Kategori -
30. oktober 2019

Vores nye RUNDE spisebord

{Reklame for Træfolk – Vi har fået rabat ved køb af spisebordet}

ENDELIG kom vores nye spisebord, og jeg har sådan glædet mig til at vise Jer det. Vi købte det faktisk for 2 måneder siden, men leveringen tog lidt tid (7 uger-ish) da bordet er håndlavet helt fra bunden. Men med sådan en kvalitet og lækre detaljer venter jeg gerne på godt håndværk.

Vi har købt bordet hos TRÆFOLK, en forholdvis ny dansk virksomhed, som producerer møbler og interiør i træ. Hos Træfolk laver de alt fra plankeborde, bænke, havemøbler og mindre køkkensager. Man kan også få speciallavet møbler – fx så jeg at Ditte har fået lavet den fineste langbænk på specialmål til deres spiseafdeling/stue.

Træfolk er et dansk møbelbrand fra 2017, der udlever de nordiske designtraditioner ved at skabe flot håndværksmæssigt og funktionelt design i træ. “Vi går aldrig på kompromis, når det gælder detaljer og kvalitet i vores produkter. Alle vores produkter er produceret på eget snedkerværksted i Danmark. På den måde kan vi garantere høj kvalitet og en bæredygtig produktion. Vi tror på det simple og stilrene design, fordi det skaber tidløs og langvarig glæde for vores kunder.”

Bordet er lavet i massiv FSC-mærket egetræ og foden er lavet konisk med lameller, der giver en virkelig smuk effekt. Lamellerne på den nærmest kegleformede fod er meget elegant monteret, hvor skruehullerne er proppet med træ. Det er simpelthen sådan en fin detalje, en detalje vi jo faktisk selv har anvendt på vores træterrasse.

En lille sidenote: Man kan faktisk ikke se det, men under lamelfoden er der 8 justérbare fødder, så det altid kan stå helt stabilt – uanset underlag. Ret smart!

Og netop detaljerne er noget Træfolk også går meget op i! Der bliver kræset for detaljerne i en grad der er for feinsmeckere. Kvaliteten er utrolig høj, og der er tænkt på de bæredygtige værdier – det hele er snedkereret her i Danmark, så man får altså virkelig noget for pengene her.

En anden lille ting jeg elsker ved vores nye bord er at der ikke er fire bordben. Det forstyrrer ikke, hverken udseendesmæssigt men heller ikke når man sidder ved bordet. Det er rart at man ikke ramler ind i sådan nogle ben. Ha!

Jeg har længe fulgt med i TRÆFOLKS rejse på Instagram. Jeg synes de laver nogle vanvittigt fine ting. I starten af året var jeg på besøg hos Mia Mortensen, som har et af deres aller første runde egetræsborde.

Det var faktisk her jeg virkelig forelskede mig i bordet. Jeg havde indtil da kun set det på Instagram, men her fik jeg så alle de fine detaljer at se in real life. Jeg var solgt som stanglakrids og kunne simpelthen ikke få det ud af hovedet, så vidste bare jeg måtte eje det.

Har bordet udtræk?

Allerede dengang tog jeg kontakt til Træfolk, for at høre om de mon lavede bordet med udtræk. For jeg ville smadder gerne købe et bord hos dem. De laver ikke bordet her med udtræk, da det er en lidt større konstruktion.

Så indtil nu findes det altså kun uden udtræk. Lasse og jeg tænkte i nogle måneder, og besluttede os for alligevel at købe bordet. Og selvom vi har fået lidt rabat ved købet her, er det stadig mange penge for et bord. Men kvaliteten er virkelig mere end i tiptop, servicen lige så og så elsker jeg det bæredygtige element hos Træfolk.

At bordet er rundt og uden udtræk har vist sig at fungere helt upåklageligt. Ingen grund til bekymring omkring det. Vi har allerede siddet 8 mand omkring det til stor middag, helt uden problemer. Der er plads til både tallerkener, glas, fade, blomster på bordet, lys, og ja.. alle vores gæster.

I vores søgen efter det perfekte runde spisebord, besluttede vi os ret hurtigt for at vi ikke ville kigge efter et bord kun med udtræk, for det begrænsede os faktisk i vores søgen.

Til daglig er vi jo bare os, og der er størrelsen her rigeligt fin til vores behov. Og i værste fald, så kan vi jo hive et havebordet ind, eller smække to plader ovenpå med bukke i hver ende, de få gange om året hvor vi har større komsammener, hvor vi er mere end 8 personer. For det er virkelig få gange om året vi er mere en 8 mand.

Viola! Så har man nemt og hurtigt et stort bord.

Hvorfor et rundt bord?

Der er noget særligt hyggeligt over et rundt bord. Og efter vi er flyttet fra lejligheden, har vi kigget efter et rundt spisebord. Vores store betonbord fyldte desværre lidt for meget til rummet, og passede heller ikke heeeeelt til stilen i huset.

Det hele blev enormt kantet med firkantet køkkenø, firkantet sofabord lige op af og så et firkantet bord. Det hele føltes meget kasse-agtigt i rummet, så et rundt bord ville uden tvivl bløde det lidt op. Det har det heldigvis også gjort. Rummet virker meget større og hele indretningen står bare bedre sammen nu. Jeg er tosset med det!

Hvad så med betonbordet? Vi købte betonbordet af en gammel bekendt, som havde det stående på sit kontor. Så det er købt brugt, og måske vi overvejer at sælge det videre, så andre kan få glæde af det? Det er sådan et skønt bord og ret råt. Måske vi kommer til at bruge det som stort arbejdsbord en dag? Hmm.. Det må vi lige sunde os lidt på. For nu står det i vores opbevaringsrum, men det er jo lidt synd det bare står der.

De gode værdier og genanvendelse af trærester

TRÆFOLKs værdier ligger i kvalitet, design og bæredygtighed. Værdier jeg som forbruger er særligt glad for og vægter højt når jeg køber nyt. Men når de laver et bord som dette, vil der automatisk være en masse resttræ. Det kan jo ikke undgås. Og hvad sker der med det?

I stedet for bare at smide resttræet ud, (gen)anvender de det til andre mindre fine produkter, som fx skærebrætter, bakker, knivholdere, køkkenrulleholder m.m. Du kan se deres udvalg her.

I forbindelse med at vi har købt dette smukke spisebord, har vi fået en lille gave med oven i købet. Ved produktionen af dette spisebord har der været noget resttræ til overs.

Men i stedet for at smide ud, så har TRÆFOLK genanvendt det til skærebrætter og sendt med som en ekstra gave. Sødt ik? Jeg synes de er så fine, og de fejler jo absolut intet, selvom det er resttræ.

Intet træ er spildt!

Lille diskret logo! Normalt er jeg ikke så vild med at der er logo på tingene, men det her synes jeg er så fint til – og igen er der bare kræset for detaljen!

Kommentarer

 1. Annemette - 30. oktober 2019

  SÅ fint et bord 😍
  Jeg krydser fingre for at de tager udfordringen op og forsøger sig med at lave det med udtræk 🤞🏼
  Vi har længe ledt efter et smukt rundt bord i lyst træ med udtræk – uden 4 trælse ben..
  indtil videre har vi ikke fundet en afløser til vores elskede gamle runde birketræsbord – så vi lever med dets 4 ben og uoriginale tillægsplader indtil vi finder det helt rette alternativ.. 👌🏼

  1. Mille Emilie - 30. oktober 2019

   Tak! Jeg synes også det er så smukt ✨ Til vores behov er det fint uden udtræk. Er I ofte mange mennesker ved jeres? Ellers kunne I jo overveje at hive et havebord ind eller lægge nogle plader ovenpå ved større forsamlinger. Vi har siddet 8 mand ved dette bord helt uden problemer. Masser af plads til det hele. Men det er selvfølgelig en smagssag.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret