Kategori -
22. august 2018
Annonce for Engelbrechts

Smarte striber til kontormåsen

Som jeg skrev forleden i dette indlæg har jeg fået nyt kontor. Og i den forbindelse har jeg altså fået mig en ny og meget meget fin kontorstol, som er en gave fra Engelbrechts Jeg har indtil nu siddet på en helt almindelig stol med fire faste ben, så har hverken kunne dreje sædet rundt eller rulle frem og tilbage. Ikke den bedste arbejdsstilling at sidde på en almindelig stol.
Derfor blev jeg mægtig glad da Engelbrechts ville forære mig en fin stol og så endda med de fineste striber man kunne tænkes side; de klassiske Nørgaard-striber. Jeg har været på udkig efter en ny stol længe. Lasse mente jeg skulle have mig sådan en “rigtig” kontorstol. Du ved, sådan en med stor bred ryg, hvor man kan læne sig godt tilbage med hovedet. Armlæn og store hjul. Sådan et rigtig stort lokum. Ha! Men nej, det ville jeg altså ikke. Det blev altså denne fine og klassiske kontorstol.

KEVI-stolen blev tegnet af arkitekt Jørgen Rasmussen tilbage i 1958, og den har opnået stor popularitet verden over. Udover sit enkle design og høje funktionalitet er stolen især kendt for de smarte “dobbeltrullehjul”. KEVI-hjulet anses for at være en genopfindelse af hjulet – en sand innovation der forbedrede alle møbler i den tid. Dobbeltrullehjulet gjorde KEVI meget mere manøvredygtig med mindre slid på gulvet. Hjulene blev en øjeblikkelig succes og bruges nu under møbler over hele verdenen.
Stolen er en klassiker inden for den danske møbel verden, og den tekniske konstruktion giver stolens form en enkle og logisk harmoni. Stolen kan justeres i højden, så man kan indstille den efter ønske og behov. Perfekt! KEVI passer perfekt som dét den nu engang er beregnet til; kontorstol. Men jeg synes sagtens man kan finde plads til den stribede darling andre steder i et moderne hjem.
Stolen blev lanceret i 2016 og jeg har siden lanceringen haft en (rigtig) godt øje til stolen! Jeg synes impelthen den er så pæn, og så er den tilmed, og heldigvis, rigtig god at sidde i. Jeg valgte den fuldpolstrede model, som altså er iklædt de klassiske Nørdgaard-striber både på front og bag. Stolen kommer nemlig i en del- og fuldpolstret version. Stolen er betrukket med stribet uldstof fra Kvadrat, og den fuldpolstrede version har også striber på ryggen og under sædet.
Find stolen HER.Pæn ryg!

Stolen passer ret godt til det mørke linoleums bord fra PLEASE WAIT to be SEATED designet af Egon Eiermann.

Bemærk lige de fine hjul med aluminiumskapperne omkring. Så pæn detalje!

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret