Kategori -
4. december 2019

Hospitalstasken – første gang vs. anden gang!

Åh den kære hospitalstaske! Den vækker minder her anden gang. Haha! Jeg ryster virkelig på hovedet af mig selv over det og fniser altså også en smule. For hold nu magle, hvor jeg STORpakkede første gang. Her anden gang… NOT so much!

Da vi ventede Frida for 3,5 år siden, der havde jeg googlet løs, læst lange lister på blogs, i artikler og jeg ved ikke hvad, om alle de her ting man bare SKULLE have med. Ting man bare absolut IKKE kunne undvære. Jøsses!

Jeg troede at jeg skulle pakke hele hjemmet ned, for hallo.. det var altså det alle skrev, og fortalte mig, at man skulle. Hold nu k*** altså! Man er så uvidende og naiv første gang. Men tro mig, det vil man opdage senere – særligt når man venter barn nr to. Haha! Jeg hoppede selv i “hospitalstaske-fælden” første gang. Jøsses – igen!

Psst.. Husk at jeg skriver det hele med et smil, og mener intet ondt i det. Håber I ved, at det er sarkastisk, og ment i en kærlig mening! Jeg har jo for hulan selv stået i det!

Mine mange søgninger og læsninger rundt omkring det store internet, og hvad andre mødre fortalte mig, resulterede dengang i at jeg fik pakket en GI-GAN-TISK sportstaske. Som skulle vi være væk på ferie i flere uger. Ej ej ej! Stakkels Lasse, han SLÆBTE ned fra 4. sal kan jeg godt sige jer. Hahaha! Ej, men det var så dumt.

Det kan jeg jo godt se nu – og også allerede dengang, både da vi var på hospitalet, og særligt tiden efter – var totalt spild af tid og virkelig helt unødvendigt. Haha! Der er virkelig ingen grund til at pakke meget. Som i virkelig slet ikke.

Jeg ved at alle har forskellige behov.. der er også forskel på fødsler, og der er selvfølgelig forskel på, om man skal have et planlagt kejsersnit og alt det. Om man ved at man skal blive på hospitalet nogle dage osv. MEN alt i alt.. når man først er i fødsel, så er man så meget i det at man ikke engang skænker den skide taske en tanke. Ha!

ALT handler om at få baby ud, at nyde de første timer med baby, snuse til baby, være i den nye rolle som forældre… og al fokus er bare lige præcis dér; på din lille baby!

Man ligger altså ikke lige og overvejer en lækker ansigtscreme eller hårvask, og man har helt ærligt dårligt tid til det.

Lasse hentede først den GI-GAN-TIS-KE hospitalstaske op fra bilen da jeg HAVDE født. Flere tiiiiimer efter! Man ligger jo der med sit nyfødte barn, dufter, ammer, nusser, aer og er i en lille bobbel. Hospitalstasken er det sidste man tænker på. Jeg tror faktisk dårligt vi åbnede den taske under vores ophold. Ha!

Hospitalstasken 1. gang

Jeg havde pakket alverdens sager; rigtig meget tøj til mig, rigtig meget tøj til Lasse, rigtig meget tøj til Frida, birkenstocks til både Lasse og jeg, morgenkåbe, toiletpapir (søde ven, du får ikke brug for den rulle!), trusser, bind, tusindvis af snacks, magasiner, shampoo, ansigtcreme, facial spray, bodylotion, vatrondeller (what?), læbepomader i lange baner, deo, hårbørste, make-up (WTF!), ammepude, babydyne, stofbleer, almindelige bleer, brystvortecreme, cremer til baby, computer (but why?), opladere til diverse elektronik, højtalere (igen, why?), autostol ooooog en hel masse andet lort. Jeg kan snildt fortsætte listen.

Ej, men.. haha! Jeg griner så meget af det i dag.

Fødsler er selvfølgelig forskellige, og ens behov lige så… meeeeeeen, det er altså ikke værre end, at ens kæreste, mor, søster eller en veninde liiiiige kan drøne hjem efter de mest basale ting bagefter.

Nogen får tørre læber, fred være med det. Så pak en læbepomade, men man behøver altså ikke pakke hele badeværelset ned, al elektronikudstyr, brystvortecreme, øjenvippeserum, facial spray, toiletpapir osv. Man får IKKE brug for toiletpapir. Jeg er endnu ikke stødt på nogen der har anvendt deres eget medbragte bløde toiletpapir. For man har absolut ikke lyst til at noget som helst skal i nærheden dernede – heller ikke blødt toiletpapir! Der findes ikke blødt toiletpapir efter en vaginal fødsel. Skal man have kejsersnit er det formentlig noget andet – det har jeg ikke prøvet, så det kan jeg af gode grunde ikke udtale mig om.

Desuden har man SÅ ualmindeligt ondt og er SÅ øm i de nedre regioner efter en vaginal fødsel, at toiletpapir er din værste fjende lige efter. Blødt eller ej. Hospitalet har desuden nogle stor gode nettrusser og stooooore dejlige bind. Og så er en kold bruser altså ens bedste ven efter en tur på toilettet. Just sayin’!

Man har IKKE brug for at pakke hverken toiletpapir eller bind, for den slags HAR hospitalet altså. De har også både bleer, stofbleer og alt det man skal bruge til en nyfødt baby. En helt nyfødt har heller ikke brug for at få babycreme i rumpen lige når den kommer ud, og brystvortecreme? Det har jeg heller ikke hørt at der er nogen der har ligget og smurt på babbelutterne lige når de har født? Jeg skal ikke kloge mig, måske har du?

I dag er det jo også sådan, at hvis man har haft en almindelige fødsel, så bliver man jo sendt hjem relativt kort efter, uanset om man er førstegangsfødende eller ej (hvilket jeg synes er helt godnat, men det kan vi altid snakke om en anden dag!), så man når jo dårligt at åbne den taske anyways.

Hospitalstasken 2. gang

Ud fra min første oplevelse med hospitalstasken har jeg denne gang pakket meeeeeeget sparsomt, og kun med de mest essentielle ting. Resten kan Lasse altid drøne hjem efter, hvis vi får brug det. Generelt er vi meget mere loose her anden gang – med alt! For man finder jo ud af det, og løser det undervejs.

Hospitalstasken her anden gang ser derfor også en smule anderledes ud, og er blevet lynpakket for nylig med de ting, som jeg lige umiddelbart tænker er fine at have med. Den gigantiske sportstaske er skiftet ud med en mindre skuldertaske og indeholder væsentlig mindre end første gang. Ha!

Denne gang har jeg pakket de vigtigste sager til lillesøster; lidt tøj (selvfølgelig!), 2 små huer (de får altid en hue på lige når de bliver født, fordi det er koldere udenfor maven), sokker og uldfutter, en køredragt, babytæppe og dyne (dynen fik vi ikke brug for første gang, da Frida er sommerbarn – men måske vi får brug for det her anden gang, med et lille vinterbarn?). – måske jeg burde pakke mere? I don’t know. Tænker det er fint!

Til mig selv har jeg pakke løse joggingbukser, en skjorte, en cardigan og en let kimono, elastik, tandbørste og deo, amme-BH, et par store gravidtrusser, sokker og et par tøfler… og ja, det var vidst det! Måske et par ammeindlæg også vil være smart? Hmm.. Lasse har ikke pakket noget som helst. Det må han selv lige finde ud af. Jeg skal i hvert fald ikke til at pakke alt muligt til ham. For igen, han kan altid drøne hjem efter det, hvis det er meget vigtigt. Vi har heller ikke sat autostolen i bilen endnu, måske vi når det, måske ikke? Vi løser det, hvis den ikke er i bilen. Vandrejournalen glemmer jeg helt 100, den har jeg glemt nærmest til samtlige jordemoderbesøg og lægebesøg her anden gang. Ha! Sjovt nok, så går det alligevel.

Kameraet vil jeg da også gerne have med, men det ligger bestemt ikke klar i tasken – for det bruger jeg til daglig ifb. med mit arbejde. Men husker vi det midt i det hele, er det fint nok! Men det er altså ikke det første og det vigtigste for mig, at tage billeder af mit barn i sekundet det kommer ud. Og vi har jo formentligt vores telefoner med, og kameraerne i disse fungerer upåklageligt. Men som udgangspunkt er vi bare i vores bobbel og nyder lige præcis dét øjeblik, uden en linse mellem os.

Vi tager det hele lidt som det kommer. I de fleste tilfælde er tasken alligevel derhjemme eller i bilen, når man ligger der og er i gang med at føde sit barn. Måske er Lasse på arbejde mens jeg får veer, vandet går eller hvordan det hele lige starter denne gang. Han har en lille time hjem, så måske han slet ikke når det? Haha! Ingen ved det… Igen.. vi tager det som det kommer!

Bevares.. Måske kan det være rart at have lidt ekstra sager med NÅR man har født, og særligt hvis man skal være indlagt nogle dage – men igen, man KAN altså godt sende nogen hjem efter de her ting.

Det jeg prøver at sige er:
DER ER INGEN GRUND TIL PANIK!

Hvad havde du pakket første gang vs. anden gang? Havde du pakket nogle forskellige ting? Havde du overhovedet pakket en taske? Og er du førstegangsfødende – HVAD har du så pakket?

Kommentarer

 1. Cath - 4. december 2019

  Jeg brugte altså det bløde toiletpapir 😂Og syntes det var læææækkert! Og havde en højtaler med på stuen, det spillede lækker jazz mens min datter kom til verden 😂 Det virkede for os! Men som du selv skriver, man gør det hele forskelligt 😊
  Hav’ en skøn fødsel når du når dertil!

  1. Mille Emilie - 4. december 2019

   Se nu bare der – godt ord igen 😃 Hvad der virker for nogen, virker ikke altid på andre. Jeg fik ALDRIG brugt det bløde toiletpapir. Haha!! Det gjorde simpelthen SÅ ondt! Og vi havde slet ikke tid til at sætte musik på. Men min fødsel gik også relativ hurtig. Til gengæld havde vi en voldsom “dunken” udenfor vinduerne på Riget, for der var Distortion på Nørrebro den dag 😂 Så en slags musik havde vi jo faktisk!

 2. Tine - 4. december 2019

  Har du også pakket en taske kl ar til storesøster, eller bliver hun passet hjemme hos jer selv imens i skal på hospitalet?

  1. Mille Emilie - 4. december 2019

   Nej, Frida skal ikke med på hospitalet – i hvert fald ikke lige umiddelbart. Hun bliver passet derhjemme af mine forældre. Vi synes hun skal være hjemme i trygge omgivelser, og så kommer vi hjem med lillesøster, på hendes domæne. Ved ikke hvad der klogest ift. det med når nr to kommer? Hvordan man lige tackler det? Hører så meget forskelligt. Men umiddelbart er det dén løsning vi går med. Fra vander gik og til Frida var ude, gik der lige knap tre timer. Så hvis det går lige så stærkt, og alt går fint så kommer vi jo hjem relativt hurtigt, tænker jeg. I ‘værste’ fald, så kan Lasse køre hjem og hente hende, så hun kan møde lillesøster på hospitalet. Man ved jo aldrig hvad der sker!

   1. Tine - 4. december 2019

    Hov beklager, mente heller ikke om hun skulle med på hospitalet – mere om hun skulle ud og passes og om i så havde en taske klar til overnatning hos bedsteforældre. Men smart hvis de bare kommer til jer 🙂
    Og nej jeg tænker umiddelbart heller ikke er den bedste løsning at have storesøster med på hospitalet. Vi venter en lillesøster til marts, og vi planlægger også at storesøster skal være hos bedsteforældre til vi er hjemme igen.

    1. Mille Emilie - 4. december 2019

     Aah, på den måde 🙂 Vi satser på at mine forældre kommer her og passer hende, her i hendes trygge rammer – hendes space! Det må være ret overfældende at hendes hverdag pludselig bliver ændret – så vi tænker det er smartest at hun er hjemme, og at VI så kommer hjem med den lille ny på hendes territorium. Fremfor at hun skal komme hjem og så er hele hendes hjem blevet ændret over night. Men igen, vi ved jo ikke hvordan det vil forløbe. Så måske det ender sådan alligevel? Men jeg håber hun er her, så vi kommer hjem med lillesøster mens hun er her.

     Spændende med jeres lillesøster også. Pøj pøj med det hele!

     1. Tine - 4. december 2019

      Lyder som en rigtig god plan.
      Held og lykke med det hele, glæder mig til at følge med 🙂

   2. Katrine - 4. december 2019

    Det er sjovt så stor forskel der kan være. Jeg ville aldrig have undværet mit toiletpapir selvom jeg kun var på fødestuen på Riget i små 6 timer, inden vi blev sendt hjem igen. For mig var det bløde toiletpapir uundværligt både efter jeg havde fået lavement og ved første toiletbesøg efter fødslen. Det er jo virkelig vanvittigt stift, det de har på hospitalerne og jeg brugte aldrig bruser hverken der eller herhjemme.

    Jeg var også virkelig glad for de mange snacks vi havde pakket. Jeg var simpelthen så sulten og tørstig efter selve fødslen, så selvom vi kun nåede at være der et par timer, så var det rart at kunne spise alle ens favoritting 🙂

    Jeg er dog helt med på, at vi også kommer til at pakke væsentligt mindre anden gang. Det var virkelig begrænset hvad vi nåede at bruge fra den store taske, men omvendt gav det mig en ro at vide, at jeg havde det mest nødvendige med hvis vi skulle være der flere dage. Og så griner jeg også lidt i dag af, at vi havde pakket højtaler og jeg havde brugt laaaang tid på at lave den helt perfekte spilleliste. Da det kom til stykket skulle jeg bare have RO under de veer og jordemoderen eller min kæreste kunne lige vove på at sige en lyd, så det var ligesom ikke så meget musik vi fik hørt. Haha.

    1. Mille Emilie - 4. december 2019

     JA! Enig. Det er altså lidt sjovt at læse hvad vi hver især har haft med og sat pris på. Haha! Jeg ville ALDRIG kunne forestille mig at en toiletrulle ville være rart. Nøj, jeg var ØM! Av. Jeg brugte KUJN bruser, ingen papir. Lufttørrede bare. Haha!

     Vi havde også snacks med, men havde slet ikke lyst til de snacks vi havde med. Lasse hoppede en tur ned i kiosken efter snacks og kolde drikke. Genialt! Men ved ikke om det er muligt alle steder.

     Jeg havde også en ro over at have ALT med – men det var bare slet ikke nødvendigt! Haha.. Fik helt ondt af Lasse, som skulle slæbe sådan. Jeg forstår heller ikke heeeeelt højtaleren.. jeg havde gode intentioner, men nej.. jeg skulle også bare have ro og være fokuseret i det. Haha!!

     Men altså.. Vi er alle forskellige, og det skal der være plads til 🙂

 3. Cath - 4. december 2019

  Haha! Det er så sjovt, hvor forskelligt det er 😀 Det er jo også det, der er det smukke ved det!
  Uhh, det lyder jo vitterligt som en fest 🙂
  Min fødsel var også relativ hurtig (6 timer fra vandet blev taget), mens min kæreste agerede DJ, og mærkede stemningen totalt. Det var skønt!

  Simpelthen så spændende med nr. 2 fødsel også – det kan kun blive godt med en lille julebaby 🙂

  1. Mille Emilie - 4. december 2019

   Helt sikkert!! Men når jeg tænker på HVOR meget jeg havde pakket første gang – og hvor meget Lasse han slæbte. Ej, men det var virkelig ALT for meget. Halvdelen havde været mere end rigeligt. Haha! Men var fødslen endt helt anderledes, kan det jo sagtens være jeg havde fået brug for mange af de ting. Jeg havde det bare sådan første gang “better safe than sorry” Haha!

   Ej, det er jo fedt med egen personlig DJ! Det kan helt sikkert også noget 🙂
   Og ja, vi glæder os altså også nu! Det begynder at være tungt, og mine hofter er temmelig ømme. Av! Det bliver i hvert fald en særlig jul i år <3

   GLÆDELIG JUL til dig og dine!!!!

   1. Cath - 4. december 2019

    Haha! Samme her – vores jordemoder måtte bære det hele i en sort sæk fordi vi havde så mange taser med 😛 Lidt pinligt!

    Det er kæmpe stort!

    Mange gange i lige måde! Og tak for en smuk og dejlig blog 🙂

    1. Mille Emilie - 4. december 2019

     Haha, det er sjovt!!! 😀 Ja, det er stort. Glæder mig også nu! TAK fordi du gider læse med, og glædelig jul til dig og dine! <3

 4. Anne - 4. december 2019

  Jeg havde en drikkedunk med 1 gang og skal også have det her 2 gang for det er så meget nemmere at drikke af den end glas med sugerør..bare et tip 😉

  1. Mille Emilie - 4. december 2019

   Okay, det var faktisk et mega godt tip!!! Det har jeg aldrig tænkt over.. genialt! Kan godt huske hvordan Lasse susede frem og tilbage med det lille plastikkrus og sugerør første gang. Haha! Der bliver liiige listet en drikkedunk ned i tasken med det samme 🙂 GODT TIP!!! Tak Anne.

   1. Tanja - 4. december 2019

    Jeg havde pakket oceaner af baby tøj. Fik aldrig brug for 1/4 del af det 😂
    Tilgengæld manglede jeg tøj til mig selv og balsam til mit filtrede hår 😬 Vi var der 3 dage. Men her anden gang kommer vi heller ikke til at slæbe så mange ting med derop. Kan huske jeg overvejede at pakke min store ferie kuffert sidste gang haha 😂🤦

    1. Mille Emilie - 4. december 2019

     Haha!!! Samme her.. Havde generelt bare pakket MEGET af alt. Ved ikke hvad jeg tænkte på! Altså, jeg havde pakket den HELT store The North Face rejse-sportstaske! Haha!! Helt godnat. Vi tager det som det kommer.

   2. Anne - 4. december 2019

    Selv tak 😉 at ligge der i kampens hede og prøve at få et sugerør i munden eller hjælp til det er bare op ad bakke 🤪
    Nå ja jeg har os noteret mintpastiller eller lign til min mand da han drak ret meget kaffe, hvilket er forståeligt når man ska holde sig vågen, men hans ånde mindede mig om en gymnasielærers og det var lidt træls der midt i det hele 🙈

    1. Mille Emilie - 4. december 2019

     Haha… jamen du har helt ret. Jeg har sørget for at pakke en drikkedunk! 🙂 Tak for tip!
     Og hov. Endnu et godt tip til mandens fæle kaffeånde. HAHA! TAK!

 5. Astrid - 4. december 2019

  Jeg har lige født min 2. Datter for to uger siden. Hun kom en uge for tidligt, min mand var desuden på vej i lufthavnen da mit vand gik, da han skulle arbejde 1,5 dag i Stockholm (siger også lidt om hvor afslappede vi var haha). Han nåede at vende om, vi fik afleveret vores store datter i vuggestue og der var ikke pakket nogen taske til hospitalet. Jeg smed hurtigt noget babytøj, løst tøj til mig selv. Glemte kamera og min mand pakkede ingenting da vi regnede med at komme hjem efter et par timer efter fødslen. Det endte i en længere fødsel og akut kejsersnit hvilket betød at vi skulle være indlagt i 48 timer. Anyway, vi manglede ingenting, for som du siger, det hele gik op i at ligge hud mod hud, amme etablering og bare putte med din baby. Min mand blev lidt desperat efter noget rent tøj på 2. dagen og jeg savnede vores kamera, men heldigvis har iPhone X et godt kamera. Jeg har altid syntes de der lange pakkelister med make up, lyskæder og pæne kjoler var lidt overdrevet, men man er nok forskellig. Desuden arbejder jeg på er hospital til dagligt, så måske føler jeg mig bare allerede lidt hjemme når jeg ser et ilt, sug og hvide kitler haha 😀

  1. Mille Emilie - 4. december 2019

   WOW Astrid! Hold nu fast.. sikke en oplevelse!!! Så går det pludselig stærkt det hele, hvor man skal reagere hurtigt. Det er jo dét med fødsler, man ved ALDRIG hvordan de falder ud. Ingen fødsler er jo ens. Jeg er også forberedt på alt, selvom det gik så nemt første gang! Jeg går ind til det med åbne arme. Men min verden går ikke ned hvis hospitalstasken ikke lige er med. Ha! Man løser det jo. Det eneste vigtige lige der er jo netop hud mod hud, baby og kærlighed. Men ja, vi er jo alle forskellige. Jeg synes også de der lange pakkelister er lidt fjollede, men altså.. for nogle giver de mening, for andre ikke. Og det skal der jo være plads til, at vi er forskellige 🙂 Hurra for det!

 6. Sidsel - 4. december 2019

  Selvom jeg “kun” er førstegansfødende, er jeg så enig! Man pakker simpelthen alt for meget bras. Min kæreste og jeg havde til gengæld valgt at computeren ikke skulle med på hospitalet. Men da mit vand så var gået, og vi derfor meget tidligt skulle ind på hospitalet (hvor vi også fik en fødestue, selvom jeg ikke var i altid fødsel), tog vi den faktisk med. Og halleluja for det! Tror vi fik set 6-7 afsnit af diverse serier, fordi det tog så lang tid inden der rigtig begyndte at ske noget – alt imens jeg sad og hoppede på en yogabold. Og jeg havde ikke fået tøfler/klipklapper med, hvilket jeg faktisk havde et stort behov for, da vi skulle hjem fra hospitalet, fordi mine fødder simpelthen var blevet GIGANTISKE i løbet af fødslen 😅 så alt i alt kan jeg godt se at mange ting er overflødige, men samtidig aner man ikke hvad man får behov for 🤷‍♀️

  1. Mille Emilie - 4. december 2019

   EJ, hvor spændende Sidsel!
   Aahh, se nu der.. så KAN computeren jo være en god ven. HVIS man skal være der længe, så kan en god serie jo redde alt! Genialt. Vi fik bare slet ikke brug for den. Så nu tænker jeg bare det var super skørt at pakke den med, men igen.. man ved jo aldrig. Men så må jeg sende Lasse hjem efter den, worst case scenario! Jeg synes også det var rart at have nogle gode tøfler med, man bare lige kunne stikke fødderne i. Så det har jeg også med denne gang.

   Nej, mange ting virker måske overflødige – men man ved jo aldrig hvordan en fødsel forløber. Så måske hellere være på forkant! Der er jo intet rigtigt eller forkert. Og jeg skriver også udelukkende baseret på mine egne erfaringer. Hehe.. Men lidt sjovt at høre hvordan andre har pakket.

   RIGTIG god fødsel til dig, det bliver så spændende!! Nyd julen <3

 7. Line - 4. december 2019

  Jeg brugte også det bløde toiletpapir. Og højttalere. Og kunstige stearinlys. Men havde ikke pakket andet end end enkelt bodystocking og et tæppe til barnet. Og en enkelt kjole til mig selv (lidt lettere om sommeren) + deo og tandbørste.
  Jeg synes også jeg havde læst uendelige lister, men dem jeg læste, stod der at der var masser af udstyr til baby og mor derude.

  Jeg tænker en stor forskel i mine hospitalstasker ligger i, at jeg satser kraftigt på, at min kommende fødsel tager væsentligt kortere tid. Så denne gang tager jeg ikke nødvendigvis lys og playliste med, selvom jeg var meget glad for det sidst.

  1. Mille Emilie - 4. december 2019

   Haha.. det er altså sjovt så forskellig man er, ik? Hurra for det!! 🙂 Kunstige stearinlys? Really??? Ej du er overskudsagtig. Det lyder faktisk mega hyggeligt. Haha!

   Fødsler er jo SÅ forskellige, så man ved jo aldrig hvordan det ender.Hvornår har du termin?

   1. Line - 4. december 2019

    Jeg ved ikke om jeg bare færdes i super-hippie-kredse på internettet.. eller måske var det min lidt alternative fødselsforberedelse? Men i al fald var mit indtryk, at nærmest alle havde lyskæder eller stearinlys med. Men det kunne jeg så godt fornemme på jordemødrene på Hvidovre at det ikke var. Den ene faldt også i søvn undervejs, så måske vi havde lavet det lidt for huleagtigt..
    Synes nu ellers det passede fortrinligt til en aften/nattefødsel i stearinlysenes skær i et ellers mørkt rum (lige indtil stor kirurglampe blev tændt i pressefasen).
    Har termin til april, så der er god tid til at pakke tasken endnu!

    1. Mille Emilie - 4. december 2019

     Haha, jeg synes faktisk det lyder ganske hyggeligt med sådan en lyskæde, selvom det måske også er sådan liiiiidt too much? Haha!! Men det passer nu meget godt her i juletiden må man sige. Oh well.. ikke engang sikkert vi når at få den taske med, eller husker den!

     Spændende med termin. Jeg er også aprilbarn. Dejlig måned 🙂

 8. Nikoline - 4. december 2019

  Jeg har termin her 22/1 med andet barn. Med første barn nåede vi slet ikke at få hospitalstasken med ind – vi blev jo alligevel sendt hjem igen, haha. Det gjorde vi også 1.5 time efter med en baby. Autostolen havde vi sgu heller ikke lige tænkt på. Min fødsel tog 4 timer i alt fra vandet gik, og vi var 1.5 time på hospitalet, så vi brugte jo aldrig den taske. Vi var indlagt på barselsafsnittet i 1-2 døgn efter, så shampoo og balsam brugte jeg. Og det var vist det. Måske jeg også brugte det bløde toiletpapir? Det husker jeg faktisk ikke 😊 Anyway har jeg dårligt skænket tasken en tanke denne her gang, og jeg aner jo faktisk ikke hvad, der skal med, eller hvad jeg/vi får brug for. Tror den kommer til at se ud ligesom din. Og så lige shampoo og balsam til mig. Tænker det er meget rart med et bad efter fødslen. Og en taske til vores søn. Han skal absolut ikke med på hospitalet, og planen er han skal passes herhjemme, men hvis nu min far tager ham med hjem til sig, er tasken klar.

  Og så en drikkedunk jf. Annes tip – den er skrevet på listen.

  Pøj pøj med nærstående fødsel.

  1. Mille Emilie - 4. december 2019

   Ej hvor er det skægt at læse. Men ja, jeg/vi brugte slet ikke noget fra den taske. Jeg brugte bare det shampoo der var på hospitalet – der stod en lille flaske. Måske har det været en andens i virkeligheden? Haha! Oh well..

   Jeg har heller ikke rigtig skænket tasken en tanken før her for nogle dage siden. Men aner jo ikke om vi er ude og køre når det ‘sker’, og måske vi glemmer den i farten. Ha! Det går nok 🙂
   Måske en lille taske til Frida også ville være en god idé, hvis hun skal på ophold hos bedsteforældre – det kunne egentligngodt være end god ide!
   Jeg har også lige pakket en drikkedunk, godt tip Anne!

   Også rigtig god fødsel til dig, når du når dertil! SPÆNDENDE!

 9. Silje - 4. december 2019

  Jeg skal føde for første gang om et par uger Og har derfor 2 dages barsel på Hvidovre. Jeg har læst mange lister fra forskellige blogs og har simpelthen ikke kunne forstå hvad jeg skulle bruge toiletpapir, computer og en god bog til. Jeg skal bare ligge og kigge på hende og dufte til hende 😊
  Jeg har pakket lidt tøj til hende inkl. noget varmt til hjemturen, et par ammeindlæg og en dyne. Når tid er, smider vi lige deo og tandbørster oven i hatten og måske en ren tshirt til min kæreste. Jeg har pakket i en rygsæk, så der med lidt held er en støttende hånd og skulder når jeg kommer pustende på hospitalet!

  Mega meget Lykke til jer og lillesøster (og storesøster) 🥰

  1. Mille Emilie - 4. december 2019

   Hvor fantastisk Silje. Tillykke 🙂 Jeg tror det er meget fint.- Hvis du mangler noget, kan din kæreste altid drøne hjem efter de ting du mangler. TAK, og pøj pøj med det hele retur, hvor er det spændende for Jer <3

 10. Helene - 4. december 2019

  Meget enig ift toiletsager og tøj. Min første fødsel gik ekstremt hurtigt, så jeg burde slet ikke pakke snacks her 2.gang, for jeg ved at vi sikkert ikke når det. Men jeg var SÅ tørstig og sulten efter sidste fødsel, så jeg har pakket kakao til bagefter (stor craving for mig sidst) og pølsehorn. Det er begrænset hvor meget hospitalets toast mætter. ☺️

  1. Mille Emilie - 4. december 2019

   Hehe.. Lasse gik da ned i 7/11 på Riget og købte snacks og kolde drikkevarer til os. Havde slet ikke behøvet alt det. Men vi er jo alle forskellige 🙂 Ved selvfølgelig ikke om der er kiosker på alle hospitaler, men man burde da kunne købe drikkevarer osv de fleste steder? Oh well.. man skal jo gøre lige det man har lyst til! Pøj pøj med det hele til dig <3

 11. Anne - 4. december 2019

  Jeg har termin to uger (ish) efter dig, og er første gangs fødende. Jeg har pakket meget lig det du har pakket her anden gang. Hvis vi mangler noget, så må manden køre hjem efter det 😉 han tager dog hans switch med Haha, ja lad os nu se om han får brug for den 😉

  1. Mille Emilie - 4. december 2019

   Hvor fantastisk – kan være vi ender med at føde tæt på hinanden. Man ved aldrig med de fødsler! Sjovt med tasken.. og en switch alligevel? Altså, en Nintendo? Haha.. Er vild med det!!!

   1. Helene - 4. december 2019

    Jeg havde faktisk pakket ret sparsomt 1. Gang. Havde en klar forventning om at komme hurtigt hjem 😊 1 sæt tøj til baby, hue, dyne, blødt tøj til mig- buks, amme bh, amme top, cardigan og varme strømber, tandbørste til mig og min kæreste, og snacks til selve fødselen. Min kæreste pakkede hans gameboy 🤦‍♀️ og med en del timer på læsestuen uden den store aktion var det vist fint..
    Jeg har termin i januar, og forventer at pakke det samme + ulddragt, vanter, futter og varmere hue til den lille vinterbaby ❤
    Autostolen står stadig på loftet, men det når vi nok 🤞

    1. Mille Emilie - 4. december 2019

     Haha.. hvor sejt! Du har haft fat i den lange ende fra start. Jeg var så naiv første gang, havde ALT med. Doh! Pøj pøj med fødsel til januar <3

 12. Cecilia - 4. december 2019

  Man behøver vist i virkeligheden ikke andet end tøj til mor og barn 😊 jeg kom til at føde lillesøster i forhaven da vi var på vej ud i bilen for at ta afsted på fødegangen. Da ambulancen kom og hentede os havde jeg ikke andet end min baby svøbt i et håndklæde og et par ballerinasko drivvåde af fostervand. Min mor kom på hospitalet med tasken, autostolen og babydynen, så vi ku få noget tørt tøj på og komme hjem igen ❤️

  1. Mille Emilie - 4. december 2019

   Haha, nej! Det gør man faktisk ikke. Alt andet er rimelig overflødigt – og man KAN jo drøne hjem efter det hvis det er helt galt

   EJ det er da den vildeste fødselshistorie jeg længe har hørt. Det må have været SÅ vildt at opleve, og seriøst.. så fødte du bare lige dit barn i forhaven. Hvad foregår der! Hvor er du sej!

 13. Julie - 4. december 2019

  Jeg synes faktisk jeg havde ret godt styr på det første gang – haha – bortset fra at jeg havde pakket for lidt tøj til mig selv fordi jeg blødte igennem to par bukser første dag 🙈 og så havde jeg pakket snacks, hvilket jo faktisk er fornuftigt – fødslen tog 20 timer.. men jeg kastede op hele vejen igennem og spiste INGENTING 😂 min man var dog glad for det..

  2. gang kom lillesøster 4 uger før termin og vi havde derfor ekstra tid på sygehuset og måtte sende bud efter lidt forskelligt hjemmefra ☺️

  1. Mille Emilie - 4. december 2019

   Ejjj det lyder som en lang og hård fødsel. Men sejt du kom igennem det! Kvindekroppen er så vild og power-agtig!
   Jeg er sikker på man finder ud af det hele, uanset hvad man får pakket 🙂
   Jeg havde også pakketnoget drikkehalløj (mener det var juicebrikker), men det var altså en af åretsvarmeste dage så de var jo blevet HELT varme. Ad! Så Lasse købte både snacks og kolde drikke i hospitalets kiosk. Perfekt!

 14. Tora - 4. december 2019

  Første gang var vi på hospitalet i omtrent tre dage efter fødslen. Jeg var ikke en af dem, der havde pakket så meget, så jeg manglede faktisk enkelte ting, men det gik jo alligevel. Her anden gang fødte jeg hjemme, men havde selvfølgelig pakket en taske alligevel, hvis nu vi blev nødt til at tage ind på hospitalet. Jeg kan siet ikke huske hvad jeg pakkede, men det var ikke meget, for jeg var fuldt ud indstillet på at gennemføre en hjemmefødsel. Det virkelig rart, at jeg havde alle mine egne ting lige ved hånden.

  1. Mille Emilie - 4. december 2019

   Dejligt det gik alligevel. Man finder jo ud af det 🙂 Dejligt du kunne føde hjemme, og at det blev sådan. Synes jeg hører om mange hjemmefødsler, der alligevel ender med et besøg på hospitalet. Kunne sagtens forestille mig at det må væøre rart at være i vante omgivelser – selvom jeg ikke umiddelbart selv ville have lyst til at føde hjemme. Jeg føler mig mere tryg på et hospital, hvis noget skulle gå galt. Men dejligt det kan lade sig gøre for nogen og at det rent faktisk lykkes.

 15. Yesica - 4. december 2019

  Jeg havde ingenting med, jeg skulle bare til undersøgelse til igangsættelse og var 3 cm åbent. Skulle ringe til min kæreste så han kunne komme da jeg nok fødte pigerne den dag. Min søster kom dagen efter med en taske med nogle ting til mig og tvillingerne🤩😊 Så tog min kæreste en dag i lejligheden for at samle tremmesengene, puslebord og alt det andet vi ikke havde gjort, nå ja og hente autostolene😂😂 Det er 11 år siden og nu med lillebror som melder sin ankomst om 6 uger burde jeg snart tænke på at få pakket den taske, men vi når det nok 🤩😅

  1. Mille Emilie - 4. december 2019

   Haha!! Ej hvor er det skægt. Jamen man finder jo ud af det hele, også selvom man ikke liiiige har pakket det hele. Spændende med lillebror! Pøj pøj ❤️

   1. Yesica - 4. december 2019

    Lille præcis, men denne gang har vi samlet tremmesengen og puslebordet, tænker resten det når vi nok, tasken skal vi nok nå at pakke 😂🤩
    Mange tak, det føles som førstegansfødende når der er gået 11 år ❤️😊

    1. Mille Emilie - 4. december 2019

     I når det helt sikkert 🙂
     Hvor er det spændende. Rigtig meget pøj pøj og glædelig jul <3

 16. Kristina - 4. december 2019

  Ha ha ha… her var det helt omvendt. 1. Gang endte i akut kejsersnit i uge 33. Så havde absolut intet med. Og var indlagt i 2 uger, men den klarede min mand, han kørte hjem efter det vi manglede. En del gange.

  Her 2. Gang skulle der i hvertfald ikke mangle noget og min kære mand slæbte en KÆMPE trolley med. Men når man kommer hjem efter 2 døgn, når man jo ikke at bruge noget, ha ha…

  1. Mille Emilie - 4. december 2019

   Ej, hvor er det skægt at høre hvor forskelligt vi alle har haft det med den taske! Forskellighed længe leve 🙂

 17. Denise - 4. december 2019

  Vi havde også pakket en del første gang, men dog holdt det til to rygsække: 1 til os og fødslen og så 1 til baby. Det eneste vi ikke havde pakket, var snacks til far, som selvfølgelig gik totalt kold undervejs. Dét skal han fandme ikke gøre igen haha. Havde dog hverken toiletpapir eller noget med. Brugte vand til at skylle – skulle ikke nyde noget af at røre mig selv dér efter en lang og hård fødsel. Og nød at bruge bind og nettrusser fra hospitalet haha. Tror jeg skal huske at have et lager af dem igen, det var fantastisk at have på.

  1. Mille Emilie - 4. december 2019

   Du har helt ret.. snacks til far (og evt. mor til overskud) er jo rimelig godt at have med. Man ved jo aldrig hvor lang tid sådan en fødsel tager.

   Haha.. jeg skulle fanme heller ikke have noget som helst til at røre mine nedre regioner efter fødsel. Hold kæææææft det gjorde nas! Jeg har da aldrig oplevet at være SÅ øm før. Det er selvfølgelig også meget forskelligt fra kvinde til kvinde.

   Jeg hamstrede altså også et mindre lager af både nettrusser og giga-bind. SÅ godt! Synes ikke helt at dem man køber er lige så gode. Haha.. Så var glad for at have et lille lager til min ømme kvindekrop!

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret