Kategori -
3. juli 2019

Udendørslamper til haven

Vi er jo i fuuuld gang med udearealet. Måske du læste mine to indlæg omkring have og terrase: Før-billeder af have- & terrasse samt hvorfor vi har valgt at få en mur, fremfor hegn og hæk?

Til udearrangementet vil vi gerne have noget god og hyggelig udendørsbelysning. Inde i have- & terrasseområdet skal det være nogle hyggelige lamper, og på facaden (hvor karnappen og terrassedørene er) kunne vi godt tænke os nogle store smukke lamper, som passer til husets gamle stil. Langs gangstien op til huset skal vi have nogle lidt mindre diskrete lamper, som giver godt lys og orientering, så vi kan se hvor vi går når mørket falder på.

muren inde i haven har vi allerede fundet lamperne. Vi får disse smukke lamper, som du ser her ovenfor. Det er gamle klassiske skotlamper, som Lasse fik i gave af sin mor for nogle år siden. De er købt brugt, men det gør dem kun endnu smukkere med den fine patina de allerede har. Vi fandt aldrig det rette sted til dem inde i lejligheden, men NU har vi endelig et godt sted til dem, nemlig langs havemuren og terrasseområdet i vores forhave.

Lyset er simpelthen så fint i disse lamper, da glasset er sådan noget nubret/rillet glas, og har det her fine gitter henover. De er rustikke og virkelig smukke til en havemur synes jeg. Det skal selvfølgelig ikke være sådan noget vildt og voldsomt lys de får, men mere sådan en hyggebelysning så der ikke er helt sort udenfor. Vi får dimmer på så vi kan skrue op/ned for dem, alt afhængig af lyset udenfor. Det bliver så fint når vi sidder ude på terrassen om sommeren, at vi får god orientering i og omkring haven.

1. her / 2. her / 3. her / 4. her / 5. her / 6. her / 7. her / 8. her

Jeg har fundet nogle forskellige lamper, som vi synes er ret skønne. Nogle i en mere spiselige pris end andre. Vi er selvfølgelig mest vilde med dem der er de dyreste. Ha! Så typisk. Men nu undersøger vi lige undedørslampe-markedet, måske vi kan finde et godt kompromis. Og der findes altså ret mange fine lamper, til en lidt mere spiselig pris. Jeg er fx ret vild med nr. 3, 7 og 8 – som alle tre er rimelig i pris. Men min favorit er nr. 5!

På gangstien op til huset skal vi have nogle mere diskrete men gode lamper, som giver godt lys så man kan se hvor man går, når mørket falder på. Det er også en god idé at have godt lys omkring husnummer og postkasse, så gæster og postmand kan finde vej i de mørke måneder.

Og så skal de være censorstyret, så de tænder når man kommer gående både ind og ud. Altså dem på gangstien. Resten får også en slags censor på, men sådan en hvor man kan stille dem til at tænde/slukke på et bestemt tidspunkt. Smart!

venstre: sort lampe fra PHILIPS hos Lampegiganten
højre:
mørkegrøn Equrre-lampe fra Beau Marche

Ved hoveddøren og foran huset (ved karnappen og terrassedørene) kunne vi godt tænke os en god og hyggelig udendørsbelysning, som gør at man føler sig velkommen. Det skal passe til husets facade og stil, gerne nogle lidt større lamper der giver godt lys og overblik.

Det må godt være sådan nogle store lamper i lidt gammeldagsstil a la dem her ovenfor: en lampe med lidt krummelyre og rund glaskuppel til venstre eller en mere fransk og stringent lampe, som den mørkegrønne sag til højre.

Pasture-lampe fra PHILIPS hos Lampegiganten

Det er jo en helt ny verden med det hersens havebelysning og generelt udendørsbelysning, så vi kigger fortsat videre. Men det er meget i den stil her, som vi kigger efter. Og flere af ovenstående lamper her i indlægget er gode kandidater.

Men vi vil helt klart også lige tage et godt kig på både dba, Genbyg og diverse auktionssider. Måske vi er heldig at finde noget brugt og fint. Det ville bestemt ikke gøre os noget!

Måske VED DU hvor vi kan finde smukke udendørslamper i den stil vi søger? I så fald, så del endelig dine bedste lampetips med mig i kommentarfeltet.

Kommentarer

  1. Mille Emilie - 3. juli 2019

   Lucky you! De er så smukke. Jeg håber også vi kan finde dem brugt et sted 🙂

 1. Sebastian - 3. juli 2019

  Vi ledte efter en lampe til vores hus og efter lang tids søgen fandt jer denne side: https://www.hverringe.dk/
  Jeg synes, at de er billigere end andre steder og deres service er fantastisk!
  Kh S

  1. Mille Emilie - 3. juli 2019

   Godt tip Sebastian. Tak! Det tjekker jeg lige ud 🙂 God sommer!

 2. Pernille - 3. juli 2019

  Tjek evt. Nordlux Luxembourg lampen ud, den er lidt en blanding af de lamper du godt kan lide, og har en fin pris🙂 Vh. Pernille

  1. Mille Emilie - 3. juli 2019

   Perfeeekt! Tusind tak for tip Pernille 🙂 Dem tjekker jeg ud!

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret