12. december 2014

Popular plants anno 2014

Er der noget jeg ikke har, så er det grønne fingre. Men er der noget jeg har, så er det et bankende grønt hjerte. Jeg har nemlig en kæmpe svaghed for grønne planter. Jeg elsker at bringe naturen indenfor i mit hjem. Jeg synes det er så hyggeligt og giver et levende udtryk til mit hjem. Jeg elsker duften, friskheden og de forskellige grønne farver. Jeg er især vild med de lidt større planter som fx oliventræer, figentræer og store kaktusser, men også små planter og blomster som eksempelvis sukkulenter, hyacinter, eucalyptus og magnolia er jeg også svært glad for.

 photo plants1_zps78ff7f9d.png1. cactus / 2. monstera / 3. fig / 4. pilea 

Nogle af favoritterne er bl.a.:

Eucalyptus – Det er simpelthen sådan en fin og minimalistisk gren. Eucalyptus dufter fantastisk og så elsker jeg den støvede grønne farve. Selv når den er ‘vissen’ er de fine. Jeg placerer dem ofte 1-2 grene i en flaske eller som nedenfor samlet i en gennemsigtig vase.

Sukkulenter – En rå og takket plante der ligesom eucalyptus har en skøn støvet grøn farve. Jeg har altid en sukkulent et eller andet sted i mit hjem. Jeg har alle dage været vild med denne type grønt. Den er nem at holde og så ser den bare fin ud, og passer i udtrykket rigtig godt til min indretning.

Magnolia– & kirsebærgrene – Disse er også en klar vinder (om foråret) Jeg sætter dem i store vaser som vist nedenfor, så de næsten agerer som kunst. Jeg elsker det rå i grenene kombineret med den lyserøde feminine farve i blomsten.

Kaktus – Jeg har genfundet kærligheden til denne stikkende bandit. Endnu en super rå og cool plante, som er nem at holde. Den passer ret meget sig selv. Jeg er især vild med de store kaktusser. Fx. har Københavns Møbelsnedkeri én stor flot kaktus stående på deres badeværelse som jeg er helt pjattet med.

Hyacinter – Min kusine kalder den ’tisblomsten’. Hun hader virkelig lugten. I mit tilfælde er det duften. Jeg elsker den! Jeg har dem ofte stående i glas så man kan ane rødderne. Især også i juletiden er de skønne, gerne med lidt glimmer.

Spøgelsestræ – Spøgelsestræet, også kaldet ‘corokia’ og ‘sølvtræ’, er altså en sjov fætter. Den er sindssygt hypet for tiden, men det gør den altså ikke mindre fin. Jeg synes den har sådan et sjovt og livligt look, trods den ser lidt forladt ud. Haha! Skørt træ.

Pilea -Endnu en underlig starut med sjove arme og store runde blade. Men fin er den altså!

Trommestikker – Blomsten med det evige liv! Sjove lange ‘pinde’ med runde små gule kugler for enden, som koster ca. 9-10 kr. pr. ‘pind’. Dens oprindelige navn er  ‘craspedia globosa’, men de fleste kender dem som trommestikker. Jeg synes de er megafine og også lidt sjove. Ser rigtig fint ud med 2-3 stykker i en høj vase. De skal ikke have vand og tørre bare ind, og kan snildt stå et par måneder før udskiftning. Smart!

 photo a20f0bd3c6144806358948fc1ab6dbe8_zps24b6cf62.jpg photo tumblr_n0w9jhYU7E1smmlpvo1_1280_zpsb7acfebc.jpg
1. eucalyptus / 2. magnolia

Jeg er langtfra alene om at elske planter. Tager man et kig ind i blogland eller surfer rundt på de forskellige instagramprofiler, kan man ret hurtigt fornemme at ovenstående planter og blomster er temmelig populære, og det bugner med alt lige fra spøgelsestræer (corokia), kaktusser, oliventræer til figentræer, monstera, pilea og blomster i alle mulige afskygninger.

  Hvilke planter & blomster har du stående derhjemme? Måske du har en favorit?

 photo kaktusser_zpsda8e1d5f.png1 / 2 / 3 / 4 

Kommentarer

 1. Sikke en fin og inspirerende blog du har! Den ryger på min Bloglovin med det vuns 😉

  1. Mange tak Ditte 🙂 Velkommen til, fedt du vil følge med! Glædelig jul.

 2. Anne - 12. december 2014

  fedt, inspirerende og anderledes take på al plantesnakken. 😀 keep up the good work!

 3. Louise Hvass - 12. december 2014

  Hej Mille,
  Kender du prisen på eucalyptus grenene? 🙂

  1. Hej Louise. Det svinger fra blomsterbutik til blomsterbutik.. Men mener jeg giver omkring 40-50kr. for et stort bundt. Jeg køber mine hos blomstermanden på kultorvet!

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret