4. februar 2015

DIY: Dyrk dit eget avocadotræ

how to grow an avocado tree - hvordan planter man et avocadotræ

Man skulle næsten tro, at jeg var ved at ombygge lejligheden til et drivhus med alle de planter og træer jeg efterhånden har her. Haha.. Min samling bliver større og større, og nu er jeg altså hoppet med på den seneste trend indenfor planter til hjemmet. Det er selvfølgelig det famøse avocado træ jeg taler om. Avocado træ bølgen (hype om man vil!) florerer livligt i både blogland og instagramland. Men helt ærligt, det er da også bare det fineste fine træ, og at man så kan lave det helt selv, er da genialt og helt klart et forsøg værd. Jeg har kastet mig ud i hele 3 forsøg. Jeg har aldrig haft grønne fingre, så det er ret stort for mig hvis det her lykkedes – bare med en af dem da. Kom nu. Hep hep!

Det skulle efter sigende tage op til 1-2 måneder før der kommer en lille plante, så det kræver en god portion tålmodighed. Jeg glæder mig til at mine små avocadokerner slår rødder, så jeg kan plante dem i jord. Jeg har ‘skrællet’ alle 3 kerner, hvoraf 2 af dem er lagt direkte (halvt) i vand i hyacintglas og én er plantet direkte i jord med det samme. Det fortalte min svigermor mig nemlig at hun engang gjorde, og det lykkedes altså for hende på den facon. Så nu ser vi hvad der sker. Der er flere måder at gøre det på, nogen tager skrællen af, andre gør ikke. Nogen planter dem i vand og andre i jord. Så det er vidst bare om at prøve sig lidt frem. Skrællen er ret ligetil, i ‘toppen’ af kernen kan man løsne skrællen og forsigtigt pille den af, lidt ligesom når man skræller en appelsin eller et løg for den sags skyld.

Er der nogle af jer der har prøvet at plante jeres eget avocado træ? Hvordan er det gået?

_

You would almost think that I’m rebuilding the entire apartment into a greenhouse with all the plants and trees I gradually got here. Haha.. My collection is getting bigger and bigger and now I’ve joined the latest trend in plants. I’m talking about the avocado tree. This avocado trend flourishes lively both on various blogs and on instagram. But come on.. It’s damn cute, and I love that you can make it yourself. And that I’ve done – made one (well, actually 3) myself. I’ve never had green fingers, so it’s a pretty big deal for me if I succeed – at least with one of them.

The rumor says it will take up to 10-12 months before it’s grown just a little. So I’m looking forward to see my small avocado trees take root, so I can plant them in soil. I’ve placed two of them half in water and one planted directly in soil from the beginning. My mother in law told me that she did that once and she managed to get a beautiful tree. So.. we’ll see what happens. Of course I will keep you updated about my little project here. 

Any of you guys who have tried to grow your own avocado tree? How did it go?

Avocado gif videohow to grow an avocadotree - hvordan planter man et avocado træ

Det er faktisk ret nemt at plante sit eget avocado træ. Ovenfor ser du de 6 små trin der skal til:
1. Du skal for det første anskaffe en eller flere avocado. Jo flere du prøver med jo større sandsynlighed er der for at en af dem lykkedes.
2. Skær avocadoen i to. Jeg spiste min avocado, haps!
3. Tag kernen ud.
4. Vask kernen ren.
5. Skræl forsigtigt kernen. Der er ligesom en hinde udenpå, lidt ligesom der er på løg.
6. Placér kernen halvt i vand. Jeg brugte to små grillspyd da jeg ikke lige havde andet. Tandstikkere kan også bruges. Jeg brugte et hyacintglas, men man kan også bruge et almindeligt glas eller et plastikkrus. Det skal bare halvt i vand. Eller som vidst herunder, plantes halvt i jord.

_

It’s quite easy to grow your own avocado tree. You can follow these 6 steps as shown on the photos above:
1. First you have to acquire one or more avocado. The more you try with the greater success.
2. Cut the avocado in two. I ate my avocado, yum!
3. Remove the core.
4. Was the core in water.
5. Carefully peel the core. There’s like a ‘film’ on the outside, a bit like there is on onions.
6. Place the core half in water. I used two small sticks, toothpicks can also be used. I used hyacinth glass, but you can also use an ordinary glass or plastic cups. It just have to be half in water. Or, as shown below, planted half in soil. Whatever works for you.

avocadotræ - avocado treeavocadotræ - avocado tree
Der ligger rigtig mange tutorial videoer på YouTube, så man kan kigge der for mere inspiration. Men men men.. Jeg skal selvfølgelig nok holde jer opdateret med mit eget lille projekt her. Måske jeg endda laver min egen video.

_

There are many tutorial videos on YouTube, so you can find a lot of inspiration. But but but.. I will of course keep you updated with my own little project here. Maybe I’ll even make my own video.

Kommentarer

 1. mja - 4. februar 2015

  Jeg har et stort advokadotræ, som jeg har haft i rigtig mange år. Men der gror ikke noget på det… Det er for koldt.. :))

  1. Ej hvor sejt.. jeg håber mit bliver til noget 🙂
   Ja det er jo bare typisk kolde Danmark. Men det er da altid noget man overhovedet kan gro et træ!
   Så må man tænke sig til avocadoerne!

 2. Ej, hvorfor har jeg aldrig tænkt på det! Det ville da være mega fedt at kunne gro sine egne avocadoer! (:

  1. Hehe.. Ja.. Hvis man et heldig tror jeg det kan lade sig gøre! Men tror det er lidt for koldt i dk! Men sejt hvis man kan 🙂

 3. Jo - 4. februar 2015

  Det må simpelthen prøves derhjemme det der!
  Jeg har aldrig haft specielt grønne fingre, men det ku’ da være sjovt at se om det virkede. Og så er det jo heller ikke dårligt når man ELSKER avocado 🙂

  1. Jeg har absolut heller ikke grønne fingre. Men det er da et forsøg værd, når det er så nemt 🙂 Jeg eeeelsker også avocado!

 4. jeg plantede en avokado sten, direkte i jorden – der gik nogen måneder før der kom et skud. I dag er den blevet ca 40 cm høj. Om vinteren, står den i stuen – lige ved et vindue. Om sommeren står den i haven. Det er ikke den mest hurtig voksne plante. Men den er blevet rigtig pæn nu. Jeg har haft den i en tre års tid.

  1. Det er altså vildt nok, at sådan et træ vokser så langsomt! Haha… Man skal godt nok væbne sig med en god portion tålmodighed! 🙂
   Nu har jeg ingen have, men de står i vinduet, så satser på der sker et eller andet – på et eller andet tidspunkt! Er spændt på at se “hvem” der kommer først. Dem i vand eller den i jord! Hehe.. Men hvor lyder det bare fint med dit lille træ! 🙂 Perfekt, at du kan bruge det inde og ude, det er da en win-win!

 5. Maia - 4. februar 2015

  Hvor vigtigt er det at den skrælles forsigtigt? 😀 Prøvede igår aftes, og min har fået sådan nogle rød/brune plamager, nok fordi den er skrællet for voldsomt. Har det meget betydning..?

  1. Mine fik også et par røde mærker. Den ene mange og den anden var jeg så meget mere forsigtig med, men den fik stadig lidt knubs. Ud fra de youtube videoer jeg har set, gør folk det meget forskelligt. Nogle går rimelig hårdt til den, andre gør det blidt, og så er der nogle der ikke tager skrællen af. Men jeg vil mene man skal fjerne skrællen, så har planten nemmere ved at “klække” ud gennem skallen. 🙂

 6. Charlotte - 4. februar 2015

  Hej!
  Hvor ofte skal vandet skiftes i glasset og hvor ofte skal potten vandes?? 🙂

  1. Jeg havde stenen halvt under vandt indtil det første skud. Derefter plantede jeg den i jord, og vander den jævnligt. Jorden skal være fugtig hele tiden.

 7. Louise Holmsgaard Wessberg - 4. februar 2015

  Hvilken jord har du brugt til at plante kernen? 🙂 På forhånd tak.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret