Kategori -
2. november 2018
Annonce for Ro Copenhagen

Smykker med en særlig betydning

Jeg har en særlig svaghed for smykker. Alle slags smykker. Jeg synes det giver så meget karakter og personlighed, og en smykkesamling er meget mere end blot guld, sølv og ædelstene. Det er din egen personlige historie, et kært minde og noget man lægger sine følelser i. For mig er det vigtigt med ærligt design, godt håndværk og ægte kvalitet når vi snakker om smykker.

Der findes mange typer smykker, men dem jeg holder allermest af, er dem i ædle metaller, rene metaller hele vejen igennem. Det er, som om deres kraft er lidt stærkere. De er tungere, ikke bare i vægt, men også i betydning. Selvom jeg også har op til flere “trend smykker” der følger trends på samme måde som sko og tasker, så holder jeg nu allermest af de helt ægte af slagsen. Moden skifter og forsvinder hurtigt igen. Men stil er langvarig. Som den gode Coco Chanel sagde det “Fashion changes, but style endures”. 

Jeg holder også meget af smykker der har en historie med sig, et minde. De smykker du får som lille (fx ved din dåb eller navngivning), dem du arver og som du bærer videre med dig gennem livet eller dét smykke du får af din partner som ligesom “forsegler aftalen” mellem jer ved jeres bryllup, eller et smykke du måske får af en kær veninde eller din mor. Smykker signalerer på en måde de vigtigste følelser mellem os.

Et kærligt minde

Min mormor havde den fineste lillefingerring i guld. En slange der snoede sig om fingeren. Den sidder på min egen mors lillefinger den dag i dag. Den minder hende om hendes mor, min mormor. Et kærligt minde hun bærer med sig hver dag, og når hun kigger på den mindes hun hende. Det synes jeg er en smuk tanke. Jeg har ingen arvesmykker, men jeg kan virkelig godt lide tanken om at bære et minde på den måde. Et minde jeg til gengæld bærer med mig hver dag er min forlovelsesring og min vielsesring. To ringe der betyder meget for mig, da det er symbol for min og min mands kærlighed.

Men jeg vil rigtig gerne give et fint minde videre til Frida (og evt. kommende børn) i smykkernes tegn. Et minde hun kan have med sig videre fra mig/os, som hun kan tænke tilbage på og bære med sig resten af livet og måske give videre til næste generation. Jeg vil rigtig gerne forære hende et fint smykke, og det behøver ikke være arvesmykker som sådan. Det kunne være et specielt smykke til hende fx den dag hun fylder 18 eller noget jeg køber til hende allerede nu, men som jeg bærer for hende indtil hun er stor nok. Hun behøver ikke først at arve et særligt smykke den dag jeg dør, for jeg ville forære hende et smykke mens jeg lever, ligesom min mor gav mig hendes gamle ring. Det skaber altså en særlig glæde og betydningen er kæmpe stor.

De små detaljer, med stor betydning

Ærligt design, godt håndværk og ægte kvalitet er som tidligere nævnt nogle af de ting jeg går efter ved smykker. Og netop disse tre parametre lever Ro Copenhagen op til. For Helle Leiberg Nissen som står bag Ro Copenhagen er det nemlig også vigtige parametre. Hun skaber enkle og ukomplicerede smykker, som passer præcis til den tanke. Hun designer selv smykkerne og det fine navn “RO” kom helt af sig selv en dag hun sad i en designproces og netop mærkede den her helt særlige ro indeni. Roen blev til navnet på hendes fine univers; Ro Copenhagen.

Ro Copenhagen går op i de små detaljer, men som har en stor betydning. Fx vil du på alle Ro’s smykker finde den lille fine signatur-diamant, som er meget diskret, så nogle gange skal man næsten lede efter det. Men den vil altid være der, ligesom et kært minde er det. Den tanke synes jeg er noget af det fineste!

Alle smykker er håndlavede i det fineste 18 karat rød- og hvidguld, den allerfineste kvalitet. Det lyder som en dyr fornøjelse, men faktisk er der her tale om ædle metaller hvor de fleste kan være med. Om ikke andet er det gode ønsker til ønskelisten. Jeg har selv flere af Ro’s fine små øreringe, vedhæng og små ringe på min egen ønskeliste. Måske du også vil have nogen på din? Eller måske du vil købe et kært minde til en du holder af?

Uanset hvad, kan du se hele sortimentet hos Ro Copenhagen her.


Fryd wave ørestik med Fryd sky blue dråbe vedhæng / Nord ring
Beads me armbånd (tv) / Rock classic diamant armbånd (th)

Nord ring ‘mini’ med baguette-sleben akvamarinNord ring ‘mini’ med baguette-sleben topas

Fryd petit ørestik med Orbit Leaves vedhæng / Orbit dot ørestik


Fryd petit ørestik med Orbit Leaves vedhæng / Orbit dot ørestik

Nord ring ‘mini’ med baguette-sleben akvamarinNord ring ‘mini’ med baguette-sleben topas

Nord ring ‘mini’ med baguette-sleben akvamarin (blå) / Nord ring ‘mini’ med baguette-sleben topas (hvid)
Beads me armbånd

Beads me armbånd (tv) / Rock classic diamant armbånd (th)

Rock classic diamant armbånd / Beads me armbånd
Nord ring ‘mini’ med baguette-sleben topas / Nord ring ‘mini’ med baguette-sleben akvamarin

Fryd wave ørestik med Fryd sky blue dråbe vedhæng


 foto + styling: Mille Emilie Vilmar

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret