Kategori -
31. oktober 2016

Hvad skal man opleve i Aarhus? 7 ting jeg gerne vil opleve til Aarhus Kulturhovedstad 2017

img_6390// Sponsoreret indlæg
Jeg har kun været i Aarhus én gang – vel og mærke en weekend. Meeeen, jeg gad nu godt besøge byen en gang til. Ej, okay. ikke kun en gang, men mange gange. Det kunne været fedt med nogle årlige besøg faktisk! Nå, men jeg besøgte byen for nogle år tilbage ifb. med at Lasse var i praktik hos Frontal Lab i Aarhus i nogle måneder under vores uddannelse. Han pendlede frem og tilbage i weekenderne, men jeg nåede altså at besøge ham derovre en enkelt weekend. Egentlig lidt for dårligt, at det ikke blev til mere. Nå, men vi nåede da forbi ARoS, sad i solen med et glas hvidvin ved kanalen og spiste skøn Osso Buco på Vesterlauget. Jeg husker ihvertfald at jeg forelskede mig i den “lille” by og de mange fine og hyggelige gader. 
Vi har (rigtig) tit snakket om at tage retur på en forlænget weekend. Der er jo vildt mange fede ting, man kan opleve i Aarhus. Byen er jo spækket med gode restauranter, lækre tøj- & interiørbutikker, spændende kulturelle oplevelser osv. og de seneste par år er der virkelig sket meget med byen.
Det har resulteret i, at i 2017 er Aarhus Europæisk Kulturhovedstad. Ret sejt! Aarhus 2017 vil omdanne Region Midtjylland til e kulturel legeplads, hvor alternative løsninger kan spire og gro. Programmet ser SÅ fedt ud. Se programmet herDet hele ser virkelig spændende ud, og jeg gad selv godt opleve følgende arrangementer:

 1. FUTURE LIVING (design & arkitektur)
  Future Living skaber og eksperimenterer sig frem til fremtidens byrum i samarbejde med kommuner, arkitekter og regionens borgere. Gennem midlertidige installationer, prototyper og byrumsprojekter demonstrerer Future Living arkitekturs evne til at tackle store samfundsmæssige udfordringer. Læs mere her.
 2. ARCITECTURE & LANDSCAPE AS CARACTER (arkitektur)
  Over 11 dage i april og maj vil Aarhus Arkitektur Festival udforske, hvordan arkitekturen præger vores liv og verden – og hvordan vores liv og verden påvirker arkitekturen. Ambitionen er at udvide idéen om, hvad arkitektur er og kan: at udfolde arkitekturen som noget mere end blot mursten, rum eller rammer, men som en sanselig, kropslig, social, politisk og menneskelig størrelse, der siver ind over alt i vores tilværelse. Hvis det ikke lyder spændende, så ved jeg ikke hvad gør. Læs mere her.
 3. AARHUS FOOD FESTIVAL (mad)
  Jeg er et kæmpe madøre. Derfor skulle jeg helt sikkert forbi den årligt tilbagevendende madfestival ‘ Food Festival’ ved den smukke Aarhus-bugt. Festivalens primære vision er at formidle inspiration og gastronomisk viden om nordisk madkultur til alle besøgende. Mums, man bliver jo helt sulten! Læs mere om Food Festivalen her.
 4. HOTDOGS DM (mad)
  Så er der hotdogs! Nogle af de mest populære og anerkendte kokke skaber genfortolkninger af den klassiske hotdog. Denne store event, der er et populært højdepunkt under Food Festival, er en magnet for madelskere, der er vilde med alle slags hotdogs ‘med det hele’. Lasse og jeg har de sidste mange fødselsdage (og til Fridas barnedåb) lavet gourmet hotdogs, det er ved at blive en tradition, så naturligvis ville jeg besøge Hotdogs DM, det’ klart. Læs mere her.
 5. NORTHSIDE (musik)
  Jer er normalt ikke den vilde festivaltype. Jeg har kun været på Roskilde én enkelt gang, og det var altså rigeligt for mig. Haha! Jeg tænker at jeg nok mere er typen der er til de der lidt mindre og kortere festivaller som fx Northside og Smukfest. Hvis jeg er i Aarhus omkring den 9.-11. juni 2017, skulle jeg klart forbi og kigge. Jeg har hørt at Radiohead spiller, og hvem vil ikke se dem? Læs mere om Northside her.
 6. SMUKFEST (musik)
  Ligeledes har jeg altid gerne ville opleve Smukfest. Jeg tror virkelig den festival er LIGE mig. Jeg burde altså have været født og opvokset i Jylland. Jeg elsker den der jyske jargong der er, musikken rammer altid spot on til hvad jeg kan lide og tanken om at feste under bøgetræerne tiltaler mig ret meget. Læs mere om Smukfest her.
 7. DANS BABY, DANS (børn & familie)
  Med en lille baby på armen er det naturligt for mig/os at besøge steder, hvor også hun kan få en på opleveren. Bora Bora præsenterer denne sjove dansefestival for tumlinger og småfolk. Seks danske og udenlandske dansekompagnier præsenterer 12 interaktive forestillinger for 0-4-årige. Alle forestillinger er lavet særligt til småbørn og gør børnene til aktive deltagere. Forestillingerne vækker børnenes nysgerrighed og fantasi. Læs mere her.

Udover alle disse spændende arrangementer har jeg også altid gerne ville besøge disse to shops:

Stylepaste skulle efter sigende være en butik med wauw-effekt! Det er ikke bare en butik med cool fashion mærker som Acne, Jospeh, Carven og Dries Van Noten men en konceptbutik i synergien mellem mode og møbler.
STØY skulle ligeledes være en butik hvor det er en ren fornøjelse at træde ind i. Jeg kender webshoppen og har af flere omgange snoldet løs der.

foto: Stylepaste

Hvis du ligger inde med et godt tip eller et sted du mener man skal besøge i Aarhus, så smid endelig en kommentar i kommentarfeltet herunder indlægget. Jeg vil elske at modtage masser af tips til byen!

Kommentarer

 1. Anne - 31. oktober 2016

  Jeg vil godt anbefale at tage på tur med Aarhus Culturewalk. De starter uden for banegården hver lørdag kl 11.
  Det tager ca 2 timer og du får set så mange ting og bliver så meget klogere på byen. Selv folk der bor i Aarhus og har gjort det i mange år vil lære noget nyt om byen.
  https://www.facebook.com/Aarhusculturewalk/

  1. Ej hvor fedt! Det var et godt tip! Tusind tak. Det vil jeg notere til næste besøg 🙂

 2. I kan bo i vores hus, hvis vi ikke er hjemme 🙂 Man SKAL besøge bl.a. Væksthusene, Den Gamle By (mest hyggelig (og besøgt) i december), Illums Bolighus, Food Festival, Latiner kvarteret (små hyggelige kaffebarer og special butikker) og byens bedste brunch på Casa Blanca eller Langhoff & Juul.
  Hvis I har Frida med: Dyrehaven med fritgående hjorte og kulturhuset DOKK1 når hun bliver større!
  Og Smukfest – jeg er fra 8660 og har været der siden jeg kunne gå! Så skal du i bøgeskoven engang, då giver jeg dig den vildeste rundtur! Ever!! ??❤️???
  / Sabina (wannabe århusianer)

  1. Haha… hvor er du SEJ!!!! Tak tak tak.. fede tips!!’ Jeg holder dig oppe på den med bøgeskoven 🙂 Juhuuu!!!! Så kan Frida lege med Frida 🙂

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret