Kategori -
10. oktober 2015

"Le Smoking" poster

Denne plakat med et fotografi taget af Helmut Newton er en af mine favoritter. Jeg har haft den i mange år, men den er fortsat på min top 3. Helmut Newton var en berømt tysk-australsk fotograf særligt berømt for sine fotografier af nøgne kvinder – herunder den smukke Marilyn Monroe. Billedet her er en reklame for Yves Saint Laurents “Le Smoking” fra 1975, som var en modreaktion på ‘the little black dress’ og som blev et nyt kontroversielt statement på femininitet. Jeg synes den er så cool! Plakaten kan købes online hos svenske Fotografiska.

ENGLISH RECAP: This poster with a photography taken by Helmut Newton is one of my all time favorites. I have actually had it for many years, but it is still on my top 3. Helmut Newton was a famous German-Australian photographer particularly famous for his photographs of naked women – including the beautiful Marilyn Monroe. The poster here is an ad for Yves Saint Laurent’s “Le Smoking” from 1975, which was a reaction to ‘the little black dress’ and that was another controversial statement of femininity. I think it is so cool!

Kommentarer

  1. Super lækker plakat. Nyder ren faktisk at det fremgår at det engang var ok at vise en cigaret på billeder. I dag er det jo næsten en væmmelse at se en reklame med sådan en rekvisit.
    – Louise

    1. Haha.. Det har du ret i.. Jeg tænker ikke så meget over sådan noget! Men folk er blevet ret emsige nu til dags! Men synes også det er cool, sådan lidt badass!

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret