Kategori -
7. februar 2019

Sofa inspiration: Her er 10 jeg kan li’!

Vi kigger på sofaer til det nye hus. Der er under to måneder til vi flytter (giiisp!), så vi begynder så småt at kigge efter lidt nye møbler. Den sofa vi har nu fejler som sådan ikke noget, men vi har haft den i mange år nu, og forandring fryder!

Stilen i det nye hus er også en lidt anden, end den i lejligheden. Stilen vi har i lejligheden er meget rå, maskulin og sådan lidt New Yorker-agtig med murstensvægge, bjælker, industrivindue og åbent køkken med metrofliser. Husets stil bliver meget mere.. sådan herskabelig i det. Vi får sildeben, stuk, store hvide sprossede vinduer, en stor karnap og et stort åbent køkken der passer til resten af husets stil.

Jeg har derfor kigget på sofaer det sidste stykke tid. Her har jeg fundet 10 sofaer, som jeg synes er SÅ smukke og som vil passe godt til stilen i huset. Der er både store rare flydere men også de lidt mere stringente og stilede. Om det bliver en af dem må tiden vise. Måske får vi plads til to, en i stuen og måske en mindre hæng-ud-sofa i karnappen, den er nemlig stor nok til at rumme en lidt mindre sofa. Juhu!

Men her er 10 pæne sofaer, som alle godt måtte flytte hjem til mig. Ha!
Har du en favorit blandt disse?

^^^
Galore sofa fra Warm Nordic

Se nu lige en elegant og luksuriøs sofa, sikke en fremtoning! Jeg er vild med den karrygule-orange nuance, de runde pølsepuder og de lette ben, som giver sofaen et svævende look. Der er noget nostalgisk over Galore, men med en nutidig fortolkning. Og så er jeg vild med at selve “siddepuden” er i et langt stykke, der er noget virkelig fint og elegant over at der ikke er nogen inddelinger.  Vælg mellem flere eksklusive tekstiler i udsøgte farver og smukke kombinationer.

Måske ikke den mest flyderagtige sofa, men den er bare så utrolig fin. Og jeg tiltænker at den ville stå flot i en stor lys karnap! Læs mere om Galore-sofaen her.

^^^
3 x sofaer fra IKEA

IKEA kommer man jo ikke udenom. De har altså en hel del fine sager ind imellem. Der er tre serier jeg faktisk synes er helt utrolig fine, hvis man skiftede stoffet ud med noget andet. Jeg er nemlig ikke så vild med de farver og stoftyper der kommer med IKEA, men der er håb forude, for man kan bare skifte tekstilet ud med “sofa covers” fra fx Bemz Design eller Comfort Works. Her kan man nemlig købe andre “covers” i forskellige farver og tekstiler til mange af IKEA’s sofaer. Smart ik?

SÖDERHAMN giver dig uendelige muligheder for at designe din egen sofa. Vil du have en 2-, 3- eller 4-personers sofa? You decide. Vi har faktisk læææææænge haft et rigtig godt øje til SÖDERHAMN sofa-serien, da den er så fleksibel og en stor dejlig flyder. Jeg er vild med at man kan fjerne endestykkerne, sætte et modul mere til, hvis nødvendigt. Og så er den bare mega god at sidde i. Med et barn på 2,5 har vi ofte nussede børnefingre her, der og allevegne – så en budgetvenlig sofa kunne være et godt bud. Den sofa du ser på billedet her nedenfor er SÖDERHAMN sofaen bare med tekstil fra Bemz Design. Pænt ik?

VALLENTUNA er en sofa med mange muligheder. Det er en modulopbygget sofaserie, der gør det nemt at indrette private zoner og stadig være i nærheden af den, du holder af. Serien indeholder også sovesofamoduler, puffer og skjult opbevaring til ekstra hynder. Alle dele har bløde betræk, og al den bomuld, der bruges, kommer fra mere bæredygtige kilder. Med VALLENTUNA skal du bare vælge de moduler, du kan li’, kombinere dem, som du vil – og flytte rundt på dem, når du får lyst. Det er så genialt! Især med opbevaringen under. Noget jeg tror alle kan bruge ekstra af. am I right?

NOCKEBY er ligeledes også en ret fin sofa. Her kan man kan vælge imellem 2 forskellige betræk i fire forskellige nuancer. Denne sofa minder en smule om den vi har i dag, men er lidt mere hyggelig og putteagtig end den vi har i dag. Godt bud! Ville dog skifte betrækket ud med et andet fra fx Bemz Design.

^^^
Daybed/sofa fra Poul Volther

Jeg har en helt særlig kærlighed for de gamle designdrenge. Om det er Arne eller Poul er sådan set underordnet. Ha! Der er selvfølgelig også mange andre gode navne, bevares! Men de fleste Arne’er og Poul’er kan altså noget særligt med design. Arne Jacobsen, Arne Hovmand-Olsen eller Poul Kjærholm, Poul Henningsen, Poul Cadovius og Poul Volther.

Sidstenævnte har designet ovenstående skønne daybed-lignende sofa fra 1959, og det er det første møbel, som KLASSIK Studio har sat i produktion i samarbejde med Poul M. Volthers familie. Den er helt utrolig fin og enkel, og jeg elsker at den er så funktionel og brugbar. På elegant vis fungerer PV Daybed nemlig både som en sofa og seng og kan dermed både bruges i stuen og i gæsteværelset. 

Rammen er udført i massivt træ med fine detaljer og den komfortable madras kan enten fås i stof eller læder. PV Daybed er produceret i Danmark og fås i sæbebehandlet eg, sortbejdset eg og røget eg. Som snedker og arkitekt har Poul M. Volther tegnet adskillige ikoniske møbler i 50’erne og 60’erne, som har medvirket til, at han, i dag, er anerkendt som en af Danmarks mest indflydelsesrige og anerkendte designere gennem tiden.

Læs mere om PV daybed hos KLASSIK Studio lige her. 

^^^
Gul læderdrøm fra Hans Wegner

Hvem skulle have troet det? En gul sofa i læder. Men ikke desto mindre er den med på min liste her. Jeg synes den er SÅ nuttet og elegant på lette ben og i den skønneste farvefine gule kulør. Den ville stå godt i karnappen! Ha. Jeg har ikke så meget mere at sige om det. Skøn er den!

Find den hos KLASSIK Studio her. 

^^^
‘Mr. BIG’ fra Bolia

Jeg skal lige love dig for at den her sofa er sit navn værdigt! For den er… BIG! Haha. Det er den største sofa jeg nogensinde har set. Den er for vild!

Den kommer i tre forskellige materialer, men jeg ville helt klart gå med velour, selvom det er lidt søgt efterhånden. Men det er sgu pænt. Og så er det super praktisk med børn. Læs bl.a. her Christines indlæg om de 3 ting du skal vide, inden du køber en veloursofa. Den her sofa opfylder jo alle ønsker om en kæmpeflyder mikset med det komfortable. For den er virkelig god at sidde i. Hver gang vi kommer forbi Bolia er vi lige inde og snuse. Og vi kaster os altid i Mr. BIG. Haha!

Forestil dig, at hele din familie og alle dine venner sidder i en kæmpestor komfortabel sofa. Det er muligt med denne her kæmpe flyder. Mr. BIG er skabt til at opfylde dine ønsker – uanset om du er til en open end-sofa eller blot en kæmpestor sofa.

Sofaen kan formes ligesom du har lyst til, for den er baseret på moduler. Så du kan bare slå dig løs med en-tro-tre moduler og designe din egen sofa.  Du kan se meget mere om Mr. BIG lige her.

^^^
‘Rico’ sofa fra Ferm Living

Den her sofa minder mig så meget om en lille sofa min mormor og morfar havde. Den er godt nok bare blå, men den står faktisk hjemme hos mine forældre i dag. Den har lidt samme facon, men bare mindre og i et helt andet materiale og farve.

Jeg er helt dårlig med den her ‘Rico’ sofa fra Ferm Living. Deres forårsnyheder i år er helt utroligt fine, nok deres bedste kollektion til dato. Nå, men det skal handle om sofaen her. Den kære Rico. Den er så smuk i sine feminine former og næsten skulpturelle udseende, hvor mikset med den der grove struktur i stoffet gør den helt overdådig og majestætisk i udtrykket.

Rico-serien er bestående af en tre- & fire-personers sofa samt en lænestol. Den kommer i fire smukke nuancer; off-white, sand, grey, brown. Igen er det de lyse nuancer jeg drages af; off-white og sand. Suk! Den her sofa må være min favorit til karnappen. Jøsses den er pæn!

^^^
‘Flora’ modulsofa fra WOUD

Flora er en ny sofa fra det danske brand WOUD. Sofaen er inspireret af de naturlige former, der findes i botanikkens verden og af hvordan, blomsters kronblade vokser på organisk vis. Ud fra denne tanke har designeren Studio Yonoh udviklet en modulopbygget sofa, hvor kronbladets silhuet afspejles i det sorte pipingbånd, der følger sofaens organiske form.

Flora består af fire forskellige moduler og en pude, der kan sammensættes på et utal af måder og derved skabe den perfekte konstellation til rummet. Hjørnemodulet kan bruges i både højre samt venstre hjørne, og midtermodulet findes i to bredder. Puffen kan stå for sig selv eller fungere som lille chaiselong-modul på sofaen. Hvert modul er udstyret med fire sortmalede træben samt et metalspænde, der sikrer, at modulerne forbliver sammen. Til serien hører også en armlænspude, som kan placeres imellem midtermodulerne.

Jeg er vild med den sorte linje der er hele vejen rundt langs puderne. Det er sådan en lille detalje, men det giver  sådan en fed kontrast. Ved ikke helt hvilken farve det skulle være, for jeg synes både beige og flaskegrøn er helt utrolig fin. Den beige er måske ikke så praktisk med små børn, men der er noget dejligt roligt over den lyse nuance. Jeg drages af det lyse materialer for tiden – måske fordi det så småt begynder at være lysere og lysere udenfor. Ah! Jeg higer efter forår nu. Men den flaskegrønne kan nu også noget, den er lidt mere dramatisk, ikke?

Læs mere om den smukke Flora-sofa her.

^^^
‘WIND’ sofa fra Broste Copenhagen

Broste Copenhagen har designet denne flotte sofa ”WIND” som fås i 5 farver. Jeg er mest til den grå her og den her i varm caramel.  Jeg er lidt pjattet med velour-looket, da det virkelig rammer den nordiske stil i tidens trend. Serien her består udover sofa også af stol, armstol, chaiselong og puf. Pæn ik?

Kommentarer

 1. Anna - 7. februar 2019

  Gid man kunne have mere end en sofa!

 2. L - 7. februar 2019

  Velour er ikke en ubetinget god kombi med børn (eller andre ting, som fx jeans med baglommer), du skal ikke være længe i en Bolia butik, før du kan få syn for sagen. Det får slag og hakker ved brug, nogle af dem kan ha sin charme, andre er ærgerlige, som fx komplet aftryk af et par baglommer. Har været 5 år i Bolia (og flere i andre dele af møbelbranchen, men Bolia er klart der jeg har set flest velourmøbler) og har set utallige skuffede kunder der gerne ville reklamere over “patina”…

  1. Jeg har slet slet ikke kendskab til børn og velour. Kender flere der har Bolia Mr. Big sofaen, som er rigtig glade for den. Herhjemme må man godt leve og bruge møblerne, så vi er ikke så bange for pletter og den slags. Det vil jo komme med tiden, om man vil det eller ej. Velour eller ej! Vores betonbord eksempelvis har også pletter over alt, men det er for mig bare tegn på liv og at tingene bliver brugt.

   Men jeg ville nok aldrig vælge en hvid sofa til gengæld.. ikke så meget pga. Frida, men fordi jeg selv er sådan en der nasser ting til! Ha.

   Patina skal være en del af møbler. Man kan jo ikke bo i et udstillingshjem for evigt! Men du har ret.. det er nok en god idé lige at tænke sig om en ekstra gang. Tak for input! 🙂

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret