Kategori -
15. august 2018

Smukke og stemningsskabende nyheder fra Kähler


I går var jeg til den fineste pressefremvisning hos Kähler. Her fik vi præsenteret deres nyheder for efteråret 2018. Jeg må indrømme jeg var lidt skeptisk, for jeg synes ærligt at de sidste to sæsoner har skuffet lidt. Synes ikke rigtig der har været så meget nyt andet end farver, og de nyheder der var, var bare ikke lige min smag. Men jeg skal da lige love for at Kähler er kommet på banen igen, ihvertfald i min bog. Jeg er blæst bagover!
Der er kommet SÅ mange fine nyheder, og nyhederne bød blandt andet på små figuriner og lamper, julestel og blomstertryk. Så bliv hængende og se de fine sager.

MENNESKELIGE FIGURINER

Kähler har taget endnu et skridt i den kunstneriske retning qua deres nye samarbejde med den dygtige billedhugger Malene Bjelke. Sammen præsenterer de en serie af fem skulpturer i serien Character. Hver skulptur har sin helt egen fortælling og gengiver på hver sin måde skønheden i os mennesker.
Jeg er fuldstændig tosset med de små figurer her, der så fint gengiver den enkle og ukomplicerede hverdagseftertænksomhed i et forenklet, naturalistisk univers og hylder specifikke menneskelige karakteristika.
De fem figurer opfordrer til at huske på at være eftertænksom i en travl hverdag og er formgivet som mennesker, der er forskellige steder i livet. Fra det nysgerrige barn til den opmærksomme kvinde, fra den reflekterende unge mand til livsnyderen og den drømmende unge pige repræsenterer og hylder skulpturerne særlige personlighedstræk og kendetegn. Ligesom ingen af os er perfekte som mennesker, indeholder figurerne en rummelighed, da de er kantede, uperfekte og upolerede i deres udtryk og således gengiver hele skønheden ved os mennesker.

”I arbejdet med figurerne for Kähler har jeg lavet forskellige nedslag i menneskets liv. Under modelleringen fokuserer jeg på de små skævheder. Det er med til at skabe dynamik og afdækker på mystisk vis skønheden.” – Malene Bjelke.

Figurerne kan købes fra medio oktober.


LAMPER I NORDISKE PASTELLER

Der er ikke længe til før kalenderen dikterer efterår. Og i de mørke måneder søger vi som mennesker efter elementer, som kan fremme hyggen i hjemmet. I den anledning introducerer Kähler et nyt stemningsskabende element til hjemmet: En serie af bordlamper i fem forskellige størrelser der changerer i nordiske pasteller, i serien Balustre. Lamperne er et collab mellem Kähler og den erfarne keramiker Turi Heisselberg Pedersen.
Lamperne er lavet i samarbejde med den talentfulde keramiker Turi Heisselberg Pedersen, hvis arbejde er karakteriseret af inspiration fra det arkitektoniske formsprog og et naturligt samspil mellem glasuren og leret. De nye lamper fungerer som stemningsskabere. Når de er tændt står silhuetten så flot og skyggerne falder flot, mens de slukkede fremstår som dekorative skulpturer, hvad end de står i vindueskarmen, på skrivebordet eller i reolen.

”De overordnede tilbagevendende temaer i mit arbejde er form, linjeføring og rum. Jeg arbejder i serier, hvor formerne relaterer sig til hinanden, danner rytmiske forløb eller indbyrdes kontraster. Jeg er optaget af at modellere formens profil, så den også griber fat i rummet omkring sig, og danner et interessant negativt rum. Lamperne her er inspireret af storbyens fine gamle bygningsfacader med balustrenes karakteristiske flotte former og mellemrum.” – Turi Heisselberg Pedersen.

Lamperne kommer som sagt i fem forskellige størrelser og changerer i nordiske pasteller fra antracitgrå til marmorgrå og støvet blå til støvet rosa og støvet grøn. Samspillet mellem farverne, der opererer i de grålige toner, skifter karakter efter den kontekst, de placeres i – for sig selv får de et individualistisk udtryk, og i små klynger vil det være deres på én gang gensidige samhørighed og forskellighed, der til fulde kommer til udtryk. De symmetriske og organiske former skaber nye rum og skygger, som man kan gå på opdagelse i, når lamperne sættes i klynger.
Lamperne har som en fin detalje grå stofledninger og kommer med en tone-i-tone håndlavet stofskærm, som får hver enkelt lampe til at fremstå som en enhed. Skærmen er designet til at være i naturlig forlængelse af lampefoden, mens den ru og organiske overflade, understreger og fremhæver lampernes konturer og smukke design.
Jeg er helt blæst bagover over disse smukke lamper. Jeg synes de er vanvittigt fine og skulpturelle. Jeg er vild med det helt enkle udtryk, kombineret med den rustikke overflade.
Lamperne er i butikkerne fra ultimo september.


HÅNDDEKOREREDE BLOMSTERVASER

En af de mest markante trends har været at bringe naturen indenfor i hjemmet, og til efteråret præsenterer Kähler en helt ny og anderledes serie af vaser i serien Kabell.
Kabell vaserne kommer i tre forskellige farver med de fineste hånddekorerede blomsterdekorationer, designet af tekstildesigner Susanne Schjerning. Vaserne kommer i tre størrelser i farverne indigo, støvet blå og støvet rosa med dekorationer i en mørkere tone i samme farve.
De er designet med blik for det organiske og uforudsigelige, og deres florale univers gør dem dekorative, uanset om de står med blomster eller skulpturelt for sig selv. Vasernes organiske dekorationer byder på et blomsterunivers, der er både kreativt og umiddelbart. Vaserne opfordrer til at bruge fantasien, skabe unikke tableauer og fornemme naturen og foråret selv på årets koldeste og mørkeste dage.

”Det var en designproces, der begyndte med et vildt junglemønster, som gennem processen blev omdannet til et fragmenteret, enkelt moderne og let blomstrende udtryk. De stemningsfulde dæmpede tone i tone farver er et smukt samspil mellem den lyse matte og sprøde bundfarve glasur og mønstret i den dybere glasur. Samtidig er vaserne i de dæmpede farver helt perfekte til de nye kulører i hjemmet.” – Susanne Schjerning.

Vaserne er i butikkerne fra ultimo september.


MODERNE JUL MED HAMMERSHØI

Hammershøi har været en elsket serie fra Kähler, siden de introducerede stellet i foråret 2015. Dette efterår får stellet en ny variation; Hammershøi Jul. Det moderne julestel giver den traditionsrige jul et nutidigt tvist.
Serien indeholder tallerkner i fire forskellige størrelser, et krus med hank, en julekugle og et kalenderlys. Hammershøi-stellet er designet af Hans-Christian Bauer der på elegant vis har forvandlet det velkendte stel til et julestel. Stellet er dekoreret af kunstneren Rikke Jacobsen, der med sin moderne streg har illustreret julens budbringere, som smyger sig elegant hen over det hvide Hammershøi stel og fuldender julebordet.
Dekorationerne indeholder traditionelle referencer til jul med et nutidigt udtryk og bygger på julens særlige kendetegn og ikoner i en farvesætning, der traditionelt forbindes med højtiden. Sæsonens smukkeste udsmykninger i form af julehjerter, nøddeknækkere, trompeter og julekugler omfavner julens behov for at holde traditionerne i hævd og spreder sig på uforudsigelig vis hen over de karakteristiske riller. De enkelte dele af julestellet bindes sammen af fine lærkegrene, der rummer en vis modernitet, men samtidig har en klar reference til julen, og går igen i alle dele af stellet.

“Det har været en helt unik oplevelse at være en del af skabelsen af Kählers første julestel. Hammershøi-serien symboliserer for mig en elegant og tidløs stil, og i mine akvareldekorationer har jeg haft for øje at kombinere dette med julens klassiske og traditionelle symboler i et nutidigt udtryk”.” – Rikke Jacobsen.

Det nye julestel omfavner på bedste julemanér historien og traditionerne. Kähler har i sine 179 år været et samlingspunkt for kunstnere. Traditionen er videreført til i dag, hvor nutidens mest talentfulde designere og kunstnere, herunder Hans-Christian Bauer og Rikke Jacobsen, udvikler nye, tidløse designs, som er med til at bringe Kähler ind i fremtiden. Med det nye julestel har Kähler skabt et moderne designelement med traditionsrige referencer.
Serien forhandles fra medio oktober.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret