Kategori -
19. april 2016

Rustik keramik kærlighed

Når man siger keramik, giver det forskellige associationer. Nogen tænker på brune keramiklamper, orange vaser eller hjemmelavet keramik, fra en kær ven der har gået på aftenskole.

Keramik kan være helt forfærdelig og keramik kan være helt vidunderligt. Jeg har en forkærlighed til unikt og særligt den håndlavede af slagsen, for med keramik får du ikke bare et produkt.

Du får et lille stykke kunsthåndværk, der i skabelsesprocessen bliver helt sit eget. Jeg klapper for tiden i min små hænder over at vi atter kan byde velkommen til det håndlavet stentøj og de solide spisestel i indretningen og hjemmet.

I mange år har danskerne nemlig haft en hang til det stilrene og minimalistiske. Men nu er kursen vendt og fokus hviler igen på håndværket, de naturlige farver og organiske former. Der findes mange dygtige keramikere derude, men især ét brand er jeg særligt forgabt i, K.H. Würtz

Kasper (tv) og Aage (th)

K.H. Würtz er en lille dansk familievirksomhed, som drives af far og søn, Aage og Kasper. Begge har en forkærlighed for keramik og det klassiske håndværk. Begge mestrer håndværket og bidrager stort til virksomhedens sortiment.

Sammen har de skabt keramik, som alle de kendte restauranter sukker efter. I dag leverer K.H. Würtz til mange danske gourmetrestauranter, blandt klientellet kan nævnes Noma, Falsled Kro, Geranium, Kirk+Maarbjerg, Sortebro Kro og mange flere.

Selv har vi både tallerkener, skåle og fade herhjemme. Jeg elsker det skæve og charmerende hvert produkt har. Det gode håndværk kommer virkelig til udtryk, det er simpelthen så smukt.

Billeder: K.H. Würtz

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret