20. marts 2019

Vores nye snedkerkøkken – del 1

I går blev vores smukke nye snedkerkøkken leveret. Vi har ventet på det her i flere måneder. Køkkenet er et snedkerkøkken og er fra Oak Studio.Vi havde første møde med Oak Studio tilbage i efteråret, og vi har sidenhen snakket frem og tilbage, været i en designproces, skiftet meninger 100 gange for til slut at ende her.

Endnu en “Millepæl” 

Vi har i samarbejde med Oak Studio designet vores helt eget køkken, valgt vores helt egen NCS farvekode og bestemt præcis hvordan låger, sider og alting skulle se ud. Det er for vildt at se alle vores tanker og idéer blive ført ud i livet på den måde. Vi er gået med en ret klassisk stil med køkkenet. Man kalder den her type køkken for et “shaker-køkken”, som er den her lidt herskabelige, og elegante gamle stil, med respekt for de klassiske Shaker-håndværkstraditioner. Det er virkelig en milepæl det her! (“Millepæl”.. høhø.. get it?)

I går kom de altså og påbegyndte opsætningen af køkkenet. De fik sat hele langsiden op, samt køkkenøen. Nu mangler der bare de to højskabe til venstre for langsiden, og så skal alle hvidevarer monteres. Det gør de faktisk ‘as we speak’. Giiiisp. Vi skal derud senere i dag, og jeg glæder mig sådan til at se det. Husk at følge med på mine stories på min instagram, hvor jeg deler derfra. Har også lagt det hele i mine highlights, så man kan se det der, hvis man ikke lige ser mine stories “in the moment”. (Psst.. der ligger både fra køkken, badeværelse og generelt hele renoveringen. Go crazy!)

Næste step er alle de små detaljer; greb, vandhane, vask, ovn og selvfølgelig bordplade. Vi har valgt messinggreb, som vi synes passer godt til stilen. Og så glæder jeg mig helt åndssvagt meget til at vise jer vores nye kæmpe ovn. Vi har nemlig valgt en 90 cm bred ovn, haha.. mindr ekunne ikke gøre det. Og hvis en ovn kan være smuk – så er vores ovn altså virkelig smuk. Ha! Den passer så fint til stilen. WOW! Så stay tuned… Det bliver i del 2!

Men første del af køkkenet kommer her – del 1 af vores grå køkkendrøm!

Første skabe bliver monteret. Her langsiden af køkkenet, hvor vi får kogeplade, ovn, emhætte og masser af god skuffeopbevaring. Til venstre for langsiden, ude heeeelt til venstre i billedet her får vi to højskabe, hvor an ene side bliver køleskab  og den anden bliver låger + en lille fryser. Smart! De bliver bygget ind i væggen, så lågerne flugter med væggene. 

Et hurtigt glimt at køkkenkaosset fra den anden ende.

Sådan her ser skufferne ud inde bag ved fronterne. Det er sgu næsten helt synd de skal pakkes ind, hva? Vo overveje kort et TRÆkøkken, men med trægulv synes vi det ville blive lige lovligt trækasse-agtigt og stilen passer måske heller ikke heeelt til husets oprindelige og herskabelige look. Men de er flotte!

Til gengæld får vi glæden at de smukke skuffer, hver gang vi åbner dem. Alle skuffer er designet med hjemmedesignet inddelinger. Kvaliteten er SÅ lækker! Må næsten lave en video af det køkken, så I rigtig kan se detaljerne. Det er svært at fange på billeder. 

Så kom skuffefronterne på. Vi har valgt en grå finish, og får så messinggreb på. Vi har valgt skuffer da vi synes det er det mest praktiske for os i vores hverdag. Vi har ligeledes valgt skuffer-med-skuffer inden i fra. I ved, de der skuffer, hvor der så er en lille “hemmelig” skuffe indeni skuffen, hvor man fx har knive osv i. Det giver ikke mening i mit hovedet. Haha!

Fliser på væggen? Hjælp.

Køkken-øen bliver langsomt til… På langsiden har vi jo den store væg. Her bygger vi en smuk emhætte i gammeldags stil. Med sådan en stor hvid kasse udenom med stuk osv. MEN vi overvejer meget at sætte metrofliser op på hele væggen – fra bordpladen og hele vejen op. Lige som vi har det i lejligheden i dag. 

Det er SÅ dejlig nemt at rengøre, og vi er slet ikke til sådan en stor stålplade bag kogepladen. Vi tænker umiddelbart metrofliser (uden facet) eller måske køre samme fliser på væggen, som de fliser vi har i vores nye badeværelse. Jeg hælder dog mest til kvadratiske fliser denne gang, men Lasse er mest til metrofliserne som vi kender dem. Dog uden facet denne gang!

Hvad tænker I?

Lidt flere detaljer af øen og kontrasten fra sildebensgulvet og den grå nuance. Øj, hvor er jeg tosset med det! Glæder mig stort til at få pappet af tage køkkeent i brug.

På mandag kommer bordpladefolkene og måler op til vores smukke nye bordplade. Øj øj øj, jeg glæder mig. Den bliver først monteret om nogle uger. Sådan er det! Det går nok. Godt svigermor bor lige om hjørnet, så må vi komme forbi til mad der i en periode. Ha!

SÅ blev køkken-øen monteret – næsten færdig! Vi får siddeplads på den ene side og vask, opvaskemaskine og skraldespand på den anden side. Jeg glæder mig stort til at stå der og vaske (hjemmedyrkede) tomater, mens Frida og Lasse sidder og holder mig med selskab. Ha! De små glæder <3

Så skal vi have fundet nogle smukke barstole, som man sidder skide godt i. Helst med rygløn. Vi har en enkelt barstol, men det er mere en høj skammel. Uden ryglæn. Den er super smuk og meget fin, men man sidder ikke fantastisk på den i flere timer. Vi skal have nogle super gode barstole, hvor man rigtig kan slænge sig med sit store glas rødvin. Ha!

Har I nogle gode bud på barstole? Så mid mig gerne en kommentar. 

Kommentarer

 1. Malene - 20. marts 2019

  Er på team Lasse vedr metrofliser ? det vil give en smuk sammenhæng med jeres fantastiske badeværelse ?

  1. Haha.. Elsker vi er delt op i teams! 😀 Jeg tror også Lasse får sin “vilje” her. Det ville være smukt at køre stilen videre ud i køkkenet. MEN samme flise fås i kvadratisk form. Jeg synes den kvadratiske flise kan noget.. Men måske det bare er finere det er helt samme flise, så der er en rød tråd. Vi har alligevel en hel del kasser tilbage fra badeværelset. Ha!

   Tak for input <3

 2. Charlotte - 20. marts 2019

  Bliver SÅ smukt! Mit forslag ville være Gubi Beetle barstol ??

  1. 1000 tak! Vi er også SÅ spændte på at se det helt færdigt.
   Orv ja. Gubi’s barstole er så flotte. Det var et godt bud! den er jo så smuk. Og så i en støvet velour. Wow!

 3. Sophie - 20. marts 2019

  Jeg tror, at jeg helt ville vælge fliser på væggen fra! Vi har metrofliser i vores køkken a la det i har i jeres nuværende køkken, og jeg må sgu sige, at jeg er ved at være lidt træt af looket i vores køkken.. måske det bare er mig, som er sær 😉
  hvad synes du om fx en messingplade i stedet for? den kunne fx gå langs hele væggen og så måske fx 40 cm op.. og så nogle flotte væglamper over..

  1. Hehe.. det er jo en smagssag med de fliser. Vi ELSKER dem stadig, og har dem i vores nuværende køkken i lejligheden på 5. år! Vi har hvide fliser med hvid fuge, så de er jo ret neutrale. Havde vi sort fuge, var jeg nok blevet træt af det. Men ved det ikke. Jeg synes dog det kunne være sjovt at køre de kvadratiske i stedet, for netop at prøve et lidt andet udtryk. Men Lasse er mest til de “almindelige” metrofliser. Har i sort fuge i jeres mon?

   Vi er egentlig bare slet ikke til “plader”, som bryder hele den hvide væg. Men måske man skulle google lidt for at undersøge mulighederne. Kunne være flot med noget messing. Men messing er jo også lidt en “trend”-ting lige nu. Grebbene får vi jo i messing, men de er lidt lettere at skifte ud, hvis vi en dag bliver trætte af det gyldne look. Så er en hel vægplade jo lidt sværere. Hehe..

   Vi må lige i tænkeboks. Det bliver nok først lavet når vi er flyttet ind anyways… TAK for input 😀

   1. Sophie - 20. marts 2019

    Ja, du har helt ret -smag er forskellig og gudskelov, ellers blev det lidt kedeligt 🙂 Vores flisevæg i køkkenet er meget lig den i har i jeres nuværende køkken. hvide metrofliser (facet) og hvid fuge fra køkkenbordshøjde og op til loftet. Tror muligvis at dem vi købte huset af for 1,5 år siden har haft været inspireret af jeres køkken 🙂 Måske jeg ville være mere glad for det, hvis det var mig selv, som havde valgt køkkenet og selv havde bakset med at sætte fliserne op..

 4. Michelle - 20. marts 2019

  Vi har lige renoveret vores køkken og det ligner meget jeres ? det var bare et gammelt snedkerkøkken, som vi har malet mørkegråt med greb og armatur i messing. Vi har sat metrofliser (med facet) op helt fra bordplade til loft på 2 vægge i køkkenet. Det er så smukt ? så det ville jeg selvfølgelig vælge ?

  1. Ejjjjj manner… kan du ikke sende mig et billede på instagram??? DET må jeg da se! Det lyder SÅ flot <3

   Vi overvejer facetten fra, mest fordi vi så ville køre samme stil, som vi kører på badeværelset og dermed kunne lave en rød tråd. (plus vi har en del kasser tilbage af fliserne. HA!) Men ved det sgu ikke.. alle de muligheder!

 5. Helle - 20. marts 2019

  Det bliver så lækkert. Med hensyn til væggen, så tror jeg at jeg ville lade væggen stå “bar” altså bare male den i samme farve som resten af rummet. Kunne tænke om fliserne måske ville tage meget fokus i det smukke rum. Er i øvrigt helt enig med hensyn til en plade – det ville være en skam.

  1. Tusind tak! Nu begynder det at tage form 🙂

   Det kan godt være de vil tage fokus, men så igen, hvis vi går med fliser skulle de være hvide med hvid fuge, som vi har det idag i lejligheden. Der synes jeg faktisk ikke de tager fokus, men giver lige de helt flade hvide væg et løft. Åh, den er svær!

   Nej, vi skal ihvertfald ikke have en plade op! Det er jeg ikke så vild med. Men hvad kan man så gøre istedet?

 6. ML - 20. marts 2019

  Ville klart vælge uden fliser, det vil tage alt for meget fokus fra det smukke køkken. Vores maler har maler specielt med en maling som er nem og tørre af og efter 1 år er der stadig ingen problemer. Smukt smukt køkken! Ellers hvad med en plade magen til bordpladen, sender dig lige et billede på insta

  1. Jeg tror det kommer an på hvilke fliser man vælger, og fugen ikke mindst. HVIS vi vælger fliser, så bliver det hvide/lyse fliser med hvide fuge. Det har vi også i lejligheden i dag, og det er ikke fliserne der stjæler fokus fra køkkenet. Men måske det kunne være skægt at prøve noget andet end fliser.. eller måske, i hvert fald, noget andet en metrofliser. De er lidt søgt efterhånden. Hehe…

   TAK for billeder på insta. Det er også virkelig smukt med marmor langs væggen. Det kunne også være en mulighed. Der er mange gode bud. Det er noget vi først laver når vi bor i huset, så det er ikke sådan en haste-haste. Så mon ikke vi finder en god løsning! 🙂 TAK for input i hvert fald.

 7. Jeg er helt klart til en væg med de klassiske, kvadratiske fliser. De ville være så fint at lade fliserne i badeværelset blive derinde. Variation giver altså noget særligt. Netop når de to rum ligger så tæt på hinanden.

  Mht. barstole, så laver & Tradition nogle virkelig flotte, som man sidder stjernegodt i 🙂

  1. Ihh.. jeg synesogså de kvadratiske fliser kan noget. Men Lasse er ikke så pjattet med dem, så vi må jo finde et kompromis. Ha! Måske vi skulle føre sildebenene op til væggen, nu når vi har det på gulvet. Kunne også være fint. Hvide/lyse sildeben.. Hmm.. svære beslutninger! Tror også det bliver lidt for meget med de samme fliser i både køkken og bad, det er fint at holde det adskilt 🙂 Det tror jeg du har helt ret i.

   Uhhh ja, &Tradition laver også nogle virkelig flotte barstole. Tak for tippet! 🙂

 8. Veronika - 20. marts 2019

  Go go med metrofliser. Vi har valgt den ubehagelige skammel barstol Dot af Arne Jacobsen. Ha. Det var kompromiser. Stod det til mig, havde jeg valgt barstolene fra &TRADITION PAVILION AV7, de er virkelig flotte!

  1. Hehe.. vi må se hvad det ender med, med de fliser! 😀

   Haha.. skægt! Vi har også én Dot stol. den er jo super smuk, men det er ikke en barstol man slænger sig på. Men den er fin som en ekstra stol 🙂 Vi skal have noget med ryglæn også.

   Åhhhh ja &Traditons Pavilion stole er SÅ smukke. Elsker dem i træ, hvor man rigtig kan se detaljerne. SÅ smukke!

 9. Mette - 20. marts 2019

  Det bliver smukt uanset ?
  Men det er også en stor beslutning ?
  Vores løsning er ikke trenden lige nu, men den er meget neutral og samtidig praktisk – vi har malet væggene i en ekstremt slidstærk maling, som kan holde til at blive vasket ned. Foran vask og komfur, har vi en glasplade i samme farve som væggen.
  Dejligt at følge med, bliver spændende at se resultatet ?

  1. Ja, det skal nok blive pænt. Nu flytter vi lige ind, og så må vi se hvad vi ender med 🙂
   Tak fordi du følger med.

 10. Tine Bjerregaard - 20. marts 2019

  Jeg ville vælge fliser som matcher dem i jeres nye badeværelse, så huset får et helstøbt udtryk. Og så ville jeg vælge barstole fra Mater ?. Det bliver så fint hos jer ????

  1. Det kunne også se virkelig fint ud, men måske det bliver for meget? Måske man skal holde de to rum adskilt? Svært! Men mon ikke vi finder en løsning 🙂

   Åh ja, MATER.. de laver også sådan nogle pæne ting! Tak for tip!

 11. Diana - 20. marts 2019

  Flot køkken! Håber at I er belvet glade for det. Må jeg spørge hvilken farvekode jeres grå køkken er? Hvis du kende denne?

  1. Mille Emilie - 20. marts 2019

   Hej Diana,
   Vi elsker vores køkken – også her to år efter det blev sat op!
   Farven vi har valgt er en NCS-farve. En grå nuance som hedder S3500-N, som er sådan en dejlig varm grå farve.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret