Kategori -
12. januar 2017

Kom med til presseevent hos Kähler

I tirsdags var jeg inviteret til lanceringen af SS17 kollektionen fra Kähler. Som altid et fantastisk arrangement, der bød på lækre farver, anderledes og finurlige designs og unikke former. Kähler er så meget mere end deres velkendte og omdiskuterede striber. Jeg har ikke andet end respekt for den virksomhed, for de formår sgu at levere nye og spændende produkter hver gang.

I 2017 er det ti år siden, at en af de mest populære og succesfulde serier i Kählers nyere historie for første gang så dagens lys, nemlig Mano-serien. Dette markerer den danske keramikvirksomhed med en relancering, hvor nye glasurer i moderne farver tilfører det buttede formsprog en afslappet elegance. Kollektionen er skabt i slidstærkt stentøj og består af både kopper og kander, der alle er hånddekorerede med fem helt nye, farvede dobbeltglasurer.


De fineste fantasifulde sparedyr
 har set dagens lys igen i fine nye glasurer. De er SÅ cute! Fiskene er direkte inspireret af designvirksomhedens tidlige historie. Sparedyrene så for første gang dagens lys i 1920’erne, hvor kunstneren Nils Kähler i det gamle værksted på Sydsjælland først begyndte at arbejde med disse hverdagens små kunstværker. Den nye kollektion består af tre forskellige, hånddekorerede fabelfisk i seks forskelligt farvede glasurer, der alle er nyfortolkninger af originale, historiske designs.
 

En af mine absolut favorit serier fra Kähler; Unico. Fy faaaan den er fin! Og til foråret bliver den endnu finere. Her præsenterer Kähler nemlig en helt ny farveskala af afdæmpede pasteller i den smukke Unico-serie, der er inspireret af japanske håndværkstraditioner og dansk designæstetik. Serien har siden lanceringen etableret sig som en favorit inden for moderne kunsthåndværk, og den kendetegnes af en særlig, reaktiv glasur, der bevirker, at ikke to eksemplarer er ens. De nye farvede glasurer skaber et subtilt stiludtryk, men passer samtidig fint til seriens eksisterende palet af både kraftige og neutrale glasurer.
Hammershøi-serien udvider familien. Kähler har nemlig valgt at udvide serien med en række produkter, som fuldender serien. Her finder du bl.a. de elegante drikkeglas, som med deres karakteristiske udtryk vil være en naturlig tilføjelse til det eksisterende stel. Udover de fine drikkeglas finder du også den smukkeste Hammershøi tekande med messingbelagt håndtag. Til serien er også tilføjet et frugtfad, skåle (to nye størrelser), en serveringskande, æggebægre og en køkkenrulleholder. 

// Photos: Kähler

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret