Kategori -
1. marts 2017

Med favnen, skuffen og tasken fuld af LäkerolJeg er en rigtig slikmund. Jeg elsker slik, is, kage og hvad der ellers måtte være af søde sager. Dessert er min yndlings ret, og hvis jeg kunne leve af slik og kage, ville jeg gøre det. Det er altså ikke så godt, og her på det seneste er det gået liiiiidt amok. Jeg har brug for at finde en god balance igen og komme tilbage på sporet, uden sukker i blodet.
Siden brylluppet i juni har jeg givet slip på træningen, og indtaget lidt for mange kalorier og sukker, end hvad godt er. Jeg har siden haft rigtig svært ved at finde tilbage. Jeg havde brug for en pause fra konstant at tænke træning-træning-træning og grøntsager. Op til brylluppet gik der lidt for meget træning, meget sund mad og intet sjov i den. Det er jo fint med mål, men det kan også tage overhånd. Men det kan det jo så også den anden vej, med søde sager og ingen motion. Vi har de sidste par måneder været lidt for gode til at snolde løs, og snack-armen har kun haft én bevægelse på dagsordnen. Det har især været slemt om aftenen, hvor vi efter aftensmaden har siddet som to glubske sukkerafhængige tosser og slået sten-saks-papir om, hvem der nu skulle rende i 7-Eleven efter slik.
Det har selvfølgelig givet bagslag på både humøret, energien og ikke mindst på badevægten. Av! Men det skal være slut nu. Men hvordan finder man så lige en god balance og kommer tilbage på sporet? Først og fremmeste skal man lige finde sin rygrad, og dernæst er det altid godt at ligge en slagplan. Så det har vi gjort, lagt en slagplan for hvordan vi atter kan komme tilbage til en sund og afbalanceret hverdag.

For det første starter jeg op med træningen igen. Jeg begynder på løb (igen) i aften (jeg løber i Strick Performance løbeklub hver tirsdag kl. 18 – psst.. det er gratis!) og Lasse med sin cykling. Jeg har dog tænkt mig at løbe lidt mere end det selv, så en 2-3 gange om ugen burde være realistisk rent tidsmæssigt for os i en travl hverdag, med meget arbejde og et barn. Jeg gad virkelig også godt starte op med hot yoga igen. Det har jeg tidligere gået til hos Senses, og jeg elsker det. At mærke varmen og roen brede sig i hele kroppen er noget af det bedste jeg ved. Det er dog liiiidt dyrt, men jeg vil klart prioritere det ind i min hverdag når det bliver koldere udenfor.
Udover træningen er der jo også det med maden, herunder især min sukkerafhængighed. For jeg er blevet afhængig. Maden har vi godt styr på. Vi har nemlig bestilt slankekassen fra Aarstiderne, igen. Den havde vi før brylluppet, men måtte desværre afmelde den i en periode. Morgenmad og frokost har jeg også styr på; æg, skyr, grønt, frugt, kød, knækbrød og sådan. Keep it simple.
Men så er der min sukkerafhængighed. Shit mand! Jeg er som en narkoman på det punkt. Heldigvis har jeg fundet mig en god ven, som kan hjælpe mig med af aflive min afhængighed. Min ven har før reddet mig ud af søde sukkersituationer og hjulpet mig på rette spor, og det har han heldigvis tænkt sig at gøre igen.
Lad mig introducere dig for min gode ven; Läkerol.
Eller “lækreroler”, som vi kalder dem herhjemme.

Läkerol er for mig en rigtig god ven i nøden. Han minder mig om at slik ikke behøver at være usundt og kedeligt, og at der rent faktisk findes et godt alternativ. Läkerol kommer nemlig i mange sukkerfrie varianter med spændende smagskombinationer. Det gør det nemt for mig at styre min sukkertrang, uden at jeg skal få dårlig samvittighed.
Läkerol giver mig lidt sødt på tungen, da de er sødet med Stevia og kun indeholder 2 kcal pr. pastil – praktisk talt ingenting. Jeg kan derfor roligt indtage flere små ‘pastiller’ og på den måde få stillet sukkertrangen når den banker på, helt uden dårlig samvittighed. Jeg har faktisk altid en æske Läkerol eller to i tasken, de er helt perfekte når sliktrangen melder sin ankomst. Jeg spiser Läkerol når jeg sidder foran computeren og arbejder, når eftermiddagssukkertrangen kommer snigende og som en let aftensnack.

Der er som sagt mange smagsvarianter, så det kan være svært at vælge. Der er noget for en hver smag, hvad enten man er til det salte, søde, sure eller stærke. Heldigvis kommer de i 2-pak, så jeg proviantere altid lidt ekstra pakker til mit lille Läkerol-lager. Pastillerne kommer i en lille praktisk æske, som du altid kan have med dig i tasken.
Jeg er personligt ret glad for smagsvarianterne med saltkaramel, havsalt og den med raspberry lemongras, som kommer i en nysselig fin lyserød udgave. Alle har de til fælles, at de før har reddet mig, når jeg får lyst til noget sødt. En sand ven, man kan stole på.
Med favnen, skuffen og tasken fuld af Läkeroler er jeg klar til finde tilbage, til en sund og afbalanceret hverdag.

{udgivet i samarbejde med Läkerol}

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret