Kategori -
9. januar 2019

Mere kultur ~ mere teater i 2019! (Lægger ud med en GYSER!)

reklame for gyserforestillingen SARAH på Zangensberg Teater & Madklubben Steak nye teatermenu

Jeg elsker at tage i teateret, men gør det virkelig alt alt for sjældent. Der er bare ikke samme tid længere, men det er noget jeg helt klart vil få prioriteret ind i mit liv igen. Så må vi få bedsteforældrene, onklerne og moster på banen. Ha! Det aller hyggeligste er da en teater- eller biografaften, aller helst på en hverdagsaften, med en man har kær, am I right? Det er noget af det hyggeligste jeg ved. Og det er da endnu mere hyggeligt, hvis man lige topper det hele med en god middag inden. Sådan ægte kvalitetstid med snak, grin, god mad og hygge. Elsker det!

Jeg er nok i teateret sådan cirka én gang om året. Det er jo ikke meget! Sidst jeg var i teateret var… Hmm.. ja, engang sidste år i april. Jeg havde fået billetter i fødselsdagsgave af min storesøster til teaterstykket Mødre (som vidst også kan ses her i 2019). Det var sådan en skøn aften! I går var jeg så i teateret igen. Så vi starter godt ud med min egen personlige teater-statistik her i 2019. Ha! Måske jeg skulle taget i teateret hver 2. måned eller sådan noget. Det ville jeg elske!

ET GODT GYS

Den gode Mette Marie havde sammen med Anders Glud inviteret mig og ni andre bloggerkollegaer til GYSERforestillingen SARAH på Zangenbergs Teater. Jeg anede ikke man kunne lave gys på teater.  Men det kan man altså. Eller Anders Glud kan. Han har selv skrevet stykket med hjælp og inspiration fra Fortune Theatre i London, som har spillet gyserforestillingen ‘The Woman in Black’ i 30 år.  Han er initiativtager, producent, instruktør OG hovedrolleindehaver på stykket, og han gjorde det fantastisk godt, indlevende og uhyyyyyggeligt. GYS! Hold k*** hvor det fungerede på alle parametre. Det var SÅ creepy, fedt og spændende.

Jeg vil selvfølgelig ikke afsløre alt for meget, men kort om handlingen; Efter sine tragiske oplevelser på slottet Drownhill og tabet af døtrene Clara og Sarah, er James Iron overbevist om at han må rejse for at flygte fra forbandelsen. James rejser til Crow Woods for at etablere sig i ro og stilhed, men det varer ikke længe før fortiden indhenter ham endnu engang.

TEATERMENU

Vi var som sagt inviteret ind for at se SARAH, men inden da mødtes vi kl. 17 for at smage Madklubbens nye teater menu. Man vælger to retter, forret og hovedrret eller ja.. hovedret og dessert. Som den store dessertgris jeg er, valgte jeg naturligvis hovedret og dessert. Først en sprød pighvar med stegt kapers (fuck det var godt! Ja, undskyld sproget!) med trøffelfritter og salat on the side og til dessert en vanvittigt caramel sundae. Isen kom i sådan en høj sølvkop, så man rigtig skulle grave efter guldet. Ha! Genialt. En kop fyldt med vanilje/karamel is toppet med chokolade, knas og nødder. Uhhh det var mums! Begge dele skal jeg altså tilbage efter, teater eller ej. Mums! Vi hyggede os helt afsindig meget, og middagen var en god blanding af kød, fisk, trøffelfritter, hvidvin og bobler.. og selvfølgelig en hulens masse røverhistorier og grin! Dejlig aften. Tak MM!

Konceptet med Madklubbens teater menu er ligetil; Man booker et bord mandag, tirsdag, onsdag eller torsdag klokken 17.00 eller 17.30, hvorefter bordet er ens i to timer og et kvarter. Madklubben står klar til at servere to retter for 250 kroner, og dermed er der både god tid, masser af lækker mad og ditto hygge, før man fortsætter med aftenens agendaM; teater, biografen eller hvad man nu skal. De to retter kan naturligvis selv udvælges fra Madklubbens gældende menu, men vær opmærksom på tillæg på enkelte retter.

Afsted det gik 200 meter ned ad Pilestræde hvor vi ramte Zangenbergs Teater, et hyggeligt lille børneteater, men som de næste 2,5 uge om aftenen byder på den hårrejsende gyserforestilling SARAH! For real, hårene rejste sig; ståpels, myrepatter, kuldegysninger, gåsehud. Ja ja, kært barn har mange navne, men gys det fik vi! Uhhh!!! Det var simpelthen sådan en (u)hyggelig aften (ha! get it?), og alt for fedt at opleve gys på en teaterscene. Det er bestemt ikke sidste gang. Mon der kommer en 3’er?

KOM I TEATERET FOR KUN 80 KR.

Jeg vil varmt anbefale at tage ind og se teaterstykket SARAH, også selvom man ikke er til gys. Det er jeg normalt heller ikke. Men det var altså ret fedt, især fordi det foregik sådan right up in your face. Man sidder tæt med sidemanden, og stemningen i salen er for vild.

Lige nu kan du gennem dette link få billetterne til kun 80 kr. (normalpris 130 kr.). Og så skal lige siges at 10% af overskuddet går til en familie, der ligesom hovedrollen i stykket, også har mistet et barn. Det synes jeg er en vanvittigt fin tanke!

SÅ. Køb en stak billetter og tag en (eller en håndfuld?) af dine kære med dig under armen og få et godt gys! Stykket kan ses frem til 19. januar, så man skal være lidt tjep!

God fornøjelse!

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret