Kategori -
20. januar 2017

Plakater med en klassisk og farverig 70'er æstetikPå Halifax sælger de egentlig burgere. Og det har de gjort siden 2007. Men måske har du spist på en af deres restauranter og her lagt mærke til deres ret seje plakater der pryder væggene? Det har jeg. Og nu er deres fede plakater altså tilgængelige for alle os burgerglade mennesker, for Halifax har udvidet deres burgerunivers med Halifax Posters
Kunstneren og designeren Adam Hansel står bag de humoristiske, personlige og farverige illustrationer, som leder tankerne hen på en klassisk halvfjerdseræstetik. Det er også Adam, som designede Halifax’ første logo, første gadeskilt, første menukort, første plakat til væggen, første vægmaleri og første lampe. Og han stoppede ikke. Fra 2007 og frem til 2015 har Adam stået for designet af stort set hele Halifax’ grafiske identitet. Heriblandt rigtig mange plakater, som pryder både vægge og lofte på Halifax. De har den mest gennemførte designidentitet, og deres syv restauranter er omgivet af en nostalgisk og retro atmosfære. Det kommer blandt andet også til udtryk i plakatudsmykningen.
Jeg har fået lov at vælge to plakater hos Halifax Posters, og denne er en af dem. Den hedder “Mom kissing buger” – er den ikke sød? Jeg er helt tosset med den grønne/turkise farve mikset med den neonlyserøde. Jeg synes den er sjov at have hængende i køkken-alrummet. Den er humoristisk, synes jeg. Jeg er en burgerpige og Lasse er en burgerdreng. Haha! Det kan vi ikke komme udenom. Når den står på takeaway er det altid burger herhjemme, og helst fra Halifax. 

HISTORIEN OM HALIFAX…

Halifax er en by i Canada. Her mødtes de to ejere, Ulrich og Peter, på et studieophold i 2004. De faldt for hinandens humor, ambitionsniveau og stædighed. Og de faldt for den ekstremt gode og nærværende service, de mødte, når de sammen besøgte de mange barer og restauranter, der findes i Halifax. I 2007 åbnede de deres første restaurant sammen i Frederiksborggade i København.
Egentlig var de begge færdige med deres Cand.merc. uddannelser og havde landet gode stillinger i henholdsvis Danske Bank og Kunde & Co. Men slipsene strammede og de drømte om noget andet og mere. De ville åbne en restaurant i København og skabe de bedst mulige rammer for at give deres gæster en god oplevelse og en god burger – hver dag! Peter stod dengang i køkkenet og Ulrich var i tjenertrøjen. I dag består Halifax af 7 restauranter, en del flere ansatte og nu også 1 plakatshop.
Men det er ikke kun på Halifax, at Peter og Ulrich hænger sammen. Peters kone Sandra har været ombord på projektet siden opstarten og nogle år efter fulgte Thilde, Ulrichs kone. Nå ja, og de to er i øvrigt barndomsveninder. Sandra og Thilde sidder nu med ansvaret for henholdsvis HR & Rekruttering og Kommunikation & Branding. De to par flyttede i 2015 sammen i et stort gammelt hus, sammen med deres i alt 4 børn. Burgerkollektivet, som ansatte på Halifax ynder at kalde det.
— photos: Sonoma Seven

Kommentarer

  1. Ditte - 20. januar 2017

    hvor er den fine ramme fra? 🙂

  2. Sofie Borella - 20. januar 2017

    Super cool plakat! Jeg skal selv have en ny plakat op og hænge i min stue, måske jeg skulle tjekke Halifax Posters ud! Har lagt billeder op af min stue på min blog her: http://www.borellasblog.dk/min-stue-paa-frederiksberg/ – hvis det kunne have interesse 🙂

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret