Kategori -
11. august 2018
Annonce for VisitVejle

Tour de Danmark: 24 timer i VEJLE

HEJ VENNER!!!! Så er jeg altså tilbage for fuld skrue. Der gik lige totalt feriestemning i den hele juli og start august med. Vi har været hjemme halvanden uges tid, men jeg har simpelthen været helt ramt af den der feriebuzz, så jeg er altså først ved at lande. Men NU er jeg altså tilbage på domænet! Har I savnet mig? 😉

Som den kvikke læser ved, har vi været to uger afsted på “TOUR DE DANMARK”! Første stop var utroligt smukke Vejle, og jeg er KLAR til, endelig, at dele lidt bidder fra vores tur med jer. Jeg har brugt meget krudt på at at lave det bedste indhold, både med billeder og video. Inden vi tog afsted købte vi nemlig et nyt kamera, så det har vi selvfølgelig nørdet ret meget med. Det er der kommet rigtig mange billeder ud af, og hvis du ikke allerede har set min første video fra vores TOUR DE DANMARK, så kan du altså se den her ovenfor. En lille stemningsvideo. Vi har filmet fra hvert sted vi har besøgt, men glemte selvfølgelig at filme, hvor vi også lige snakker og fortæller lidt. Ha! Vi var så grebet af bare at være i nuet og nyde, så det blev altså “bare” til stemningsklip. Men jeg synes selv det er blevet meget godt.

Jeg håber sådan du lige vil bruge 5 minutter på at se (den varer faktisk under 5 min, så det er jo til at have med at gøre) og at du har lyst til at give feedback. Smid den meget gerne et like og en kommentar her på min video, så jeg ved om det er noget du kan lide. Så ville jeg blive så uendelig glad! Det giver mig ligesom en indikation af, om du kan lide det jeg laver. Hvis du  også abonnerer på min kanal og slår “klokken” til (=notifikationer), får du besked når der er nye videoer derinde. Og der er mange flere videoer på vej, kan jeg lige så godt afsløre. Men altså.. Nu skal det handle om VEJLE!

GUIDE: 24 TIMER I VEJLE

Vejle var første stop på vores dejlige Tour de Danmark. Vi havde en enkelt overnatning, og havde hjemmefra lejet en lille lejlighed via airbnb tæt på Fjorden. Her blev vi mødt af søde Solveig som gav os nøgler og lidt info. Lejligheden var ikke noget fancy, men vi skulle bare sove der. Det var billigt, rent og pænt – OG det lå altså lige ned til fjorden. Så det kunne ikke være mere perfekt. Vi havde selv en rejseseng med til Frida, hvilket gjorde det så nemt.
Vi kørte direkte fra København til Vejle. Lasse havde et møde lige da vi kom derover (som trak lidt ud), men efter det drønede vi op til byen for at se de mange paraplyer i Midtpunktet, også kendt som “paraplygaden”. Wow altså.. det var virkelig smukt! Det er sjovt med de paraplyer. De er faktisk mange steder i Danmark og hele verden, vi så bl.a. også nogle i Svendborg. Men først altså i fine Vejle.
MIDTPUNKTET

~ Latinerkvarteret / reklame ~

Vi kom ind til “Paraplygaden” aka. Midtpunktet fra en lille smutvej, tror jeg. Men vi spottede paraplyerne og en lyserød bygning med det samme. Jeg knipsede løs med kameraet, for det var bare SÅ fint! Jeg mener bare, se nu billederne her! Paraplyerne hænger der hvert år fra april-oktober og danner altså den fineste og farverige paraplyhimmel. Det er helt fantastisk! Man kan stå og glo op i flere timer. Der l
Området er en del af latinerkvarteret, som er en virkelig stemningsfuld og hyggelig bydel. Vi var helt opslugte af det. Der var SÅ SÅ SÅ fint. I løbet af sommeren finder der flere arrangementer sted i Vejle Midtpunkt, bl.a. FredagsLIVE. Vi havde desværre kun en enkelt overnatning, så den del nåede vi ikke. Vi nåede ikke engang at kigge butikker, fordi vi først var der hen ad lørdag eftermiddag. Og dagen efter havde de lukket. Øv! Så det har vi altså til gode – og vi skal bestemt til Vejle igen. Sikke en by!
En anden ting jeg synes man skal opleve, hvis man er i området er den grønne og bæredygtige taghave, som også holder til i Vejle Midtpunkt. Her kan man nyde en ret fantastisk udsigt udover paraplyerne. Lidt skægt at se dem oppefra. Man må tage mad og drikke med selv, eller man kan sidde med sin computer og arbejde, hvis man føler for det. Der er en virkelig skøn stemning deroppe på taget.


NØRRESTRAND

~ reklame: Legeplads på Nørretorv ~

Efter en frem-og-tilbage-og-wauw-gåtur gennem midtpunktet og de mange paraplyer svingede vi forbi Vanilla Chokolatier og Konditori og fik en is. Herligt! Herefter gik vi ned forbi Nørrestrand på Nørretorv, som er en stor plads der bliver forvandlet til en GIGA sandkasse hver sommer. Jeg siger dig, det var fedt! En stor legeplads midt på Nørretorv blandt caféer, restauranter og butikker, og Frida havde en fest i både sand og vand.
Stedet bliver hver sommer omdannet til en kæmpe sandkasse a la en stor strand. Mega hyggeligt, og ungerne har det så sjovt. I den ene ende af pladsen er der nogle springvand og små bassiner, hvor ungerne kan lege i. Det var simpelthen SÅ hyggeligt og sjovt. Man fik helt lyst til at hoppe i selv, men vi soppede kun rundt. Frida til gengæld plaskede rundt kun iført ble. Du kan tage et kig på videoen ovenfor, for at se hvor sjovt Frida har det. Hun ville slet ikke op igen! Haha.. lidt problematisk da vi skulle videre. Der var meget ballade. Hun ville blive! Kæmpe anbefaling til jer med børn der skal besøge Vejle om sommeren. Det var et HIT!


FJORDENHUS
~ et internationalt værk på havnen

Uden tvivl en af de mest fantastiske bygninger jeg længe har set. Jeg mener bare.. se den lige! WOW! Fjordenhus består af fire sammenhængende cylindre med en højde på 28 meter. Den markante bygning rejser sig op ad vandet og man kommer til den ved at gå henover en bro. Her mødes du af en bygning, hvor kunst og byggeri er smeltet sammen i ét hus.
Buede åbninger og vinduer indrammer udsigten til fjordens bredder og havnen, mens to af stueetagens rum gennemstrømmes af vand. Vandet og lyset giver de mest fantastiske lysglimt i loft og buer. Arkitekturen og kunsten i disse rum indgår på den måde i en konstant dialog med det omsluttende hav. Det er helt enormt betagende og man bliver simpelthen draget af alt det smukke, uanset hvor du kigger hen. Der er forskellige vinkler og forskellige udsyn afhængigt af hvor du er, det er meget meget smukt. Man kan gå rundt der meget længe og bare kigge, være og opleve. Meget fascinerende!
Det er den verdenskendte kunster, dansk-islandske Olafur Eliasson der står bag designet og han præsenterer hermed helt nye byggeteknikker og kunstværker forenet i én bygning. Det er Kirk Kapital, der står bag byggeriet, og firmaet indtager selv de øverste etager i bygningen (Kirk Kapital er dem der ejer LEGO!)

Tag på en guidet tur, hvor du kan høre mere om kunstnerens ideer bag udformningen af bygningen og kunstværkerne. Alle guidede ture frem til 30. september 2018 omfatter også 1. sal. der ellers ikke er åben for andre end de ansatte i Kirk Kapital og ejerne, brødrene Casper, Anders og Morten Kirk Johansen. Stueetagen er åbent for offentligheden alle ugens dage fra kl. 7 til midnat. Det er ganske gratis at besøge Fjordenhus.
Glæd dig til at se en bygning, som du aldrig har set før.


MIDDAG PÅ ‘REMOULADEN’
~ Virkelig lækker mad i de flotteste omgivelser ved havnen ~

Lørdag aften havde vi booket bord på Remouladen, som har en virkelig lækker beliggenhed ud over lystbådehavnen. Indretningen er moderne og hyggelig med små follow me lamper på hvert bord. Simpelthen så fint. Der sker virkelig meget i havneområdet med boligbyggeri der skyder op alle steder, musik, mad og fiskeri.
Vi havde fået anbefalet Remouladen af flere bl.a. via instagram men også fra familie fra Vejle-området, så det skulle naturligvis prøves. Og helt seriøst.. Magen til lækker mad og sødt personale skal man godt nok lede længe efter! Det hele spillede bare og smagte så lækkert! Frida fik en barnestol, en krukke med tuscher og en malebog så kunne hun ellers sidde og være underholdt lidt mens vi ventede på maden. Selvom det ser fint og fancy ud, er der også plads til børnefamilien. Win!
Vi fik en 3-retters menu med dertilhørende vinmenu og Frida fik fiskefingre og pommes. Det hele smagte fuldstændig vidunderligt, og jeg tør næsten godt sige at den rødspættefilet er en af de bedste rødspætter jeg længe har smagt. Mama Mia!
Trods det lidt skøre navn, så kan jeg (vi!) på det varmeste anbefale Remouladen. Maden, indretningen og servicen er HELT i top! Har ikke fået betaling for at skrive alt dette, det er simpelthen min (vores!) helt oprigtige mening. Det var simpelthen så godt. Det er bestemt ikke sidste gang vi kommer der.
Priserne er ganske rimelige i forhold til kvaliteten.BØLGEN
~ Harmonisk og overvældende silhuet ~

Dette skulpturelle monument er skabt af den internationalt anerkendte tegnstue Henning Larsen Architects, som også står bag Operaen i København, Moesgaard Museum og Harpa i Reykjavik.
Bølgen er harmonisk og overvældende på én og samme tid. Byggeriet har modtaget et væld af priser og er nærmest blevet Vejles skulpturelle monument og vartegn. Bygningen er virkelig smuk og stor, som den knejser mod himlen. Meget interessant at se på tæt hold. Bygningen er mere end bare en bygning og lejlighederne i den er mere end bare boliger. Her emmer af udsyn, udsigt og liv.
Det eksklusive og markante boligbyggeri består af fem kakkelbeklædte, bølgende facader. De sidste tre stod færdige her i 2018. Hver bølge er på ni etager og består af 20 forskellige boliger. De største lejligheder i Bølgen er (selvfølgelig) de øverste lejligheder i hver bølge. De er på 240 kvadratmeter. Wow! Og sikke en udsigt de må have deroppe på toppen.
Bølgen ligger i forbindelse med Vejle Fjord og den fine lystbådehavn, som er nærmeste nabo. Et område i VILD udvikling og med en sådan stemning at man får lyst til at bo der. Området inviterer virkelig til det gode liv.
Bølgen har modtaget flere prestigefyldte priser for sin arkitektur, bl.a. Civic Trust Award og LEAF Award og er kåret som Årets Boligbyggeri i 2009. No wonder!


BRUNCH PÅ 1401
~ reklame: inviteret af Visit Vejle ~

Søndag morgen stod vi op, fik pakket bilen og kørte så afsted mod café 1401 inde i Vejle by. Vi var de første der kom, men vi var også tidlig på den med Frida og inden vi skulle videre og bruge dagen i Givskud Zoo.
Vi var inviteret ind til en lækker brunch. Konceptet minder lidt om Wulff & Konstali her i København. Man får udlveret en seddel, hvor man så krydser de ting af man har lyst til. Virkelig smart! Den slags kan jeg ret godt lide. Overskueligt, lækkert og man får det man vil have. Mens vi sad der kom væltede det ind med mennesker. Sådan en herlig solskinssøndags bød jo også virkelig på brunchhygge lige der i midtbyen. Dejligt!
Maden smagte herligt, juicen ligeså men kaffen var sådan lidt la-la. Meeeen ikke noget der vil afholde mig fra at komme der igen. Det smagte nemlig lækkert, og personalet var simpelthen så søde og opmærksomme. Og stedet var bare skide fint. Vi sad ude på deres terrasse i høj solskin. Helt perfekt spot!


GIVSKUD ZOO
~ reklame: inviteret af Visit Vejle & Givskud Zoo  ~

Vi måtte selvfølgelig forbi Givskud Zoo. En dag i dyrernes rige med vores dyreglade pige var altså et must på turen, når vi nu alligevel var i området. Vi var så heldige at blive inviteret derind af Visit Vejle og Givskud Zoo. Vi brugte en god håndfuld timer i parken, som er stor og oplevelsesrig for de små.
Vi kørte igennem parken i egen bil og det var altså lidt skægt at opleve, hvordan dyrerne kom helt tæt på og sagde “hej” gennem ruden og kiggede nysgerrigt på os. De fleste steder havde vi vinduerne rullet ned, men hos løverne var de altså oppe (selvom vi desværre ikke fik set en eneste løve! Ha!) Vi holdt desværre i kø hele løveparken igennem, fordi løverne lå og dasede ved udgangen (som man ikke kunne se da man kørte ind, doh!). Det var lidt ærgerligt, for det brugte vi alligevel lidt tid på uden at få noget ud af det. Havde vi vidst dét havde vi valgt løveparken fra i denne omgang. Den kan man nemlig selv vælge om man vil køre ind i eller ej. Men det har vi noteret til en anden gang vi skulle komme på de kanter!
Er man ikke i egen bil kan man altså køre med en af Givskud Zoos safaribusser. Om man kører i egen bil eller i safaribus kommer man gennem hele dyrerigets verden; Sydamerika, Nordamerika opg Afrika. På “den afrikanske savanne” krydser giraffer og zebraer vejen lige foran dig. Du møder ligeledes store bisoner, smukke antiloper og sjove alpakaer. Jeg er SÅ fascineret af de store giraffer og stribede zebraer. Jeg synes de er SÅ smukke de dyr. Især girafferne. Jeg fangede et herligt billede af giraf-fyren ovenfor, som kom og hilste på. Er han ikke nuttet? Og så flot, altså!
Undervejs på safarien kommer man til endnu en parkeringsplads. Her kan man sætte bilen og tage på en klassisk zoo-gåtur blandt de afrikanske dyr i området. Har man ikke fået nok første gang, må man gerne køre safarituren flere gange. Så man bliver bare ved indtil man har fået nok.
Vi kommer helt sikkert igen – men nok først når Frida er lidt større. Jeg synes hun var lidt for lille til helt at få noget ud af det. Det skal dog også lige siges at hun ikke havde sovet lur den dag (tro mig, vi prøvede! Lille skid.) Så halvvejs gennem turen synes hun bilens dimmedutter var sjovere at trykke på end rent faktisk at se ud på de smukke dyr. Såååå… Men det var en stor oplevelse for hende alligevel og også for os voksne, trods alt.
Jeg vil anbefale Givskud Zoo til de lidt større børn. Dem vi så i parken udover os, så ud til at have en fest! Så vi skal tilbage når Frida er lidt større. Du kan bl.a. se lidt mere fra Givskud Zoo i min VEJLE-video øverst i indlægget.

Næste stop: FJALTRING!

Kommentarer

  1. Mette Glerup Kristensen - 11. august 2018

    Sikke en æstetik!!! Smuk Vejle Tour ???

    1. Der er bare SÅ flot i Vejle! Vi har familie i Vejle området, men har altid kun været på dagsbesøg til fødselsdage osv med “frem og tilbage samme dag”. Så det var første gang vi sådan rigtig oplevede Vejle. Der skal vi helt sikkert tilbage i en forlænget weekend.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret