Kategori -
3. april 2016

Keep your baby safe

Vi har ikke noget “rigtigt” puslebord herhjemme, da pladsen ikke rigtig var til det. Løsningen blev derfor at anvende den ene ende af vores lange skrivebord. Det fungerer faktisk vildt godt, da der samtidig er plads og bogkasser under bordet, som er smart til opbevaring af bleer, stofbleer, cremer, blespand og den slags. Vi har en hvid plain puslepude i plastic købt i Babysam, den helt billige. Erfaringer og gode råd fra veninder og familie fortalte mig, at puslepuder i stof kan være besværlige mht. rengøring, de er dyre og det ender ofte i noget være griseri. Alle har faktisk anbefalet mig, at gå efter den billige plasticsag fra Babysam, så det råd lyttede jeg naturligvis til (find den her). Den skulle efter sigende være smadder nem at rengøre, og man lægger blot en fin stofble udover når baby skal skiftes. Eneste ulempe var, at selve puslepuden gled rundt på bordet. Gisp!

Jeg blev derfor noget fornøjet, da jeg faldt over denne smarte og stabile løsning til al puslepude-glideriet. Jeg faldt nemlig over ovenstående smarte puslepudeholder fra det danske brand Babysafebase og måtte straks klikke den hjem. Holderen er lavet af akryl-plexiglas, og passer til langt størstedelen af de nuværende puslepuder. Kanten er rund, så baby skærer ikke hænderne ved at holde fast, det var jeg lidt skeptisk over i starten. Holderen skaber stabilitet for puslepuden og dermed tryghed for babyen (og pylremoren). Skærmen virker som et værn imod at barnet falder ud over kanten. Holderen er desuden flytbar, men kan også skrues fast til underlaget. Der følger også små gummidutter med til bunden (dem har jeg anvendt, det virker ganske ufortrinligt).

Nu har jeg ikke afprøvet hele dette arrangement i praksis, eftersom at lillepigen først ankommer til maj. Men jeg har kun hørt godt om Babysafebase, og jeg synes det er en vildt smart og ikke mindst en rigtig pæn løsning. Se bare, hvor fint Camilla Guldbrandt har brugt babysafe’en på billedet nedenfor. Er der mon nogen af Jer, som har erfaring med denne eller har en anden lignende løsning?

Til de interessede, så fandt jeg holderen online lige her


We have no “real” changing table at home. The solution was to use one end of our long desk. It works really good, because there is a lot of space and bookcases under the table, smart for storing diapers, cloth diapers, lotions and stuff. We have a plain white nursing pillow in plastic. Experience and advice from friends and family told me that nursing pillows in fabric can be difficult to keep clean and nice. All these advices told me to go for the cheap one from Babysam, so that I did. It should be easy to clean, and you can put a fine cloth diaper over it when the baby needs changing. The only disadvantage was that the nursing pillow slid around the table. Gasp!

I was somewhat amused when I came across this smart and stable solution. I came across the smart nursing pillow above from the danish designed Babysafebase and immediately had to order it. The holder is made of acrylic plexiglass and are suitable for the vast majority of current nursing pillows. The edge is round, so baby do not cut their hands by holding on, which I was a little skeptical about. The holder creates stability and security for the nursing pillow, the baby and the mother. The screen acts as a safeguard against the baby falling over the edge. The holder is removable, but can also be secured with screws. To mount it there is also included small rubber cots for the bottom (I have used these, and it works quite good)

I have not tested this arrangement in practice since my little girl first arrives in May. But I have only heard good things about Babysafebase, and I think it is a smart and not least a really neat solution. Just look how nicely Camilla has decorated her nursery area with the babysafe in the picture below. So cute!

For those who are interested in this holder, you can find it online here.

{Photo: @camillaguldbrandt}

Kommentarer

 1. Hejsa.
  Jeg vil blot dele min erfaring med denne. Vi har den nemlig til min nu 8 mdr gamle dreng. Da han var helt lille, synes jeg den var rigtig god. Og så er den jo tilmed pæn? Men nu, da min dreng er begyndt at være mere livlig og gerne triller rundt på puslepuden (selvom jeg forsøger at holde ham…!), og fægter med arme og ben, så oplever jeg at han ofte rammer kanten med et brag. Og jo, den har jo runde kanter, som du rigtignok skriver, men når en fod kommer flyvende gennem luften og rammer kanten med en god fart, så tror jeg faktisk ikke, at det er behageligt. Nå, det var blot lidt tanker fra mig? Tak for en virkelig inspirerede blog. Jeg elsker din stil. Hvis du en dag skulle få lyst til er maleri, så kig endelig forbi min side eller instagram?
  Hilsen Mette

  1. Hej Mette,
   Tusind tak for din besked. Altid rart med feedback. Du har nok ret mht. flyvende fødder og kant. Det kan vidst ikke være behageligt nej. Men til en start tror jeg den er smadder god, som du heldigvis også skriver. Så for nu er det vores løsning – så må vi se om lillepigen bliver en lille vildbasse, eller om hun kan ligge stille. Hehe.. Ellers må jeg finde på en anden løsning til den tid. Tak for dine tanker!

 2. Maria - 3. april 2016

  Sikke en fin løsning? Jeg overvejer også at købe en helt billig puslepude og selv sy betræk i noget vokslignende stof – så er den lidt pænere at kigge på! Ved dog ikke om jeg når det med alle de diy-projekter jeg har på tegnebrættet?
  Har også overvejet babysafe – men synes den er lidt dyr – tænker om man kan lave en ramme/kant af lister (vores puslebord bliver en IKEA kommode). ☺️

  1. Det lyder som en god idé. Jeg havde egentlig også tanker om at sy en masse selv, men tiden (og overskuddet) er der simpelthen ikke til det. Kan ihvertfald varmt anbefale denne fra Babysam. Råd fra familie og veninder siger at, man meget ofte skal tørre/vaske sådan en puslepude af, så det oftest bare er lettest med en stofble, da disse også hele tiden skal vaskes. Så vi prøver denne løsning.
   Mht. til kant, kan man helt sikkert godt lave et eller andet smart selv. Jeg tror faktisk man kan købe nogle andre beregnet til kommoder. Har da ihvertfald set nogle hos Babysam. Det handlede for os om prioritering, da vi har en hulens masse andre ting der også skal nås. Måske en lidt dyr sag, men pæn er den jo. Så har vi sparet nogle andre steder som fx. tremmeseng. Der er vi gået med den billige fra IKEA istedet for en dyr dyr dyr flere-tusinder-kroners Juno (selvom det da var drømmen med sådan en)

 3. Jeg lavede selv vores puslebord oven på en kommode – jeg købte en plade i samme mål som puslepuden og skruede oven på kommoden (med hængsler bag på, så intet ses på kommoden i dag). Derefter satte jeg så velcrobånd på pladen og på puslepuden, så den sad stabilt fast, men stadig nemt kunne tages af til rengøring osv. Det fungerede upåklageligt – men det der ser nu også virkelig fint ud!

  1. Det lyder som en virkelig smart løsning 🙂 Håber denne fungerer som den skal, men ellers vil jeg da have din idé i tankerne! Tak for input.

 4. Julie - 3. april 2016

  Jeg har samme erfaring med babysafe – den er SÅ fin, men nu er min dreng 5 måneder og ruller – og hamrer også fødder og arme i kanterne.
  Så, skulle jeg vælge om, ville jeg klart vælge Leander Matty – den er også lige til at tørre af, blød men med fast bund. Og ikke mindst, den er større. Vi har nemlig også babysafe ovenpå et bord, og går langt ud over kanten allerede, så jeg kunne godt tænke mig lidt mere længde på. Men FIN er den! BTW har vi købt CamCams puslepude og den er SÅ nem at vaske, bliver ren hver gang og så mange uheld har der ikke været.

  1. Tak for feedback. Nu må vi se hvornår den fungerer herhjemme. Om ikke andet lyder det til, at den ihvertfald dur de første måneder, og så må vi se. Nu får jeg jo en pige, og hvis hun er en stille pige tænker jeg det ikke bliver det store problem. Men man ved jo aldrig! Uh, den fra Leander vil jeg da lige tjekke ud. Tak for tip! 🙂
   CamCams puslepuder er også virkelig fine. Jeg har bare fået erfarings-råd fra tre veninder der alle tre havde stofpuder. Og de vejledte mig dog i at købe en puslepude i plastic, for de vaskede hele tiden. De skiftede allerede tre ud til en i plastic. Men ja, det der fungerer for nogen er jo ikke ens betydende med at det fungerer for andre. Man må vidst prøve sig frem, og se hvad både baby og ens selv kan li’ 🙂

   1. Julie - 3. april 2016

    Helt enig 🙂 Det er så subjektivt hvad der funger, og man ved det aldrig helt før man får testet det af selv. Og tak for fin blog, synes det er fantastisk at du har fået babytwist timet lige som jeg selv røg ind i den verden! 🙂

    1. Nej præcis! Man må bare prøve sig frem. Jaaa jeg er også tosset med det. Dejligt du følger med! Tak for det 🙂 Og hvis du har nogen gode råd mht baby, må du endelig råbe op!

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret