Kategori -
4. juni 2019

Paris mini-guide: En weekend i kærlighedens by

For en uge siden kom vi hjem fra verdens bedste weekendtur til kærlighedens by, Paris! WOW altså, vi havde den skønneste tur. Jeg fik så mange gode anbefalinger og tips fra mange af Jer inden afrejse, og flere af dem er selvfølgelig afprøvet, men vi har også gjort os vores egne fund og erfaringer på turen. Jeg har samlet vores egne oplevelser og tips med ca 48 timer i Paris til Jer i dette indlæg, så måske du kan bruge dem hvis du selv står og skal en weekendtur til byernes by?

Vi oplevede en masse dejlige ting, spiste os gennem Paris og ræsede afsted på elektriske løbehjul. Det vil jeg VARMT anbefale at man gør. Suser afsted på løbehjul. Det er sjovt, og det er klart det hurtigste og nemmeste transportsmiddel i Paris. Og så er det miljøvenligt. Mega win! Vi kørte selvfølgelig også med metro, men den er ikke helt så nem, og løbehjul er SÅ meget sjovere og hurtigere. Ekstra bonus ved løbehjul er også, at man får set byen på en helt anden og ny måde. SÅ fedt! Så det skal man altså gøre hvis man skal rundt i Paris. Gå eller ræs afsted på løbehjul!

Her boede vi

Vi var liiiidt sent ude ift. booking af hotel. Jeg fik flybilletter af min søde mand i fødselsdagsgave en måned inden afgang, og inden vi fik bestilt var der kun 14 dage til vi skulle afsted. Ha! Det er typisk os. Så vi var lidt sent ude. Vi bookede os ind på Hotel Bienvenue, som havde et værelse ledigt. Det ligger tilmed virkelig godt placeret lige mellem hyggelige Marais, tæt på smukke Sacre Coeur og Moulin Rouge.

Hotellet ligger i gåafstand til det meste. Metroen er en gade væk, og løbehjulene står jo nærmest på hvert gadehjørne, så det er nemt at komme hurtigt rundt. Det var ret essentielt for os det der med at bo “centralt” i de områder vi gerne ville opleve mest af, når vi nu kun havde en kort weekend i byen. Hotellet har en virkelig lille elevator, den er meget lille, og jeg vil ikke anbefale hotellet til børnefamilier. Men en weekend get away for to voksne eller par, er det et genialt sted.

Her spiste vi

Vi spiste og drak os gennem Paris. Nogle var anbefalinger fra Jer, og andre fandt vi selv via Google Maps i det givne tidspunkt hvor sulten viste sig. Flere steder skal man altså booke bord, og gerne flere uger i forvejen. Det havde vi selvfølgelig heller ikke lige fået gjort med det hele, så nogle af stederne endte lidt spontant med hvad der lige var i nærheden når vi blev sultne. Ha!

Det kan også noget og vi fandt altså flere steder på den måde, som vi ellers ikke havde fået anbefalet. Så man skal ikke altid kun gå med de tips og anbefalinger man får. Det er fedt at finde nogle ting selv, og nogle gange er de spontane ting faktisk bedre.

Holybelly

(5 Rue Lucien Sampaix)

Virkelig lækker morgenmadscafé. Men kom tidligt, for der er kø. Vi var det lidt over 9 (de åbner kl 9) og der stod vi i kø i en lille halv time. Vi brugte kø-tiden på at finde ud af hvad vi skulle lave, se og opleve i byen efterfølgende, så tiden blev brugt på noget fornuftigt.

Vi fik yoghurt med granola, spejlæg, salat, juice og kaffe. Men prøv også deres pandekager, dem fik nabobordet og dem fortrød vi altså lidt at vi ikke fik. De så SÅ gode ud! Men der var vi helt forædte. Ha! Det har vi til gode til næste gang. For vi kommer helt sikkert igen næste gang.

Odette & Aimé

(46 Rue de Maubeuge)

Dette sted faldt vi lidt tilfældigt over den første dag. Vi var 1,5 times forsinket ankommet til Paris og var skrupsultne, så vi gik en tur i nabolaget ved vores hotel for at finde noget hurtig mad. Det ser ikke ud af meget udefra, men jeg fik en virkelig god vegetarisk salat bestående af linser, quinoa, kål, gulerødder og falafler med sådan en syrlig-frisk dressing. Virkelig lækkert. Lasse fik en helt klassisk Cæsar salat, som også var virkelig god. 

Betjeningen var god og nærværende, området super hyggeligt og der sad flere lokale stamgæster ved de små caféborde rundt om. Vi kom i snak med en ældre herre som boede lidt længere ned ad gaden, han var så autentisk og hyggelig. Han kom på Odette & Aimé hver dag for at få sin daglige kaffe og lidt frokost. HA! Det er sgu da hyggeligt.

Darocco

(6 rue Vivienne)

Virkelig et smart sted. Indretningen er super lækker og maden er ligeledes rigtig dejlig. Vi kom egentlig efter deres pizzaer, men køkkenet var lukket for pizzaer på det tidspunkt (efter kl. 15), så vi måtte nøjes med to paninis, lemonade og hvidvin. For hulan det var godt! Simpelt men godt.

Stedet er indrette med grønne marmorborde, rå murstensvægge, grøn velour og KÆMPE planter. Der er næsten åbent køkken, og loftet er et stort glasloft, så man kan følge med i hvad der foregår. Sindssygt lækkert sted!

The Hardware Sociéte

(10 Rue Lamarck – lige ved Sacre Ceour)

Virkelig et hyggeligt sted, som vi fandt helt random fordi vi egentlig skulle have været et andet sted, nemlig på Frenchie. Men Frenchie holder altså lukket lørdag og søndag (doh!) Det havde vi selvfølgelig ikke lige tjek på. Ha! Heldigvis fandt vi, igen, helt tilfældigt over dette sted.

Vi havde planlagt at tage op og se Sacre Ceour den morgen og så ville vi egentlig bare finde noget mad på vejen. Her faldt vi så over skønne Hardware Sociéte, som havde VIRKELIG god morgenmad, den bedste friskpressede appelsinjuice jeg har smagt længe og sublim kaffe. Det var virkelig virkelig godt! Så det vil jeg varmt anbefale!

Der var en smule kø da vi kom, men det tog ikke lang tid før vi sad med vores varme kaffe.

Piccola Toscana

(10 Rue Rochambeau)

Wow! Det her sted er i sandhed en perle, man ikke må overse. Det var helt tilfældigt at vi faldt over stedet, for vi havde ikke booket bord nogle steder. Det var første aften, så vi gik sådan lidt hvileløst og sultne rundt, og Lasse fandt den bare på kortet i Google Maps mens vi gik rundt. Vi havde lyst til pasta, så det var det vi kiggede efter. Vi tænkte what the heck vi prøver. Og TAK for det!

Det var SÅ hyggeligt og maden var formidabel. Betjeningen var helt enormt hjertevarm. Menukortet stod på italiensk, og da vores søde servitrice godt kunne se vi ikke fattede en bjælde satte hun sig på hug og oversatte hele kortet for os, med det største smil og den rareste aura. Hun var så sød og tydeligvis fra italien. Hele stemningen var et lille stykke Toscana midt i Paris.

Vi sad udenfor ved et af deres små borde, hvor vi fik det bedste hjemmelavede italienske mad. En frisk og lækker tomat og mozzarella salat til deling som forret, en viduuuuuunderlig cremet ravioli med ricotta og spinat samt en tagliatelle med svampe. Afslutningsvis fik vi selvfølgelig tiramisu. Alt sammen lavet fra bunden.  Ej, men det var åndssvagt godt og betjeningen var bare helt i top og stedet meget autentisk.

Vi havde som sagt ikke bestilt bord og stak bare hovedet ind, og blev mødt af den mest hjertevarme velkomst. Her får du virkelig god og autentisk italiensk mad (hovedretter omkring 20€) samt en vidunderlig betjening. Kæmpe anbefaling!!

Brasserie Cézanne

(45 Avenue Kléber)

Fineste lille fortovscafé mellem Triumfbuen og Eiffeltårent. Vi fik os en virkelig god kop kaffe mens vi lige hvilede benene. Flere andre gæster fik, hvad der lignede virkelige lækker, frokost. Så det er bestemt et besøg hver, om ikke andet for kaffen og den hyggelige stemning lige der på fortovet i Paris, med kig til Triumfbuen.

La Créme de Paris

(4 Rue du Faubourg Montmartre)

Fineste lille butik der sælger alt fra is, crepes, vafler og frugt, kaffe, milkshakes, juices osv. Vi fik selvfølgelig to crepes til deling, en slag mini-frokost. Nutellea med banan og nutellea  med jordbær. Det var SÅ godt! Vi fik juice og vand on the side. Mums!

Det oplevede vi

Eiffeltårnet

Selvfølgelig skal man forbi Eiffeltårnet, det er et must! Det er ikke et must at tage op i selve tårnet, men gå en tur i den smukke park der ligger i forlængelse af Eiffeltårnet Champ de Mars. Vidste du egentlig at Eiffeltårnet oprindeligt blev bygget til verdensudstillingen i 1889, som en hyldest til hundredeårsdagen for Den Franske revolution? Tårnet blev i starten mødt med modstand, men blev senere anerkendt som et af de smukkeste stykker arkitektur i verden. Og det er jeg meget enig i. Det er virkelig en imponerende ‘bygning’.

Sacré Coeur

Virkelig et smukt sted! Sacré Coeur er en katolsk kirke og ligger i området ved Montmartre, som er et helt vidunderligt område i Paris. SÅ mange små fine gader og stræder, hyggelige butikker og caféer. Montmartres højeste punkt er 129 m, så på pladsen foran kirken er der udsigt over hele Paris. Både kirken og udsigten er et besøg værd. Det er gratis at besøge kirken, men der skal betales entré hvis man vil op i tårnet eller ned i katakomberne. Vi gik en tur op og så udsigten og slentrede så bare rundt omkring i Montmartre.

Moulin Rouge

Vi gik bare forbi Moulin Rouge, men vi overvejede kort at tage ind og se et show. Men besluttede at gøre det en anden gang, hvor vi har lidt mere tid i byen. Der er delte meninger omkring de her shows, det er ret 50/50 hvad folk synes. Enten synes folk det er lidt mangelfuldt og skuffende mens andre synes det er det mest fantastiske i verden. Jeg har ikke rigtig nogle forventninger, og ville nok selv tage det med som en oplevelse i Paris. Find billetter her.

Men bygningen er flot udefra, virkelig skægt sted. Vi så det kun i dagslys, men det skulle være endnu smukkere om aftenen med lys og og vingerne der drejer rundt.

Triumfbuen

Vikrelig smuk bygning for enden af byens hovedstrøg Avenue des Champs-Élysées. Det er et af Paris’ vartegn, og er et 50 meter højt bygningsværk. Der er virkelig fint i området omkring Tirumfbuen, og man kommer forbi mange skønne små fortovscaféer på vejen, hvis man går lidt på kryds og tværs mod Eiffeltårnet fra Triumfbuen.

En tur langs Seinen

Gå en dejlig tur i solen langs Seinen, køb en kaffe og en croissant og tage en slentretur. Det er SÅ hyggeligt! Kan man overskue det, tror jeg bestemt også en kanaltur i en af bådene er fedt. Det gad vi bare ikke lige dér, så det har vi til gode. Men flere har anbefalet os det!

Louvre

Vi gik igennem den store plads med de famøse glaspyramider. Vi prioriterede ikke at tage ind (ned? Det ligger under pladsen) på selve museet, men er man glad for kunst, skal man da klart besøge det. Det er virkelig et turistet sted, så vi valgte at gå igennem.  Vi kunne ikke helt overskue det. Vi satte os et kort øjeblik ved den store glaspyramide ved vandet, hvor vi bare sad og betragtede de forskellige mennesker og alle deres poseringer og selfies med pyramiden i baggrunden. Virkelig morsomt!

{Se lige hvor vild den bygning er! Kæææææmpe stor!}

{Smukke Sacré Coeur}

{Tag en slentretur langs Seinen. Der er virkelig smukt!}

{Moulin Rouge}

Hyggelige områder og butikker

Le Marais

Virkelig et dejligt område i Paris, helt klart et af mine favoritområder. Der er sådan en dejlig stemning, fine fortovscaféer og mange gode butikker; Maje, The Kooples, Iro, Repetto etc. Og så er der mange vintagebutikker, så man kan nemt gøre sig nogle gode kup. Derudover kan man også med fordel købe de franske mærker i Paris, for man sparer gerne 10-15% af prisen i forhold til herhjemme.

Montmartre

Det her sted er vidunderligt. EnNærmest som en lille landsby for sig selv midt i Paris. Det hele går op og ned, for der er stejlt. Masser af hyggelige gader med trapper, fin gadekunst, små butikker og bare en rar og hjertvarm stemning. Øj, det var jeg vild med!

Merci

Nærmest et must når man er i Paris. Fineste konceptbutik med den velkendte røde bil ude foran. Butikken har flere forskellige rum og etager, som er fordelt på ca. 1500 kvadratmeter i en gammel tekstilfabrik. Butikken er lidt ligesom et hus; Kjoler i et rum, blomster i et andet rum og en kaffebar i et tredje rum. Butikken har nemlig en lille café, hvor alle bøger er secondhand, ret hyggeligt. Der er lidt for enhver smag, både shopping (nye sager og vintage), mad opg kaffe. Uanset havd du er til, så synes jeg du skal unde dig selv at besøge butikken – bare for at se det. Det er ret hyggeligt! Og ekstra bonus; butikken donerer al overskud til en velgørende fond, som hjælper fattige på Madagascar.

A.P.C.

A.P.C. er ligeledes et fransk must! A.P.C. laver simpelt og lækkert tøj, til både mænd og kvinder. Det er virkelig lækkert! De har de lækreste tasker og sko, gode jeans og generelt ting der aldrig går af mode. Ting der holder! Lidt dyrt, men klassisk og meget fransk! A.P.C. holder til flere steder, og der ligger bl.a. en overfor Du Pain.

Si Tu Veux

Fineste lille legetøjsbutik i “Gallerie Vivienne”, en smuk passage tæt på Darroco (pizzastedet!) Her købte vi en lille dukke med hjem til Frida, den havde den fineste blomstrede kjolebluse på, nørkt hår og rødt pandebånd. Vi har navngivet den Fleur. Vi kunne have købt os fattige derinde, som at gå ind i en gammeldags legetøjsbutik. Super fint sted. Lidt pricey, men fransk og fint.

Laduree

Et must når man er i Paris! Køb lækre sprøde macarons med hjem, enten til dig selv eller til nogen du har nær. De falder i god jord, skulle jeg hilse at sige! Tag forbi den store smukke butik på Champs Elysées, og tag plads så du har udsigt ud til Champs-Élysées. Man kan også sidde ovenpå hvor der er tunge gardiner og lysekroner. Køb en macaron eller to og drik det med et glas champagne. Ægte Paris! Det er sgu lidt dyrt men det smager godt, og så er det bare et must når man er i Paris. Vi købte to fine æsker med hjem til mine forældre (som tak for pasning) og til min søster og familie.

Du Pain et des Idées

Altså, det her sted havde jeg ret høje forventninger til. For det er sådan et helt vildt populært sted, men jeg synes ikke det levede helt op til forventningerne. Men så alligevel. Haha.. Vi kom efter deres famøse croissanter, men de var både tørre og virkelig kedelige.
Men stedet er afsindig hyggeligt og meget autentisk. Til gengæld fik vi sådan en lang sag som smagte vidunderligt. Måske de havde en dårlig croissant-dag? Der var kø til bageriet, så det kan bestemt noget og er da helt klart et besøg værd. Nu er jeg da helelr ikke den store croissant-spiser, så måske er jeg heller ikke den rigtige til at vurdere netop det bagværk.

Det her behøver jeg IKKE prøve igen i Paris!

Barbés

Fin og hyggelig restaurant, som desværre ligger i et ret skidt nabolag i Paris ved, den ellers fine, metrostation Barbés-Rochecouart. Allerede da vi drejede ned af gaden til hvor restauranten lå mærkede vi den dårlige og utrygge stemning. Kan ikke sådan helt sætte en finger på hvad det var, men stemningen var bare underlig. Måske vi var uheldige netop denne dag? Der var helt enormt mange mennesker samlet, som om der var to grupper mod hinanden på hver sin side af fodgængerfeltet. Der er jo mange mennesker alle steder i Paris, men lige dér var der bare virkelig mange og stemningen var bare lunken. Det var meget ubehageligt! Det kommer jeg nærmere ind på længere ned.

I de hersens terror-tider kan jeg desværre ikke helt lade være med at tænke mit, jeg er sgu på vagt. Er jeg den enste der har det sådan? Virkelig ærgerligt. Nå, men vi prøvede at nyde det, og gik ind i restauranten og fik vores bord. Vi var enormt uheldige med betjeningen, for den var simpelthen SÅ ringe! Menuen var kun på fransk, og der var ikke meget hjælp at hente hos vores servitrice. Så vi måtte google translate det meste af kortet. Da maden endelig kom var det fint nok. Det kunne spises og var ok, men heller ikke mere end det. Derudover bestilte Lasse af to omgange et glas hvidvin, og servitricen blev ved med at komme med rødvin. Haha! Mindre detalje, men der var bare ikke rigtig styr på noget. Jeg fik en cola og den var bare fladere end flad. Som saftevand der havde stået i et par dage og blevet helt fesen.

Jeg ved ikke om vi bare var virkelig uheldige den aften, for vi havde faktisk fået anbefalet stedet af rigtig mange og stedet har fået ret gode anmeldelser. Men for os var det bare virkelig ikke en god oplevelse. Og det er bestemt ikke noget vi gider komme igen efter, lad mig bare sige det sådan. Både pga. maden, servicen og omgivelserne.

Derudover ligger Barbés åbenbart i Paris’ dårlige nabolag, hvilket vi slet ikke var klar over. Her er der ofte knivstikkeri, lommetyve og folk der bliver slået ned, fortalte vores servitrice os. Fedt! Og vi havde en virkelig ubehagelig oplevelse på aftenen. Vi havde kun siddet på restauranten i 10-15 min, vi havde ikke engang fået vores mad, før der pludselig var politibiler, politifolk, en masse bøller og rigtig meget tumult udenfor. Vi sad ovenpå, hvor der er glasparti fra gulv til loft hele vejen rundt pm hjørnet (restauranten ligger på et hjørne), og heldigvis sad vi i den “forkerte” side af det jeg skal fortælle nu.

Der var simpelthen én der var blevet stukket ned LIGE ude foran. Heldigvis sad vi som sagt i det modsatte hjørne, så vi kunne ikke se det direkte, men dem der sad modsat os sad altså i første parket til det her knivstikkeri. Der var blod over alt! Restaurantens hovedindgang blev spærret af, så da vi skulle hjem måtte vi ud af bagindgangen. Not so nice! Og jeg lover dig for jeg havde fart på, da vi skulle hjem. Jeg skulle bare væk! Det var simpelthen sådan en grim oplevelse.

{Fine Du Pain et des Idées – så hyggeligt og intimt sted.}
{Merci. Så fin facade!}
{Streets of Paris, fine farver og bygninger}
{Eiffel}
 
{Metrotur}
{ Interiøret hos Hardware Sociéte}
{Louvre}

Kommentarer

 1. Tina Jacobsen - 4. juni 2019

  Wauu ! Tak for et super godt indlæg Mille
  P.S. Jeg har også fået købt den fine Stine Goya kjole 😉

  1. Dejligt du kunne bruge det 🙂
   Åhhh.. den er så god den kjole! Jeg bor i min!!!

 2. Christina - 4. juni 2019

  Hej Mille. Hvilken model er dine sneakers? Der ser mega fede ud 🙂 Og super Paris-guide i øvrigt!

  1. Hej Christina. Dejligt den kan bruges 🙂
   Mine sneakers er fra Adidas og hedder “Everyn” du kan finde dem lige her.

   1. Christina - 4. juni 2019

    Perfekt! Tusind tak for hjælpen 😍

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret