Kategori -
29. januar 2017

STØT EN GOD SAG: Strik små smoothie-huer til Innocent og Røde KorsFor nogle måneder siden blev jeg kontaktet vedr. et ambassadørskab i anledningen af Innocent og Røde Kors’ årlige kampagne Den Store Strikkefest. Det kunne jeg simpelthen ikke sige nej til.
Men hvad er Den Store Strikkefest så for noget? Innocent inviterer sammen med Røde Kors til Den Store Strikkefest. Dermed opfordrer de alle til at strikke små huer og donere dem til Innocent. Huerne sættes på toppen af de små smoothies i supermarkederne, og for hver solgt smoothie med en hue på, donerer Innocent 2 kr. til Røde Kors. Der er allerede doneret rigtig mange små huer og der bliver strikket på livet løs til strikkearrangementer landet over.
Det hele begyndte i England for mange år siden, men siden er Den Store Strikkefest rykket ud over de engelske grænser. Nu strikkes der for gode sager i 10 europæiske lande og strikkefesten har været i gang i 13 år. Indtil videre er der i alt blevet rejst over 35 millioner kroner. Sidste år blev der strikket flere end 50.000 mini-huer i Danmark. Innocent donerede på den baggrund 100.968 kr. til Røde Kors. I år er målet at nå det dobbelte.
Vil du være med til festen? Så grib strikketøjet, lav en god kop et-eller-andet, sæt dig godt til rette og følg evt. en af de mange strikkeopskrifter på: www.denstorestrikkefest.dk/strikkemoenstre
Og så skal du selvfølgelig huske at sende dine små smoothie-huer til Innocent, senest den 31. juli 2017.
Innocent
Ragnagade 7, 2. th.
2100 København Ø

Læs mere om projektet her: www.denstorestrikkefest.dk


Jeg er enormt beæret over at få muligheden for at være ambassadør for dette super initiativ. Jeg har i den anledning fået lov at designe min helt egen strikhue. Lidt sejt, ik? Jeg kan dog ikke ikke prale af, at jeg selv har strikket den, da jeg overhovedet ikke kan finde ud af at strikke. Det må jeg vidst lige få lært. Derfor har en superstrikker strikket den til mig. Dette er det fine resultat, og jeg er SÅ glad for den!
Huen er i tyk rib og i farven “marsala”, som var årets pantonefarve i 2015. Ja jaaaaa, a little late, meeen jeg synes den er så fin den farve. Huen er blevet lige som jeg havde håbet, og mere til. Til mine hue har jeg også fået en lille strikhue til min Innocentdrik. Det er da for cute! Se den liiiige. Matchy-matchy!

I Danmark er der næsten en kvart million mennesker, der føler sig ensomme! Det er altså ret mange mennesker – en kvart million for meget. Ingen skal føle sig ensomme, og det vil Røde Kors og Innocent gerne gøre noget ved med denne kampagne. For mange er oplevelsen af ensomhed desværre også et tabu. Og det tabu skal brydes. Vejen ud af ensomhed starter med at turde at tale højt om det. 
Jeg har ikke selv oplevet at være ensom, men jeg kan kigge tilbage og se på mine bedsteforældre, som jeg tror har været ensomme den sidste del af deres levetid. Ægtefællerne og alle deres venner faldt fra pga. alderdom, sygdom osv. De havde selvfølgelig os, børn og børnebørn, men vi har jo også vores liv. Vi besøgte dem naturligvis så ofte som muligt, men man kan jo desværre ikke være der 100% hele tiden.
Jeg kan godt frygte ensomheden lidt. Især når jeg tænker på, at jeg selv en dag sidder alene i mit hjem, måske endda på plejehjem. Det kan virkelig godt skræmme mig, bliver helt trist ved tanken! Derfor synes jeg det er virkelig dejligt, med en kampagne som denne, der sætter fokus på problemet. Ikke kun for ældre, men i lige så høj grad unge der føler sig ensomme. Det må være ganske forfærdeligt, at føle sig ensom og alene. Det er der sgu ingen der skal være eller føle sig!


Vidste du i øvrigt, at man kan blive besøgsven til ældre?  Et af Røde Kors’ mange initiativer går bl.a. ud på at skabe kontakt mellem ensomme ældre og besøgsvenner. Faktisk hjælper Røde Kors ensomme ældre med at få støtte og omsorg fra over 7.000 frivillige besøgsvenner.
Men hvad er en besøgsven egentlig? Det er en person, som frivilligt bruger to timer om ugen på at besøge andre. Det lyder måske ikke af meget, men det er det. En besøgsven kan blive ugens højdepunkt og erstatte ensomhed med livsglæde. I bedste fald opstår der et nyt venskab. Tilmeld dig som besøgsven her.

— Indlægget er udgivet i samarbejde med Innocent og Røde Kors i forbindelse med Den Store Strikkefest. 

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret