Kategori -
12. december 2015

13 skønne coffee table books

Jeg elsker smukke “coffee table books”, som jeg kan have liggende fremme. De er perfekte til at indrette et hyggeligt vindueshjørne eller dekorere sofabordet med. Coffee table books giver en god stemning af hjemlig hygge og lidt rodet tilfældighed, hvilket er med til at skabe en dejlig atmosfære i rummet. 

Hvis du er i tvivl om, hvilke bøger du skal indrette med, så har jeg samlet en række af bøger nedenfor, som ikke kun er smukke udenpå, men som også er interessante og inspirerende indeni. Især dem med dansk design og godt håndværk er jeg særligt glad for. Jeg elsker historien bag de forskellige værker, og kan drømme mig helt væk. Dog er jeg også vild med andre spændende bøger om indretning, design, stilikoner, mode og meget mere. 

The Kinfolk Home byder læserne velkommenindenfor i 35 hjem rundt om i verden, som viser nogle af principperne bag slow living: at dyrke lokalsamfundet, forenkle vores liv og bruge tiden på det der betyder mest. Med 289 farvefotografier fordelt over 368 sider, erThe Kinfolk Home en detaljeret udforskning af rum i USA, Skandinavien, Asien og mange flere. Gennem et mix af fotografier, interiør, profiler og noveller besøger vi hjem der tilhører designere, iværksætter, arkitekter, fotografer og stylister.

FIND BOGEN ONLINE HER

Finn Juhl var sammen med Hans Wegner, Arne Jacobsen, Børge Mogensen og flere andre en del af den epokegørende bevægelse, der varede fra ca. 1930 til slutningen af 1960’erne, og som benævnes Danish Modern. Denne bog fokuserer ikke kun på Finn Juhls hus, men også på hans person som modernist og verdensmand.Derudover behandler den hans periode fra de første eksperimenterende møbler i 1930’erne over hans storhedstid i 1940’erne og 1950’erne til i dag, hvor Finn Juhls møbler må betegnes som møbelklassikere.

FIND BOGEN ONLINE HER.

Bogen her portrætterer den smukke Kate Moss. Bogen er som udgangspunkt en billedbog, som indeholder både private og offentlige billeder af det smukke stilikon. Udover de inspirerende billedesider, finder du i bogen også Kate Moss’ egne fortællinger om sin karriere.

FIND BOGEN ONLINE HER

Frederik Siecks værk om dansk møbelkunst er en klassiker. Med beskrivelser af ca. 120 danske møbeldesignere gives en illustreret oversigt over dansk møbelkunsts udvikling fra Kaare Klints banebrydende bidrag og frem. Illustreret med 520 karakteristiske illustrationer. Om første udgave skrev pressen: “Læseren uden forkundskaber bliver fortrolig med emnet i en introduktion, der analyser den historiske baggrund for moderne dansk design ….. det burde være inkluderet i enhver undervisningsbog…” – Berlingske Tidende “Bogen er enestående og burde oversættes til i hvert fald et par af hovedsprogene.” – Politiken

FIND BOGEN ONLINE HER.

The Monocle Guide to Cosy Homes fortæller os hvordan man gør et hus til et hjem. Bogen er en undersøgelse af alt hvad du behøver for at skabe det hjem du ønsker. Denne bog vil introducere dig til interessante mennesker med ideer der er bygget til at holde, fra arkitekter til møbelsnedkere, og fra designbutiksejere til gartnere. Udover at være både en inspirerende og praktisk vejledning er bogen også en fotografisk undersøgelse af hyggelige hjem.

FIND BOGEN ONLINE HER

Bogen indeholder et hav af inspirerende billeder taget af den verdenskendte tyske fotograf Helmut Newton. Bogen viser hans evner som fotograf samt hans forkærlighed for afklædte kvinder.

FIND BOGEN ONLINE HER

Jeg eeelsker Ellen DeGeneres, og jeg elsker hendes boligstil. Nu er hun på banen med en helt ny bog ‘Home’. Ellen DeGeneres har købt og renoveret næsten en halv snes huse de sidste femogtyve år, og hun beskriver hendes huse og eventyret som “en uddannelse.” Hun har altid haft en stor passion for indretning, og har tidligere udtalt: “I think I wanted to be an interior designer when I was thirteen.”  I bogen ‘Home’ tager Ellen DeGeneres dig med indenfor og deler ud af sin passion for boligindretning og stil. Hun mener, “Du behøver ikke at have penge til at have god smag”, og hun er ivrig efter at dele, hvad hun har lært gennem årene. DeGeneres viser hendes personlige stil frem i hvert rum. Inkluderet er 7 af hendes tidligere hjem samt hendes nuværende. Hun deler ud af gode råd og tips omkring hvad hvert husprojekt har lært hende. Som en ekstra bonus får man også et indblik ind i hendes venners huse. Ligesom Ellen deler de også ud af gode råd og tips om indretning, møbler og design. 

FIND BOGEN ONLINE HER.

“300 danske designmøbler” er til alle, der interesserer sig for dansk design og de store danskere, der har været med til præge miljøet. I “300 danske designmøbler” skriver Per H. Hansen og Klaus Petersen om de forskellige møbeltyper, og det gør det bl.a. muligt at idenficere de ægte designmøbler.

FIND BOGEN ONLINE HER

 

Tom Ford er en af de største ikoner, og han har skabt historie indenfor modens verden. Bogen “Tom Ford”viser Fords smukke kreationer påcatwalken. Herudover finder du i bogen billeder af Fords provokerende kampagner samt hans indretning af diverse butikker. Tom Ford – Ten years.

FIND BOGEN ONLINE HER.

‘Danish Art Prints – Art Versus Design’ er navnet på en ny coffee table redigeret af WhatWeDo. Bogen er et 200 siders compendium, som indeholder interviews og eksempler på arbejder fra 66 danske ‘art printers’.

FIND BOGEN ONLINE HER.

En af Danmarks førende designere, Malene Birger, har udvidet sit modeunivers med sin egen interiørbog. Bogen giver et indblik i et interiørunivers fyldt med inspiration fra hele verden. Hun viser sine tre boliger frem, som stråler af lækkert design og gode ideer.

FIND BOGEN ONLINE HER

Har du en interesse for dansk design, så er “101 danske designikoner” uden tvivl en bog, der skal stå hjemme på boghylden. “101 danske designikoner” er den hidtil største og bredest formidlede bog på markedet og i bogen finder du, som titlen angiver, intet mindre end 101 kendte eksempler på god, dansk design.

FIND BOGEN ONLINE HER

Jeg har en svaghed for keramik. Og bogen her er en biografi om keramikeren Richard Manz der i ord og billeder fortæller om hans liv og virke i Tyskland, Sverige og endeligt, Danmark hvor han som internationalt anerkendt, keramisk kunstner fik stor betydning for sin generation af keramikere. Med ord, tanker og beretninger af Richard Manz selv, Anne Wolden-Ræthinge, kunsthistoriker Bodil Busk Laursen o.a. gives et rigt billede af keramikeren, mennesket og kunstneren Richard Manz – og indblik i hans værksteder og arbejdsmetoder indenfor porcelæn, stentøj, lertøj. Denne bog på 272 sider er skrevet af hans datter Cecilie Manz som selv er en yderst talentfuld industriel designer og betragtes som en af hendes generations ledende figurer indenfor møbeldesign.

FIND BOGEN ONLINE HER.

Kommentarer

    1. Ja det er helt vildt. Jeg har SÅ mange jeg ønsker mig 🙂

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret