behandle den for at få den så nice? Jeg har fundet en pupitre på dba, der er tjærebehandlet og vil gerne have den noget lysere (efter at have set jeres er jeg ikke længere i tvivl :-)) – men jeg er dog lidt i tvivl om, hvordan jeg skal gribe det an: om slibning er nok, eller om den skal afsyres først, eller noget helt tredje?
  – Simon

  1. Hej Simon,
   Vi har købt vores sådan ja. Men jeg er sikker på man sagtens kan give den en god slibning og så en omgang olie, evt med noget lyspigmenteret olie, som giver det en lysere overflade.Tror ikke afsyring er nødvendigt. røv evt. at hør i dit byggemarked, der ved de jo alt om de forskellige træolier 🙂

 3. Lige den løsning jeg leder efter til min, var så heldig at finde en i sommers til 500kr så nu skal den op at hænge ?

 4. Olivia Øgendahl - 12. april 2016

  Hvor købte du skruerne?

  1. Mille Emilie - 12. april 2016

   Åh, det husker jeg ikke. Bauhaus formentlig.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret