Kategori -
26. august 2019

Tøj til den gravide mave

Jeg er ved at vokse ud af ALT mit tøj – her i uge 26 begynder maven nemlig virkelig at få vokseværk. Jeg føler at jeg er lige så stor nu, som da jeg var klar til at føde med Frida. Ha! Men det er jo bare dejligt at ‘Lille’ vokser.

Men det betyder også at jeg hver morgen står og har seriøs tøjkrise. Jeg kan vitterligt ikke være i mit tøj længere.

Ribbet kjole fra H&M – Jeg har lige købt den, og den er helt vidunderlig blød & stretchy!

Jeg har en del løse sommerkjoler, men jeg synes det begynder at blive en smule småkoldt morgen og aften, og efteråret er lige om hjørnet, og det slår mig lidt ud af den. Jeg er helt på bar bund med, hvad jeg dog skal iføre mig henover efteråret og vinteren.

Da jeg var (høj)gravid med Frida var det henover forår/sommer, så der var det jo bare så nemt med sommerkjoler og sandaler. Denne gang synes jeg det er lidt mere besværligt! Altså ikke lige nu med disse dejlige sommerdage, men jeg frugter altså for efterået.

Kan slet ikke forestille mig at skulle bakse mig ned i et par strømpebukser, uld, strik og hvad man nu ellers har på i den årstid. Det virker så uoverskueligt. Og er gravid strømpebukser virkelig så gode at have på? Jeg kan ikke umiddelbart forestille mig det.

Lige pt går jeg i kjoler og kimonoer, som mange af Jer foreslog mig. Genialt, tak for tip!

OUTFIT INSPIRATION

Jeg har troligt fulgt med hos PREGGO OF THE DAY, som søde Frederikke startede op her for nogle måneder siden. Helt genialt koncept. En blog og Instagram, hvor man som gravid kan finde masser af god inspiration til gravidoutfits – og læse en masse om babyudstyr, amning, fødselsberetninger og meget mere.

MEN det er mest sommeroutfits der er på sitet lige nu, da siden som sagt kun har nogle måneder på bagen. Det udvikler sig helt sikkert henover den næste tid, så jeg holder øje.

Jeg mangler dog lidt inspiration til efterår- & vintergarderoben til den gravide mave også. Det er begyndt at være lidt småkoldt morgen og aften, og her er jeg virkelig lost i HVAD jeg dog skal have på – og har allerede helt krise over hvordan jeg dog skal komme gennem efteråret og vinteren, hvis jeg skal bevæge mig udenfor.

Jeg vil helst undgå at købe decideret graviditetstøj, for vil egentlig gerne kunne bruge det før/under/efter en graviditet. Altså helt almindeligt tøj, men som også kan bruges i en graviditet. Men jeg kan nok ikke komme udenom at købe en smule alligevel. Ikke fordi der er noget galt med graviditetstøj, det er nok mere en følelse.

I ER ALTID SÅ GODE TIL AT HJÆLPE

For nogle dage siden spurgte på min Instagram, hvad I mon har gjort eller gør med tøj og en voksende mave i de kolde måneder. Og jeg fik simpelthen SÅ mange henvendelser vedr. gode mærker og forslag til hvad man kan iføre sig.

Mange af jer spurgte om jeg ikke også ville dele alle de tips og gode råd jeg fik med på vejen, og det vil jeg selvfølgelig gerne. I var mere end 300 der skrev, så det har taget lidt tid at få nedfældet alle jeres tips og råd – for har ikke lige haft så meget tid til at få det gjort her henover weekenden, med terrassebygning, planer, træthed m.m. (Jeg er ramt af ekstremt træthed pt!)

MEN nu har jeg læst alle beskeder igennem, og derfor får I her ALLE de gode tips og råd. ALT I har tippet om er skrevet ned, med links og beskrivelser (der hvor det giver mening og har kunne lade sig gøre).

Forhåbentligt kan I også finde lidt inspiration til det gravide outfit til den kolde tid – eller bare generelt. Hvis du synes der mangler noget til listen, så skriv endelig en kommentar under indlægget, så kan alle få glæde af det.

STRØMPEBUKSER + LEGGINGS

Strømpebukser var I virkelig mange der sagde god for, selvom jeg var lidt skeptisk. Ha! De fleste nævnte H&M’s strømpebukser, men der var også andre brands der kom på banen. Jeg har nu købt nogle fra H&M, så dem glæder jeg mig lidt til at prøve. Her nedenfor er alle de

 • H&M gravid strømpebukser (blev nævnt flest gange!)
 • BOOB graviditetestrømper (reklamelink)
 • Swedish Stockings skulle lave gode strømpebukser til den voksende mave. finde dem bl.a. her.
 • En af jer nævnte mærket KUNERT, som er et tysk brand. Det skulle være nogle VILDT gode strømpebukser. Så nu er tippet givet videre, hvis der er nogle der skulle have lyst til at prøve dem. De ser gode ud og kan købes i Magadullen.
 • Wolford: Skulle efter sigende også lave fremragende strømpebukser til voksende maver. De har en model der hedder Comfort Cut, hvor man kan klippe dem op i siderne som maven vokser. Lyder meget smart – men kan de så bruges efter? Nogen der har erfaringer med disse?
 • Almindelige strømpebukser: Køb dem i stor størrelse og vend dem så rundt med bagen fortil, så er der fint plads til en voksende mave.
 • Graviditetsstrømpebukser fra Apoteket – man kan få nogle med støtte i, til hvis man har vand i kroppen. Kan være rart!
 • Shape up strømpebukser fra Føtex: Klip en slids foran til maven.
 • Flere af jer nævnte faktisk også leggings. De kan være nemmere at få af og på selv med en stor mave end strømpebukser. Leggings, strømper og en støvle til vinter fx. Smart! Tjek evt. Wolford.
Fire rare kjoler jeg har købt fra H&M. Den grønne er en decideret graviditets-ammekjole, men sidder ret tæt – så den ville man nu sagtens kunne bruge efter også.

KJOLER

KJOLER er også et hit, både sommer og vinter. Det er nemt at kombinere med strømpebukser, en blazer eller jakke og et par gode støvler eller sneakers. Så er man rimelig good to go! Disse kjoler blev nævnt:

 • Slå-om-kjoler: Er gode for man kan selv justere hvor stram den skal være, hvor højt/lavt den skal sidde og alt det der. OG så kan den bruges før/efter en graviditet, og er samtidig gode til amning. Smart!
 • Kjoler fra byIC – Se evt. Frederikke Egels fine HAUL på story her. Der kan du se hende prøve en masse af deres fine kjoler med hendes smukke gravide mave. Jeg har selv lige bestilt denne kjole hjem. Så håber jeg den passer! Se de mange kjoler her.
 • COS: Har masser af gode kjoler, slå-om-kjoler, skjortekjoler og oversize tøj. Minimalistisk look som også kan bruges når man ikke er gravid længere.
 • Ellies and Ivy: Her finde du også et bæredygtigt brand, som fremstiller produkter af indiske vintage sarier. Ellies and Ivy arbejder udelukkende med 100% silke- & bomuldstekstiler som får nyt liv i de fine og feminine designs. Alle produkter fra E&I er one of a kind og kun produceret i begrænset antal så hvis du finder en favorit gælder det om at slå til. Find udvalget her.
 • Kjoler og skjortekjoler fra Nué Notes, Skall Studio og Kokoon
 • Boii Studio: Så mange fine kjoler man kan bruge året rundt, med og uden voksemave. Se udvalget her.
 • H&M: Masser af ribbede kjoler, stretchkjoler, strikkjoler osv. H&M’s mama-sektion har også ret mange fine ammekjoler, som sidder tæt – så de sagtens kan anvendes efter en graviditet. Husk også at tjekke H&M Homewear, der gemmer sig ofte nogle goder sager.
 • Kjoler fra Stine Goya: Fantastisque-kjolen og Brush-kjolen er de to kjoler der er nævnt mest fra Stine Goya. De skulle være stretch og fine draperinger, og være super gode til både før/under/efter en graviditet. Lisbeth har desuden givet et virkelig godt tips til at gøre dem ammevenlige også – Læs mere her.
 • Samsøe Samsøe: Stretch kjoler fra deres basic linje.
 • ENVII: Har også et stort udvalg – bl.a. blev ENALLY kjolen nævnt nogle gange.
 • Moss Copenhagen
 • Nørgaard på Strøget: Deres ikoniske ribkjole (kjoleudgaven fra deres 101-bluse)
 • Basic Apparel: Har et stort udvalg af gode kjoler i den blødeste kvalitet. Tjke fx deres ‘Maternity’-kategori, hvor de viser mange af deres helt almindelige styles, som kan bruges under en graviditet. Smart!
 • Month of May kjoler – perfekte til den voksende mave og gode til amning efterfølgende da der er knapper i – OG god til almindeligt brug også! Se de mange kjoler her.
 • Monki: Har et ret stort udvalg af løse kjoler, skjorterkjoler osv. Her blev bl.a. nævnt disse to kjoler Buttoned wrap dress og kjole med ansigter på

NEDERDELE

 • Wolford FATAL nederdel: Den kan strække sig til den størrelse man har og er SÅ rar! Den krymper til original størrelse efter hver vask, så den kan bruges efter en graviditet også.
 • Basic Apparel: Laver bl.a. denne gode stretch-nederdel som sidder til.
 • Moss Copenhagen: Har også ofte stretch-nederdel, som er gode med strømpebukser og strik. Se udvalget her.
 • To be Wanderlust: Den her højtaljede pencilskirt med stretch er super god.

1. Strikkjole/trøje fra BOOB (reklamelink)
2. Maxikjole fra Monki
3. Rød kjole fra byIC (her ses kjolen på fine Frederikke)
4. Kjole fra Kokoon
5. Kjole fra H&M (tag den et nummer større, så er der plads til maven)
6. Oversize strik/kjole fra H&M Homewear (deres HOME-afdeling har ofte nogle rare sager)

Fine Lisbeth i Stine Goya kjole

KIMONOER

 • Sissel Edelbo: Sissel Edelbo har skabt et bæredygtigt brand, hvor hver enkelte style er unik. Alle styles er nemlig lavet af rensede genanvendte silkesarier, og der er derfor ekstra kærlighed i hver eneste item derfra.
 • To Be Wanderlust: Har virkelig mange smukke kimonoer i de fineste print.
 • Boii Studio: Virkelig fine kimonoer i de fineste prints De findes i både lange og korte modeller, som kan bruges året rundt.

BUTIKKER, WEBSHOPS & ANDET GODT TIL DEN VOKSENDE MAVE

 • Webshop der særligt blev nævnt: Enula9, Strutshop, Purløg & Persille og Lykkebylykke.dk
 • Seraphine: Laver okay pænt graviditetstøj. Gode basis kjoler, træningstøj osv. Se mere her.
 • Graviditetsjeans fra H&M – Jeg havde selv sådan et par da jeg ventede Frida. Det var ikke noget for mig. Jeg synes de sad mærkeligt, og følte hele tiden de røg ned om rumpetten på mig, så gik hele tiden og hev op i dem. SÅ irriterende! Men kender flere der er og har været rigtig glade for dem. Så prøv dig frem!
 • ARKET skulle efter sigende også have mange gode sager. Kjoler, skjortekjoler, kimonoer osv. (reklamelink)
 • ASOS har også en masse fine ting. Tjek fx deres Maternity-linje.
 • Graviditetsbælte: Jeg har aldrig hørt om det før. Ha! Men den blev nævnt flere gange. “Et smart støttebælte som hjælper ved ondt i lænden og hofteproblemer i forbindelse med graviditeten. Graviditetsbæltet er specialdesignet og løfter maven, samtidigt med at det er fleksibelt og følger med, som maven vokser.”
 • Lange bluser i stretch fra Nørdgaard på Strøget – den med ekstra længde. Fås også i kjole, som jeg har nævnt tidligere i indlægget.
 • Lange basis t-shirts og toppe fra Message, Pieces og Samsøe Samsøe
 • Reshopper – Kan være et godt sted at finde fx vinterjakker til den voksende mave, som lige skal have varmen henover vinteren – og uden at du bliver ruineret ved køb af en dyr vinterjakke du kun kan bruge en kort periode. De har jo også alt muligt andet godt til både mor og baby og masser af legetøj og udstyr.
 • I stedet for at købe en dyr vinterfrakke var der faktisk en del af jer der skrev, at man blot kunne bruge en god uldtrøje/strik under en almindelige frakke eller regnjakke. Så kan man holde varmen i de køligere måneder.

LEJ & LÅN DIT TØJ

KaloKopenhagen: En af jer tippede om denne side, hvor man kan leje lækkert tøj på månedsbasis. Så man kan nemt gå op i størrelser, uden at stå med alt tøjet efterfølgende når baby er ude.

Perfekt til en voksende mave. På den måde ender man ikke med tøj i for store størrelser i skabet når graviditeten er slut. Smart! Jeg kendte ikke selv dette koncept, men det lyder da ret smart. Andre der har prøvet dette?

Lån dit tøj af fellow gravide veninder, søstre eller bekendte. Det er både billigt og bæredygtigt. Ligesom børnetøj, legetøj og babyudstyr kan man lige så godt gøre brug af hinanden og låne fx veninder imellem.

Brug kærestens tøj: Flere af Jer skrev at I brugte jeres kæresters jakker, skjorter, jeans osv. De er ofte lidt større end os, og dermed kan man fx lige hoppe i et par af kærestens jeans eller låne en oversize skjorte. Rul ærmerne op og knap den lidt op, eller bind den foran oppe over maven med en nederdel eller stram kjole under.


GRAVIDITETSTØJ & AMMEVENLIGT TØJ

Flere af Jer nævnte altså også nogle af graviditetsmærkerne, så dem har jeg også listet op her, så kan du selv tjekke ud om det skulle være noget for dig:

H&M mama kjole

HAR DU ANDRE TIP, SÅ SMID MIG ENDELIG EN KOMMENTAR SÅ TILFØJER JEG DEM!

Kommentarer

 1. Trine - 26. august 2019

  Jeg investerede i et par lækre gummistøvler. På med en striksok og hop i dem! Ingen snørre, lynlås osv. Og de hævede ben kunne være fint deri😁 og så er de lige så lette at “hoppe” ud af…

  1. Mille Emilie - 26. august 2019

   Ejjjj, det var da en smart idé. Den vil jeg huske 🙂 TAK!

 2. Danielle Prachensky - 26. august 2019

  Jeg brugte et par af min mands gamle jeans- og da jeg ikke kunne lukke dem mere lavede jeg en lykke af en elastik som jeg satte fast i knaphullet og så trak over knappen..virkede super godt for mig – har født to af mine børn i januar og bor i Tirol hvor vi har seriøs vinter fra November.. hvis bukserne er for lange.. ellers synes jeg af mange af H&M bukser med elastisk og smør i taljen er super hvis man køber dem lidt større og dem kan man sagtens bruge dem som pyjamas/hjemme bukser bagefter.. H&M strømpebukser i 60 denier kan man også klippe i siderne inden de går i stykker og de er billigere end Wolford og mange andre mærker…
  Og til slut- byt og lån tøj af andre gravide – når man har haft de samme 2 par bukser på i 4 måneder, er man glad hvis man kan hjælpe andre med tøjkriser og sparen på penge… det er sgu‘ sjovere at købe babytøj eller et par jeans der passer bagefter… fortsat held og lykke med gravitierten.😊

  1. Mille Emilie - 26. august 2019

   Genialt at gå på rov i mandens garderobe. Ha! Det har jeg jo slet ikke tænkt på. Tak for tip 🙂
   Og selvfølgelig. Byt og lån er jo oplagt! Den er tilføjet.

   Tak for dine mange gode tip!!!

 3. Heidi - 26. august 2019

  Taaak for en fantastisk guide. 😘
  Jeg er i uge 19 og begynder også at vokse ud af mit tøj. Indtil videre har jeg købt HM graviditetsjeans, som jeg er glad for, men skal helt sikkert kigge nærmere på alle de gode forslag – taaaak

  1. Mille Emilie - 26. august 2019

   Tillykke med babybulen!! Det er sådan en fantastisk tid! Dejligt du kan bruge guiden her. Jeg synes selv det er svært med det tøj, og føler mig bare totalt kluntet i alt jeg iføre mig. Haha. Så rart med en masse gode tips!

   Jeg har selv taget flere af dem i brug 🙂

 4. Lenette - 26. august 2019

  Jeg kunne ikke komme udenom et par graviditets jeans, men hertil brugte jeg troligt mine strechy toppe og enten en skjorte eller blazer udenover.
  Jeg endte med kun at købe en gravid badedragt(gik til gravid i vand og kunne simpelthen ikke få babs og nutte i bikinien) og 2 par bukser og selvfølgelig et par amme bh’er.

  1. Mille Emilie - 26. august 2019

   Dem kender jeg flere der bruger. Jeg har et enkelt par fra H&M, men de passer desværre ikke til min krop. Jeg føler de falder ned heeeeele tiden. Ha! Så irriterende. Går hele tiden og hiver op i dem. Øv! Det er ellers så pænt!

   Så her er det altså stretchkjoler og strømpebukser. Det fungerer nu meget godt, faktisk!

 5. Anne - 26. august 2019

  Jeg skal begynde til noget træning for gravide. I starten overvejede jeg at købe et par gravid træningsbukser, men så læste jeg at et par træningstights uden syning også kunne bruges (seamless). Jeg har ikke modtaget dem endnu, men det ville være skønt hvis de passer, for så kan man bruge dem bagefter 🤞

 6. Mille Emilie - 26. august 2019

  Uuh det var et godt tip. Smart!
  God træning 🙂

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret