Kategori -
17. januar 2019

Januar blues & flade batterier

Jeg er træt.

Sådan ægte januar-træt! Synes det har været ualmindeligt svært at komme i omdrejninger efter nytåret og lang juleferie. Som om batterierne er helt tømte, flade. Der er intet tilbage. Og jeg kan ikke finde de nye frem. De ligger der et sted, men bare det at skulle finde dem og sætte dem i er uoverskueligt. Gab!

Jeg har masser af ting på to-do listen, masser af gøremål, huslige sager der skal ordnes (især inden vi flytter om under 2,5 mdr!), samarbejder og fotojobs, Jeg elsker mit arbejde, ingen tvivl om det. Men lige for tiden er jeg bare en sløv banan. Sådan nogle dage er der jo, det ved jeg. Men det er som om, at de der få dage har varet en uge for meget og det trækker altså tænder ud.

Al overskud har forladt min krop. Sådan føles det! Mine øjne kan dårligt åbne om morgenen, jeg går rundt i sneglefart, er næsten gået helt i stå, som om fødderne er limet fast til gulvet mens jeg står og råber “så gå dog!”. Januar er den måned på året hvor jeg har mindst fart på og mindst energi. Sådan er det bare. Jeg kan, når jeg ser tilbage – også her på bloggen, se at det er det samme mønster, om og om igen. Hvert år. Vinteren har fået ordentlig tag på mig, gassen er gået af ballonen, batterierne er helt tømte efter jul og nytår.

Min lunte er også noget kortere end den plejer, mit humør påvirkes, jeg bliver tvær. Grå, blæsende og kolde januar, du er kedelig. Du er ikke god for mig! Jeg elsker sne og regnvejr, men januar er bare… gråt, blæsende, kedelig. Jeg længes efter lune sommerdage, solskinskysset hud og bare ben, en tur i havet og florlette kjoler.

Januar din kælling!

Det er ok, jeg accepterer det nu. Jeg må vende det til noget positivt, det skal ikke få mig ned med nakken. Det må være en måned hvor jeg lader batterierne ekstra op, hvor jeg samler kræfter igen. Der er ingen grund til at blive mere sur over det, for jeg kan ikke gøre så meget ved det. Jeg har prøvet alverdens. Løbeture, ekstra tilskud af d-vitamin, appelsiner, mere vand, mere luft, mere søvn. Intet virker. Batterierne er flade.

Så jeg accepterer dét og min kedelige zombie tilstand, og så må jeg sænke mit ambitionsniveauet en smule, indtil energien vender tilbage. For det ved jeg den gør. Jeg kan allerede fornemme den ude i horisonten. Den er sløret, men den er der.

Kommentarer

 1. Jeg føler dig 100%. Januar er en røv måned. Februar kommer snart med en lille kort arbejdsmåned, fastelavnsboller og lysere tider, hurra!

  1. Åh, Kathrine. Hvor er det dejligt at vide jeg ikke er den eneste der er ramt. Man føler sig jo totalt sur og tvær, mens alle andre går og fløjter og er glade. Ha! Orker det ikke.
   Men TAK for en kærlig reminder om lysere tider, en kort måned (how could I forget?) og fåt mit mundvand til at løbe. Ah! Dét glæder jeg mig til. Må man tyvstarte med fastelavnsbollerne? Haha 🙂

 2. Louise - 17. januar 2019

  Så meget enig. Jeg er bare træt og oversprings handlingerne mange. Sad sidste weekend og læste en børnebog for min 5 og 2 årige midt på dagen. Jeg ham på 5 måtte vække med for hvert side skift.

  1. Åh ja, her er der også ualmindeligt mange overspringshandlinger! Lidt for mange…
   Lysere tider er forude.. Hold ud!!!

 3. Mette Nielsen - 17. januar 2019

  Køb en lyslampe og brug enaxin fra Matas. Major difference for me!!! Har reddet min januar på to dage? Og hiv så lige en veninde med på Skodsborg en dag så er du så god som ny?

  1. OMG!!! Du er genial. Må i matas og kigge og en lyslampe. Smart!
   Haha.. jeg er NETOP hjemvendt fra 2 dage på Falkenberg Spa i Sverige. Det var SÅ dejligt! Men det var sgu ikke helt nok til at redde min januar.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret