Kategori -
3. maj 2018
Annonce for Yonobi

Keramikkursus: Afdrejning og glasering

Sidste dag hos Yonobi er veloverstået. Øv! Det er faktisk helt vemodigt at kurset allerede er slut, det er virkelig været godt! Men alt godt har jo en ende.. og når det nu skal være, så glæder jeg mig blot over at have gjort det her for mig selv, og Yonobi har givet mig muligheden. TAK! Det har virkelig været en fornøjelse at være på keramikkursus, og noget jeg vil anbefale alle, der elsker at nørkle og være kreativ med hænderne, at gøre.
Jeg har slappet sådan af med det, fundet en helt særlig indre ro. Det bare at få lov, at sidde med et materiale og kreere hr vlret helt fantastisk. Meget meget meditativt! Et sted med plads til ro og kreative udfoldelser, et afbræk fra en stresset og travl hverdag. Et sted hvor man bare kan få lov at være.

De sidste par gange har vi egentlig bare drejet og drejet og drejet. Jeg havde rigtig svært ved at centrere leret ordentligt, så de første mange klumper gik til grunde. Pis! Jeg mistede lidt modet, men med kyndig hjælp fra Elisabeth lærte jeg leeret at kende og fik til sidst lært at centrere.
Men det er altså svært. Vi har været seks kursister, hvoraf fem af os var på nogenlunde samme begynder-niveau. Alle vores ting er mega skæve, og vi fik måske ikke alle lavet lige så mange ting som vi havde håbet, men sådan er det. En af kursisterne, Inge-Lise, er uddannet arkitekt. Hun havde en helt særlig evne med leeret. Hun havde det bare i sig. Hold nu fast, hun fik altså lavet nogle virkelig flotte ting; skåle, kopper, vaser. Ret imponerende, taget i betragtning af at det var hendes første gang med keramik. Men det så virkelig ud som om, at hun havde prøvet det mange gange før.

Læs også: En drøm er gået i opfyldelse: Jeg har været på keramikkurssus

Men selvom det er svært, så er det virkelig fedt. Jeg er totalt fan af keramik! Jeg har derfor også skrevet mig op til et krusus mere. Men de har mange forskellige kurser at vælge i mellem; dagshold, aftenhold (som jeg har gået på), weekendhold og som noget nyt et 4-dages sommerkursus. Derudover har de også hold til både begyndere og til de erfarne.
HVORFOR var der ingen der sagde til mig, da jeg var 18 år gammel og totalt uvidende omkring hvad fanden jeg skulle, at; “Hey Mille. Du skal være keramiker!” Den uddannelse gad jeg virkelig godt at have taget! Det er vidst a little too late nu. Uddannelsen foregår kun på Bornholm, og det er måske liiiiige lovligt langt væk fra min lille familie. Æv! Men hvis der nu sidder nogle kreative sjæle derude, der ligesom jeg altid har hadet at gå i skole og ikke aner hvad man skal, så kan I uddanne jer til keramikdesigner på Designskolen Bornholm.

Yonobi har virkelig været et fantastisk sted at være, og Elisabeth, vores keramiklærer, har været super kompetent og sød, hjælpsom og lærerig. Derudover har hendes rolige og rare væsen været med til at skabe den perfekte stemning på kurset. Hun har været en super læremester, dygtig til at lære fra sig og ikke mindst meget tålmodig.
Sidste dag var i går aftes, hvor vi skulle glasere vores håndlavede keramiksager. Alle mine ting er helt skæve, på den ene eller anden led. Men det er helt okay. Jeg elsker det personlige touch, det skæve, det finurlige, det uperfekte. Jeg glæder mig SÅ meget til at se mine ting færdige når de kommer ud af ovnen, og jeg glæder mig selvfølgelig også til at vise Jer mine kreationer herinde på domænet.
Her er lidt billeder fra de sidste par gange, så I kan få en fornemmelse af, hvad der foregår til sådan et kursus. Enjoy! Og sidder I med nogle spørgsmål omkring kurset, hvad man lræer osv. så skriver I bare i kommentarfeltet, så samler jeg lige op på det i næste post.

Fire af mine skæve værker. Ha! Bliver sjovt at se, hvordan de vil skifte udtryk med glasering. Prøv lige at se hvor meget flottere de her blev end første gang.

‘Etna’ kollektion af Landskabt

In the making… Den fedeste følelse!Det sviner lidt.. men det er fedt!

Fineste potteskjulere af Julie Damhus

Farvefine Confetti kopper af Leah Jackson


Smukke kopper af Duck Ceramics

Min store kaffekop og deslige lille skål. Hvad farve tror du koppen endte med at få?


Min lille skæve kop og deslige mælkekande, vase og skål.

Afdrejning fra anden sidste gang.


Så er tingene ude af ovnen. Helt rå! Ret smukt syn.

Seriøst! Se det lige. Det er da meditativt bare at kigge på!

Mit store mesterværk!!! Min store salatskål.


To af mine ting: lille vase og en lille skål.


Min lille kop blev lyserød!


Et lille udvalg af mine sager, som er klar til sidste tur i ovnen.

Klar til sidste tur i ovnen. Øj, jeg glæder mig til det færdige resultat!!!

Tak for denne gang, Yonobi.
Vi ses helt sikkert snart igen!

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret