Kategori -
31. maj 2018

New York med børn: legepladser, puslepladser, subway og færden i byen

Vel hjemme fra verdens dejligste New Yorker-tur! Ejjjj, men hold nu fast altså.. det har bare været SÅ hyggeligt. Det er første gang vi har været i New York med barn, og det gik overraskende godt! Altså. Virkelig godt.
Jeg var ærligt liiiiidt skeptisk ift. alt det hersens med at køre med klapvogn rundt i byen, mest af alt subwayen, var der nok børnevenlige steder osv. Men altså.. folk i New York får jo også børn. Så JA! Det var faktisk ret lige til. Og slet ingen grund til bekymring. Man kan roligt drage afsted til THE BIG APPLE med små børn.
Flere af jer har spurgt indtil forskellige ting, bl.a. hvor vi boede, spisesteder, legepladser og alt det der. Jeg har derfor valgt at skrive lidt om det hele, men deler det lidt op, for der er rigeligt at fortælle om den dejlige by. I dette indlæg vil jeg komme lidt ind på klapvognsdelen, legepladser, nødvendigheder såsom bleer og snacks, samt lidt om hvordan det sådan generelt var at befinde sig i en storby i udlandet med barn med fx puslesteder.

KLAPVOGN & SUBWAY

Vi valgte jo at købe en Babyzen Yoyo til turen. Inden afgang lavede vi en video der fint demonstrere hvordan den bruges (husk at abonnere på min youtube-kanal). Den fungerede virkelig godt! New York har mega brede fortovsarealer og nærmest ingen brosten (stortset kun i Soho-området), så det var en drøm at trille rundt derovre. Maaaaasser af plads.
Subway’en var til gengæld lidt af en udfordring, men det kan lade sig gøre. Man kan dog ikke komme igennem de der “svingdøre” eller gennem selve automaterne, men der er sådan en stor dør man kan lukke sig igennem alle steder. Men der er stort set INGEN elevatorer. Enkelte steder nede på selve perronerne til andre perroner, og meget få gange oplevede vi at der var direkte fra gadeplan til perron. Meget mærkeligt. Så det er altså lidt bøvlet, men kan lade sig gøre. Jeg ved ikke helt hvad kørestolsbrugere, dårligt gående eller “single-mom” i New York gør, og om hun så overhovedet bor i New York. Ha! For man skal altså være mere end to hænder til at bære en klapvogn og barn op og ned af trapperne. MEN jeg vil sige, vi boede simpelthen SÅ genialt midt i det hele, så vi tog virkelig ikke subway’en særlig tit. Så det synes jeg nu gik rigtig fint alligevel. Men mere om hotellet i et indlæg for sig.
Amerikanerne er til gengæld meget mere hjælpsomme end os danskere. Haha! Alle står klar til at hjælpe. virkelig. Et godt eksempel på det modsatte var, da vi kom hjem søndag morgen og skulle op fra p-kælderen ved vores lejlighed. Der kom to damer mod os ud af døren ved trappeopgangen nede i selve p-kælderen. Vi stod fuldt pakket med kufferter, klapvogn og Frida men INGEN hjælp. “Skal jeg ikke liiiiige holde døren for jer?” Næ næ, SMAK!!! Døren blev lukket lige foran næsen på os. De kiggede seriøst ikke engang på os! Haha.. typisk danskere!
En anden ting er at jeg klart vil anbefale en lille let-sammenklappelig klapvogn, for en stor Odder, Emmaljunga eller Bugaboo for den sags skyld er simpelthen for voldsomme. Flere steder på caféer og restauranter har de ikke plads til vognene, så at vores kunne klappes HELT sammen som en “weekendtaske” gjorde virkelig underværker. For på den måde kunne vi have den under eller mellem stolene, inde i en lille krog osv. Smart!

LEGEPLADSER

Vi var ikke på legeplads hver dag, men vi besøgte en del legepladser den uge vi var afsted. Og jeg vil her tippe jer om dem vi bedste kunne lide, som gav mening for os med et barn på to år.
Er man i Brooklyn i området omkring Brooklyn Bridge så skal man altså et smut forbi BROOKLYN BRIDGE PARK! Det er for viiiiildt. Der er 9 områder med fantastiske legeaktiviteter til børn. Der er både til små og mindre børn men også vildere ting til de større børn. Det er SÅ fedt!

Main street Playground

Vi nåede kun på Main Street Playground, som ligger mellem Brooklyn Bridge og Manhattan Bridge, så altså meget belejligt når nu man er lige der midt i DUMBO en gåtur over broen fra Manhattan. Det er en stor og god legeplads med maritimt tema. Der var både sandkasse (Frida elsker sandkasser), klatring, rutsjebaner og dekorative sejl, knapper man kan trykke på og rat der kan drejes. Billedet ovenfor er et lille udsnit derfra. Ret flot med broen i baggrunden ikke? Og så har man promenaden lige ved siden af, så mor og far kan få en kaffe, der er gode spisesteder og shoppingmuligheder lige om hjørnet også. Så der er både til de voksne og til de små. En god kombi for en god dag.
Har man mere tid end vi havde, så skal man tage længere sydpå til PIER 6, hvor der altså ligger 5 store legepladser:

  • Sandbox Village: New Yorks største sandkasse. Perfekt til både store og små! Den her gad vi godt have været forbi. Det må blive næste gang.
  • Water Lab: Tag badetøj med til ungerne hvis vejret egner sig. Her er der nemlig masser af sjove vandaktiviteter for børnene, som kan underholde dem i timer. En af parkens mest populære legepladser!
  • Slide Mountain: Glid ned af de sjove rutsjebaner.
  • Marsh Garden: En naturtro legeplads med masser af grønt.
  • Swing Valley: Slip din indre Tarzan løs med de mange reb. Der er forskellige reb med små sæder på i flere forskellige størrelser. Så der er både til store og små. Det lyder jo så skægt!


PIER 51 Playground ved Hudson River
WOW!!! Den her legeplads ELSKEDE vi altså! Den var virkelig fantastisk! Den ligger som navnet antyder ned til Hudson River, tæt på Meatpacking District og Highline. Et fedt område, altså! Legepladsen er stor, men egner sig bedst til de yngre børn. Men kan bruges af lidt ældre børn også. Vi mødte fx en international klasse der talte tysk, de har vel være 5-6 år gamle. Lidt skægt! De var så søde.
Legepladsen ligger ude på en mole, så selvom der er rigtig varmt kommer der stadig en kølig brise fra floden. Helt genialt! Legepladsen har en vidunderlig udsigt over New Jersey skyline for de voksne. For børn er der et ‘jungle gym’, sandkasse og er udstyret med masser af sprinklere og sjovt udstyr. Der løber en lille “å” ned gennem hele legepladsen, hvor vandet starter i den ene ende med sådan nogle sprinklere. Så sjovt og børnene elsker det!
Der er gode skyggeområder til de voksne og en fuldstændig fantastisk integration af både vand, sand og leg. Der er rent og pænt og toiletter lige i nærheden ude langs promenaden. Win! Det her var virkelig vores favorit!

PIER 51 Playground ved Hudson River
EVELYN’S PLAYGROUND ved Union Square (Union Square W)
Også en rigtig fin legeplads, som ligger i Union Square Park. Fed lokation, meget centralt. Den eneste ulempe er, at parken altid er pakket – men det er jo bare et godt tegn på, at børnene har det sjovt og kan lide stedet. Men om sommeren er der altid mange børn ude, det siger sig selv. Det er en rigtig god legeplads. Flot og god!

Bleecker Playground (Bleecker St & West 11th Street)
Denne legeplads er også virkelig god. Stor park med både sand, vand, gynger, to kæmpe legepladser. Nærområdet donerer ofte legetøj, sandkasselegetøj, cykler osv til legepladsen, så der er masser af ting at lege med. Der er også offentlige toiletter her.

HVAD PAKKER MAN TIL EN LILLE TIL EN STORBY?

Vi har altid bleer og vådservietter med hjemmefra nr vi rejser. Som i altid. Jeg orker slet ikke udenlandske bleer eller (parfumerede) vådservietter. Vi havde 3 pakker vådservietter og en pakke bleer med. Vi brugte ikke det hele af nogle af delene. Vi brugte nok lidt over halvdelen af blepakken (dem fra Netto), og vi havde vel en halv pakke vådservietter tilbage.
Ellers havde vi pakket figenstænger, små rosinpakker, kanelgifler og lidt grødposer med hjemmefra. Det viste sig at være en fordle for os, for Frida er en smule kræsen. Ej, jeg ved ikke om jeg vil kalde hende kræsen, hun spiser bare ikke så meget. Men spiser de ting  hun kender. Men ellers købte vi også frugt og bær fra bl.a. Whole Foods, og ellers fik hun bare det samme som os til de store måltider. Så dér var der ingen problemer.
VAR DET NEMT AT FINDE PUSLESTEDER?
Nej! Det synes jeg faktisk var en stor udfordring. Der er selvfølgelig puslepladser i Macy’s og sådan nogle steder, men det er svært at finde offentlige toiletter med pusleplads. så ofte skiftede vi stående, hvilket nooooogle gange kunne være lidt besværligt, hvis der var andet end bare nr. 1 i bleen. Haha! Men det gik.

ER DET NEMT AT VÆRE I EN STORBY MED BARN?
Ja! Det er egentlig ikke så meget anderledes end herhjemme synes jeg. Altså, man må selvfølgelig ikke lade sit barn sove ude foran en café og den slags, strengt forbudt! Men Frida sov heldigvis gode lure på 2-3 timer, så vi trissede bare rundt, tog en gå-kaffe med i hånden og så havde vi voksentid dér. Oplevede byen til fods, med gode snakke og helt nede i tempo. Vi spiste frokost med hende, købte en salat eller en sandwich og spiste dem i parker, eller gik ind på caféer og restauranter og spiste når hun var vågen. Enten før eller efter hendes lur, alt efter hvad der lige passede.
At rejse med et lille barn er spændende. Haha! Intet kan planlægges til punkt og prikke. Og man skal også bare være indstillet på, at man altså ikke bare gør hvad der passer en. Vi havde en del ting vi gerne ville nå og se, men så passede det måske ikke lige på det tidspunkt den dag, fordi Frida skulle sove lur eller lign. Og så nåede vi det ikke. Det er helt okay. Men man skal bare være okay med det. Vi tog en dag af gangen, nåede det vi nåede og havde havde ikke travlt, for alting foregår bare i halvt tempo.
Til gengæld fik vi oplevet byen på en helt anden måde, end de andre gange vi har været der. Det var rigtig fedt – og har helt sikkert været med til at vi bare har slappet vildt meget af og hygget os rigtig godt!
Det har virkelig været en af de bedste ferier længe!


Hvis du har nogle tilføjelser omkring disse emner, så byd endelig ind i kommentarfeltet så vi kan hjælpe hinanden. Det er altid godt med vidensdeling. Og sidder der nogle og skulle afsted til NY, så må I have en pisse god tur!

Kommentarer

  1. Åh havd er det godt at høre/læse. Vi har lige været på festival (Heartland) med barn og det gik også bare så godt. Jeg så kun 1 koncert og det blev ikke drukket ret mange øller, men vi hyggede så meget. Efter den oplevelse så tænker jeg også at det sagtens kan være sjovt at tage på storbyferie med små børn.

    1. Præcis.. og dejligt at høre I havde en god festival med barn! Bare fordi man får børn går livet jo ikke i stå. Afsted med jer, ud og oplev verden!

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret