Kategori -
23. januar 2019

Spa-ophold i det svenske: Falkenberg Strandbad

Oplevelsesgaver, og i særdeleshed spaoplevelser, er noget af det bedste jeg ved! Da jeg fyldte 30 (for et par år siden, host!) fik jeg en heldagstur med spa og overnatning på Skodsborg Kurhotel af Lasse. Øj, det var ren luksus! En tur bare os to inden jeg poppede med Frida 5 uger senere. Det var sååååå rart og afslappende, og en virkelig dejlig oplevelsesgave for os begge to.

Forrige weekend var vi endnu engang afsted. Ikke til Skodsborg, men en tur i det svenske. Jeg var nemlig så drønheldig at få endnu en oplevelsesgave af Lasse i julegave. En tur til Falkenberg Strandbad. Han havde pakket en GIGA papkasse ind, så jeg troede, ærligt, at jeg fik en ny vinterjakke – det havde jeg nemlig ønsket mig. Ha! Men i den her kæmpe kasse lå en varm hue og et lille rejsebevis på spaturen. Ha!

Falkenberg Strandbad ligger ca 2,5 time fra Øresundsbroen, så det er ret nemt at komme til og er lidt mindre proppet end Ystad (so I’ve heard!) Vi kørte derop torsdag op af dagen og kunne tjekke ind fra kl 15. Ind med alle vores ting på vores fine lille værelse (der havde direkte udgang til stranden og den vildeste solnedgang) og så direkte i spaen, hvor vi sumpede rundt i tre timer. Ha! Det var helt vidunderligt. Vi havde først bord på restauranten kl 20.45, faktisk helt perfekt for så havde vi en masse dejlig tid (næsten alene) til bare at fede den i den opvarmede pool.

Rush hour & god mad

Dagen efter sov vi længe, spiste sen morgenmad (deres morgenmad er helt vild, men deres scrambled eggs er altså elendige! du ved sådan nogle “hotel-æg”. Ad! ), og så kørte vi til Falkenberg by, fandt noget kaffe og så gik vi en lang tur i det vidunderlige vejr. Tilbage til hotellet ved 14-tiden hvor vi så igen hoppede i spaen. Vi havde det nærmest for os selv helt frem til kl. 16.15 hvor det væltede ind med alle de nytilkomne som var tjekket ind fra ca. kl. 15. Øv! Man kunne godt mærke at det var tidspunktet for rush hour, og der er mange mennesker samlet i både spaen indenfor og udenfor samt den lille aflange spa. Det var sådan lidt hovedbanegården-agtigt, med enormt mange mennesker på lidt plads. Ha! Det var sgu lidt ærgerligt at det blev så proppet, så man skal være lidt strategisk ift. hvornår man lige bruger det, synes jeg. Et godt tip: tag derop henover nogle hverdage, fremfor i weekenden. Så er man sikret lidt mere plads og alenetid.

Efter spaen gik vi tilbage til værelset og satte en film på, spiste lösgodis i lange baner (som vi havde købt under vores lille bytur) og fik en lur. Igen havde vi bord lidt sent, helt perfekt. Deres aftenmenu er også helt vanvittig god. Vi spiste på den samme restaurant (de har vidst to), da det var med i den pakke Lasse havde bestilt. Det var mere end fint. Jeg fik vegetarmad begge dage (spiser ikke kød, kun fisk) og deres vegetarmad er vanvittig lækker!!! Den ene dag fik jeg en åndssvagt god torsk og dagen efter noget bagt knoldelleri. Mums. Det kan varmt anbefales. Lasse sad og blev helt misundelig på mine grønne retter. Ha! Og det siger ikke så lidt.

Alt i alt var det en helt vidunderlig oplevelse, og det er helt sikkert noget vi vil besøge igen en anden god gang! Jeg kan varmt anbefale at tage derop, hvis man trænger til en pause væk fra hverdagen og lidt selvforkælelse. Vi prøvede hverken massage eller andre behandlinger. Vi nød kun spa-områderne inde og ude, deres gode mad og hinanden.. og så kørte vi en tur rundt i området, hvilket virkelig også var hyggeligt.

OBS! Vær lige obs på “rush hour”. Det var ret tydeligt de tre dage vi var der, at folk er i spaen fra ca 15-19. Fordi de fleste har check ind kl. 15 og så hopper de selvfølgelig direkte i poolen efter ankomst. Der er mange mennesker, men vi fandt hurtigt ud af at vi bare skulle komme før – sådan midt på dagen i frokosttide. Og det var så fint, for så har man der næsten for sig selv. Alternativt tror jeg det er meget mindre besøgt i hverdagemne, så hvis man har mulighed for at tage nogle dage ud af hverdagen, så ville jeg gøre det. 

Har du været på Falkenberg Strandbad?

Gå en tur ud ad den lange badebro. Der er så fint!

Den store indendørs pool med bar for enden og masser af senge og borde rundt omkring. Man må have drinks med i poolen. I den ene side, midt i poolen, er en stor pejs. SÅ hyggeligt!

Se nu der!


Hyggelige borde og stole-områder! Her hang folk ud, spillede spil, drak drinks og sludrede. 

Fineste detaljer – husk at kig op!

Lounge område i lobbyen!


Den smukkeste trappe op til restauranten og nogle af værelserne.

Den anden side af spa-området. har sådan en lang lille pool. 

Poolen her er ikke særlig dyb, men man kan ligge og kigge udover vandet derfra. SÅ vanvittigt hyggeligt!

Der er de fineste detaljer alle vegne. Her de smukkeste lanterner!

Fra den anden ende! Sed lige det der fine messing-armatur. God inspiration til det der badeværelse vi lige straks skal til at lave. 

Det store pejserum, med senge hele vejen rundt. Hver seng har et lille sidebord hvor der er en knap, hvor der stpår “press for Champgane!” Haha.. så sejt!!!

Udearealerne. Denne pool er lidt kælig. Der var ikke så mange der hoppede i. Men udenfor er der også et opvarmet boblebad. SÅ mega hyggeligt!

Udenfor er det smukkeste orangerie!

Med fine påfuglestole indefor.

Der var SÅ hyggeligt derude, og opvarmet. Så man kan roligt sætte sig derud. vi havde det helt for os selv!

Den store pool udenfor.


En lille flok “sort sol”. De fløj rundt hver dag! Så fint.

TAK for denne gang fine Falkenberg Strandbad!

Kommentarer

  1. Anna - 23. januar 2019

    Det lyder som om at I har haft en super dejlig weekend – altid lækkert at blive forkælet! 🙂

    1. Det var en skøn weekend! Helt klart noget vi vil gøre igen en anden gang 🙂

    1. Jeg ved ikke hvad sådan en weekend koster. Jeg fik det i julegave af min mand! 🙂

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret