Forleden dag viste jeg et billede af denne lækre kage på min instagram (@sonomaseven). Jeg var på besøg hos min gamle kollega Line, som havde inviteret på skøn jordbærkage. Der var flere som spurgte ind til opskriften, så tænkte jeg ville dele opskriften med dig her på bloggen. Det er en opskrift fra Isabellas, som Line har brugt, men det gør den jo ikke mindre god.
Det skal du bruge:
(8-10 personer)
Bund:
250 g marcipan, revet
125 g koldt smør i terninger
2 hele æg
4 spsk. hvedemel
Endvidere:
Smør til formen (aflang på 10 x 30 cm eller en rund på 20 cm)
50 g smeltet mørk chokolade
Creme:
250 g mascarpone
1 dl græsk yoghurt
2-3 spsk. Flormelis
Korn af ½ stang vanilje
Pynt: 250 g jordbær delt i kvarter
Drys: Flormelis
Sådan gør du:
- Rør marcipanen sammen med smørret.
- Tilsæt æggene, ét ad gangen og pisk godt.
- Vend melet i dejen.
- Fordel dejen i den smurte form. Bag kagen i 20-25 minutter i en 175 grader varm ovn, til den er flot lysebrun.
- Afkøl helt og pensl med smeltet mørk chokolade.
- Pisk mascarpone med yoghurt, flormelis og vaniljekorn til en fast creme.
- Fordel cremen på bunden og derefter jordbær.
- Drys med flormelis.
*Opskrift fra Isabellas.
Kommentarer
UHM den ser lækker ud 🙂 Tak for deling af opskrift.
Mch. Michelle-Marie