Kategori -
9. december 2014

Nicholas Oldroyd – No. 1

 photo IMG_4575_zpse82c39f2.jpg photo IMG_4574_zpsf1ab0234.jpg

Julen kom tidligt i år her på matriklen. Jeg har nemlig allerede fået én julegave, nemlig denne fine messing lysestage “No. 1” kreeret af den nye designspire Nicholas Oldroyd. Nicholas er englænder, men har base i Danmark. Han har arbejdet med design og arkitektur hos Foster+Partners i mange år, både i London og San Francisco men slår nu sine rødder i Danmark. Lysestagen her er kreeret udfra det danske ord ‘hygge’ og er Nicholas’ første design.

Lysetsagen her fås  i 4 varianter, nemlig: messing, kobber, stål og sort, så der er til enhver smag. De koster 150,- stk. som jeg synes er en virkelig fin og overkommelig pris. Lysestagen egner sig især godt som værtindegave synes jeg, til mandelgaven eller som en lille ekstragave til jul.

Jeg har ønsket mig lysestagen længe, og kan nu endelige strege den fra ønskelisten. Jeg er vild med det minimalistiske og enkle design, samt materialevalg. Stagen er i messing som må siges at være “det nye kobber” – har jeg ret? Jeg er selv pjattet med kobber, bevares.. men må indrømme, at jeg for tiden har mere fokus på messing. Kobber blev på en eller anden måde lige overeksponeret lidt. Men sådan er det jo med trends, uanset om det er indenfor bolig, mode, mad, beauty eller noget helt femte. Mere vil have mere.

 Hvilke lysestager har du derhjemme? Og hvad synes du om den her?

_

Christmas came early this year. I just got this beautiful and minimalistic candlestick that I’ve had on my wishlist for quite some time. It’s designed by the up-coming designer Nicholas Oldroyd, an english guy based in Denmark. Nicholas developed the candlestick “No. 1” upon discovering the danish term: Hygge. Hygge can be described as a warm cosy atmosphere around which you enjoy the good things in life with good people around you.

With a background in design and architecture, Nicholas spent several years working for Foster+Partners in both London and San Francisco. With his own studio, Nicholas draws on inspiration from both his previous experiences and his own discoveries of life set within the Nordic Culture. Emphasizing on high quality materials, craftsmanship and the aesthetics of simple design.

 photo IMG_4578_zps81072de5.jpg

Kommentarer

  1. linda - 9. december 2014

    jeg synes, den er smadderfin. jeg er især fan af det helt-helt simple look! jeg har den klassiske kubus-stage, som jeg aldrig bliver træt af. og så har jeg nogle simple i porcelæn til blot et enkelt lys. det hele skaber hygge:)

    1. jeg elsker også det minimalistiske udtryk den har. uh, kubusen er også en favorit herhjemme – den bruges hele året. jeg er generelt set bare kæmpe fan af stearinlys 🙂

  2. Signe - 9. december 2014

    Elsker den!!

    1. Også mig søde Signe. Den er skøn og enkel 🙂

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret