Kategori -
28. december 2018

Vores jul 2018

Glædelig (bag)jul venner. Det var dén jul. Jeg håber I havde en god en af slagsen? Hvad lavede I mon?

Vi holdt jul hos min storesøster, svoger og to niecer sammen med mine forældre og min svogers forældre. Første jul, som ikke er afholdt i mit barndomshjem, eftersom mine forældre solgte huset sidste efterår. Det var altså liiiiidt mærkeligt, men vi havde en smadder hyggelig aften. Ungerne havde en fest, de legede fra tidlig eftermiddag og indtil sovetid. Julemanden kom på besøg og de fik deres gaver, så herligt at se magien i deres små øjne. Det er noget af det sødeste!

Efter vores barndomshjem er solgt er det nu blevet vores, børnenes, tur til at holde jul. Dermed skabes nye traditioner, selvom nogle selvfølgelig bibeholdes. Men når man holder jul et “nyt” sted, end dér hvor man er vant til, ja så skabes der altså nye traditioner og nye måder at gøre tingene på. Sådan er udviklingen og livets gang, men ikke desto mindre lige noget man skal vænne sig til. Vi er jo vanedyr! Men alt det nye, det kan også noget. Men det er nu stadig lidt mærkeligt at det nu er os børn, der er de “voksne” som nu har ansvaret for julen. Vi har ingen bedsteforældre tilbage, hverken på den ene eller anden side, så det er vores forældre der er de ældste nu. Der er sket et skift de seneste år. Det er lidt mærkeligt og følsomt, men sådan er livet. Giver det overhovedet mening?

Julen er nu forbi for vores vedkommende og vi er draget til sommerhuset i Sverige. Det vil du vide hvis du følger med på min instagram. Hehe.. Vi har lavet noget fire dage i streg til og med 1. juledag, med helt enormt mange mennesker hver dag. Det har været smadder hyggeligt, men vi er alle helt ‘fyldt op’ og har brug for ro og fred. Især har det været lidt overvældende med mange mennesker i fire dage for Frida. As we speak, sidder jeg her og taster løs på computeren i pejsestuen, i min svigermors dejlige sommerhus ‘Gimle’ mens John Mayer bræger ud af højtaleren. SÅ hyggeligt! Vi bliver heroppe til i morgen, og så kører vi hjem og fejrer nytår med vores gode venner i Dragør.

Det har været en vidunderlig jul og jeg er sikker på nytåret bliver mindst lige så dejligt. Vi har bestilt nytårsmenu fra Cofoco, som vi har gjort det de sidste mange år. Det fungerer og smager godt! I år er jeg på vegetarmenuen, den er jeg lidt spændt på. Så vi skal simpelthen bare nyde og hygge os.

Hvad skal I lave til nytår og har I nydt julen?

Jeg elsker det her billede, som Lasse fangede af mig og Frida. Midt i Nyhavns julefinhed. Årh! 

Ny tradition – kaffe og gåtur i København, og en tur ind forbi og se garderskifte ved Amalienborg juleaftensdag. Sindssygt hyggeligt, og man har hele byen for sig selv. Ah!

Julebordet med farmors gamle Ballerina-stel fra Bing & Grøndal, som min søster arvede. Jeg er lidt ked af, at jeg slet ikke “ville” have noget dengang, hverken stel eller glas. Men jeg var ikke særlig gammel, og dengang interesserede det mig ikke rigtig. Men jeg er ked af, at jeg intet har fra hverken min mormor og morfar eller farmor.

Min farmor havde de fineste grønne krystalglas, ååhh… var de dog bare taget fra til mig alligevel. Øv! Det havde været lidt hyggeligt at kunne bruge. Fx som hos min søster, hvor farmors fine blå stel bliver hevet frem til jul. Det er sgu fint og hyggeligt, og så vælter minderne frem fra da vi var børn. 

Se lige hvor fint. Med små bordkort fra Søstrene Grene. Jeg havde foldet simple juleservietter som sløjfer, hvor jeg havde bundet et mørkegrøn velourbånd om med timianstilke i. 

Jeg havde fundet julekjolen frem. I fuld rødt. Ha! Glemte helt at få taget et ordentligt julebillede, havde for travlt med at hygge. Men nåede lige at få hevet Lasse med ud i tusmørket, og det her var altså det bedste vi kunne få frem.

Min søster havde lavet et simpelt og fint julevindue. Og hallo.. sne udenfor. Hvid jul! Det må være første gang i evigheder. Ikke meget, men det gælder stadig, ik? Ha!

De fineste juleophæng!

Selvom jeg for længst har sluppet troen på den tykke hvidskæggede mand i rødt tøj, så rummer julen stadig noget magisk. Når jeg kigger på Frida og lysene i hendes øjne, så opstår magien. Nostalgien, fantasien og alle de historier, som jeg har med mig fra min opvækst, minder mig om det lille barn inden i mig.

Det er den mest fantastiske mentale tidsrejse i grænselandet mellem magi og virkelighed.  Og det er fantastisk, at se juleglæden i Fridas øjne, og sammen med både hende og Lasse, skabe nye traditioner og juleminder 

Den fineste hvide julekugle! En gave jeg forærede min søster for 7 år siden. Jeg fandt den i en Wallmart tror jeg, da jeg boede i Califnronien i et halvt års tid i 2011, vi kom hjem 21 december. Det er den smukkeste snowglobe jeg til dato har set. Helt hvid, perfekt “sne” og med det fineste lille motiv indeni.

Har ledt og ledt efter en der lignede den, men det er umuligt at opdrive. Der er altid rødt, grønt eller glimmer udover det hele. Ledte også efter en magen til i Usa da jeg boede der, men fandt kun denne ene. Så jeg nyder godt af den når jeg er på besøg hos min søster i stedet. 

En ting jeg er begyndt at drikke de seneste år: JULEØL! Den rigtige fra KB vel at mærke. Haha! Jeg er så gammel altså. Hej mormor 80+. Oh well.. Nyeste tilføjelse i år er at tilsætte citronvand, det har min mor lært mig.  Kunne dog ikke finde den “rigtige”, så det blev en citronvand fra Pellegrino. Det fungerede helt upåklageligt! Smagte skønt.

Det fine juletræ hos min søster og svoger, men masser af nyt og gammelt julepynt på. Juletræstæpper kan man ikke se, men det er mine forældres gamle. De fleste gaver var til ungerne.

Vi giver ikke rigtig gaver længere. Vi trækker lod, således at vi giver én fra familien en gave – udover mand/kone. Det fungerer så fint. Ingen af os mangler jo reelt set noget, men det er jo meget hyggeligt at pakke gaver op. Hvordan gør I det der med gaverne?

Og så har jeg altså pakket julepynten sammen. Juletræet er flyttet ud igen, nissen er taget hjem og det er tid til et nyt år. Ses vi til #millesjulehjem næste år? Måske jeg endda opgraderer det med et nyt hashtag til #millesgulejulehus ? Ha! Vi flytter jo i hus i 2019. Men måske jeg bare beholder julehjemmet, så er sl jul ligesom samlet dér. Og måske det kun er mig der er så nørdet at gå op i præcis den slags? Ha! Oh well.. 

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret