Kategori -
13. september 2018

Simpel & elegant SOVESOFA med et råt twist

Min dygtige bloggerkollega Allan fra Bungalow5 har i samarbejde med Sofakompagniet designet en sofa. Det er dermed også hans allerførste design collab, og jeg er seriøst imponeret over hvor godt udfaldet er blevet. Jeg mener.. se nu lige!

Der er virkelig tænkt over hver eneste detalje og resultatet er virkelig blevet godt. Jeg synes det er SÅ blæret, at han har designet en f****** sofa! Er det ikke noget vi alle drømmer om? (Sofakompagniet.. I ringer bare!) At designe et møbel? Haha.. udover at skrive en bog that is. Men hov, vent nu lige.. Allan har også skrevet en bog! Den mand er fanme inspirerende og kreativ. Der er gang i ham!
Nå, men tilbage til sofaen, som dette indlæg skal handle lidt om.
I dag var vi inviteret til pressefremvisning hjemme hos Allan. Hele eventyret startede for halvandet år siden. Allan mente der manglede en voksen og strømlinet sovesofa på markedet. De fleste sovesofaer man kan få i dag er en smule teenage-agtige, kluntede og fylder enormt meget. Det giver jeg ham helt ret i. Allan gik derfor i tænkeboks og tegnede de første streger til det, som i dag altså er det færdige resultat;
BUNGALOW SOFAEN.

Sofaen er en sovesofa, men ikke som den der typiske sovesofa man kender med folde-ud-madras og klodset futonlook. Allan har designet en strømlinet sovesofa, således at man blot fjerner de fire rygpuder og vupti.. så har du faktisk det der svarer til en enkeltmandsseng. Det er sgu da smart og virkelig simpelt! En 2018-udgave af en smart sovesofa. Jeg er vild med det!
Mange sovesofaer er sådan rimelig voldsomme i looket, og som tidligere nævnt, en smule teenage-agtige. Jeg er vild med at der rent faktisk er tænkt design ind i sofaen her. Sofaen er smadder simpel i sit udseende men har trods alt den praktiske del i sig. Sofaen syner ikke af meget, men den måler faktisk 90 x 200 cm. og kan altså “rumme” en voksen mand både i både højde og drøjde. Det er en ekstraordinær dybde for en sofa, og derfor er der også to ekstra ryghynder.

“De sovesofaer, der er på markedet, appellerer efter min mening mest til teenagere. Mit ønske har været at lave en sovesofa, der er pæn nok til at have stående i stuen. Ligesom mange andre har jeg ikke et gæsteværelse, og jeg vil gerne byde mine gæster en ordentlig seng i stedet for en sammenrullet madras,” – Allan Torp.

De to ekstra ryghynder fungerer også sådan at man ikke sidder og flagrer med benene, som man typisk gør i dybe sofaer. Og det smarte med netop rygpuderne er, at den lille pude også fungerer som en god “ekstra-armlæn-læse-pude” når du sidder i sofaen og læser. Når man sidder på langs med ryggen mod armlænet, kan man nemlig lige hvile armen på den lille pude, giver det mening? Så man kan altså heeelt afslappet sidde med den ene arm hvilende på puden, mens man læser en god bog, stener Netflix på iPad’en eller bare sidder med en kop kaffe.
G-e-n-i-a-l-t!
Altså.. jeg forestiller mig den her (sove)sofa i vores kommende gæsteværelse eller måske endda i karnappen i det nye hus. Sofaen kan ligesom Sofakompagniets øvrige møbler customizes med andre farver og tekstiler, så den passer til lige netop dine ønsker. Jeg ville nu alligevel vælge den som den er, med det fine brunlige sildebensmønster kombineret med den mørke maskuline læderdetalje. Jeg synes den er SÅ flot, altså! Simpel og elegant, men med et råt og maskulint twist.
Stort tillykke med det meget flotte resultat Allan og Sofakompagniet. Well done!
Det kan I godt være stolte af. 

Fineste detaljer.Kommentarer

  1. Hold da op hvor er den bare lækker! Der er virkelig tænkt over detaljerne!

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret