Kategori -
30. juni 2017

Min brudekjole og resten af mit brudelook

Så er vi nået til et af de mest efterspurgte indlæg ift. brylluppet, nemlig min brudekjole – eller mit brudelook, om man vil. Jeg har glædet mig til at vise min kjole, for I var rigtig mange der viste stor interesse for at høre mere om den, efter jeg annoncerede at jeg boykottede brudekjolebranchen, og valgte at finde en ikke-brudekjole til billige penge. Jeps, min kjole her er rent faktisk slet ikke er en brudekjole, men endte med at være kjolen alligevel.

Jeg vidste fra start, at jeg ville have noget helt helt enkelt. Kjolen skulle gå lige op og ned. Ikke noget tyl, strut eller blonde. Bare helt enkel. Jeg havde lyttet til Lasse det sidste års tid, spurgt lidt ind til hvad han kunne lide og ikke kunne lide. Ingen blonde. Gerne noget tætsiddende. Selv er jeg heller ikke så stor tilhænger af blonder, tyl eller store strutkjoler. Hver sin smag.

Jagten gik derfor ind. Jeg havde et klart billede inde i hovedet af, hvordan den så ud; Den skulle have bateau-udskæring, et lille cap sleeve (et lille t-shirt agtigt ærme) og den måtte gerne have en flot ryg og gerne et eller andet lidt specielt over sig, lidt glam. Jeg vidste det med det samme, da jeg så den. Og apropos start, så var det faktisk en af de allerførste kjoler jeg kiggede på. Det var kjolen. 

Jeg havde længe kigget på nettet, surfet inspiration via google, pinterest og diverse brudekjolebrands. Jeg var totalt i vildrede efter mine mange besøg hos diverse brudekjoleforretninger, hvor jeg  desværre havde en rigtig kedelig oplevelse et af stederne. Det gav min selvtillid et ordentligt knæk, og jeg kunne på et tidspunkt slet ikke overskue det der kjoleshow. Men pludselig var den der. Og den opfyldte mine krav:

Den kostede under 5.000 kr. Tjek ✔️
Den var hvid. Tjek ✔️
Den havde et lille t-shirt agtigt ærme. Tjek ✔️
Den havde en dyb smuk ryg. Tjek ✔️
Den havde stretch i materialet og dermed perfekt ift. at jeg kunne slappe af i den. Tjek ✔️
Som “glam” og noget atypisk havde den hvide pallietter udover det hele. Tjek ✔️

Det var den. Kjolen. Jeg måtte eje den! Jeg fik støvet mig frem til hvor den var fra, nemlig et amerikansk mærke ved navn Badgley Mischka. Never heard about it – men jeg ville have den. Så jagten gik ind.

Men hvor dælen skulle jeg få fat i den henne? På Badgley Mischkas hjemmeside var den udsolgt, og alle andre steder var den der ikke i hvid. Kjolen er som sagt ikke en brudekjole, men en “Evening Gown”, som fåes i alle mulige farver; rosa, guld, sølv, blå, grøn etc. Men altså også i hvid. Jeg fandt den ENDELIG på Amazon.com, men hvad så? Jeg havde jo ikke prøvet kjolen. Kendte ikke min størrelse. Ville den sidde godt? Ville den være for stram? Skulle jeg satse på min størrelse, gå et nummer op, ned? Jeg kunne ikke returnere, hvis jeg købte den der. Mange spørgsmål tikkede ind på øverste etage. Gisp!

Pludselig en dag havnede jeg helt tilfældigt inde på Rent The Runway. Et amerikansk firma, hvor man kan leje kjoler… fra runway’en. Haha! Det lyder enormt fash, ik? Når man har lejet en kjole kan man så skrive en anmeldelse og vedhæfte et billede, så andre kan se hvordan kjolen sidder, og ja.. læse en anmeldelse af kjolen. Det er da rimelig tjekket, synes jeg. HER havde de min kjole i hvid og i alle de andre farver, som jeg nævnte før. HER kunne jeg se kjolen på.. på alle mulige forskellige kvinder og forskellige kropstyper. YES! Jeg synes simpelthen den klædte dem alle, og læste de forskellige anmeldelser. Her læste jeg bl.a. at kjolen var en smule stor i størrelse, så de fleste var gået et nummer ned. Tjek!

Jeg satsede og bestilte den hjem fra Amazon.com, hvor den stadig var tilgængelig. Lige præcis i den størrelse jeg skulle bruge! Uh. Så var det bare om at vente. En kold februardag ringede det på døren med en pakke til mig. YES! Kjolen var ankommet. Jeg flåede pakken op, prøvede kjolen på og den sad præcis, som jeg havde håbet. Min brudekjolehistorie endte heldigvis godt.

Det var kjolen.
Min kjole ♡

RESTEN AF MIT BRUDELOOK

Til kjolen havde jeg købt det fineste draperede slør på Etsy hos FloralJewellery. Jeg valgte det i den længde man kalder “fingertip lenght”. Et langt slør havde også været flot, men jeg fik af vide af en bekendt, at når man har fået børn må man ikke bære langt slør. Haha.. Og lidt traditionsrig er man vel. Sååehh det blev et kort. Synes dog det passede rigtig fint med denne længde til kjolen, så ryggen stadig var lidt fri. Til at starte med var jeg dog meget i tvivl om, om jeg overhovedet skulle have slør. Jeg følte mig en smule klædt ud, men samtidig synes jeg hele looket blev lidt mere brude-agtigt med slør. Og når vi nu skulle vies i kirke, synes jeg faktisk det var ret fint til. Jeg har ikke fortrudt et eneste sekund! Det var det helt rigtigt for mig og kjolen – synes jeg.

Skoene fandt jeg faktisk også ret hurtigt. De er sådan lidt askepot-agtige og er fra det italienske mærke Aquazzura. Jeg fandt dem i Illum men de havde dem selvfølgelig ikke i min størrelse, så jeg endte med at købe dem på MATCHESFASHION. Jeg valgte at bruge lidt ekstra penge på sko, når nu jeg havde fundet en ‘billig’ brudekjole (alt er relativt, I know! Men billig ift. “rigtige” brudekjoler som typisk ligger fra 15.000 og op). Skoene var et HIT! Jeg havde dem seriøst på HELE dagen, helt uden at få ømme fødder, vabler eller mærker. Jeg skiftede dog til sneakers efter brudevalsen, da vi rigtig skulle give den gas på dansegulvet. Det fede ved skoene er, at jeg kan bruge dem igen og igen og igen vs. kjolen. Jeg skal have skoene på igen til september, hvor vores gode vennepar skal giftes. 

Øreringene fik jeg af mine forældre for mange år siden. De købte dem med hjem fra Kina i sin tid, og jeg har faktisk altid vidst, at når jeg en dag skulle giftes, skulle jeg have dem på. Lidt fint, synes jeg. Enkle, men fine. Selve ‘stikken’ er et lille sølvhjerte. Jeg elsker dem, og jeg elsker at de er en gave fra mine søde forældre.

{ Photos: Storybook Studio }

Kommentarer

 1. Signe Op. - 30. juni 2017

  Ej, altså! Jeg har lige læst indlægget om kjoleshopping; Oh. My. God!! Jeg er faktisk rystet.Du er jo en fuldstændig “normal” slank kvinde! Da ikke overvægtig på nogen som helst måde! Og selv hvis du var, burde det sgu da være muligt at finde en brudekjole!? Arhmen, for pokker da!
  Nå, men du ser jo blændende smuk ud på billederne. Det er en virkelig, virkelig fin kjole – som klæder dig helt fantastisk 🙂

  1. Hej Signe. Det er også helt til grin, men har erfaret at jeg desværre ikke er den eneste med sådan en kedelig oplevelse! Det skulle ikke være nogen “cinderella” oplevelse for mig at finde en kjole, men jeg fandt en som var den helt rigtige for mig! Juhu.. det tog bare lidt tid og et par skår i selvtilliden, meeeeeen sådan er det. Jeg elskede den kjole jeg fandt og havde et brag af en kærlighedsfest. Kjolen var jo den mindste af det på sådan en dag 🙂

 2. Matilde - 30. juni 2017

  Hold kæft hvor er du bare smuk altså!

 3. Hvor er du smuk i den fantastiske kjole og virkelig smuk buket og brudgom med 🙂

 4. Anne Marie - 30. juni 2017

  Du ser meget smuk ud, og har en lækker r.. i den kjole ? Jeg synes altid palietter river sådan under armene, hvordan klarede du det?

  1. Haha.. taaaak Anne Marie. Hvor er du sød! Jeg havde ingen problemer med pallietterne what so ever, heldigvis! 🙂

 5. Christine - 30. juni 2017

  Fantastisk smuk kjole! Jeg står med helt samme overvejelser om min brudekjole. Er dog lidt nysgerrig for at høre om du betalte told på kjolen? Tænker man må få et ordentligt smæk, hvis en så fin og dyr kjole bestilles hjem fra USA – og det har man jo ikke lyst til. Hvad gjorde du der? 🙂

  1. Hej Christine. Tusind tak, hvor er du sød! Det var den helt rigtige kjole for mig. Jeg købte den via ShopUSA, så alt mht told var klaret gennem dem. Jeg slap 4.400,- med ALT inkl told. Så det var jo ikke galt 🙂

 6. Christine - 30. juni 2017

  Ah smart! Efter at have set din virkelig fine kjole på billederne, overvejer jeg nu lidt denne:
  http://www.badgleymischka.com/eg2160/
  Må jeg høre dig:
  – Er stoffet tykt eller tyndt? (holder det noget som helst på plads?)
  – Hvad gjorde du med BH?
  – Fik du den rettet til herhjemme?
  På forhånd tak for hjælpen! 🙂

  1. Den er også fin 🙂
   Stoffet er ikke tykt nej, men inderkjolen er i viskose. (det var den ihvertfald i min) Men det var intet problem ift. varmen eller noget. Jeg havde det SÅ dejligt. Min kjole var (er) enormt stretchy, så den var så dejlig at have på. Har du tjekket RentTheRunway om den du kigger på evt skulle være der? Der fandt jeg jo min, hvor jeg kunne se den på en masse forskellige kroppe og læse reviews. Så smart! Jeg havde en stropløs BH på indenunder.
   Eneste ting jeg fik ordnet, var at få syet inderkjolen lidt op foran, den var lidt længere end palliet-delen, men det var det. 🙂

 7. Christine - 30. juni 2017

  Okay, mange tak for al hjælpen! Jeg tjekker renttherunway 🙂

 8. Kicki - 30. juni 2017

  Hvor ser jeres bryllup bare eventyrligt ud!
  Jeg skal selv giftes om et par måneder og skal ligesom dig, have en tætsiddende kjole på. Jeg så på din story på Instagram, at du havde fundet de perfekte opstrammende shorts – vil du afsløre hvor de blev købt? Hvis de altså var gode på dagen 🙂

 9. Signe - 30. juni 2017

  Av, sikke en kjole! Fantastisk at se at det kan lade sig gøre at finde sådan én. Men denne er nok desværre ret umulig at opstøve nu. Husker du mon navnet på den?

  1. Hej Signe,
   Tusind tak. Jeg er også meget glad for kjolen! Og er især glad for den ikke kostede en formue, når den nu “bare” skal hænge i skabet efter den ene gang. Jeg købte den via Amazon og fik den fragtet hjem med ShopUSA, som stod for håndtering af told osv. Den hedder vidst bare “Badgley Mischka sequin gown” eller sådan noget.

 10. Margrethe - 30. juni 2017

  Den er så smuk til dig <3 – lejer du den ud?

  1. Tusind tak. Nej, det gør jeg desværre ikke. Den blev noget medtaget i slæbet efter dans hele natten. Så den får lov at hænge i skabet resten af livet nu 🙂 Medmindre jeg en dag syr den om!

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret