Kategori -
23. januar 2016

Traditionelt håndværk i nye klæder

Plantetrenden har virkelig fået indtog i de danske stuer, og trenden fortsætter her i 2016. Det er en en tendens, som for alvor har fat i os igen, og alle vil nu gerne have store, grønne øer – præcis som de tidligere generationer. I love it. Selv har jeg inviteret flere grønne planter ind i mine stuer, bl.a. avocadotræet, paradistræet og flere forskellige slags kaktusser og pileaplanter. Gør ligesom jeg og tusind andre, og inviter naturen indenfor, og udstil dine blomster og planter i smukke og harmoniske forme, der forener det skarpe med det organiske. Serien Rimm fra by Lassen er ny, men urtepotteskjulerne fungerer som en forlængelse af de tanker, Mogens Lassen gjorde sig omkring indretning med grønne planter. Jeg er personligt ret vild med denne store lækre urtepotte – som jeg tænker ville se drønlækker ud med mit voksende avocadotræ i.

Rimm er en smuk serie af vaser og urtepotter i lertøj. De dekorative detaljer ligger i håndværket og materialet, mens en nedtonet, dog eksklusiv farveholdning bidrager til at de grønne elementer kan opnå maksimal opmærksomhed. Rimm dyrker niveauforskellen med spidspunktet, der udgøres af en smuk ramme; deraf navnet. Rimm er kendetegnet ved en unik sammensmeltning af funktion, form og æstetik, som lader materialernes iboende skønhed træde frem. Konturerne fremhæves og planternes ophøjes gennem en afbalanceret form, der er alt andet end et øjebliksbillede.

”Vores nye kollektion, Rimm, inviterer naturen indenfor, og udstiller blomster og planter i en smuk, harmonisk form, der forener det skarpe med det organiske. Som Kubus kollektionen har vaserne og urtepotteskjulerne et grafisk udgangspunkt kombineret med et blødt, afrundet formsprog, og de placerer sig derfor i perfekt forlængelse af by Lassens øvrige produktkatalog. Designidéen opstod af Mogens Lassens betagelse for planter som inspiration – han tegnede flere plantekasser og havde en smuk, grøn Filodendron stående i sit studie i årevis”, fortæller direktør Nadia Lassen.

Rimm vasen lanceres i to forskellige størrelser, som kan bruges til korte og langstilkede buketter. Rimm urtepotte er et plantemøbel, hvori man opbevarer sine planter – fra krydderurterne i køkkenet til stuens sukkulenter eller oliventræet på altanen. Urtepotteskjulerne kommer i fire størrelsesvarianter, som alle har til formål at give planten plads til at udvikle sig og gro. Rimm vaser og flowerpots er i butikkerne fra februar 2016.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret