Kategori -
3. maj 2019

Vores nye badeværelse – del 3: Detaljerne

SÅ venner, kom indenfor i vores badeværelse!

Nu er vi altså langt om længe ved at være i mål med #evighedsprojektet aka. vores badeværelse. Der må være mindst 10.000 fliser.. Haha!! Det er vores favorit rum indtil videre. Det har taget os, hvad der føles, forevigt at nå hertil. Ha! Men vi mangler meget meget lidt før det står helt færdigt. Vi mangler et skab (har set mig lun på et brugt tandlægeskab) til håndklæder, cremer, nips og den slags, lidt knager, lidt fuge hist og her.. men SÅ er vi altså også ved at være der.

Vi har endelig fået glas i halvvæggen, og har dermed også fået sat de sidste klinker og hjørner på, så nu skal der faktisk kun fuges i hjørner og kanter, så står den også helt færdig. Så dejligt at være nået hertil.

I kan se mit moodboard for badeværelset HER, fra inden vi gik i gang. Det har vi altså ramt meget godt, synes jeg. Drømmen er stadig sådan et glasloft, som jeg også viser i moodbardet, men det er altså nedprioriteret til fordel for ALLE de andre ting vi skal have lavet færdige. Ha! Men det kunne nu stadig være åndssvagt flot.

Gyyys.. hvad med kalk?

Flere af Jer har udvist bekymring for vores sorte fliser og kalk, gyyyys! Men det har vi selvfølgelig taget højde for. Vi har nemlig givet hele brusekabine imprægnering, og så har vi fået installeret et kalkanlæg, så det bliver minimeret. Smart! Men derfor tørrer vi stadig af med både svaber og et lille “tørre af-håndklæde”. Det har vi faktisk altid gjort, og det holder en brusekabine rigtig pæn. Det tager kun 2 min efter badet så det er til at overkomme, og bliver hurtigt en vane. Det er ikke så besværligt som det lyder. Hehe..

I er så mange der har fulgt med og flere af Jer har spurgt ind til vores badeværelser, så inden jeg viser Jer det helt færdige resultat (meget snart, promise!), så får I altså her en masse detaljebilleder. Et lille smugkig af de forskellige ting; brusearmatur, vandhane, spejl, lamper, klinker, gulv, toilet und alles.

Hvis I sidder inde med spørgsmål, så spørger I endelig bare. Enjoy & god weekend!

Let there be light

Vores smukke runde lamper er fra Nuura Lighting og er modtaget i indflyttergave. Jeg synes de er SÅ smukke og passer vildt godt til stilen. Vi havde faktisk allerede kigget på disse lamper inden vi var gået i gang med badeværelset, for det var præcis i den her stil vi ønskede dem.

Messingpladen er i sådan en mat finish, men er noget lysere i virkeligheden end på billederne her. Det er lidt svært at fange på billeder, men håber I kan fornemme dem. Vi har sat en lysdimmer på, så vi kan skrue op og ned for lyset, og så har vi 6 spots i loftet også, så godt med lys!

IKEA hack

Området ved håndvasken. Møblet er “bare” sådan et fra IKEA, som vi har lavet et #ikeahack på. Det kommer også snart på bloggen. 

Den sorte knage er en jeg har haft i rigtig mange år, og jeg kan simpelthen ikke huske hvor den er fra. Tror umiddelbart den er fundet på et loppemarked engang? Var tæt på at kyle den ud, da vi flyttede, for den har bare ligget langt inde i et skab og samlet støv. Men den røg altså med i en flyttekasse alligevel. Heldigt, for jeg synes den passer vildt godt ind.

Det lille fad er et arvestykke fra min farmor, som jeg synes står så fint der på porcelænsvasken. Håndsæben er en af mine favoritter. En naturlig urtebaseret sæbe der ikke udtørrer hænderne. Ah! Duftlyset er fra SKANDINAVISK og passer med havduften helt vildt godt til badeværelset. Så lækkert og friskt!

Fine messing greb, som er de samme vi har i køkkenet. Det er købt på Beslagonline

It’s all in the details

Jeg elsker vores trykplade. Haha! Den er SÅ flot altså. De smukkeste detaljer, og jeg er så glad for vi er gået all in på den også, så det ikke “bare” er to hvide plastikknapper. Ja ja, det er måske lidt ligegyldigt. Men altså.. It’s all in the details you know. Og det gør mig glad hver dag. Det er måske lidt overfladisk, I know. Men so be it. Det er fint med mig. Ha!

Vi har valgt at købe messinghåndtag til dørerne. Vi var et smut forbi VillaHus, som har et mega stort udvalg af de smukkeste håndtag.Vi endte med disse smukke ‘Weingarden’ håndtag i messing fra Søe-Jensen & Co. med bredt langskil. 

Denne type håndtag var meget populært i palæejendommene omkring 1860´erne, og bliver stadigvæk den dag i dag, produceret efter de originale modeller. Dørgrebet er i massivt messing, og hverken greb eller langskilte har fået lak, så de med tiden vil få en smuk patina. Jeg elsker når ting får patina! 

Vores smukke brusehovede! Det er SÅ utrolig dejligt at bade under. Aaah… 

Brusekabine detaljer. Masser af messing! Elsker det. 

De fleste ting på badeværelset er købt hos Aquadomo i Hellerup. Fliser, bruser, armatur, toilet, trykplade og spejl er altsammen derfra. De har ikke rigtig nogen hjemmeside, men deres instagram er god til badeværelses-inspiration. Og så er indehaveren Gitte Heintz Nøhr  noget af det sødeste og utrolig hjælpsom. TAK for suveræn betjening og vejledning!

Detaljer i vindueskarmen, som vi også har fyldt med fliser og runde hjørne-kanter. 

Et lille smugkig af toilettet, som også er holdt i art deco-stilen med lidt kantet look og sort toiletbræt. Der var én der skrev til mig, at det ville være svært at holde et sort toiletbræt. Men det synes jeg altså overhovedet ikke det er. 

Kommentarer

 1. Gitte - 3. maj 2019

  Hvor er det flot, jeres nye badeværelse. Jeg glæder mig til at læse mere om jeres ikea hack på bloggen. Jeg skal selv i gang med at lave et nyt badeværelse og har kigget på flere forskellige møbler. Prisen på de fleste er vildt høj, synes jeg, det må kunne gøres billigere og samtidig være lækkert at se på.

 2. Helle D. - 3. maj 2019

  Det er blevet sååå flot 😉 Fedt at i er gået all-in på detaljerne, det giver altså noget til helheden.
  Og selv hvis andre syntes at det er fjollet – hvis en flot toilet-trykplade gør dig glad (det er altså også virkelig flot… 😉 ) så skal i da selvfølgelig have det. Så kan du lave et lille indre YAY – eller højt – hver gang man skyller – ha ha.
  Glæder mig til at følge med i resten af indretningen og hvad i ellers finder på 🙂

  1. Tusind tak Helle. Vi er også SÅ glade for det ? Haha!!! Ja det er list fjollet, men det GØR mig skide glad hver gang jeg skyller ? Haha!!! Nu begynder det hele langsomt at tage form. Dejligt! God weekend og tak fordi du følger med.

 3. Rikke Petersen - 3. maj 2019

  Hej Mille.
  Hvor er det bare flot, med virkelig mange flotte detaljer. Hvor finder man de sorte panelfliser med rund kant? Og hvor er trykpladen fra?
  Mange hilsener Rikke

  1. Mille Emilie - 3. maj 2019

   Hej Riikke,
   Tusind tak. Det er jeg glad for! Begge dele er fra Aquadomo i Hellerup 🙂

 4. Sarah Winther - 3. maj 2019

  Hej, vi skal i gang med at renovere vores badeværelse og synes simpelthen jeres flisevæg med sort “sokkel” og hvide metrofliser med afslutningskant er så flot!!!😍
  Og jeres meget elegante måde at opdele brusenichen på. Kan læse I har shoppet det meste hos Aquadomo i Hellerup.
  Kan du huske hvad m2-prisen/ styk. prisen var på de sorte fliser i bunden, metrofliserne og den flotte afslutningsflise i toppen?
  På forhånd tak og tillykke med det flotte resultat🤩👍🏻
  Kh Sarah

  1. Mille Emilie - 3. maj 2019

   Hej Sarah. Tusind tak for din søde besked. Vi er også meget glade for vores hjemmelavede badeværelse. Det er blevet lige som vi drømte om! Åh, jeg husker ikke priserne her på stående fod, men tag fat i Gitte fra Aquadomo. hun er meget behjælpelig.

   Pøj pøj med jeres projekt! 🙂

 5. Mia Larsen - 3. maj 2019

  Halløj. Meget meget flot! Vi er selv igang og jeres har naturligvis inspireret. Jeg ville gerne lavet hacket, men er lidt urolig, da jeg tænker at ikeamøblet et leminat? Eller hvad? Hvordan holder malingen?

  1. Mille Emilie - 3. maj 2019

   Hej Mia.
   Tusind tak for din søde besked. Dejligt I kan finde inspiration her. Det er to år siden snart, at vi malede vores IKEA-møbel og det holder ganske fint. Ikke en finger at sætte der. Vi har slebet møblet inden vi malede det, og så en grunder – så hæfter malingen bedre.

   God fornøjelse!

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret