Kategori -
1. februar 2019

13 ting jeg glæder mig til, ved at skulle bo i hus fremfor lejlighed

Der er i dag præcis to måneder til vi skal være ude af lejligheden! Det går stærkt nu. Og ved du hvad? Jeg glæder mig helt ufatteligt meget til at flytte i hus efterhånden. Det er der flere grunde til. Lige så meget, som jeg elsker det pulserende byliv med alting tæt på, er der også bare rigtig mange ting som jeg glæder mig til at komme væk fra.

Jeg har fundet flere ting jeg glæder mig til, ved at skulle bo i hus fremfor at bo i lejlighed inde i byen. Nogle af punkterne er måske lidt skøre, men næsten hver dag er der et eller andet jeg irriterer mig over ved at bo i lejlighed på fjerde sal uden elevator, som bare bliver SÅ meget nemmere i hus nede på landjorden. Ha! Måske er det også fordi vi nærmer os indflytning og jeg så småt er ved at indstille mig på huslivet i provinsen, at jeg sådan går og irriterer mig over ting, jeg ikke ellers har irriteret mig over før.

Nu skal det selvfølgelig lige nævnes, at vi jo bor midt i “orkanens øje” tæt på Nørreport st., hvor det jo ikke ligefrem går stille for sig. Det er jo langtfra sådan alle steder i byen, men vi bor altså LIGE i centrum af det hele; Torvehallerne, strøget, Nørreport st = enormt mange mennesker på ét sted. Det har helt bestemt også sin charme, og jeg tiltænker faktisk at lave et modsvarende indlæg til dette, med de ting jeg helt sikkert vil savne ved at bo i lejlighed i byen fremfor i hus. For dem kan jeg allerede nævne et par stykker af!

Men man kan jo ikke få det hele, så her får du altså de ting jeg glæder mig til, ved at skulle bo i hus fremfor i lejlighed.

Jeg glæder mig til…

1. At vi kan tage tøj på, åbne døren og gå DIREKTE udenfor

…fremfor at skulle pakke alverdens ting og sager med os, uanset hvad vi skal. Når man så kommer ned fra fjerde, så opdager man, at man denondelynemig har glemt et eller andet. For pokker! Og nej, man lærer (åbenbart) ikke af sine fejl. Ha! Fuck. Op igen, ned igen = besværligt!

2. At få en have der er VORES

…fremfor at dele “have” i form af byens parker med hele København. Jeg er ikke særlig blufærdig, men jeg gider altså ikke at ligge i bikini i Kongens Have eller Ørstedsparken med alle andre. Nej tak! Derudover så GLÆDER jeg mig vanvittigt til bare at kunne åbne døren, så Frida kan rende ud og lege, uden at vi skal råbe “pas på” hvert 5. minut og uden at vi skal holde øje hele tiden. Vi kan have en lille sandkasse og et gyngestativ stående i haven. Nøj, det glæder jeg mig til! Hun ELSKER at være udenfor, men det er en lille smule besværligt at rende op og ned med et barn på 2,5 år fra fjerde sal. Det bliver rart at hun bare kan drøne ud og lege som hun har lyst til, uden at det skal planlægges. Vores baggård er et usselt betonhul af en gård, hvor der er fyldt op med cykler og skraldespande over alt, ingen græs, ingen træer, intet. Langtfra alle baggårde i København ser sådan ud, det ved jeg, men det gør vores – og dét glæder jeg mig ærlig talt til at komme væk fra!

3. At vi kan parkere bilen LIGE ved vores hus og gå ind 
…fremfor at vi skal parkere i en p-kælder langt fra vores hjem, slæbe ting op til “overfladen”, for at vade hele vejen hen til vores opgang, og først her kan slæbe op til fjerde. Forestil jer lige den situation når vi skal på ferie, på weekendtur eller bare skal have en masse ting med os. SÅ besværligt! Ofte henter Lasse bilen og så må vi slæbe op/ned af to-tre omgange. Jøsses!

4. At få et bryggers, hvor der er plads til vaskemaskine, vaskegrej, støvsuger, strygebræt osv. 
…fremfor at alle de der praktiske ting er klampet sammen under sengene, bag skabene og hvor der ellers lige er plads til det. Det småroder hele tiden hist og her. Glæder mig til at samle det hele ét sted, hvor vi kan lukke døren til. Det må være enhver hausfraus drøm; ET BRYGGERS! Ha!

5. At kunne tørre vasketøjet UDENFOR i haven eller i førnævnte bryggers 
…fremfor indenfor i stuen. Det er simpelthen SÅ belastende, altid at have et vaskestativ med fugtigt vasketøj stående fremme. Og så er det i øvrigt heller ikke særlig sundt for indeklimaet med vådt vasketøj indenfor. Vi har seriøst altid et vaskestativ stående. for lige så snart vi har tømt det, så skal der nyt op dagen efter. The struggle is real – I know, first world problems. Men altså..

6. At kunne imprægnere sko uden at hele huset stinker af imprægneringsstank
…fremfor at skulle gøre det ud af et vindue på 4. sal. Man går jo ikke ligefrem ned i gården for at imprægnere et par sko! Ha! Jeg gør i hvert fald ikke. Jeg ved den her er lidt tosset, men jeg stod den anden dag og sprøjtede løs ud af vinduet på flere sko og støvler, og det fes jo lige ind ad vinduet igen, og skoene stod og stank efterfølgende. Det bliver FEDT bare at kunne åbne terrassedøren, gå UDENFOR og imprægnere på livet løs, og herefter at kunne lade skoene stå og stinke af. Ha!

7. At vi kommer til at bo 200 meter fra vandet, være tæt på skov, natur og masser af FRISK LUFT
…fremfor at vi bor tæt inde i byen med bilos, busser og biler der dytter non-stop, larm og fulde mennesker hver weekend, pis foran vores opgang og romaer der er på flaskejagt i vores gård. Ad! Selvom vi har en automatisk port med kode, så sniger der sig alligevel romaer ind i ny og næ. Det er bare ubehageligt at fremmede mennesker, der ikke hører til opgangen og de andre to foreninger, vader ind og ud af vores private område.

8. At Frida (og evt. kommende søskende) kan sove lur udenfor i trygge rammer
…fremfor at vi altid SKAL ud og gå tur med vognen ved lur-tid, for hun kan ikke stå i gården pga. førnævnte. Hun har aldrig sovet lur i gården, det er jeg sgu ikke tryg ved! Så alternativet er at vi altid SKAL ud og gå, for lur i sin egen seng er et no-go! Ha. Bare det at vi får mulighed for at sidde i egen have sammen med hende mens hun sover lur er jo et kæmpe plus!

9. At vi kommer tæt på familien
…fremfor at vi ikke er tæt på hinanden. Ha! Ja, det siger jo sig selv. Vi er begge enormt  meget familiemennesker, og det betyder meget at både vi og Frida er tæt på hinanden. Lasses mor og hendes kæreste bor 10 min fra huset og Lasses far og kone bor, seriøst, kun to gader væk.

10. At kunne gå og cykle mere sikkert rundt
…fremfor at skulle passe på busser, taxaer og biler ved hvert gadehjørne. Jeg glæder mig også til, når Frida skal i skole, at hun fx kan cykle til og fra skole selv. Det ville aldrig ske inde i byen!

11. At få et nærmiljø
…fremfor ikke rigtigt at kende dem man egentlig bor i nærheden af. Jo jo! Vi kender da dem i vores opgang og sådan. Men det er sjældent at vi møder de samme mennesker i vores lokale supermarked. Mange kommer jo til og fra arbejde, og mange er blot turister. Nye ansigter altid! Vi aner fx heller ikke hvad børnene og forældrene i Fridas vuggestue laver og sådan. Der er stor udskiftning ind og ud hele tiden med nye børn, udenlandske børn og sådan. I et lille samfund kender man nærmest alle, og det synes jeg er ret hyggeligt og trygt. At man kender forældrene i ens børns institutioner og skoler.

12. At vi bestemmer alt vedr. vores hus
…fremfor at vi skal diskutere alt med en ejerforening først, have flertal ved de mindste beslutninger osv. Det har fx taget os 8 år bare at diskutere altanprojekt. Og det er endnu ikke sat i gang, selvom de fleste egentlig er enige. Men der er altid nogen der liiiiiige skal stille spørgsmålstegn ved et eller andet. Det er så vildt! Alle skal være enige om alting hele tiden.

13. At Lasse får kortere transporttid til/fra arbejde
…fremfor at han bruger en time hver vej i dag. Godt nok flytter vi sådan rent geografisk længere væk fra hans arbejde, men køretiden er kortere. Han bruger alene en halv time på, bare at komme ud af byen. Han vil spare en halv time sammenlagt når vi flytter! Og det betyder ret meget i det store billede for vores familieliv og hverdag, og ikke mindst hans arbejde. For mig betyder det ikke det store, jeg arbejder jo hjemmefra. Vi er alle presset med manglende tid, så mere tid er jo bare en ekstra bonus!

Er der andre ting jeg skal glæde mig til?

Der er garanteret mange flere ting at glæde sig til, men disse ting, er dem jeg lige kan komme i tanke om her på stående fod.  Byd endelig ind hvis der er andet jeg skal glæde mig til. Jeg er jo stadig husejer-rookie, så bær over med mig. Ha!

Kommentarer

 1. Pernille - 1. februar 2019

  Roen! Det er helt fantastisk. Jeg elsker at komme hjem fra en travl arbejdsdag til ro omkring med ?

  1. Åh ja <3 RO!!!! dét glæder jeg mig vitterligt til. Er så træt af dyttende biler og busser, fulde folk og bare gadelarm i det hele taget. Bliver skønt med ro! Tænker også det er meget fedt at kunne tage ind til larmen engang imellem, men at kunne tage hjem til roen igen. At komme på besøg engang imellem “ind til København”. Kan huske hvor specielt det var da jeg var lille når vi skulle “in til København”. Det var jo en helt dagsrejse, føltes det som om. Haha! at tage toget ind til byen, shoppe og opleve. Fantastisk. Glæder mig lidt til at opleve storbyen på den måde igen. Nyde den ekstra meget når jeg kommer på visit.

 2. Lotte Nygaard - 1. februar 2019

  Du skal glæde dig til at se årstiderne skifte på en helt anden måde. Der er mere mørkt og koldt om vinteren, men vitterligt også såååå meget federe om sommeren. Og så skal du glæde dig til mange kvadratmeter, der skal indrettes, og knap så meget til rengøriring af dem. 😉 Det bliver så fedt, det var egentlig bare det, jeg ville sige.

  1. JAAAA Lotte! Det var også en god én – ÅRSTIDERNE 🙂 Selvfølgelig! Glæder mig til at være i det. Der er kulsort derude om vinteren. HA! Åh åh.. det bliver også lidt scary. Men du har ret.. om sommeren bliver det verdensklasse at bo derude.. Vi kommer til at bo 200 m til vandet. Dét bliver for fedt til sommer! Så må vi håbe vi får en lige så god sommer, som sidste år. Måske lidt mindre varmt, men gerne solrigt. Hehe..
   Og jaaaa… glæder mig bestemt til at indrette! 😉
   TAK for input!

 3. Anne - 1. februar 2019

  Jeg elsker at mine børn 8 og 9 år bare cykler hjem til deres venner, eller ned på sporteren. At jeg ikke kan høre alt hvad naboen siger. Også glæder jeg mig til spontane grillaftner, mens unger plasker rundt i badebassinet eller hoppe på trampolinen. Okay jeg elsker at være boligejer i provinsen

  1. Det må også være dejlig trygt at vide de kan det, uden at trafikken er helt crazy!
   Åhhh ja, grillaftenerne glæder jeg mig altså også stort til!
   Jeg bliver helt sikkert også en meget glad boligejer i provinsen. Hihi!

 4. Alberte - 1. februar 2019

  Vi er også lige flyttet i hus lidt uden for byen, og jeg er så enig i alle dine punkter!! Derudover elsker jeg, at vores Frida (ja, vi har også en Frida ☺️) kan løbe rundt i stuen og have så meget dejlig plads omkring sig. OG at jeg ikke skal gå oveni legetøjet, når det ligger udover gulvet. Vi boede på 59 kvm før og har 125 kvm nu, så jeg kunne slet ikke holdet rodet ud før, fordi det fyldte hele lejligheden… Vores Frida er vild med det, og når hun bliver hentet fra vuggestue, så siger hun, at vi skal hjem til vores nye hus. Hver gang vi får gæster, så viser hun dem stolt rundt i huset – også selvom det er vores forældre, som har været der mange gange nu. Jeres Frida bliver uden tvivl også så glad for pladsen og roen, og stolt over sit nye hus og sit nye værelse ?

  1. Ejjjj, Frida er jo verdens bedste navn! Hehe… det siger jeg selvfølgelig helt Hvor hyggeligt I også har en Frida! Hvor er I flyttet hen? Haha.. sødt hun sådan rigtig viser stolt rundt! Cute.
   Jeg glæder mig også helt vildt til mere plads.. med både have og stort fællesareal. Bliver bare så dejligt! Både for os som familie men jeg glæder mig også til roen og den friske luft. Aaaahhh!

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret