Kategori -
7. juni 2018
Annonce for SimpleFeast

Et vegetarisk og bæredygtigt måltid lige til døren + rabatkode

Lad os lige tale lidt om plantebaseret mad. For vi kan ikke undgå den længere. Den er her, der og alle vegne.

Selv har vi skåret rigtig meget kød fra vores kost, i særdeleshed oksekød og svinekød. Et helt bevidst og aktivt valg! Vi spiser det en gang imellem når vi er til middag hos andre og får det serveret, eller når vi en sjælden gang imellem er på restaurant. Men herhjemme spiser vi det stort set ikke. Vi spiser nogle gange kylling og fisk, men er begyndt at lave mange flere vegetariske retter. Vi eksperimenterer med både kikærter, quinoa, falafel og alle mulige skønne salater og tilberedningsmuligheder. Det smager jo så godt!

Og for at være ærlig, så synes jeg faktisk, at jeg har det langt bedre i både krop og sind med sådan en grøn livsstil. Jeg kan især mærke en stor forskel i mit tarmsystem og mave. Før var den så oppustet, jeg lignede seriøst en gravid i 6. måned hvis jeg ikke fik spændt ordentligt op. Og ubehaget ved at føle sig mæt og oppustet er bare virkelig ubehagelig. Så alene den del har hjulpet.

Madlavning, tid, madspild og indkøb

Hverken Lasse eller jeg er særlig begejstrede for at lave mad. Ha! Ingen af os nyder i bund og grund at lave mad. Og så er der jo også den faktor der hedder TID. I bund og grund er der ingen af os der kan lide at lave mad, og vi gider da slet ikke stå i køkkenet i flere timer. Så det der med at lave aftensmad i en travl hverdag ender altid ret kaotisk, og sådan lidt hurtigt. Den hurtige og nemme løsning, som ikke altid er den sundeste, hverken for os eller vores dejlige Jord.

Det skal være nemt og overskueligt, og vi orker hverken indkøb eller oprydning. Ha! Dovenskaben længe leve, men jeg/vi vil hellere bruge den tid et andet sted. Tiden er helt klart vores største fjende i hele det hersens aftensmadsræs. Når vi handler foregår det typisk via Nemlig.com, og de basale ting som mælk, æg og den slags handler vi i vores lokale Netto. Vi har af flere omgange forsøgt os med ugentlige vegetariske og sunde måltidskasser fra Aarstiderne, men ikke nogen der har gjort op med den manglende tid. For vi er alligevel endt med at stå og kokkerere, skære, stege m.m. i alt for lang tid. Det har ikke været for os. Jeg elsker konceptet, men de laver jo altså ikke maden for en. Ha! Vi orker det ærligt ikke. Den tid vil vi altså hellere bruge sammen. 

Og så er der jo også den faktor der hedder madspild. Når vi handler stort ind til en uge, kan vi aldrig rigtig helt regne med hvor meget eller hvor lidt vi egentlig bruger af diverse indkøb. Nogle dage spiser vi med familie, andre dage er vi ude med venner og nogle dage bliver det bare en hurtigt rubber. Dermed er der også en del der går til spilde, altså madspild. Og den del bryder jeg mig faktisk ikke om, selvom vi prøver at gøre os umage med at beregne hvad og hvor meget vi skal indkøbe. Men det er ikke altid så ligetil.

Men men men.. her kommer Simple Feast os heldigvis til undsætning. I hvertfald for 4 uger. Det er et forholdsvist nyt koncept, som kører på det grønne på flere planer. I tre uger har vi nu prøvet Simple Feast, og jeg føler mig derfor fint kvalificeret til at udtale mig allerede nu, her lidt over halvvejs i vores testperiode. Vi har nemlig fået lov til at teste konceptet i 4 uger.


HVAD GÅR DET SÅ UD PÅ?

Simple Feast leverer færddigtlavede måltider direkte til din dør. Alle retter er 100 % økologiske og helt uden konserveringsmidler og tilsætningsstoffer.

Vi har fået den vegetariske (man kan også vælge en vegansk) måltidskasse én gang om ugen, hvor der er mad til i alt tre dage. Man modtager sin kasse direkte til døren (hver tirsdag) og man behøver faktisk ikke være hjemme, for de finder ud af at stille den foran ens dør. Også selvom man bor i lejlighed. Er det helt umuligt ringer de til én og så finder man ud af det. Smart!

Maden er frisk og inspirerende, og ikke to uger er ens. Det er meget varierende kost, hvilket tiltaler mig helt vildt. For jeg er selv helt vildt fantasiforladt når det gælder mad. Jeg ender altid med at lave det samme. Kedeligt! Nå, men ud af de 9 retter vi har prøvet på de tre uger, var der kun to retter der ikke lige faldt i min smag. Men det der med smagsoplevelse er jo en individuel sag. Men at der kun var 2 ud af 9 jeg ikke var sådan særligt begejstret for, synes jeg er ret godt gået. Jeg spiste det, men det var ikke mine favoritretter. De resterende 7 var til gengæld spot on!

Maden kommer i en papkasse, som vist her ovenfor. Det ser ærligt ikke ud af meget når man begynder at pakke tingene ud. Men når man først begynder at tilberede og pakke maden ud af æskerne, så fylder det altså rigeligt. Både Lasse og jeg er blevet fint mætte, faktisk meget mætte. Og nogle dage har vi endda haft lidt mad tilovers til frokost dagen efter. Ja, og selv Frida har spist det mad vi har serveret for hende. Og det siger altså ikke så lidt. Haha!

Men hvad med den der emballage? Er det plastik? 

En læser skrev uroligt til mig på Instagram, at hun synes konceptet lød rigtig smart, men hun brød sig ikke om al det plastik de bruger. Derfor valgte hun det fra. MEN hos Simple Feast bruger de slet ikke plastik!! Al emballage hos Simple Feast er bæredygtigt og helt uden plastik. Deres emballage er lavet af organisk, bæredygtigt og 100% bionedbrydelige materialer.

Papkassen maden kommer i er fremstillet af FSC-godkendt pap. Maden bliver holdt koldt vha. 2L frossent postevand, som kan drikkes når det er optøet. Det plastlignende materiale, som retterne i ugekasserne er pakket i, er fremstillet af PLA (Polylactic Acid). PLA er bionedbrydeligt materiale fra vedvarende kilder, såsom restfibre fra majs-, sukker- og kartoffelproduktion. PLA kan i princippet nedbrydes i naturen indenfor 100 dage, men Simple Feast sørger alligevel for at skaffe dig af med det på en miljøvenlig metode.

Er det dyrt?

Prisen er helt klart lidt høj. Men kigger man på det enkelte måltid koster hvert måltid ca. 65 kr. per person. Det synes jeg faktisk ikke er særlig galt. Og da slet ikke taget i betragtning af hvad du rent faktisk får for de penge; økologien, bæredygtigheden og det sunde valg for dig og vores Jord.

Jeg synes man får value for money. Vi går ikke så meget ud, så derfor tillader vi os at bruge penge her istedet. Men jo, det er da en lidt høj udgift. Men det er helt klart en prioritet man skal tage med. For os giver det super god mening, både for os selv men også at vi tager det aktive og bevidste valg om at passe på hinanden og vores Jord.

Tager det virkelig kun 10 min. at lave? 

Både og. Det længste måltid har taget mig 20 minutter at lave, men der havde jeg også Frida på armen under hele processen. Haha! De fleste retter har nok taget mig ca. 10-15 min at lave. Men det er stadig ingen tid. Det kommer nok også an på hvor hurtig man generelt er i et køkken. Jeg er generelt en lidt langsom snegl i et køkken. Ha!

Vi har tidligere brugt 30-60 minutter på madlavningen med andre ordninger eller når vi selv laver mad. Så at bruge 10-20 min synes jeg er mere end fint.

Er der nok mad? og hvad med holdbarheden?

Mængden af mad er jo en individuel sag. For os har mængden været rigtig fin. De fleste dage er vi blevet rigtig mætte, og endda haft til frokost dagen efter. Men på de meget sultne dage har vi selv snittet lidt mere til salaten, tilføjet lidt tomater eller avocado el.lign. Det er vidst en smagssag, og meget individuelt ift. hvor meget mad man er vant til at spise. Men for os har det passet rigtig godt.

Ift. holdbarheden, så har vi fulgt den “madplan” der følger med. En enkelt gang eller to har vi først spist retterne om lørdagen, og de var altså ganske fine stadigvæk. Man skal ikke gemme retterne til en uge, det skal spises friskt. For os har det fungeret rigtig fint at vide, at vi har “fast” aftensmad tirsdag-onsdag-torsdag. De dage har vi ikke lavet andre planer ude eller haft besøg til middag. Der har vi prioriteret at være hjemme, når vi nu har bestilt de her kasser og valgt at bruge penge på det.

Alt i alt

SIMPLE FEAST hæver måltider på abonnement til et helt nyt niveau! Det har simpelthen aldrig smagt SÅ godt at være god ved sit eget hylster og ikke mindst ved vores Jord.


RABATKODE TIL DIG: Jeg har fået lov til at dele en rabatkode med dig, så du selv kan prøve Simple Feast geniale måltidskasser. Koden hedder SEVEN25 og giver dig -25% på din første kasse.

Velbekomme!Fyldt peberfrugt, rucolasalat (her tilføjede vi selv lidt tomater) og cous cous salat. 

Kikærterbøffer med kartoffelsalat og salat.

Så lidt fylder tre dages måltid til to-tre personer i vores køleskab.


Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret