Kategori -
3. september 2019

Køkken-status: Emhætte og jagten på de helt rigtige væglamper

Vi er næsten i mål med vores køkken! Ha.. “snart i mål”. Det har vi sagt i 5 måneder nu. Meeeeen, det er vi faktisk! Vi mangler kun at få bygget den skide emhættekasse, hænge væglamper op og så liiiiige på med noget stuk i loftet. Og SÅ er vi der faktisk. Næsten.. (Hus = projekter til evig tid!)

Hvor svært kan det lige være? Få det nu bare fikset! Oh yes, men tiden er bare ikke til det i øjeblikket. Lasse er en presset mand med sit nye firma ved siden af det andet, vi har tusind projekter herhjemme og hverdagen med barn, vasketøj, indkøb og alt det skal også lige hænge sammen. Oveni det er jeg en smule mere besværet i denne graviditet, og det begynder altså at blive tungt. Jeg er ekstra træt og energiforladt! Pyyyyh! Men, vi når det sgu nok altsammen.

Vi elsker jo projekter, men lige nu er vi kørt lidt død i det hele. Sådan er det nogle gange, så lige nu står det hele lidt stille. Lidt træls, men sådan er det. Vi giver os selv lov til at holde fri og pause fra byggeriet for en stund. Ellers går vi altså ned, og så bliver det ikke sjovt. Og det skal være sjovt. Alt tager bare længere tid end beregnet.. Men det vi ikke når i dag når vi nok i morgen.. eller om nogle uger, måneder eller noget.

Færdige skal vi nok blive… some day! 😉

SKJULT ELLER SYNLIG EMHÆTTE?

Vi skal som sagt have bygget en emhættekasse over kogepladen. Vi har valgt den helt gamle klassiske emhætteløsning, da vi synes det passer rigtig godt til køkkenet. Vi embracer at den er en del af køkkenet, og i stedet for at prøve at gemme den væk (som de fleste efterhånden gør) så bygger vi en stor flot emhætte i gammel stil, med kanter og “stuk”.

Jeg synes de er vildt smukke og samler på en måde køkkenet – gør det til det der levende køkken. Det er klart en smagssag. Til nogle køkkener fungerer det helt sikkert bedst uden emhætte (skjult i loftet eller Bora kogeplade) men lige her synes vi altså at det vil være pænest med emhætte – så det er dét vi går med.

Jeg har forsøgt at illustrere en emhætte og væglamper nedenfor på billedet. Haha! Det bliver selvfølgelig meget flotte i virkeligheden end her på mit kiksede billede med mit photoshopforsøg, men altså.. you get the point, right? Ha! Emhætten bliver i samme farve som resten af køkkenet, grå. Vi overvejede kort hvid, men da klinkerne på væggen ikke er helt hvide, vil det se helt mærkeligt ud, og den ER jo en del af resten af køkkenet, som jo er gråt. Så det bliver den formentlig også.

Lamperne jeg har sat på, her på billedet er 304-væglamperne fra Lampe Gras. Kan faktisk meget godt lide dem, og synes ikke det gør så meget at de er sorte, selvom vi føst var mest til messinglamper. Det går egentlig meget fint sammen med vores sorte ovn. Messing bliver måske alligevel a little too much? Nu er jeg lidt hooked på sorte lamper. Men hvilke?

JAGTEN PÅ DE RIGTIGE VÆGLAMPER – HJÆLP!

Midt i kaos og travlhed på matriklen prøver jeg forsigtigt at finde væglamper til køkkenet, så den kan streges fra listen. Som du kan se her ovenfor på mit utrolig smukke photoshopbillede ha jeg prøvet at illustrere hvordan det mon vil se ud. Haha! Se lige bort fra hvor skævt og kikset det er, men det er mere for lige at få en fornemmelse af hvad vi arbejder hen imod.

Vi havde først besluttet os for Patrone-væglamper fra Thorup Copenhagen, men jeg har simpelthen ikke hørt efter i timen da Kasper fortalte mig om de lamper. De laves nemlig slet ikke i messing, som vi ellers lige havde besluttet os for. Åh! Tilbage til nul. Typisk. Hør nu efter Mille!

Såååå nu er vi lidt på udkig efter nogle andre. Men hvilke???? Hjææælp. De må godt være lidt anderledes, ikke for mainstream og ikke alt for klassiske. Men det skal stadig være nogle man gider kigge på om 5-10 år. Men nu hælder vi mest til sorte lamper – tror vi. Hvem sagde ubeslutsomme typer?

Jeg har samlet 13 bud på væglamper her nedenfor. Jeg er vild med dem allesammen. Ha! Men jeg tror umiddelbart mine favoritter er nr. 1, nr. 2, nr. 3, nr. 10 og nr. 12. Altså heel fem lamper. Flot! Men så er vi da lidt tættere på et valg.

Jeg elsker også nr. 9, men dem har vi jo på vores badeværelse i forvejen – så det bliver måske lige lovligt meget, ik? Det er lidt sjovere med noget andet til køkkenet, så det ikke bliver det samme igen. Har du en favorit blandt disse 13?

HVILKEN VÆGLAMPE SYNES DU VILLE PASSE BEDST?

1/ ‘304 væglampe’ fra Lampe Gras (favorit!)
2/ ‘Arigato’ fra Grupa Studio (favorit!)
3/ ‘Patrone’ fra Thorup Copenhagen (favorit!)
4/ ‘Bestlite BL7’ fra GUBI
5/ ‘‘Ambit’ væglampe fra Muuto
6/ ‘Mutatio’ model 253 fra Le Klint
7/ ‘VL Ringkrone’ fra Jensen Company
8/ ‘VV Cinquanta Wall’ fra Astep Design
9/ ‘Liila 1’ væglampe fra Nuura
10/ ‘Model 237’ ø. 14 fra Astep Desig (favorit!)
11/ ‘‘Caravaggio’ fra Fritz Hansen
12/ Mantis BS5 fra Schottlander (favorit!)
13/ ‘Game’ fra House Doctor

Kommentarer

 1. Caroline - 3. september 2019

  Nr. 3!!!!

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Hehe.. det var også førstevalget! Kan være vi skal holde os til den? Svært!

 2. Michelle jepsen - 3. september 2019

  Nr. 10!!! Som vil matche med badeværelset uden at være de samme 🤩👏🏼

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Jeg er også helt vild med den. Så anderledes, men alligevel med en rød tråd med badeværelset – det har du da egentlig ret i. Godt set! Synes den kan noget!! 🙂

  2. Lone - 3. september 2019

   Hvis du godt kan lide nr. 3, så burde du næsten tage et kig på Cato væglampen fra Belid. Den minder midt om den, kommer i messing og har indbygget dæmper. https://www.lampeguru.dk/belid-cato-vaeglampe.html Jeg har selv kigget lidt på den, fordi jeg gerne vil have en væglampe i messing, som kan give lidt farve og varme til vores hjem og mere neutrale møbler. Ved ik om det giver mening?

   1. Mille Emilie - 3. september 2019

    Den kendte jeg ikke. Også fin! Men hvis vi går med nr 3 er det fordi vores gode kammerat har designet den. Det er lidt hyggeligt 🙂 Kan godt lide den runde fatning på den han har lavet.

  3. Lene Sørense - 3. september 2019

   Nr 13 🤩🤩🤩🤩🤩

 3. Nina - 3. september 2019

  Helt klart Mantis!!

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Den wer jeg også helt pjattet med!! Er dog lidt bange for om den bliver for stor? Må måle op og evt. photoshoppe den ind også. Haha!

 4. Kirstine - 3. september 2019

  Hejsa
  Jeg tror det er vigtigt at i afgør hvor meget lys i har behov for. Vi har nr 11 i stuen og grundet den sorte farve, så kommer der ikke meget lys ud i rummet.
  Så tænker i skal overveje, hvor meget lys de skal give.
  Men alle meget smukke lampe❤️

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Det har du helt ret i – god pointe. Men vi har spots i loftet, derfor vi har valgt væglamper fremfor pendler. Vores spots giver virkelig godt lys (vi har dimmer på, så vi kan skrue op og ned for lyset), så det her er egentlig bare ekstra lys henover arbejdsstationen, hvis man kan kalde det dét. Derfor er det ikke så vigtigt for os om de lyser både op og ned.

 5. Annette Aarre Dalsgaard - 3. september 2019

  Jeg ville holde mig til messingen, op mod den grå emhætte. Sort vil stjæle for meget fokus bla fra fliserne. Hvis det absolut skal være sort, så ville jeg vælge nr.3 for ikke at ende ud med noget alle har🙈
  Men messing er stadig mit førstevalg

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Jeg tror også messing kunne være meget sejt til. Vores første tanke var at “vi går sgu all in” når vi nu alligevel har messingdetaljer i greb og vandhane. Desvære bliver nr. 3 ikke lavet i messing alligevel. Men den er så fin! Så svært valg, synes jeg. Må prøve at photoshoppe nogle af de forskellige lamper ind. Haha!

 6. Pernille - 3. september 2019

  Jeg synes helt klart I skal vælge nr. 3! De er SÅ fine (kan godt forså I havde forelsket jer i dem i messing, men er altså også så fin i sort!) og så synes jeg der er noget fint ved (og ikke mindst som en kæmpe cadeau) at I kan indrette jer med design som en af jeres venner har formgivet 🙂

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Jeg elsker virkelig også den lampe! Og holder endnu mere af den, netop, fordi det er vores gode kammerat der har designet den. Ville elske at have hans design hængende i vores hjem! Må prøve at photoshoppe den ind også. Hehe..

 7. Susanne - 3. september 2019

  Nr. 4 Bestlite men i sort / messing

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Det kunne også være flot 🙂

 8. Chris - 3. september 2019

  Hmm jeg synes, i skal vælge en lampe med et mere industrielt look som en kontrast til det meget klassiske køkken. Jieldé lamper kunne være et bud – andre industrielle lamper kan også findes på etsy.com/dba/vintage butikker…

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Det kunne bestemt også være mega flot! Kunne være jeg lige skulle lege med Jielde-lamperne i photoshop. Hehe.. Har altid haft et svagt punkt for Jielde. Måske min Jielde-drøm skal udleves her. tak for reminderen 🙂

 9. Pia - 3. september 2019

  Nr.12 passer altså så smukt og bedst til jeres køkken, men nr.3 er også flotte. I øvrigt ville jeg KLART matche emhætte kassen m farven på fliserne, altså knækket hvid. Giv det pæne opmærksomhed. Og det synes jeg altså ik emhætter er, mere nødvendigt onde…

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Jeg synes også Mantis er SÅ flot! Elsker den bløde form og det simple udtryk. Kunne være så fin til. Men ja, nr. 3 er også så pæn. En minde lampe, men med et mere industrielt udtryk. Og så er det jo lidt hyggeligt at det er vores designer-ven der har lavet dem. <3

 10. Mie - 3. september 2019

  Nr. 10 🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♀️

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Jaaa er den ikke pæn??? Anderledes og fin!

 11. Helle - 3. september 2019

  1 eller 2

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Dem er jeg også vild med 🙂

 12. Asta Ojvind - 3. september 2019

  Nro 12 Mantis…

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Dem er jeg også ret vild med 🙂

 13. Charlotte - 3. september 2019

  Vi har lige købt lampe gras loft lamperne, både den dobbelte udgave og en enkelt og vi er meget tilfredse. De giver så fint et lys og har en lækker afdæmpet luksus over sig. Jeg ville til hver en tid gå med dem🤩

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   De er også så smukke!! Fedt lige at høre at de rent faktisk også giver godt lys 🙂 Det er jo en vigtig detalje!

 14. Louise - 3. september 2019

  2 eller 12!!! Det ville se vandvittig flot ud! Favorit et dog nr 2…! Synes 3 og 6 bliver for neutrale… men igen, en smagssag. Det bliver SÅ flot!

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Jeg elsker også nr. 12! Må prøve mig ldit frem med at photoshoppe favoritterne ind 🙂 Men skægt at høre hvad andre synes! Synes også nr. 6 bliver lidt kedelig.

 15. Vicky - 3. september 2019

  8!! 👏🏼

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Den er også lidt fin ja!! Åh svær beslutning.

 16. Anna - 3. september 2019

  3 eller 12…. så superfina!

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Jaaa også nogle af mine favoritter 🙂

 17. 12 eller 13👌🏻✨
  Glæder mig til at se hvad du vælger…

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Også favoritter her!! Jeg må prøve at photoshoppe mig frem 🙂 Haha!

 18. Gitte Mygind - 3. september 2019

  Nummer 3!!!! Helt klart 👍🏻👍🏻👍🏻 Bliv ved dit første indskydelse – den er oftest rigtig 😉

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Ja, måske du har ret 🙂

 19. Rikke - 3. september 2019

  Husk at tjekke hvilket lys de forskellige lamper giver, så du ikke kun vælger efter udseende 😉
  Hvad vil du gøre med ledninger, når du allerede har sat fliser op? Jeg leder selv efter lamper til nyt køkken – det er svært 🙄😊

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Det har du ret i – god pointe! 🙂 Vi har lavet lampeudtag, så de skal bare monteres direkte på væggen. Du kan lige fornemme ledningerne på fliserne.

 20. Mathilde - 3. september 2019

  Jeg synes nr 3 eller 13 visuelt vil passe bedst. Nr 2 er nok mest praktisk, men vil måske clashe lidt for meget med køkkenets overordnede stil.

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   De er også så fine begge to. Tak for bud 🙂

 21. Wauw smukt køkken 1, 5, eller 13 vil jeg sige!

  Hvis du får brug for et par plakater til køkkenet så sig til
  // Kasper ejer hos http://www.Citatplakat.dk

 22. Mille Emilie - 3. september 2019

  Der er mange gode ik? Så svært at vælge!! Tak. Det skal jeg huske 🙂

 23. Kirstine - 3. september 2019

  Den er ikke blandt de 13 men Louis Poulsen AJ væglampe er da noget af det smukkeste!

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Også et godt bud – den er også smuk. Hvordan kunne jeg dog glemme den? Ha! Tak for reminderen 😉

   God weekend.

 24. Sabrina Mai Bendjazia - 3. september 2019

  Hej Mille, hvor langt over køkkenbordet har I hængt jeres lamper? 😊 Bh. Sabrina

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Vi har ikke hængt vores lamper op endnu, men de kommer til at hænge ca 90 cm over bordpladen! 🙂

 25. Anne - 3. september 2019

  Hej 😊
  Min mand og jeg er simpelthen SÅ forelskede I jeres skønne køkken. Vi har længe været på udkig efter et lignende og snakker frem og tilbage om det. I forlængelse af det tænkte vi på hvad I har givet for jeres køkken? Vi ved godt at det er lidt af et frækt spørgsmål, men håbede på at I kunne give klarhed om hvilket prisleje vi skal forvente. 😉
  Rigtig god dag! Og tak for god inspiration!

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Hej Anne.
   Tusind tak. Vi elsker også vores køkken, selv her et år efter. Bliver glad hver gang jeg træder derud 🙂 <3
   Det må du gerne spørge om. Har sendt dig en mail 🙂 Men skriv da til Jesper fra OakStudio han kan lave et overslag til Jer ud fra jeres mål, ønsker osv. Prisen afhænger jo alt afhængig af størrelse, indmad, valg af fronter, maling osv. Han er virkelig god og hurtig!

 26. Annette - 3. september 2019

  Hej Mille Emilie.

  Jeg syntes det er så fedt at følge alle jeres/dine projekter, og vi har lige renoveret vores badeværelse, meget inspireret efter hvordan i lavede jeres. Nu skal vi så igang med køkkenet, og vil også lave den samme emhætte løsning som du skriver om her i opslaget. Men du har ikke vist nogen efter billeder, har du ikke mulighed for at dele hvordan den endelige løsning kom til at se ud? Tusind tak for at du deler alle jeres gode ideer. 😊

  1. Mille Emilie - 3. september 2019

   Hej Annette,
   Hvor er det dejligt at høre du/I kan finde inspiration her hos mig. Skønt med renovering!
   Jamen, ved du hvad.. jeg kan godt forstå du ikke kan finde billeder af emhætten. For vi har stadig ingen emhætte! Haha.. det er næsten helt tragikomisk! Men vi har netop talt med Oak Studio om at de skal lave den, ligesom køkkenet også er fra dem. Vi må bare erkende, at vi ikke selv har tiden til at bygge den lige nu. Så får vi den også i samme “sprayede” overflade, farve, materiale osv. så det passer 100% til køkkenet. Så vi afventer den derfra. Men skal selvfølgelig nok dele når den er her.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret