Kategori -
20. januar 2016

Kähler x Anders Arhøj vol. 2

Tirsdag formiddag i sidste uge fik pressen præsenteret Kählers forårsnyheder, og sikke nyheder. Endnu engang har Kähler teamet op med den dygtige keramiker Anders Arhøj, som har kreeret en maskulin og rå serie af stentøj for Kähler. Serien hedder Ombria. Der var naturligvis en hel del nyheder, og dem vil jeg vise dig løbende her i den kommende tid på bloggen, men i første omgang er det favoritten Ombria jeg kigger nærmere på. Anders Arhøj har før designet en serie af keramik for Kähler, som blev lanceret sidste sæson. I husker den måske? Unico hed serien – se mere her.

Med Ombria udfordrer Kähler i samarbejde med Anders Arhøj igen keramikkens og glasurens mange muligheder i serien Ombria – en ny serie med et autentisk og underspillet formsprog. For at fremhæve autenticiteten er serien fremstillet i stentøj, som naturligt rummer en råhed og struktur. Den rene, klassiske formgivning kombineres med rå sten- og mineralinspirerede glasurer. Det rå og enkle formsprog har klare referencer til den nordiske designhistorie og Kählers designarv og er skabt til den nordiske boligindretning.

”Ombria betyder skygge eller kontrast, hvilket er udgangspunkt for stellets udtryk: Lys og skygge, mat og blankt, smal og bred, let og tung, maskulin og feminin. Linjerne tager udgangspunkt i den geometriske form trapezen, som er smal forneden og bred foroven. En form der tillader hver del at brede sig ud mod beskueren og samtidig svæve over bordet på sin lille fod.” – Anders Arhøj om den nye serie.

Farvesætningen er naturligvis holdt i stemninger fundet i naturen – der refereres til himlen over havet i den midnatsblå tallerken, til glimtende sten på stranden i den granitgrå skål, til de vilde urter i den mosgrønne lysestage og til de hvide klinter i den matte hvide kop.

De enkle skåle i to størrelser kan bruges til morgenmåltidet eller til nødder, oliven og andre små appetizers. Tallerkenerne er udformet med en defineret lav kant, hvilket giver designet et let udtryk som kontrast til stentøjets tyngde. Tallerkenerne fungerer som et råt og moderne statement i anretningen af enkle og rustikke retter og som smuk ramme for det eksklusive, gastronomiske måltid. Brug den som en markant dekorationstallerken i kombination med en klassisk, mindre tallerken for et personligt udtryk. De enkle kopper indbyder med deres rolige formsprog til en start på dagen i smuk balance.

Anders Arhøj demonstrerer i sin formgivning af Ombria en særlig sans for det enkle og ægte. Det enkelte element i serien kan bruges til flere formål, således at tallerkenen også er et lille serveringsfad, lysestagen, der er designet til kronelys, er lige så dekorativ med fyrfadslys. Og vasen egner sig til den lille buket af forårets mange blomster og grene.

ombria-vat

De markant formede lysestager skaber en interessant tyngde i udtrykket og fremstår smukke enkeltvist eller i en klynge af stager for et rustikt og markant udtryk.

Ombria forhandles over hele landet i designbutikker, stormagasiner og isenkramforretninger fra primo marts. Serien kan også købes i Kählers egen flagshipstore, Kähler and friends, i Aarhus og i webshoppen på www.kahlerdesign.com

Kommentarer

  1. Det. er. så. SMUKT! Jeg skal SÅ meget ha’ fingrene i tallerkener og skåle.

    1. Det er vanvittigt lækkert! Jeg skal helt sikkert også have nogle sager.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret