Kategori -
1. maj 2016

Min graviditet: Min historie indtil nu

Jeg har startet en ny kategori her på bloggen; “Personal posts”, og som navnet antyder vil det være indlæg af den mere personlige kaliber. Jeg tænker, at jeg en gang imellem vil komme med lidt mere personlige indlæg, hvor I kan lære mig en lille smule bedre at kende. Det er jo begrænset, hvor personligt det kan blive med materielle indlæg om interiør, indretning og gør-det-selv, ik? Jeg kan ihvertfald selv ret godt lide, når jeg føler jeg kender bare en smule til tastaturrytteren bag en blog. Så hvis du sidder med et spørgsmål af den mere personlige karakter, så skyd endelig løs. Måske vil jeg udvide med videoblogs i ny og næ. Det fungerer altid meget godt, synes jeg. Nå, men første indlæg i denne kategori bliver lidt omkring min graviditet, da det jo er en temmelig personlig proces jeg gennemgår for øjeblikket. Så here goes.


Imorgen (mandag) går jeg ind i min 38. uge, altså er jeg 37 uger henne imorgen. Ja, de der tal har alle dage forvirret mig, men her til slut har jeg da endelig fanget dem. Haha! Det er noget underligt noget, men man finder jo ud af det. Nå, men min termin (23. maj) nærmer sig med hastige skridt, og selvom jeg glæder mig helt åndssvagt, så begynder det også at blive en lille smule angstprovokerende. Vi har styr på alt (håber vi), og hvis der er noget vi mangler når lillepigen kommer, så må vi bare købe resten der. Vi tager det ret afslappet og i vores eget tempo. Det skal nok gå!

Hvordan har din graviditet været?
Jeg har haft verdens nemmeste og bedste graviditet – so far. Jeg føler mig enormt heldig og har faktisk nydt min graviditet helt vildt. Jeg er heldigvis sluppet for alle de grimme gener, som de fleste gravide skal igennem. Jeg har ikke haft kvalme eller opkast, ingen voldsom vægtstigning, ingen underlige cravings, har hverken spist mere eller mindre end før jeg blev gravid, ingen vand i kroppen osv. Eneste issue jeg har haft, har været træthed. Nøj, jeg har været bombet! Især i starten, og nu igen her til slut. Men det kan vidst ikke undgås. Mht. min vægt har jeg bevidst passet meget på. Jeg har indtil nu taget ca. 10 kg. på, hvilket jeg er godt tilfreds med. Jeg har bevidst spist sundt, gået mange ture og drukket rigtig meget vand. Jeg trænede de første 3-4 måneder (spinning), men derefter gik det lidt i stå. Derudover bor vi på 4. sal (uden elevator), og jeg tror bestemt turen op og ned af de trapper også har været med til, at det har holdt mig lidt i form. Gratis motion, that is!

All-in-all er jeg vidst ret god til at være gravid. Det var først fra omkring uge 20-22, at jeg selv “huskede” at jeg var gravid. Før det, kunne jeg godt bare nyde dagen og mit arbejde, og så lige pludselig tænke “nåja, der var da lige den mave der!” Selvfølgelig vidste jeg godt jeg var gravid, men jeg havde det virkelig så let, at jeg ofte bare ikke tænkte så meget over det, før jeg kunne mærke spark og moslen i maven hver dag. Virkelig skørt!

Har du gener nu?
Ja! Den sidste uge er der kommet lidt gener i form af en enormt træthed. Jeg er SÅ uendelig træt! Kunne sove hele tiden, hvilket ikke passer mig så godt, for har lyst til at lave noget hele tiden. Derudover er mine hænder og fingre begyndt at hæve en del. Især min venstre hånd er stort set følelsesløs, og mine fingre sover konstant. Jeg laver alverdens øvelser, drikker meget vand osv. intet hjælper. Virkelig ubehageligt! Jeg føler dog ikke helt jeg kan tillade mig at brokke mig, eftersom jeg har haft det så let indtil nu. Men nøj, det er altså irriterende! Heldigvis er det bare det, så jeg prøver at grine lidt af det. Det ville næsten være for godt til at være sandt, hvis jeg slap igennem en hel graviditet uden nogen gener, ik? Det hører med, så jeg tager det i stiv arm. 

Er du gået på barsel?
Jeg er officielt gået på barsel her den 26. april. Før dét, arbejde jeg hos Inside PR, hvor jeg var ansat i et barselsvikariat i 1 år. Mit vikariat sluttede 31/3, så jeg har lige haft nogle uger “fri for egen regning”, hvis man kan sige det sådan. Nu har jeg så endelig officielt barsel, og jeg burde jo virkelig nyde det. Men jeg r**keder mig altså. Haha! Jeg er virkelig ikke god til at slappe af, lave ingenting og bare ligge på den lade side. Jeg prøver dog så vidt muligt at få slappet lidt af, have benene oppe, få sovet en del, nyde det inden det går løs osv.

Spørg løs!
Hvis I har nogle spørgsmål ift. min graviditet, fx hvilken barnevogn vi har købt, hvor skal jeg føde, var det planlagt, spørgsmål om baby, tiden efter fødslen, omkring selve fødslen, føde selv eller kejsersnit osv. osv. (det nærmer sig jo!) så skyd endelig løs. Tænker at samle jeres spørgsmål i et nyt indlæg. Så spørg endelig! 

Jeg vil også elske at høre fra jer. Hvordan har jeres graviditet mon været? Er I gravide? Har I haft underlige cravings? 

Billederne er iøvrigt taget af min dygtige storesøster, som er fotograf side sidegeschæft. Hun tager primært billeder af babyer/børn og til bryllupper, og hun er vanvittigt dygtigt, synes jeg! Jeg var så heldig, at få hende til at nappe lidt billeder af min runde mave også. Det er jo skønne minder at have. 

Photo by my talented sister Julie. 
— Website: Svanberg Grath Photography
— Follow on Facebook: Facebook.com/svanberggrath

Kommentarer

 1. Sofie - 1. maj 2016

  Dejligt med et personligt indlæg! Jeg har et spørgsmål: var din graviditet planlagt og blev du hurtigt/nemt gravid?
  Kærligst Sofie

 2. Ditte - 1. maj 2016

  Jeg vil rigtig gerne høre dine overvejelser om barnevognskøb. For jeg fik rigtig meget ud af dine indlæg om sengen, hvor der også kom gode tips i kommentarsporet. Er selv gravid i 20. uge, så jeg står lige midt i junglen af alle de ting, der skal købes eller lånes og alt det der. Pyh.

 3. Lærke - 1. maj 2016

  Tak for et dejligt indlæg ?
  Jeg kan genkende rigtig meget af det du skriver. Er gravid med en pige, og har termin 29/6. Her er det hele også gået super smertefrit og let (hurra). Det jeg hader allermest i hele verden er at kaste op, så jeg er LYKKELIG for at det ikke ramte mig!
  Her i det sidste trimester er min træthed dog også vendt tilbage, og jeg døjer med vand i underben/fødder. Men har det ligesom dig; det er sgu en lille pris at betale.
  Jeg går på barsel om tre dage (er skolelærer), og glæder mig til at få tempoet ned, samt bruge min tid på de sidste forberedelser.
  Jeg faldt over din Instagram ved et tilfælde for et stykke tid siden, og har fulgt med på begge kanaler siden. Det er så dejligt at få indblik i hvad andre kommende (pige)mødre går og tænker/køber/oplever.
  Alt held og lykke til din lille familie!
  Vh Lærke

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret