Kategori -
6. december 2015

Hvilken babyseng anbefaler I?

Som jeg skrev i mit forrige indlæg, er det nogle liiiiiiidt andre ønsker der står på ønskesedlen denne jul med sådan en baby inde i maven. Vi har fået skrevet en masse gode sager på listen synes jeg, men vi er lidt i tvivl ift. hvilken tremmeseng der er god til baby. Jeg er så småt gået i tænkeboks mht. børneværelse, selvom der er et godt stykke tid til endnu. Lillepigen kommer til at sove inde ved os det første stykke tid, men derfor er det vel altid godt at være forberedt, ikke? 

Jeg kender stortset kun til den famøse “Juno-seng” / Lille Per seng / Sebra Kili seng. Kært barn har mange navn, ikke sandt? Den er jo både pæn, smart og ikke mindst praktisk, i og med at børn kan bruge den helt op til 7 års-alderen. Men jeg har fx også hørt ret godt om Flexa, men de kan vel ikke bruges lige så længe som Kili-sengen, eller kan de? Så er der også en masse fine fra ‘bare’ IKEA eller dem fra Oliver Furniture, for slet ikke at nævne Stokke? (Mangler jeg nogen?) Hjæææælp – det er en helt ny verden.

Det tiltaler mig dog enormt meget at netop Kili-sengen fra Sebra kan bruges i mange år, så man ikke skal skifte den ud efter få år. Jeg ville helt klart gå efter at købe en fra ny, da de nye senge er sikkerhedsgodkendte. Min søster har en gammel Juno-seng, som min svoger har sovet i som barn, men hun anbefaler mig altså at købe en fra ny, hvis det skal være Kili-sengen. Jeg ville helt sikkert gå efter den hvide, så den kan bruges igen, uanset køn. Tænker også den er nemmere at indrette med, selvom de farvede nu også er fine.

Måske sidder du derude og har en rigtig god tremmeseng til din baby, som du vil anbefale? Jeg tager imod alle de tips og råd jeg kan få, for jeg befinder mig på et helt nyt territorium. Hvilken babyseng anbefaler du?

foto: sebra

Kommentarer

 1. Trine H - 6. december 2015

  Jeg har været rigtig glad for Kili, men den kan altså ikke bruges til 7 år med et langt barn. Min datter er 3,5 år og er lige vokset ud af den. Hvis jeg skulle vælge en seng i dag, ville jeg gå efter de nye fra Oliver Furniture, hvor bunden kan være hævet det første halve år og så kan den ellers sænkes og udvides med mange muligheder. Stort tillykke!

  1. Nej, det er selvfølgelig rigtigt. Det kommer vel an på hvor høj/lav ens barn er. Min niece på 4 er en ret lille pige, hun kan stadig være i sin. Har også et godt øje til den du nævner, den er ret fin. Tak for tip 🙂

  1. Uhhh, tak 🙂 Skønt tip! Jeg har kun kendskab til Sebra/kili-sengen, men det er jo rart med lidt gode råd fra andre mødre!!

 2. Gry - 6. december 2015

  Stort tillykke ?
  Jeg har haft Leander sengen til begge mine drenge, og den er fantastisk! Det er en smuk, klassisk og super funktionel baby-, barne- og juniorseng. De varmeste anbefalinger herfra ??

  1. Tusind tak for tip!! 🙂 Den lyder fantastisk. Den vil jeg tage et kig på!

 3. Anja - 6. december 2015

  Vi har også brugt Ikeas og syntes det smarte ved den er, at den kan hæves i bunden og havde dermed samme højde som vores seng (vi har aldrig haft den ene side på). Sengen har altid stået tæt op af vores, så det var nemt at give sut eller amme.

  1. Synes også den er pæn, og det lyder jo vildt praktisk! Vi har desværre ikke plads til en babyseng ved siden af vores, vi har fået lasses gamle kurvevugge som kan hænges i loftet. Men på sigt skal vi jo have en tremmeseng. Der er bare så mange at vælge imellem… ?

 4. Maj-Britt - 6. december 2015

  Vi har brugt stokke sengen til vores børn. Startet med den helt lille og bygget ud efter barnets størrelse. Har været ret glad for den. Da jeg skulle vælge var jeg også ret lun på leander sengen ?.

  1. Stolles er også fin! Leander kender jeg slet ikke.. Det må jeg lige tage et kig på 🙂 Tak!

 5. Marie - 6. december 2015

  Vi har en Junoseng, som er næsten 40 år gammel. Den er så fin og vi er meget glade for den. Den er mindre end den nye Sebra model og jeg er helt tryg ved at bruge den – også selvom de har ændret standarderne. Vi bor i Tyskland og her er det f.eks. absolut no-go at have babybumber i babyens seng (som modsat anbefales af sundhedsplejersken.dk) og man må heller ikke bruge dyne, så alt efter hvem man spørger og hvor i verden man befinder sig, er anbefalingerne forskellige 🙂 Det bedste har dog helt sikkert været vores Babybay, som desværre ikke er særlig køn men dog super praktisk. Det er bare lækkert ikke at skulle ud af sengen, når man skal amme 100 gange om natten 😉 Vi fik også en Leander vugge i barselsgave og den er virkelig fin. Dog er den ret dyr og man kan ikke bruge den særligt længe. Jeg ville ikke købe den igen. I Sverige bruger man en babynest, hvilket måske kunne være et alternativ til babybay. Tillykke i hvert fald! At blive mor er det bedste i verden!

  1. Wow – tusind tak for svar 🙂
   Jeg er personligt ret pjattet med Junosengen. Det er nok den der tiltaler mig mest, både i design og funktionalitet og ikke mindst den lange levetid. Du har nok helt ret ift. standarder og regler. Det er også derfor jeg synes det er så svært! Det er jo en helt ny verden der åbner sig. Jeg suger til mig af gode råd, og jeg vil helt sikkert kigge nærmere på den der Babybay, den er da for smart! Den ville vi godt kunne få plads til 🙂 Babynest kender jeg, dem er der flere af mine veninder der har. De er vidst rigtig ved at få indtog her i DK. Smart er det!
   Tak for dine gode råd 🙂 Jeg glæder mig kan du tro!!

 6. Maike - 6. december 2015

  Altså jeg synes personligt at Ikeas standard babyseng (de har forskellige efterhånden, men den med tremmer hele vejen rundt) er den pæneste og mest stilrene/klassiske. Men, det er jo en smagssag. Vi har brugt den til begge vores børn og har været meget glade for den. Med den pris gør det heller ikke ondt at skifte den ud efter et par år. Jeg mener vi skiftede først efter 3 år med den store. Og tillykke! ❤

  1. Ja du har ret! Ikeas er faktisk rigtig pæne og budgetvenlige. Vi har heldigvis ikke travlt, så det er rart at kunne se alle mulighederne igennem og høre råd fra andre 🙂 Tak for din kommentar!

 7. Først og fremmest tillykke med den kommende bebs! Til vores lille, der snart er to måneder har vi Stokkes Sleepi Mini, der, ligesom flere af de andre, kan udvides med alderen. Jeg kan godt lide, at den har hjul, så du kan flytte den lidt rundt i soveværelset og rokke den frem og tilbage, når baby er urolig. Og så fylder den i den mindste version, der nok kan bruges det første år, afhængig af barnets længde, heller ikke så meget.

  1. Tusind tak Nanna 🙂 Jeg har fået anbefalet den du nævner et par gange, så den vil jeg tage et kig på! Den lyder smart!! Og tillykke med din lille 🙂

 8. Gitte - 6. december 2015

  Der findes rigtigt mange fine babysenge, men i de allerførste måneder af barnets liv er denne guld værd http://www.jollyroom.dk/produkter/troll-tremmeseng-sun-bedside-crib-hvid.
  Den er langt fra den kønneste seng, men du kan sove helt tæt på din baby – og du behøver ikke rejse dig fra sengen for at give barnet sutten eller lige tjekke, om det trækker vejret 🙂
  Jeg havde den ikke til mit første barn, men købte den til mit andet. Den var fantastisk – og efter 4 måneder fik jeg en god pris for den på DBA, og mit barn flyttede over i en af de mere stilrene tremmesenge 🙂

  1. Nu har jeg fået anbefalet sådan en smart fætter et par gange! Den ser jo genial ud.. Den kan vi nemlig også få plads til i vores mikro-soveværelse! 🙂 Tak for gode råd!! Skønt med alle de tips!!

 9. Sara - 6. december 2015

  Jeg anbefaler din egen seng som babyseng 🙂

 10. VI har også en maaaange år gammel Junoseng, som vi har været rigtig glade for. Det eneste der var/er træls ved den, er at bunden ikke kan hæves. Det ved jeg så ikke om man kan med den nye Kili-udgave 🙂 Men nu når jeg har termin lige om lidt, skulle vi jo have en seng mere. En af mine tidligere kollegaer har solgt os en BabySafe seng, som virkelig er pæn. Den har også vundet en test af tremmesenge som TÆNK har lavet på et tidspunkt. Du kan læse om den her: http://www.babybusiness.dk/moderne-tremmesenge-a-la-juno.html (nederst).
  Problemet er bare, at jeg ikke rigtig ved hvor den kan købes længere. Men den kan ligesom Juno også trækkes ud, og så kan den senere hen laves om til en rigtig fin sofa. Nogle gange er de at finde på DBA.
  Så nu har vi både en Juno og en Babysafe, og så en flettet krybbe/vugge til de første måneder. Men jeg kan virkelig anbefale dig at få sådan en babybay/bedside crip, de er SÅ smarte 🙂 Altså til de første måneder, og derefter vil jeg sige at IKEA er mindst ligeså godt som alt andet. Jeg synes især denne her er fin, fordi der er opbevaring under: http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/00257953/
  Håber du finder ud af det 🙂 og tillykke med din bebs!

  1. Tusind tak for tippet! Det vil jeg huske. Vi skal ud og se babysenge snart. Så må vi lige huske det med om de kan hæves. Det er en af de der ting man ikke lige tænker over er upraktisk, når man aldrig har været i den her rolle før. Så TAK fordi du lige nævner det! Ja, sådan en babybay er godt nok smart. Den ville vi også kunne få plads til i vores lillebitte soveværelse. Sådan en må vi på jagt efter!
   Endnu engang mange tak for svar og gode råd 🙂

 11. Maria - 6. december 2015

  Hej Mille. Hvilken babyseng endte I op med at købe? Vi står i samme “svære” valg pt og kunne godt bruge et råd…
  Maria 🙂

  1. Hej Maria. Vi endte med Gulliver fra IKEA. Den er billigst, kan hæves/sænkes og så synes jeg den er pæn! 🙂

   1. Maria - 6. december 2015

    Ok, den må vi lige kigge nærmere på. Tak for svar 🙂

    1. Ja.. Vi synes det var lidt fjollet at bruge 5000,- på en Juno-seng, selvom den er vanvittig smuk og helt sikkert også det “indretnings-genet” hældte mest til. Men den kan jo altså ikke hæves. Min søster fik fx ondt i ryggen fordi hun altid skulle bukke sig ned, men altså… Det er vidst en smagssag! Vi tænker bare lidt mere praktisk, tror jeg, hvor det med en baby godt må gøres lidt nemt ik 🙂 Pøj pøj med det!

 12. Mille, din blog er guld værd!

   1. Det er en jungle hele det her babyhelvede! 🙂

    1. Det tør siges!!!! MEn man bliver klogere for hver dag der går 😉 Alle har en mening om alt, og min erfaring har sagt mig, at man netop skal prøve de forskellige ting SELV. Det der virker for andre, virker ikke nødvendigvis for en selv. OG de pæne ting er ikke altid de bedste for ens unger. Med børn følger altså FARVERIGT legetøj, “grimme” børnemøbler osv. Men de bedste møbler er ikke nødvendigvis de dyreste møbler. Mange mødre/forældre vil vildt gerne have de pæneste møbler, tøj osv. Men for at være ærlig.. de ting vi er aller gladest for både hvad angår møbler (seng, stol mm), tøj osv er altså de billigste ting som fx. IKEA (seng) og H&M, Zara (tøj). Det holder og det ruinerer dig ikke.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret