14. maj 2016

MY AVOCADOTREE: 1 year & 2 months old


En lille update på, hvordan det går med mit lille avocadotræ projekt. Mit ‘lille’ avocadotræ er nemlig ikke så lille mere. Tilbage i marts måned 2015 plantede jeg en avocadokerne, hvor jeg samtidig lavede denne DIY-guide til, hvordan man nemt kan dyrke sit eget avocadotræ – og her 1 år og 2 måneder efter ser det altså sådan ud. Stort, grønt og smukt. Efter stenen begyndte at spire, og det første skud var sprunget ud plantede jeg træet i jord. Efterfølgende har det stået i lys og vandet jævnligt. Jorden har jeg holdt fugtig under hele processen, for sådan en bandit skal have godt med væske. Mit træ er lidt over 1 meter højt nu, ret fascinerende.  
Er der nogen af Jer, som også er i gang med at dyrke jeres eget avocadotræ?


A quick update on how things are going with my little avocado tree which is not so small anymore. Back in March 2015, I made this DIY-guide on how to grow your own avocado tree – and here 1 year and 2 months after my avocado tree looks like this. Big, green and beautiful. After the stone began to sprout, and the first leaf had jumped out I planted the tree in soil. I have kept it in light and watered it regularly. I kept the soil moist throughout the process, when a guy like this must have good with liquid. My tree is about 1 m high now, quite fascinating.
Any of you, who are growing your own avocadotree?

Kommentarer

 1. Lærke - 14. maj 2016

  Hvor er det fint!!
  Jeg planlægger at begynde at dyrke et avokadotræ når min datter bliver født. Så kan de vokse op sammen 🙂

 2. Tine - 14. maj 2016

  Mit er nok stort set samme størrelse som din nu, og de er så fine 🙂
  Men min plante har rigtig mange blade, hvilket jo egentlig er flot, dog så hænger de nederste blade ret meget og bliver brune i spidserne – har du også oplevet det?

  1. Ej hvor godt! Mine nederste blade bliver også brune. Det kan du også se på billederne. Sådan er det vidst bare. Måske kan man nippe dem af når det vokser sig større. Mit er dog blevet bedre efter jeg rykkede det tættere på vinduet.

   1. Tine - 14. maj 2016

    Min står i et vindue og derfor i direkte lys, hvilket måske også er hvorfor at den vokser så hurtigt. Men jeg skal vidst snart have den i en ny potte, for tror ikke den har jord/næring nok til alt det sol den får.

 3. Camilla - 14. maj 2016

  Jeg kan se, at du havde gang i tre spireforsøg på én gang. Hvilken metode spirede og blev til dette smukke træ? 🙂

 4. Julie Arno - 14. maj 2016

  Hvor stort var dit træ cirka, før du plantede det over i en så stor potte? Har to små træer stående nu i mindre potter, men er i tvivl om, hvornår de skal plantes over igen. 🙂

  1. Jeg plantede det over da det første blad dukkede op. Men nogle planter dem i jord længe før, andre senere. Jeg følte mig lidt frem. Synes den virkede til at være klar, hvis man kan sige det sådan? Hehe..

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret