11. oktober 2019

Stor fest i tipi, med efterårsfin borddækning og lyskæder

Min svigermor fyldte 60 år i lørdags, og i den forbindelse stod jeg for al planlægning til hendes runde dag. Og sikke en fest. Det gik bare SÅ godt!

Jeg fik nemlig rigtig mange gode tips og råd fra mange af Jer skønne følgere – tips, som jeg delte i min lille festguide i dette indlæg. Mange tak for dem.

Men nu hvor festen er løbet af stablen, vil jeg dele hvad vi endte med til min svigermors 60-års fødselsdag. For det var nemlig ikke bare et helt almindelige hvidt (kedeligt) telt, buffet og en playliste fra telefonen.

NOTE: Jeg vil lige gøre opmærksom på, at intet fra festen er sponsoreret.
Alt er betalt af egen lomme (host host.. svigermors lomme!) Jeg har blot stået for at arrangere festen.

Et anderledes telt

Jeg fik rigtig mange gode tips i forhold til teltudlejning, men særligt et sted blev nævnt rigtig rigtig mange gange: Luksustelte.

Jeg tjekkede det ud, og jeg blev blown away allerede på deres hjemmeside. Luksustelte udlejer nemlig ikke helt almindelige hvide festtelte – men de fineste tipier. Min svigermor havde ret udtrykkeligt sagt at hun helst ikke ville have et kedeligt almindelige hvidt festtelt. Derfor var beslutningen ret let at tage.

Luksustelte har flere forskellige størrelser tipier, som kan kombineres alt afhængig af ønsker og gæsteantal. De kan bygge tipierne sammen, de kan åbne tipierne op, der kan påsættes sider – ja, mulighederne er mange og du kan tjekke deres udlejningsside ud her, og læse meget mere om de forskellige tipier.

Vi endte med at leje en stor STRATUS, og udover selve tipien havde vi også valgt at leje borde, stole, lyskæder, varmekanon, bålsted, gulv og 2 x wallflex sider (de her gennemsigtige ‘vinduessider’). Det var vidst det, hvis jeg husker helt korrekt! Det hele er inkl. op- & nedtagning. Så man skal nærmest ikke røre en finger selv. Fedt!

Man kan tilvælge forskellige ting som fx lyskæder, gulv, varmekanon og alt det. Man kan også leje fx lanterner og et hjul (man kan pynte med blomster og grene) der også hænger ned, man kan leje langborde, runde borde, stole, bænke osv.

Vi valgte stole fremfor bænke, da vi skulle sidde der i mange timer – men til bænkene kan man også leje lune skind – så det bliver ekstra hyggeligt til en efterårsfest.

FAQ

Luksustelte har en rigtig god FAQ-side hvor rigtig mange spørgsmål til tipierne er besvaret. Her kan man få svar på rigtig mange ting. Bl.a. om det er varmt nok i de kolde måneder? Hvad med gulve? Hvad hvis man ikke selv har plads til en tipi? Hvor mange kan man være i tipierne? Og mange andre spørgsmål.

Så tjek lige deres side ud, de kan nemlig bedre svare på mange af tingene end jeg kan.

Se lige hvor fint det så ud på marken om aftenen, med en helt stjerneklar himmel.

Lokation for festen

Vi er så heldige at min svigermor har en stor dejlig grund, da hun driver en hestepension. Dvs hun har en masse marker lige ude foran døren. Hele området er omringet af et stort dige, hvorpå der er kastanjetræer hele vejen rundt. Det bliver næsten ikke mere idyllisk.

Derfor blev festen naturligvis også afholdt ude på min svigermors mark, lige ude foran hendes hus. Lige som hun ønskede det hjemme på gården, med hypperne gående rundt omkring os. Tipien passede spot on i de omgivelser.

Vi var omkring 45 mennesker, og det var fint plads i den størrelse tipi vi havde lejet. En STRATUS kan vidst rumme helt op til 72 personer. Men det kan du læse mere om her.

Hvad gør man, hvis man ikke selv har plads til en tipi?

Det er de færreste der lige har en stor mark til rådighed hvor de kan placere en stor tipi på. Men bare rolig, Luksustelte har selvfølgelig tænkt på den del.

Hvis ikke man har pladsen selv, så har de nemlig samlet en række naturskønne lokationer til inspiration. Der findes nemlig et hav af naturskønne perler i Danmark, og på denne side kan I se et udpluk af steder, som Luksustelte kender og har erfaring med.

Det er dog vigtigt at være opmærksomme på toilet-, køkken- og strømforhold, når den passende lokation skal findes. Flere steder sælger ikke kun lokationen med, men også mad osv. Det skal man lige være obs på.

Min svigermor og jeg har faktisk snakket lidt om at lave en eller anden form for udlejnings/festarrangement-virksomhed til disse hersens store festlige begivenheder. Hun har jo den store hangar, hvor vi selv afholdte vores bryllup i, og med så mange gode marker omkring er det også oplagt med fx udlejning til tipier og telte. Det kunne være SÅ fedt! Og jeg ville altså elske at agere festarrangør på stedet. Hehe..

Men nu må vi se! Lige nu er der jo heste – såååå.. men jeg prøver altså at overtale hende, for jeg får SÅ utrolig mange forespørgsler til hendes unikke sted. Det ligger jo virkelig godt, kun 20 minutter fra byen – og kan I lige forestille Jer at man fx lavede hesteboksene om til små værelser? Så bliver det næsten ikke mere autentisk. Jeg kan så meget se det for mig. Ha!

Peter, som driver Luksustelte med sin kone Trine, kom forbi med en ekstra dunk diesel til varmekanonen. For de havde lovet koldt vejr netop denne weekend. Brrrr. Det synes jeg sgu er god stil, og så fik jeg også muligheden for at hilse ordentlig på.

Peter er simpelthen noget af det rareste jeg længe har mødt. Mega glad og god energi. Vi fik lige en god albue-hilsen, for jeg havde hænderne fulde da han kom – så det blev lige sådan et “goddav” med albuen. Ha!

Jeg var lidt nysgerrig på, hvordan de mon var kommet på den her idé med at udleje tipier. Altså – hvordan opstår sådan en idé egentlig lige?

Peter fortalte mig, at han havde købt nogle tipier efter at have rejst rundt og havde set de her tipier flere steder i udlandet. Han startede med udlejning af tipitelte allerede i 2010 primært i og omkring København. Dengang var det ikke særlig mange og slet slet ikke så stort som det er blevet i dag.

Sidenhen er Luksustelte blev re-etableret i 2015, hvor Peter og hans kone Trine har udlejet de unikke tipier. De har udviklet konceptet i eget regi, og de tilbyder nu deres telte til en lang række arrangementer over hele Sjælland, Fyn, Jylland og øerne.

Det er simplethen så tjekket! Jeg har kæmpe respekt for det de har opnået.

foto: Julie Grath

En fortryllende & efterårsfin borddækning

Selvfølgelig var det A table story der stod for borddækningen og de efterårsfine blomsterdekorationer. Who else?

De er så åndssvagt dygtige og jeg kender deres arbejde fra vores bryllup for 2,5 år siden, hvor vi også havde lejet deres smukke service. Dengang stod vi selv for at dække bordene, men denne gang fik jeg de søde piger til at komme og trylle, for tiden var ikke helt til det for mig. Måske du så med på min story, da Trine var forbi og dække bordene?

Jeg har kun én ting at; WOW!

De gør mig mundlam hver gang! De er simpelthen SÅ dygtige de piger. De har i den grad sans for detaljerne, kan skabe de mest fortryllende borde med deres valg af stel, glas og ikke mindst farver. Jeg er tosset med deres arbejde!

A table story sendte mig ovenstående moodboard, som de havde kreeret – altsammen med udgangspunkt i vores snak omkring anledning, farver og årstid. De ramte spot on!

De fik, endnu engang, skabt de mest fortryllende og efterårsfine borde med udgangspunkt i langbordene vi lejede hos Luksustelte, men med et klassisk twist i form af ikoniske og klassiske valg. Som fx Bernadotte-bestikket fra Georg Jensen og de helt klassiske Riedel-vinglas.

Til bordene var der derudover smukke lyse KH Würtz tallerkener, gule italienske Zafferano glas samt et mix af lillafarvede og klare vaser fra Lyngby Porcelæn.

Ej, men det var bare sÅ pænt og meget efterårsagtigt!

Se lige nogle flotte borde. A table story skaber magi som ingen andre!

I lysestagerne var der sartgule kertelys og på tallerkenerne var placeret smukke grå-beige hørservietter med mørk kant fra Broste.

Kertelysene holdt faktisk HELE aftenen. Jeg var lidt skeptisk, for de så noget tynde ud, men de holdt vitterligt all night. Ret vildt! Da de var brændt ud, var eneste belysning fra lyskæderne, og det var mere end rigeligt lys. En semidunkel og hyggelig belysning.

Ovenpå servietterne havde A table storys florist Ann-Katrine lavet en fin lille blomsterdut, som pyntede så fint.

Ann-Katrine havde også lavet de fineste efterårsbuketter til bordene – primært med lave blomster, men ligeledes med afstikkere som var lidt højere. Det var bare så flot!

Personlige bordkort

Ved siden af tallerkener var et lille brødbræt, hvortil jeg havde lavet personlige bordkort med kastanjer.

Min svigermor bor jo på et ret skønt landsted, som tidligere nævnt er omringet af et dige fyldt med kastanjetræer – så det var oplagt at samle kastanjer og skrive navne på dem.

Så det gjorde jeg! Jeg havde ellers planlagt at bruge de fine og enkle manillamærker, som altid gør sig godt som bordkort. Men det blev lige et kastanje-twist, så det passede til omgivelserne.

foto: Julie Grath

Privatkok og 3-retters menu

Jeg fik også mange gode bud på catering og kokke til dagen. Vi endte med at hyre Frederik Sundberg, som har virksomheden Chef at Home. Min veninde har tidligere arbejdet sammen med ham og kunne stå inde for hans madkundskaber. Og jeg må bare sige, det skuffede absolut ikke.

Frederik serverede en vidunderlig tre-retters middag for os. Ikke alene smagte det fantastisk – men Frederik serverede også retterne på en kreativ og virkelig elegant måde, som fik folk til at spærre øjnene op.

Frederik er en nærværende og utrolig rar fyr, som virkelig leverede en gastronomisk oplevelse til os. Hele processen fra tilblivelsen af menuen til aftenens oplevelse var bare udover det sædvanlige. Med sig havde han tre søde og dygtige piger, som serverede retterne for os. Generelt var hele setuppet utrolig professionelt og altsammen helt uden at forstyrre.

Jeg kan på det varmeste anbefale Frederik. Jeg vil klart bruge ham igen en anden god gang. Tusind tak for dejlig mad og en rigtig god oplevelse, Frederik.

foto: Julie Grath

3-retters menu toppet med sprød mikrogrønt

Frederik havde sammensat en lækker 3-retters menu til os. Det hele var inkl. surdejsbrød og hjemmerørt smør.

Forretten bestod af en virkelig lækker rimmet torsk med (en vanvittig) urtemayo og kærnemælksauce on the side toppet med Lasses sprøde mikrogrønt ovenpå. Her anvendte han bronzefennikel, ærteskud og broccoliskud.

Middagen bestod af økologisk oksemørbrad med rødvinsglace, svampe og blomkål. Jeg fik dog fisk i stedet, da jeg ikke spiser kød. Det var sublimt! Også her havde Frederik toppet retten med Lasses mikrogrønt. Her er brugt rød sennep, perilla shizo og broccoliskud. Mums!

Desserten var en virkelig god gateau marcel chokoladekage med tonkabønne is, mørk chokolade og brombærcreme. Nøj, det var godt!

Musik

Som en overraskelse havde Lasse og jeg booket et 2-mands band. Min svigermor elsker live musik, så det ville vi selvfølgelig gerne glæde hende med. Desværre aflyste bandet 24 timer INDEN festen – så utrolig dårlig stil. Selvom de skrev at det var sygdom (som de åbenbart havde været ramt af i 1,5 uge) så synes jeg stadig ikke man kan være bekendt at aflyse dagen inden. Vi kunne jo dårligt nå at finde en erstatning.

Vi satte himmel og hav i bevægelse fredag aften, og vi fandt desværre aldrig et band. Jeg var i dialog med de søde folk fra Det Strammer Max, men de var netop blevet booket ind. Satans! You snooze you loose. Øv! Dem ville jeg ellers gerne have haft til at spille. Det må blive næste gang!

Vi fik til gengæld fat i DJ Claus som spillede til vores bryllup, og han satte også himmel og hav i bevægelse for vores skyld (for han kunne desværre heller ikke spille). Heldigvis kunne en af hans bekendte komme og spille, med så kort varsel.

Det var ikke et band, men en DJ – og det var heldigvis rigtig godt. Han spillede alle de gode gamle hits, lige efter min svigermors favoritliste. Han havde lys, røgmaskine, diskokugle og hele baduljen med – det var SÅ godt! Så det hele endte lykkeligt. Ha!

Og til slut får I en omgang billedespam!

Smukke Zafferano glas i en smuk gul nuance. Er tosset med dem!
Smukke efterårsblomster!
Forret af rimmet torsk med (en vanvittig) urtemayo og kærnemælksauce on the side toppet med sprøde mikrogrønt ovenpå. Her er anvendt bronzefennikel, ærteskud og broccoliskud.
foto: Julie Grath
foto: Julie Grath
Lækker dessert med gateau marcel chokoladekage, tonkabønne is, mørk chokolade og brombærcreme. Himmelsk!
TIP til bordkort: Kastanjer med navn skrevet med sølvtusch.
foto: Julie Grath
foto: Julie Grath

Kommentarer

  1. Mille Emilie - 11. oktober 2019

   Det hele flaskede sig bare. Det var virkelig en fed oplevelse at sidde der i tipien!

 1. Ida - 11. oktober 2019

  Hold da op hvor er det bare gennemført! Jeg er nysgerrig på at høre hvad det ca løb op i – hvis du kan/må dele det? 🤗
  Mega god ide med at udleje til selskaber! Det kunne vi måske være interessede i hvis det flasker sig i tide (vi tænker at holde bryllup om et par år). Specielt det med at man kan booke overnatning også, det er jo genialt.

  1. Mille Emilie - 11. oktober 2019

   Tusind tak! Jeg synes også det hele flaskede sig. Budgettet holder jeg privat, da det ikke er mig det har betalt gildet.

   Men altså. Et bryllup er væsentlig dyrere vil jeg mene. Og JA!!! God ide med overnatning til bryllup. Det havde vi selv. Så hyggeligt st stå op sammen dagen efter og afslutte “festen” på den måde med morgenmad og åbne gaver.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret