Latest Posts

En rørende flytning, farvel til vuggestuen og noget om en hvid and

Der har været temmelig stille her på domænet, men hvis man til gengæld har fulgt lidt med i mit univers henne på min Instagram, så kan det næsten ikke været gået nogens næse forbi, at vi er FLYTTET! Vi flyttede i fredags og havde altså vores første nat i huset fredag. SÅ underligt! Flytningen er gået utrolig godt, selvom følelserne har siddet lidt udenpå tøjet.

Vores store lille pige

Torsdag, dagen inden vi flyttede, havde Frida sidste dag i vuggestuen, hvilket var en ret rørende omgang. Vores lille store pige. Fatter ikke helt hun allerede er så stor, snart 3 år gammel og snart børnehavebarn. Tiden går så stærkt! Vi holdt “farvel”-hygge om morgenen med rosiner og figenstænger på stuen, og så sagde vi farvel nogle timer mens vi pakkede de sidste ting ned i lejligheden.

Vi hentede hende tidligt og fik sagt fint farvel til alle vennerne og de søde pædagoger. Hun har gået i vuggestue i Børnebyen Vandværket, som ligger mellem Palads og Pumpehuset. En stor og dejlig integreret institution, hvor hun har haft de skønneste pædagoger, og vi har været SÅ utrolig glade for det. Så det var faktisk lidt svært og rørende.

Se nu lige der, vores store piges sidste skridt fra den store legeplads. Det var en stor og rørende dag, lige der oveni flytning. Puha! Derefter kørte vi op til mine forældre, som skulle passe hende frem til lørdag, så Frida ikke skulle være en del af al flyttetjuhejset. Hun har taget det så sindssygt flot, men vi kan godt mærke at der så småt kommer en reaktion nu, også fordi vi har været meget væk de sidste mange weekender pga. badeværelsesrenoveringen. Så vi glæder os til lidt ro.

Fredag kom flyttemændene kl. 8-nul-dul, selvom vi egentlig havde aftalt kl. 9, så vi blev lidt taget ‘med bukserne nede’ med morgenhår og dårlig ånde. Haha.. Men pyt med det! Det gik heldigvis så fint. Mens flyttemændene gik i gang med at flytte alt ned i flyttebilen pakkede vi de sidste sager, og omkring kl. 14.30-ish kørte flyttebilen fra lejligheden i København mod huset i Dragør.

Vi var kørt i forvejen så vi kunne tage imod ude ved huset. Tingene blev hurtigt flyttet ind i huset og vi kunne tage en dyb indånding og puste ud; “Dét var det – velkommen hjem!”

Lørdag formiddag kørte vi op og hentede Frida hos mine forældre og så vi tog ind forbi lejligheden, hvor vi hentede hendes folieballoner, som har hængt på hendes værelse siden hendes barnedåb. Vi synes hun selv skulle have lov til at tage noget med derfra for sidst gang, så hun ligesom kunne forstå det på en måde. Det har jo været hendes første barndomshjem så at sige. Derefter gik rundt til hvert rum og sagde farvel og tak, og så stod vi nogle minutter i det store vindue i spisestuen og kiggede udover byen en sidste gang.

Dernæst skulle vi hjem. Vi gik ned af gaden, ved Torvehallerne og Israels Plads hvor vi har boet lige ved, hånd i hånd med Frida i midten og hendes fine guldballoner flyvende ved siden af os i snoren. “Nu skal vi hjem skat!”. 

Hvis vægge kunne tale

Den smukke hjørnebygning på Nørre Voldgade og Vendersgade (de fem vinduer næsten helt oppe under taget, på 4. sal) vil altid have en særlig betydning for mig! Jeg vil kigge op og smile stort hver gang jeg går forbi! Det vil altid føles som hjem. Men alt godt har en ende, og jeg kan derfor bare se tilbage på en vidunderlig tid i lige netop den lejlighed.

Det var ret rørende da vi var forbi lejlighed med Frida for at sige farvel, og tårerne pressede da også på. Det skal jeg være ærlig at sige. Sådan har jeg faktisk ikke haft det med de andre lejligheder jeg har boet (først Østerbro og så Fiolstræde). Vi har været helt absurd glade for at bo i den lejlighed, lige der midt i orkanens øje ved Nørreport st. og Torvehallerne.

Vi har haft mange fine stunder, haft utallige af muligheder for sjov og ballade, og lejligheden har dannet ramme for vores forhold og lille familie. Lige præcis i den her lejlighed blev Lasse og jeg kærester, det er egentlig en ret sjov histore som I kan få en anden god gang, men det er også her vi blev forældre til vores Frida. Her vi blev gift og Frida lærte at gå. Vi har haft de dejligste og skøreste stunder sammen med venner og familie.

Altså, hvis vægge kunne tale… My gosh! Jeg vil slet ikke vide hvad de ville fortælle. Haha! Alle de mange fester der er holdt i den lejlighed med vennerne.. det er helt vildt! Der er drukket spandevis af rødvin i det store vindue med udkig udover byens tage og rundetårn, holdt køkkenfester, morgenfester og utallige nytårsaftener… Vi har sovet i bunker oveni hinanden alle vennerne, holdt middage og haft spilaftener, filmaftener.. åh altså.. SÅ mange gode minder!

Ét stort fyttekaos, HUSbond og en hvid and

MEN alt godt har en ende.. og nu er vi altså flyttet! Lige nu står de fleste flyttekasser over alt i huset. Haha! Det er ét stort flyttekaos. Men på en måde er det helt ok. Det vil helt bestemt tage noget tid at komme helt på plads, for Lasse er tilbage på arbejdet hver dag, og jeg har jo også mit at se til, plus jeg i de næste 5-6 uger skal gå hjemme med Frida indtil hun starter i børnehave. Hun har først fået plads i børnehaven fra midten af maj, men det passer os egentlig ganske fint. Så kan hun lige vænne sig til huset og alle de nye omgivelser, det er jo en ret stor omvæltning for sådan en lille størrelse. Så hende passer vi ekstra på disse dage, med kys og kram og meget leg.

Frida og jeg råhygger os, og jeg giver mig selv lov til at tage denne (særlige) tid sammen med hende. For jeg ved det er for en kort periode, og de 5-6 uger er jo hurtigt forbi! Selvom mit arbejde er sat lidt til side, så nyder jeg bare tiden med hende, men får selvfølgelig prioriteret de vigtigste arbejdsopgaver ind, så kommer farmor, mormor og morfar også lidt på banen.

Men alt i alt, så hygger vi, griner og oplever. Min lille pige!

Gæs, søbad, båd og legeplads

Vi har været på tur rundt i byen, gået tur ved mormorstranden og sydstranden, gåserepublikken, søbadet, legepladsen og så har vi været oppe og kigge på børnehaven udefra, så hun ligesom ved hvad der skal ske. Hver formiddag tager vi ned på den lokale legeplads mellem den nye og gamle havn, som ligger LIGE ned til vandet, hvor vi gynger, rutsjer og hopper på trampolin. Se lige en udsigt på billedet her ovenfor hvor Frida gynger, havudsigt fra legepladsen. Dét kan altså virkelig noget skulle jeg hilse at sige. Vi bliver rusket godt igennem af al den friske luft, så Frida sover fantastisk eftermiddagslur (og i det hele taget godt om natten).

Og nu skal I høre noget kært. Vi fået en ny ven dernede, som kommer og hilser på os hver dag; en lille hvid and. Jeg har vist den på min Insta story. Den kommer helt tæt på os, så den snakker Frida med mens vi gynger og rutsjer. SÅ utrolig hyggeligt! Og i går formiddags inden legeplads var vi nede ved den gamle havn, for at se Fridas farfar få taget sin båd op. Han har nemlig båd, så det skulle vi jo selvfølgelig ned og se. Meget stort for sådan en lille størrelse. Det er virkelig dejligt at vi har så meget at lave udendørs i naturen, så det hele ikke foregår blandt flyttekasser og kaos. Selvom vi ikke er heeeelt på plads i huset, og mangler helt utrolig mange ting, så føles det bare SÅ rigtigt.

Vi er her, endelig hjemme. Og det føles virkelig som hjem, og vi har på intet tidspunkt savnet lejligheden den sidste uges tid. Vi kan åbne terrassedøren direkte ud til terrasse og have, og Frida kan bare fise ud og ind som det passer hende, uden at vi skal “holde øje” med hende. Vejret disse dage spiller naturligvis også en stor rolle, for hold k*** det er lækkert at sidde med sin kaffe ude på terrassen med solen lige i fjæset mens barnet tegner med kridt på fliserne.

Det vi ikke når i dag, det når vi i morgen!

Vi har nu boet her i en uges tid og vi elsker det virkelig allerede. Trods flyttekasser over alt, ufærdige paneler, manglende dørkarme, et ufærdigt køkken (vi mangler stadig bordplade, vask og vandhane, fliser på væggen) osv. så er vi ved godt mod.

Vi forsøger at holde hovedet koldt og få det bedste ud af det. Det nytter jo ikke rigtigt at stresse over det, det bliver det sgu kun værre af. Vi når det vi når, og det vi ikke når i dag.. ja, det når vi (måske) i morgen.. eller dagen efter. Vi ved bare at vi skal have tømt flyttekasserne indenfor 4 uger, for der skal de returneres (eller dvs. de bliver afhentet her). Heldigvis har vi selv 10 flyttekasser, hvor nogle af sagerne kan flyttes over i, og så må vi opbevare dem i bryggerset indtil det bliver lavet.

De næste store projekter er allerede søsat!

Ja. Vi har et stort bryggers, med indgang fra gården, som også skal laves. Der skal laves vådrumssikring, lægges fliser, sættes skabe op og så skal vi have købt os en vaskemaskine og tørretumbler til vores vaskesøjle. Nogen der kan anbefale en god vaskemaskine OG tørretumbler?

Nåja.. Og så er vi også gået i gang med haven allerede også. Eller dvs. det er Mads og hans gode folk. Her skal lægges rullegræs, plantes et træ og der skal laves terrasse til sommer. Jeg er dog mest til en stenterrase, det synes jeg er så hyggeligt og “baggårdsagtigt”, men det bliver nok en træterrasse. Men meget mere om det på et andet tidspunkt.. Alt til sin tid.

Vigtigst af alt lige nu… Vi er hjemme! ♡

P.S. Vi er endelige blevet ægte HUSfolk. Jeg er blevet en ægte HAUSfrau nu. Haha! Get it? Eller som Lasse sagde; nu er du en rigtig HUStru og jeg er en HUSBond. Haha!! Ok, vi finder selv ud..

Vores nye snedkerkøkken – del 1

I går blev vores smukke nye snedkerkøkken leveret. Vi har ventet på det her i flere måneder. Køkkenet er et snedkerkøkken og er fra Oak Studio.Vi havde første møde med Oak Studio tilbage i efteråret, og vi har sidenhen snakket frem og tilbage, været i en designproces, skiftet meninger 100 gange for til slut at ende her.

Endnu en “Millepæl” 

Vi har i samarbejde med Oak Studio designet vores helt eget køkken, valgt vores helt egen NCS farvekode og bestemt præcis hvordan låger, sider og alting skulle se ud. Det er for vildt at se alle vores tanker og idéer blive ført ud i livet på den måde. Vi er gået med en ret klassisk stil med køkkenet. Man kalder den her type køkken for et “shaker-køkken”, som er den her lidt herskabelige, og elegante gamle stil, med respekt for de klassiske Shaker-håndværkstraditioner. Det er virkelig en milepæl det her! (“Millepæl”.. høhø.. get it?)

I går kom de altså og påbegyndte opsætningen af køkkenet. De fik sat hele langsiden op, samt køkkenøen. Nu mangler der bare de to højskabe til venstre for langsiden, og så skal alle hvidevarer monteres. Det gør de faktisk ‘as we speak’. Giiiisp. Vi skal derud senere i dag, og jeg glæder mig sådan til at se det. Husk at følge med på mine stories på min instagram, hvor jeg deler derfra. Har også lagt det hele i mine highlights, så man kan se det der, hvis man ikke lige ser mine stories “in the moment”. (Psst.. der ligger både fra køkken, badeværelse og generelt hele renoveringen. Go crazy!)

Næste step er alle de små detaljer; greb, vandhane, vask, ovn og selvfølgelig bordplade. Vi har valgt messinggreb, som vi synes passer godt til stilen. Og så glæder jeg mig helt åndssvagt meget til at vise jer vores nye kæmpe ovn. Vi har nemlig valgt en 90 cm bred ovn, haha.. mindr ekunne ikke gøre det. Og hvis en ovn kan være smuk – så er vores ovn altså virkelig smuk. Ha! Den passer så fint til stilen. WOW! Så stay tuned… Det bliver i del 2!

Men første del af køkkenet kommer her – del 1 af vores grå køkkendrøm!

Første skabe bliver monteret. Her langsiden af køkkenet, hvor vi får kogeplade, ovn, emhætte og masser af god skuffeopbevaring. Til venstre for langsiden, ude heeeelt til venstre i billedet her får vi to højskabe, hvor an ene side bliver køleskab  og den anden bliver låger + en lille fryser. Smart! De bliver bygget ind i væggen, så lågerne flugter med væggene. 

Et hurtigt glimt at køkkenkaosset fra den anden ende.

Sådan her ser skufferne ud inde bag ved fronterne. Det er sgu næsten helt synd de skal pakkes ind, hva? Vo overveje kort et TRÆkøkken, men med trægulv synes vi det ville blive lige lovligt trækasse-agtigt og stilen passer måske heller ikke heeelt til husets oprindelige og herskabelige look. Men de er flotte!

Til gengæld får vi glæden at de smukke skuffer, hver gang vi åbner dem. Alle skuffer er designet med hjemmedesignet inddelinger. Kvaliteten er SÅ lækker! Må næsten lave en video af det køkken, så I rigtig kan se detaljerne. Det er svært at fange på billeder. 

Så kom skuffefronterne på. Vi har valgt en grå finish, og får så messinggreb på. Vi har valgt skuffer da vi synes det er det mest praktiske for os i vores hverdag. Vi har ligeledes valgt skuffer-med-skuffer inden i fra. I ved, de der skuffer, hvor der så er en lille “hemmelig” skuffe indeni skuffen, hvor man fx har knive osv i. Det giver ikke mening i mit hovedet. Haha!

Fliser på væggen? Hjælp.

Køkken-øen bliver langsomt til… På langsiden har vi jo den store væg. Her bygger vi en smuk emhætte i gammeldags stil. Med sådan en stor hvid kasse udenom med stuk osv. MEN vi overvejer meget at sætte metrofliser op på hele væggen – fra bordpladen og hele vejen op. Lige som vi har det i lejligheden i dag. 

Det er SÅ dejlig nemt at rengøre, og vi er slet ikke til sådan en stor stålplade bag kogepladen. Vi tænker umiddelbart metrofliser (uden facet) eller måske køre samme fliser på væggen, som de fliser vi har i vores nye badeværelse. Jeg hælder dog mest til kvadratiske fliser denne gang, men Lasse er mest til metrofliserne som vi kender dem. Dog uden facet denne gang!

Hvad tænker I?

Lidt flere detaljer af øen og kontrasten fra sildebensgulvet og den grå nuance. Øj, hvor er jeg tosset med det! Glæder mig stort til at få pappet af tage køkkeent i brug.

På mandag kommer bordpladefolkene og måler op til vores smukke nye bordplade. Øj øj øj, jeg glæder mig. Den bliver først monteret om nogle uger. Sådan er det! Det går nok. Godt svigermor bor lige om hjørnet, så må vi komme forbi til mad der i en periode. Ha!

SÅ blev køkken-øen monteret – næsten færdig! Vi får siddeplads på den ene side og vask, opvaskemaskine og skraldespand på den anden side. Jeg glæder mig stort til at stå der og vaske (hjemmedyrkede) tomater, mens Frida og Lasse sidder og holder mig med selskab. Ha! De små glæder <3

Så skal vi have fundet nogle smukke barstole, som man sidder skide godt i. Helst med rygløn. Vi har en enkelt barstol, men det er mere en høj skammel. Uden ryglæn. Den er super smuk og meget fin, men man sidder ikke fantastisk på den i flere timer. Vi skal have nogle super gode barstole, hvor man rigtig kan slænge sig med sit store glas rødvin. Ha!

Har I nogle gode bud på barstole? Så mid mig gerne en kommentar. 

Flad for en 5’er, papkassehuler, flytterod og kærestesavn

Jeg har været hjemme med Frida et par dage, og får ærligt ikke præsteret meget andet end at være mor. Hun har haft noget øjenbetændelse, nældefeber og feber. Vi har været frem og tilbage mellem lægen og apoteket disse dage. Hun har været ekstra pjevset, og det eneste der har virket har været Baby Shark på “jutuuuub”.

“Baby sjak du du du baby skjak du du du…” Hvis jeg skal høre den sang én gang mere, så river jeg fanme hovedet af mig selv! Hold kæft den er træls. Men ak! Barnet elsker den, hun står og laver haj-mund fagter med hænder og arme, tramper med benene og griner. Så i med ørerpropperne hos mig, for det kan jeg jo heller ikke stå for! Bare det mindste smil hos hende, så er jeg glad.

Om TO UGER sker det!

Vi har bygget hule af flyttekasserne, sunget “Baby shark” 1000 gange, været ude og gå, været på legeplads, handlet (kommer IKKE til at savne at skulle op til 4. sal med både bleer, poser og barn på armen. jf. billede ovenfor! Man føler sig altså lidt som en supermom på de dage. Ha!), lavet mad, tegnet, leget med modellervoks, været i karbad, set tegnefilm og hvad man nu ellers laver med et barn på 2 år og snart 10 måneder.

Vi løber stærkt herhjemme for tiden. Ekstra stærkt! Vi flytter jo om TO UGER! Jeg begriber ikke tiden er fløjet sådan afsted. Men det er den. Og vi flyver jo bare med… det er noget underligt noget med den tid. Jeg har skrevet om det mange gange før, men TID er altså en underlig størrelse. Jeg bliver altid overrasket når den står der og ånder mig i nakken. “Hallo Tid! Giv mig lige 5 minutter, tak!” Åh!

Nå, men flyttekasserne bliver langsomt fyldt op, vi prøver at organisere, rydde ud, sælge ud og smide ud. Vi vil helst kun have de helt basale ting med i huset, så der bliver lavet en ordentligt sortering! Det fylder jo helt vanvittigt sådan et hjem. Utroligt hvad man får samlet sammen gennem tiden. Men det er egentlig også en utrolig god øvelse til at få ryddet op og ud på. Vi har jo egentlig slet ikke brug for SÅ mange ting. Vi kører “toss, keep, sell” herhjemme disse dage.

Visuel flytning med tegninger

Jeg tænker at vi tager Frida med i hele processen når vi skal pakke hendes ting, så hun er med hele vejen. En rolig og ny start er vigtig, og jeg tror de små forstår og oplever meget mere end vi lige tror. Der kommer helt sikkert en før/efter-reaktion, uanset hvor smooth vi prøver at gøre det.

En sød læser gav mig et godt tip til flytning med små børn (rådet kom hjerteligt fra hendes egne mange flytte-erfaringer med så børn). Når Fridas værelse, legetøj og bamser skal pakkes ned, så skal vi tegne på papkasserne.  Først noget med at simulere den nuværende bolig og så tegne en flyttebil og papkasser nedenfor, og så ligesom en rute hen til det nye hus, for på den måde kan de få en bedre forståelse for hvad der skulle ske, da det bliver mere visuelt for dem.

Jeg ved ikke om Frida stadig er lidt for lille, men jeg tror faktisk hun ville få gavn af det. Så det råd vil jeg tage til mig. Det kan vel ikke skade noget, og om ikke andet, så får vi en hyggelig stund ud af det samtidig med at vi pakker ned. Måske I også kan bruge det, hvis I står i samme situation og skal flytte med små børn?

Flad for en femmer

Men for at være ærlig.. vi orker ikke så meget lige for øjeblikket. Vi er sgu brugte. Helt flade! Som Lasse så fint sagde i morges: “Jeg føler mig som Bennys bil fra Olsen Banden, der altid løber tør fordi han kun fylder på for en femmer!” Haha! Jeg kunne ikke lade være med at grine. Det var sgu lit sødt, og meget rigtigt. Vi får ikke nok søvn, vi spiser dårligt, tænker for meget, føler ikke rigtig vi slår til nogen steder og så savner vi hinanden… Vi står op, hjulene kører derud af, hjem, spise, i seng.. forfra! Ingen tid til omsorg og kærestetid.

Lasse knokler derud af med sit nye firma, som OGSÅ skal stå klar med leveringer om TO UGER. Samtidig med vi flytter. Ja, måske lidt dumt at det ligger oveni hinanden, men det var altså den mulighed der bød sig. Så han løber, om nogen, rigtig rigtig stærkt. Puha! Stakkels mand. Så jeg forsøger egentlig bare at holde hjulene kørende på hjemmefronten, så han ikke skal bakse med det også.

Men ikke desto mindre er det liiiiiidt ekstra stramt og travlt for øjeblikket, med både tidsmangel, søvnmangel og “kærestetidsmangel”. I går var Lasse seeeent hjemme, spiste lige hurtigt med os og så puttede han Frida.. Og sig selv. Haha! Han vågnede først i morges. 11 timers søvn! Han er helt brugt. Så jeg lod ham sove! Jeg fik clearet hytten i mens, fik stenet lidt ligegyldigt tv og så direkte på hovedet i seng. Gab!

Jeg er virkelig træt, sådan helt ind til benet. Men sådan er det jo lidt i perioder! De næste to uger bliver helt sikkert en smule overvældende og “for meget”, men jeg husker på, at det bare er for en periode. Det hjælper på det! Nu rammer vi snart ægte forår, havedyrkning og ny by, hvor vi rigtig kan komme på plads, få ro, luft og græs mellem tæerne. Det bliver godt! Det bliver skiiiiiide godt, Egon.

God weekend!

Vores nye badeværelse – del 2: Fliserne er færdige!

Evighedsprojektet

Vores nye badeværelse (aka. evighedsprojektet) griber om sig. Haha! Vi bliver jo aaaaaaaldrig færdige. Det følesd virkelig som en evighed. Haha.. EJ! Vi nærmer os faktisk (langsomt) mål.

Vi har indtil nu brugt 40 kasser metrofliser, godt og vel 2.400 metrofliser er det blevet til. Vildt! Og så kan man så lige lægge alle de andre klinker + mosaikkerne på gulvet oveni. AV! Jeg tør slet ikke tænke på HVOR mange klinker der i det badeværelse.  Haha.. MANGE!

Fliser eller klinker?

Hedder det egentlig fliser eller klinker? Hvad fanden er forskellen egentlig? Fliser er vel dem på fortovet? Men alligevel synes jeg de små “metrofliser” også er en flise. Ha. Jeg ved ikke hvornår det er hvad – ved du?

Men altså.. se nu deeer. Det skrider langsomt fremad. Denne weekend har vi knoklet igennem. Vi er HELT færdige med metroflise-delen, og vi fik lavet en hel del med de afsluttende kanter i toppen.

Vi mangler faktisk kun kanter, hjørner og toppen af halvvæggen ved brusenichen nu. SÅ er vi klar til at “rense” fliseklæbsrester af med syre og SÅ kan vi ellers bare fuge derud af. YES!

Badeværelsesmoodboard

Når vi har fuget er vi faktisk klar til at få installeret badeværelsesmøblet, brusearmaturet, sanitet osv. Så du mit moodboard over badeværelset? Her har jeg delt nogle af de ting vi skal have i badeværelset. Bl.a. skal vi have købt badeværelsesmøblet og have det malet, så det er også ved at være snart vi kan få det gjort. Juhuuu!

Jeg glæder mig helt åndssvagt til at begynde at “indrette” og rykke ind.. og ikke mindst til at stå lige der på vores flotte mosaikgulv i brusenichen og bade. Ah! SNART.

Seeeee hvor fin vindueskarmen bliver. Er helt vild med idéen om at have fliser over alt.

Den lille firkantet metaldims der sidder lioge der i hjørnet er renselemmen til skorstenen, som sidder lige på den anden side. Den har hele tiden været der, og vi har desværre ikke haft mulighed for at fjerne den. I så fald ville den sidde i vejen for en evt. pejs/kakkelovn, som vi jo godt vil have på et tidspuntk. Vi skal bare lige finde den rette. Jeg drømmer om sådan en hvid svensk kakkelovn. De er så smukke! Men nu må vi se. 

Nå, men den kunne altså KUN sidde der desværre. Lidt træls, men altså.. vi embracer at den er der, og så lader vi den være i den farve den har nu, eller maler den hvid. Det må vi lige se på, når vi har fuget og sådan. På en måde synes jeg egentlig den er meget sød og cool til fliserne, når det nu skal være. Og det skal det jo! Ha. 

Således ser det ud med den runde afsluttende top. Det bliver dødlækkert når vi får fuget mellem fliserne (klinkerne?)

Vores nye badeværelse – del 1: Metrofliser og mosaikgulv

En lille opdatering herfra vores badeværelsesrenovering!

Vores entreprenør gjorde rummet klar til os med nye gipsvægge, vådrumsspartel og den lille halvmur ind mod brusenichen. Det stod klar til os i sidste weekend, hvor vi altså startede op med projektet. Og puha! Sikke et arbejde. Haha.. Men hold nu op, hvor bliver det dog også bare godt.

Det er simpelthen SÅ typisk os at lave sådan noget her selv. Ha! Resten af huset har vi andre til at lave på, men badeværelset vil vi altså gerne lave selv. Hvorfor? Fordi vi synes det er skide skægt, vi elsker at bygge og gøre ved selv og så er det bare fedt at kigge på bagefter når man er helt færdig og bor i det. Man bliver bare lige lidt ekstra glad for det.

2.820 fliser + det løse

Vi er blevet helt færdige med gulvet for to uger siden, og i weekenden startede vi sp op på de.. hold nu fast… 2.820 metrofliser. YES! Der er 2.820 metrofliser. 47 kasser med 60 fliser i hver. Puha! Haha.. og det er jo altså lige uden, at jeg har talt resten af badeværelsesklinkerne med; sokkelklinkerne, topklinkerne og de MANGE mosaikker på gulvet. Tør slet ikke tænke på HVOR mange fliser der egentlig er kastet ind i det badeværelse. HA!

I MORGEN går det løs igen. Både Lasse og jeg holder en hel fridag, får farmor til at hente Frida og så skal vi ellers bare KLINKE derudaf. Vi håber at blive helt færdige med selve flise-delen, således at vi er klar til de små detaljer som topklinker og fuge i weekenden. Men altså.. nu må vi se.. Det er jo fint at have mål, men lur mig om det ikke ender med at tage en krig alligevel. Ha..

Men her en lille stak billeder fra processen indtil videre! Vi er godt og vel HALVVEJS! Det er jo helt vildt hvad man kan nå på et par dage. Den store væg tog lige knap 5 timer at lave. Hold nu k*** et arbejde altså, men jeg synes altså vi er lidt seje.. Ja, hvis man må sige sådan! Ha. Fuck janteloven et øjeblik, tak. Er sgu stolt af vores arbejde. Et KÆMPE arbejde, men det bliver så skide flot altså. Og se lige den sorte stribe i bunden. YES! Vi gjorde det. Er det ikke godt?

P.s. Ved uuuuuudemærket godt, at man ikke bruger fugesnoren på den måde, som vi har gjort det. Haha! Normalt bruger man en hel snor langs væggen, og så kører man bare, vi har valgt at klippe små bider af. Normalt gør man ikke sådan.. Men vi er sgu langt fra normale. Sååå.. ja! Vi synes denne måde er den letteste. Ha! 

P.p.s. Har man i øvrigt mod på at lave en metroflisevæg selv, så kan jeg varmt anbefale min egen DIY-guide til metrofliser lige her.

Lasser skærer fliserne med en vådfliseskærer. Det gør “snittet” meget mere lige og pænt, hvor en “almidnelig” fliseskærer (uden vand) godt kan give fliserne lidt skår. Så det vil jeg varmt anbefale at bruge, hvis man har mulighed for det. 

Ej, men se nu lige altså… er SÅ glad for vi gik med den sorte stribe, som vi hele tiden havde i tankerne. Det fuldender ligesom lidt udtrykket i hele stilen vi er gået med. 

Ihhh… bliver det ikke pænt?

Moodboard: Vores nye badeværelse

Vi er i fuuuuld gang med at lave badeværelse. Måske har du set det på min instagram og instastory?  Vi startede med gulvet sidste weekend og det er nu faktisk lagt færdigt. I dag har vi fået fuget og i weekenden går vi i gang med klinkerne på væggene. YES! Nu rykker det virkelig. I morgen er der præcis én måned til vi skal være ude af lejligheden, så det begynder at spidse til. Hehe.. MEN vi er godt med og jeg tror sgu vi når det meste. Der vil helt sikkert være lidt småting vi ikke bliver helt færdige med, men så længe vi har køkken og toilet så er jeg glad. Resten må komme når vi bor der.

Nå, men jeg har lavet dette lille moodboard for at illustrere for jer hvilken stil der er tale om. Vi har valgt en helt klassisk ART DECO stil og jeg skrev faktisk om vores inspiration til badeværelset i dette indlæg itidligere på måneden. Og det er altså den stil vi er gået med.

Gulvet er blevet det smukkeste hvide mosaikgulv med sorte blomster. Sådan helt fransk-inspireret café/hotel-gulv. På væggene får vi de smukkeste metrofliser, men i en lidt mindre udgave end den normale og så i sådan en cremefarvet krakeleret overflade. De er SÅ smukke! Jeg glæder mig til at vise meget mere.

I bunden af flisevæggene sætter vi en sort sokkelklinke, så det bliver afsluttet super pænt og badeværelset på en måde rammes lidt ind. Det tror jeg virkelig bliver flot til de sorte blomster-detaljer i gulvet. Vi kører ikke klinkerne HELT op til loftet, men lader lige 1 meter +/- være almindelig væg, hvor vi så igen sætter en afsluttende rund klinke på, som buler lidt ud med sådan en fin runding på. Kan simpelthen ikke huske hvad den type klinke hedder, men det bliver den samme vi får i toppen af vores halvvæg ind mod bruseren, hvor toppen bliver i glas.

Glasloft i glas og messing

I loftet har vi fået den skøre idé at lave et GLASLOFT! Man ser det ofte i gamle butikslokaler og restauranter, og det bliver ligeledes en DIY-projekt. Og hvis alt går vel, så deler jeg det naturligvis herinde på domænet. Jeg tror det bliver SÅ latterligt sejt og smukt. Tror du ikke?

Af lamper får vi spots i loftet og så kunne vi godt tænke os nogle runde lamper ved badeværelsesspejlet. Der findes mange forskellige slags, men jeg har set mig lun på disse runde Liila væglamper fra Nuura, som har præcis den form og størrelse (og messing”fod”) som vi tiltænker til væggen. Det tror jeg virkelig kunne være fint.

Badeværelsesmøbel bliver et GODMORGON/RÄTTVIKEN-møbel – et ret almindeligt et med to store skuffer og porcelænstop fra IKEA. Her laver vi også et lille hack på det med maling, nye greb og et messingarmatur i gammel stil. Vi forestiller os at male det i sort med en god glans i og så har jeg et godt øje til dette messing spejl fra GUBI. Men vi har ligeledes set et ret fint “firkantet” et med runde kanter (så er det jo ikke firkantet, men hvad hedder den form? For det er ikke ovalt!) fra Aquadomo, hvor vi har købt alle fliser og amarturer.

Jeg drømmer også om et gammelt tandlægeskab til rummet, med god plads til håndklæder, parfumer, cremer og hvad man nu ellers bruger på et badeværelse. Det ville passe så fint ind i stilen med det lette udtryk o glas og hvid metal. Jeg hr altid gerne ville have sådan et. De er så smukke! Må på jagt på dba, Lauritz og hvor man ellers lige søger. Måske du kender en der sælger sådan et?

Jeg glæder mig helt vildt til at være færdig, så jeg selvfølgelig kan vise meget mere herinde.

Hvad synes ud om det?

Danmarks næste klassiker: Thorup Copenhagen

Har du set DR’s nye program Danmarks næste klassiker? Hvis du elsker indretning, design og godt håndværk så vil du altså elske det. Jeg er selv tosset med den her type programmer. Det giver sådan et fint indblik i forskellige fag, håndværk og personligheder, og så elsker jeg sådan noget mere nørdet dybde-tv end alt det der ligegyldige reality-tv.

Danmarks næste klassiker skal findes blandt de fem fantastisk dygtige møbeldesignere, der over seks programmer skal forsøge at skabe… ja… Danmarks næste klassiker! Her kommer designerne på prøve i forskellige møbelkategorier, herunder; et spisebord, en spisebordstol, et børnemøbel, en lampe, en lænestol og en sofa.

De får deres sag for i første afsnit, hvor de fem designere får første opgave, en af de allersværeste; spisebordsstolen! Vært Mette Bluhme Rieck styrer slagets gang, mens de to dommere Anne-Louise Sommer (direktør på Designmuseum Danmark) og Kasper Salto  (designer) står klar til at bedømme de fem kreative håndværkeres kreationer.

Første afsnit løb af stablen i går og jeg sad selvfølgelig klistret til skærmen. For ikke alene elsker jeg den her type programmer, men min gode og dygtige ven Kasper er nemlig én af de fem designere, som er med i programmet.

Thorup Copenhagen – grænselandet mellem kunst og design

Jeg har flere gange nævnt Kasper herinde på domænet. Tilbage i 2015 lavede jeg sågar et lille interview med ham. Der er sket helt enormt meget siden. Jeg har fulgt hans rejse igennem mange år, og det er helt vildt at se hvor langt han har rykket sig.

Kasper har altid være helt enormt passioneret omkring sit arbejde som designer. Han er nytænkende, tidløs og ikke mindst detaljeorienteret. Han har en særlig gave med sig hvad angår design, kunst og udformning heraf. Han skaber møbler i grænselandet mellem kunst og design.

Han er simpelthen så absurd dygtig. Sådan helt-ind-til-benet dygtig. Han er en af de mest flittige og dygtigste jeg kender inden for sit fag!

Hans stil er tidløs, stilren og ikke mindste detaljeorienteret. Han er utrolig skarp i sine idéer og i sit formsprog. Han tør tænke ud af boksen, men stadig med design og praktik for øje. Og dét er altså to egenskaber jeg synes er vigtige i godt (og flot) design. 

Jeg er så heldig at være tæt ven af Kasper og hans søde familie, og så er det (hvis man må prale lidt.. høhø!) mig der står for meget af det billedmateriale du ser på hans website, inkl. billederne her i indlægget. En slags “husfotograf”, kan man vel kalde mig? Ja, det er så min egen selvudnævnte titel i Thorup’s regi. Det ved han bare ikke. Ha!

Så jeg ser altså ikke kun med fra sidelinjen, men arbejder tæt sammen med ham og hans kæreste Anne (som i øvrigt også er et absurd kreativt individ med hendes fine streger hos Studio Amea Copenhagen – tjek hende lige ud!), så jeg kan følge hans rejse tæt på. Han er virkelig én man skal holde øje med.

NOEL Chair

Ikke nok med at han er med i DR’s nye program Danmarks næste klassiker, så vandt han da også lige første designudfordring; nemlig spisebordsstolen. Og så var det i øvrigt hans første spisebordsstol. Mega sejt gået. Er den ikke smuk?

Stolen hedder NOEL Chair, og er baseret på et minimalistisk designprincip, med fokus på at skabe et stringent møbel med en synlig og letforståelig konstruktion. Kontrasten mellem det simple stel af stål og det håndflettede sæde og ryg, repræsenterer essensen af stolen og skaber en interessant effekt.

Bliver Thorup Copenhagen mon Danmarks næste klassiker?
Well.. Det er han sgu allerede i mine øjne!

Kæmpe tillykke Kapper T, du er for sej. Jeg er så mega stolt af dig!

Billeder: Mille Emilie Vilmar ~ Sonoma Seven

Status på huset: Vi har nået en kæmpe milepæl

Vi troede først de kom i morgen, men de kom altså i dag. VINDUERNE!! Vi har vinduer. Kæmpe kæmpe milepæl!

Og se nu der. Dét største vindue i huset er blevet sat i, i dag. Vi nåede lige akkurat at komme derud inden det blev smækket i. Dét har vi altså glædet os helt åndssvagt til.

Det er jo en KÆMPE milepæl – eller “millepæl”, som en sød følger skrev. Haha! Det kan man jo godt sige. Ej, men se nu lige engang. Det bliver altså det dejligste kaffespot i huset. Jeg skal drikke min morgenkaffe LIGE dér i vindueskarmen – hver dag!

Nøj, hvor jeg glæder mig. Lyset inde i huset er så smukt med de sprossede vinduer, nu kan man virkelig fornemme det, og det lyser helt vildt meget op, både inde og ude. Jeg synes det er så meget pænere med de hvide vinduer til det gule hus, selvom mange vinduer i Dragør er den der ikoniske Dragør-mørkegrøn. Men altså.. vi ville have hvide vinduer.

Og angående vinduerne.. I er en hel del der allerede har spurgt hvor de er fra, og hvorfor vi har valgt netop disse. Vinduerne her er fra Outline og vi valgte dem udelukkende, fordi vores entreprenør anbefalede os dem.

Vi har ikke så meget erfaring med vinduer, men Mads (ores netreprenør) anbefalede dem altså, og ham stoler vi på. Han arbejder ofte med dem, så det ved han fungerer. Det virker til at være super kvalitet og vi kunne, nogenlunde, selv få lov til at “designe” vinduerne i de sprossede felter samt terrassedøre.

Det er virkelig en milepæl at få de vinduer i, nu begynder det jo virkelig at ligne et beboeligt hjem. Eller.. altså.. tæt på ik’! Haha.. EJ! Nu rykker det virkelig – der sker noget HELE tiden nu, store ting. Om 5 uger rammer vi den uge vi skal flytte i, såååååååå deeeeeet. Fik jeg sagt vi også lige mangler at lave badeværelset? Ha. Det starter vi på o weekenden. Juhuuuu!

Tror I vi når det?

Man begynder at kunne fornemme hvordanlyset bliver. Forestil Jer så lige at der er vinduer HELE vejen hen.
To vinduer i siderne af karnappen og to store terrassedøre i hver side. OMG!

Kan ikke få armene ned!

Smukkeste vinduer. Har altid drømt om sprossede vinduer. SÅ pænt jo!

SE HVOR FIIIINT???? I morgen bliver resten sat i. KAN.IKKE.VENTE.

Det her køkken har vi valgt!

Jeg drillede Jer jo lidt i dette indlæg. Undskyyyyld, men jeg synes altså det var lidt skægt at høre, hvad I tror vi har valgt, inden jeg afslører det. Har man fulgt lidt med på min instagram, har man måske set og hørt lidt ift. vores køkken. Jeg har flere gange nævnt at køkkenet skal være gråt og at vi er lune på en lys bordplade i enten marmor eller granit.

Derfor kom det da heller ikke bag på mig, at de fleste selvfølgelig stemte på nr. 4. Det er nemlig helt rigtigt; vi har valgt et gammeldags klassisk “shaker” køkken a la det I ser her i indlægget.

Valg af køkken

Vi har valgt et køkken som passer til husets stil. Vi har haft kig på rigtig mange køkkener, bl.a. på et snedkerkøkken i træ, et lidt mere modigt valg. De er så flotte, men passer måske bedre til en anden type hus end det vi har. Vi får sildebensparketgulv, høje paneler, stuk og en stor lys karnap samt hvide sprossede vinduer i hele huset. Derfor synes vi at det rustikke “cigarkassekøkken” måske blev lidt for moderne og råt til vores hus, selvom det også er skide flot.

Vi har fra start af, gerne ville holde os til den bevare sjælen og stilen i huset, den der lidt gamle herskabelige stil. Selvom vi har revet alt ud og kommer nyt ind, så synes vi det ville være det mest rigtige med et køkken, som er i den der lidt gammel landkøkkenstil, men uden at det bliver alt for sommerhusagtigt. Hvis det giver mening?

Det er også dét der har set mest rigtigt ud på tegningerne, og vigtigst af alt, det der har føltes mest rigtigt nede i maven. Derfor er det også dét køkken vi har valgt at gå videre med; Et klassisk gråt snedker shakerkøkken fra Oak Studio.

Oak Studio fremstiller håndbyggede snedkerkøkkener. Og man kan simpelthen får lige præcis det køkken man drømmer om. Men det skal jeg nok vende tilbage til. Nu er den store beslutning taget og godkendt, så nu er der kun tilbage at vælge bordplade, vask, greb, armatur, ovn, køleskab, emhætte og alt den slags. Ja, der er sgu mange ting man lige skal tænke over i sådan et køkken. Ha!

Valg af bordplade – hjælp?

Førstevalget faldt på marmor, men så har vi vævet lidt frem og tilbage mellem marmor og granit. Vi har hørt meget blandet om de forskellige typer bordplader, og i særdeleshed marmor. MEN det er dét materiale vi hele tiden vender tilbage til, vi synes det er SÅ flot!

RIGTIG mange har frarådet os at få marmor, fordi det er et “sart” materiale. Men er det dét? Mange af dem der har frarådt os marmor har ikke selv kendskab med det, udover hvad de tror om materialet. For ja, det er jo dét man ofte hører om marmor. At det er sart! MEN vi har været i dialog med en hel masse bordpladefagfolk, som har guidet os og vist os de forskellige materialer. Ikke én bordpladefaglig type har frarådt os det.

Det eneste de har rådet os til, er at vælge en MAT marmorbordplade. For det er helt rigtigt, at kommer der syre på en blank marmorplade, så vil det ses tydeligere end på en mat. Den blanke overflade vil nemlig få en mat “plet”, som man altså kan se i modlys. Dét har vi selv kendskab til fra vores symaskinebord, som har blank overflade, og som ingen behandling har fået. Der er lidt matte pletter hist og her, men kun noget man ser i modlys.

Vi har også været ude og se et køkken hos ham der laver vores, i lidt samme stil som den vi ønsker. Her havde de også en blank marmorplade, og der var allerede lidt matte pletter hist og her efter 6 mdr. Så det er jo et spørgsmål om hvad man er til.

Marmor er ikke mere sart end andre materialer. 

…har vi hørt!

De fagfolk vi har været i dialog med siger at det er en skrøne. De siger at de imprægneringsmuligheder der findes i dag er helt suveræne. Sydpå bruger man eksempelvis marmor overalt, se bare Italien. Herhjemme har mange restauranter og barer også marmor, og det har aldrig været et problem.

Jeg har været i dialog med en fra instagram, hvis mand er restauratør og som har marmor i hans restaurant. Her har de fortalt at der både er spildt rødvin, champagne, syre af alverdens slags, forskellige typer mad osv. Og det har aldrig været et problem for dem. Så længe man tørre op med det samme, som man jo normalt vil gøre efter endt madlavning, så er det altså intet problem.

Jeg har ikke selv erfaring med marmor i et køkken, men vil så skide gerne have det. Ha! Vi har kigget på granit og silestone (som ligner), men vi er bare mest forelsekde i det smukke marmor-materiale. Åh!

Skulle der være nogen på linjen, som har kendskab til (hvid) marmor, så DEL DET ENDELIG, så jeg kan blive klogere! Og endelig også HVOR man kan købe det? Vi har været ude og kigge hos Falke Granit & Natursten i Hillerød, som havde så mange flotte sten. Her vælger man selv hvilken plade man vil have, og så skærer de den til. Vi er i dialog med Tornehøj Natursten, som flere har anbefalet os. Samme koncept som Falke. Pick-and.choose! Men har også kendskab til flere som har været uheldige med andre firmaer, bl.a. har Caroline og Anthony været meget uheldige med deres. Så hvis du kender et godt sted, eller stede man skal holde sig fra – så skriv endelig også det.

ALLE gode råd og tips tages i mod med kyshånd. På forhånd tak!

Et sneak peek af køkkenet

Vi har godkendt de endelig tegninger af køkkenet, og har netop fået af vide at det, ifølge planen, vil blive sat op den 19. marts! Juhuuu.. Jeg glæder mig SÅ uendelig meget!!! Men vi skulle jo gerne have fundet ud af det med bordpladen inden.

Her nedenfor kan du se en af tegningerne fra køkkenet, som viser langsiden af køkkenet. Foran langsiden kommer en stor dejlig køkkenø med vask og siddeplads på bagsiden, og så får vi to højskabe til venstre for øen, hvoraf den ene bliver køleskab.

I den anden side af køkkenet (i højre side på tegningen) får vi en terrassedør ud til vores terrasse, hvor der er sol hele eftermiddagen og hele aftenen. Det er så perfekt! Det bliver SÅ skønt at sidde der og grille og hygge med familien og vennerne.

Billeder: Oak Studio

Pastelfarvede små blomsterbomber

En af de absolut bedste ting i hverdagslivet, som jeg kan komme i tanker om, er blomster. Lykkebarometeret stiger helt automatisk og for fuld skrue. Vi giver hinanden blomster i mange anledninger, som værtindegave, ved sygdom, når vi vil sige undskyld og tillykke eller blot et stille jeg elsker dig. De spreder så meget varme, så mange smil og kan erstatte næsten alle slags ord!

Nogle gange skal man også huske at forkæle sig selv. Det gør jeg faktisk ofte, og der er sjældent en anledning til det. Det er ofte en buket ‘bare fordi’! For nylig var jeg en tur forbi Torvehallerne, hvor jeg summede rundt i min egen verden med musik i ørerne blandt velduftende kaffe og kager, glade turister og smilende blomster. Udenfor satte jeg kurs mod min lokale blomsterpusher Stalks & Roots. Jeg skal altid lige forbi!

Gitte som ejer biksen stod for vores eventyrlige borddækning med krystaller, markblomster og oliventræer til vores bryllup, og hun er simpelthen et af de skønneste mennesker jeg kender. Altid så sprudlende og glad med masser af energi. Det smitter! Et skud Gitte og så er man i hopla. Desværre var hun der ikke denne dag, men lige der ud af øjenkrogen, havde hun alligevel sat sit muntre præg i blomsterbiksen.

Pastelfarvede små blomsterbomber

Lige dér midt på torvet, på den mest grå regnvejrsdag i mands minde, lyste de dejligste pastelfarver nemlig op under teltet. De smukkeste slikfarvede blomster. Små fine nussede brudeslør i en eksplosion af både lyserød, gul, lilla og lyseblå. Som det rene slik, små blomsterbomber. Jeg kunne simpelthen ikke dy mig, så hjem kom en buket. En STOR buket!

Én stilk for 25kr. eller en kæmpe buket for 400kr.  Jeg kunne simpelthen ikke dy mig! Den store buket kom med mig hjem, og juhu for det. Nu står denne store kærlighedsbuket og lyser op og spreder glæde, sådan helt ind i knoglerne. Tænk sig, at farvefine blomster kan den slags. Det er jo næsten som en stor buket candyflos.

Det blev et længere indlæg om pastelfarvede slikblomster, men altså. Se dem nu lige… Og I er mange der har spurgt til dem siden jeg viste dem på min instagram , så her har i dem mine damer og herre.

Gittes tip: Kom dem i vand i en uge, tag dem så op og lad dem tørre! Så har du nærmest en evighedsblomst.

Økologiske treats til den søde sult

{reklame/modtaget i gave til test}

Jeg er i gang med at prøve noget nyt. Jeg har nemlig fået lov til at teste nogle forskellige bokse fra Better Box. Jeg er ikke blevet kompenseret på nogen anden måde og indlægget her står helt for egen regning. Men jeg er ret så begejstret for disse gode, økologiske og overvejende sunde treats, derfor vil jeg gerne dele det med dig. Måske du ikke har prøvet dem?

Better Box gør det nemt for dig hjemme i stuen at vælge bæredygtigt, når du vil have stillet den søde sult. De har lavet 6 forskellige bokse fyldt med lækkerier, som man kan bestille som abonnement-box. Better Box har håndplukket og valgt ud af både veganske, glutenfri, økologiske og biodynamiske treats.

Kort sagt!

Du får en månedlig boks fyldt med sunde(re) snacks, chokolade og “slik”. Jeg er en kæmpe snackgris, det må jeg bare indrømme, men jeg køber altid de samme snacks. Her giver BetterBox mig mulighed for at prøve nogle små treats, som jeg måske ikke selv ville have valgt eller, for den sags skyld, opdaget. Og jeg kan godt lide at prøve noget nyt og ikke mindst blive udfordret lidt på min smagsans.

Den første boks vi har fået hedder SUPERFOOD BOX og det har altså været en noget blandet fornøjelse! Boksen indeholder rene og naturlige produkter, som laves med omsorg for både natur og mennesker. Så man kan roligt smage uden at synde. Det gør alle boksene i øvrigt.

Superfood Box indeholder, som navnet antyder, snacks der er kategoriseret som superfoods! Superfoods er særligt rige på blandt andet vitaminer og mineraler, så det er altså ekstra gode sager. Denne Superfood-box er fyldt med alt lige fra tang, chokolade, citron te, barer, rødbede puffs (som man fx kan bruge som topping til chiagrøden eller yoghurten), ginseng shot, samt noget lækkert chokoladepulver, man kan fx kan bruge til en smoothie eller hvad man nu føler for.

De sprøde tang-chips var altså ikke liiiige mig, det blev sgu for “græsset” til mig, men ellers har resten af boksen været virkelig god. Især var jeg vild med “It’s all Goodio”-chokoladen, Nucao Barberry baren og Moringa citron teen. Det har været helt sublimt!

Flere af sagerne kan bruges som en lille let aftensnack, en snack til tasken on the go eller måske endda til madpakken til ungerne. Og nogle af sagerne er gode til smoothies, yoghurten eller chiagrøden om morgenen.

Abonnement-box

De forskellige treats kan bestilles som abonnement-boxe på Better Box’s hjemmeside, eller du kan købe de forskellige sager enkeltvis på  deres webshop. Her får du et dejligt og nemt overblik over de mange forskellige treats hvor du kan nøjes med at bestille enkelte produkter, fremfor en hel månedskasse, hvis du mere er til det.

De forskellige bokse fremstilles i Danmark, og er lavet i FSC-certificeret papir. Du kan vælge mellem 6 forskellige varianter som SuperKids, Friday Night treat, Kind Box, Office Box, Munchies & Superfood. Abonnementsservicen er månedlig, uden binding og der er altid fri fragt til døren.

Det er sgu nemt!

Sofa inspiration: Her er 10 jeg kan li’!

Vi kigger på sofaer til det nye hus. Der er under to måneder til vi flytter (giiisp!), så vi begynder så småt at kigge efter lidt nye møbler. Den sofa vi har nu fejler som sådan ikke noget, men vi har haft den i mange år nu, og forandring fryder!

Stilen i det nye hus er også en lidt anden, end den i lejligheden. Stilen vi har i lejligheden er meget rå, maskulin og sådan lidt New Yorker-agtig med murstensvægge, bjælker, industrivindue og åbent køkken med metrofliser. Husets stil bliver meget mere.. sådan herskabelig i det. Vi får sildeben, stuk, store hvide sprossede vinduer, en stor karnap og et stort åbent køkken der passer til resten af husets stil.

Jeg har derfor kigget på sofaer det sidste stykke tid. Her har jeg fundet 10 sofaer, som jeg synes er SÅ smukke og som vil passe godt til stilen i huset. Der er både store rare flydere men også de lidt mere stringente og stilede. Om det bliver en af dem må tiden vise. Måske får vi plads til to, en i stuen og måske en mindre hæng-ud-sofa i karnappen, den er nemlig stor nok til at rumme en lidt mindre sofa. Juhu!

Men her er 10 pæne sofaer, som alle godt måtte flytte hjem til mig. Ha!
Har du en favorit blandt disse?

^^^
Galore sofa fra Warm Nordic

Se nu lige en elegant og luksuriøs sofa, sikke en fremtoning! Jeg er vild med den karrygule-orange nuance, de runde pølsepuder og de lette ben, som giver sofaen et svævende look. Der er noget nostalgisk over Galore, men med en nutidig fortolkning. Og så er jeg vild med at selve “siddepuden” er i et langt stykke, der er noget virkelig fint og elegant over at der ikke er nogen inddelinger.  Vælg mellem flere eksklusive tekstiler i udsøgte farver og smukke kombinationer.

Måske ikke den mest flyderagtige sofa, men den er bare så utrolig fin. Og jeg tiltænker at den ville stå flot i en stor lys karnap! Læs mere om Galore-sofaen her.

^^^
3 x sofaer fra IKEA

IKEA kommer man jo ikke udenom. De har altså en hel del fine sager ind imellem. Der er tre serier jeg faktisk synes er helt utrolig fine, hvis man skiftede stoffet ud med noget andet. Jeg er nemlig ikke så vild med de farver og stoftyper der kommer med IKEA, men der er håb forude, for man kan bare skifte tekstilet ud med “sofa covers” fra fx Bemz Design eller Comfort Works. Her kan man nemlig købe andre “covers” i forskellige farver og tekstiler til mange af IKEA’s sofaer. Smart ik?

SÖDERHAMN giver dig uendelige muligheder for at designe din egen sofa. Vil du have en 2-, 3- eller 4-personers sofa? You decide. Vi har faktisk læææææænge haft et rigtig godt øje til SÖDERHAMN sofa-serien, da den er så fleksibel og en stor dejlig flyder. Jeg er vild med at man kan fjerne endestykkerne, sætte et modul mere til, hvis nødvendigt. Og så er den bare mega god at sidde i. Med et barn på 2,5 har vi ofte nussede børnefingre her, der og allevegne – så en budgetvenlig sofa kunne være et godt bud. Den sofa du ser på billedet her nedenfor er SÖDERHAMN sofaen bare med tekstil fra Bemz Design. Pænt ik?

VALLENTUNA er en sofa med mange muligheder. Det er en modulopbygget sofaserie, der gør det nemt at indrette private zoner og stadig være i nærheden af den, du holder af. Serien indeholder også sovesofamoduler, puffer og skjult opbevaring til ekstra hynder. Alle dele har bløde betræk, og al den bomuld, der bruges, kommer fra mere bæredygtige kilder. Med VALLENTUNA skal du bare vælge de moduler, du kan li’, kombinere dem, som du vil – og flytte rundt på dem, når du får lyst. Det er så genialt! Især med opbevaringen under. Noget jeg tror alle kan bruge ekstra af. am I right?

NOCKEBY er ligeledes også en ret fin sofa. Her kan man kan vælge imellem 2 forskellige betræk i fire forskellige nuancer. Denne sofa minder en smule om den vi har i dag, men er lidt mere hyggelig og putteagtig end den vi har i dag. Godt bud! Ville dog skifte betrækket ud med et andet fra fx Bemz Design.

^^^
Daybed/sofa fra Poul Volther

Jeg har en helt særlig kærlighed for de gamle designdrenge. Om det er Arne eller Poul er sådan set underordnet. Ha! Der er selvfølgelig også mange andre gode navne, bevares! Men de fleste Arne’er og Poul’er kan altså noget særligt med design. Arne Jacobsen, Arne Hovmand-Olsen eller Poul Kjærholm, Poul Henningsen, Poul Cadovius og Poul Volther.

Sidstenævnte har designet ovenstående skønne daybed-lignende sofa fra 1959, og det er det første møbel, som KLASSIK Studio har sat i produktion i samarbejde med Poul M. Volthers familie. Den er helt utrolig fin og enkel, og jeg elsker at den er så funktionel og brugbar. På elegant vis fungerer PV Daybed nemlig både som en sofa og seng og kan dermed både bruges i stuen og i gæsteværelset. 

Rammen er udført i massivt træ med fine detaljer og den komfortable madras kan enten fås i stof eller læder. PV Daybed er produceret i Danmark og fås i sæbebehandlet eg, sortbejdset eg og røget eg. Som snedker og arkitekt har Poul M. Volther tegnet adskillige ikoniske møbler i 50’erne og 60’erne, som har medvirket til, at han, i dag, er anerkendt som en af Danmarks mest indflydelsesrige og anerkendte designere gennem tiden.

Læs mere om PV daybed hos KLASSIK Studio lige her. 

^^^
Gul læderdrøm fra Hans Wegner

Hvem skulle have troet det? En gul sofa i læder. Men ikke desto mindre er den med på min liste her. Jeg synes den er SÅ nuttet og elegant på lette ben og i den skønneste farvefine gule kulør. Den ville stå godt i karnappen! Ha. Jeg har ikke så meget mere at sige om det. Skøn er den!

Find den hos KLASSIK Studio her. 

^^^
‘Mr. BIG’ fra Bolia

Jeg skal lige love dig for at den her sofa er sit navn værdigt! For den er… BIG! Haha. Det er den største sofa jeg nogensinde har set. Den er for vild!

Den kommer i tre forskellige materialer, men jeg ville helt klart gå med velour, selvom det er lidt søgt efterhånden. Men det er sgu pænt. Og så er det super praktisk med børn. Læs bl.a. her Christines indlæg om de 3 ting du skal vide, inden du køber en veloursofa. Den her sofa opfylder jo alle ønsker om en kæmpeflyder mikset med det komfortable. For den er virkelig god at sidde i. Hver gang vi kommer forbi Bolia er vi lige inde og snuse. Og vi kaster os altid i Mr. BIG. Haha!

Forestil dig, at hele din familie og alle dine venner sidder i en kæmpestor komfortabel sofa. Det er muligt med denne her kæmpe flyder. Mr. BIG er skabt til at opfylde dine ønsker – uanset om du er til en open end-sofa eller blot en kæmpestor sofa.

Sofaen kan formes ligesom du har lyst til, for den er baseret på moduler. Så du kan bare slå dig løs med en-tro-tre moduler og designe din egen sofa.  Du kan se meget mere om Mr. BIG lige her.

^^^
‘Rico’ sofa fra Ferm Living

Den her sofa minder mig så meget om en lille sofa min mormor og morfar havde. Den er godt nok bare blå, men den står faktisk hjemme hos mine forældre i dag. Den har lidt samme facon, men bare mindre og i et helt andet materiale og farve.

Jeg er helt dårlig med den her ‘Rico’ sofa fra Ferm Living. Deres forårsnyheder i år er helt utroligt fine, nok deres bedste kollektion til dato. Nå, men det skal handle om sofaen her. Den kære Rico. Den er så smuk i sine feminine former og næsten skulpturelle udseende, hvor mikset med den der grove struktur i stoffet gør den helt overdådig og majestætisk i udtrykket.

Rico-serien er bestående af en tre- & fire-personers sofa samt en lænestol. Den kommer i fire smukke nuancer; off-white, sand, grey, brown. Igen er det de lyse nuancer jeg drages af; off-white og sand. Suk! Den her sofa må være min favorit til karnappen. Jøsses den er pæn!

^^^
‘Flora’ modulsofa fra WOUD

Flora er en ny sofa fra det danske brand WOUD. Sofaen er inspireret af de naturlige former, der findes i botanikkens verden og af hvordan, blomsters kronblade vokser på organisk vis. Ud fra denne tanke har designeren Studio Yonoh udviklet en modulopbygget sofa, hvor kronbladets silhuet afspejles i det sorte pipingbånd, der følger sofaens organiske form.

Flora består af fire forskellige moduler og en pude, der kan sammensættes på et utal af måder og derved skabe den perfekte konstellation til rummet. Hjørnemodulet kan bruges i både højre samt venstre hjørne, og midtermodulet findes i to bredder. Puffen kan stå for sig selv eller fungere som lille chaiselong-modul på sofaen. Hvert modul er udstyret med fire sortmalede træben samt et metalspænde, der sikrer, at modulerne forbliver sammen. Til serien hører også en armlænspude, som kan placeres imellem midtermodulerne.

Jeg er vild med den sorte linje der er hele vejen rundt langs puderne. Det er sådan en lille detalje, men det giver  sådan en fed kontrast. Ved ikke helt hvilken farve det skulle være, for jeg synes både beige og flaskegrøn er helt utrolig fin. Den beige er måske ikke så praktisk med små børn, men der er noget dejligt roligt over den lyse nuance. Jeg drages af det lyse materialer for tiden – måske fordi det så småt begynder at være lysere og lysere udenfor. Ah! Jeg higer efter forår nu. Men den flaskegrønne kan nu også noget, den er lidt mere dramatisk, ikke?

Læs mere om den smukke Flora-sofa her.

^^^
‘WIND’ sofa fra Broste Copenhagen

Broste Copenhagen har designet denne flotte sofa ”WIND” som fås i 5 farver. Jeg er mest til den grå her og den her i varm caramel.  Jeg er lidt pjattet med velour-looket, da det virkelig rammer den nordiske stil i tidens trend. Serien her består udover sofa også af stol, armstol, chaiselong og puf. Pæn ik?

13 ting jeg glæder mig til, ved at skulle bo i hus fremfor lejlighed

Der er i dag præcis to måneder til vi skal være ude af lejligheden! Det går stærkt nu. Og ved du hvad? Jeg glæder mig helt ufatteligt meget til at flytte i hus efterhånden. Det er der flere grunde til. Lige så meget, som jeg elsker det pulserende byliv med alting tæt på, er der også bare rigtig mange ting som jeg glæder mig til at komme væk fra.

Jeg har fundet flere ting jeg glæder mig til, ved at skulle bo i hus fremfor at bo i lejlighed inde i byen. Nogle af punkterne er måske lidt skøre, men næsten hver dag er der et eller andet jeg irriterer mig over ved at bo i lejlighed på fjerde sal uden elevator, som bare bliver SÅ meget nemmere i hus nede på landjorden. Ha! Måske er det også fordi vi nærmer os indflytning og jeg så småt er ved at indstille mig på huslivet i provinsen, at jeg sådan går og irriterer mig over ting, jeg ikke ellers har irriteret mig over før.

Nu skal det selvfølgelig lige nævnes, at vi jo bor midt i “orkanens øje” tæt på Nørreport st., hvor det jo ikke ligefrem går stille for sig. Det er jo langtfra sådan alle steder i byen, men vi bor altså LIGE i centrum af det hele; Torvehallerne, strøget, Nørreport st = enormt mange mennesker på ét sted. Det har helt bestemt også sin charme, og jeg tiltænker faktisk at lave et modsvarende indlæg til dette, med de ting jeg helt sikkert vil savne ved at bo i lejlighed i byen fremfor i hus. For dem kan jeg allerede nævne et par stykker af!

Men man kan jo ikke få det hele, så her får du altså de ting jeg glæder mig til, ved at skulle bo i hus fremfor i lejlighed.

Jeg glæder mig til…

1. At vi kan tage tøj på, åbne døren og gå DIREKTE udenfor

…fremfor at skulle pakke alverdens ting og sager med os, uanset hvad vi skal. Når man så kommer ned fra fjerde, så opdager man, at man denondelynemig har glemt et eller andet. For pokker! Og nej, man lærer (åbenbart) ikke af sine fejl. Ha! Fuck. Op igen, ned igen = besværligt!

2. At få en have der er VORES

…fremfor at dele “have” i form af byens parker med hele København. Jeg er ikke særlig blufærdig, men jeg gider altså ikke at ligge i bikini i Kongens Have eller Ørstedsparken med alle andre. Nej tak! Derudover så GLÆDER jeg mig vanvittigt til bare at kunne åbne døren, så Frida kan rende ud og lege, uden at vi skal råbe “pas på” hvert 5. minut og uden at vi skal holde øje hele tiden. Vi kan have en lille sandkasse og et gyngestativ stående i haven. Nøj, det glæder jeg mig til! Hun ELSKER at være udenfor, men det er en lille smule besværligt at rende op og ned med et barn på 2,5 år fra fjerde sal. Det bliver rart at hun bare kan drøne ud og lege som hun har lyst til, uden at det skal planlægges. Vores baggård er et usselt betonhul af en gård, hvor der er fyldt op med cykler og skraldespande over alt, ingen græs, ingen træer, intet. Langtfra alle baggårde i København ser sådan ud, det ved jeg, men det gør vores – og dét glæder jeg mig ærlig talt til at komme væk fra!

3. At vi kan parkere bilen LIGE ved vores hus og gå ind 
…fremfor at vi skal parkere i en p-kælder langt fra vores hjem, slæbe ting op til “overfladen”, for at vade hele vejen hen til vores opgang, og først her kan slæbe op til fjerde. Forestil jer lige den situation når vi skal på ferie, på weekendtur eller bare skal have en masse ting med os. SÅ besværligt! Ofte henter Lasse bilen og så må vi slæbe op/ned af to-tre omgange. Jøsses!

4. At få et bryggers, hvor der er plads til vaskemaskine, vaskegrej, støvsuger, strygebræt osv. 
…fremfor at alle de der praktiske ting er klampet sammen under sengene, bag skabene og hvor der ellers lige er plads til det. Det småroder hele tiden hist og her. Glæder mig til at samle det hele ét sted, hvor vi kan lukke døren til. Det må være enhver hausfraus drøm; ET BRYGGERS! Ha!

5. At kunne tørre vasketøjet UDENFOR i haven eller i førnævnte bryggers 
…fremfor indenfor i stuen. Det er simpelthen SÅ belastende, altid at have et vaskestativ med fugtigt vasketøj stående fremme. Og så er det i øvrigt heller ikke særlig sundt for indeklimaet med vådt vasketøj indenfor. Vi har seriøst altid et vaskestativ stående. for lige så snart vi har tømt det, så skal der nyt op dagen efter. The struggle is real – I know, first world problems. Men altså..

6. At kunne imprægnere sko uden at hele huset stinker af imprægneringsstank
…fremfor at skulle gøre det ud af et vindue på 4. sal. Man går jo ikke ligefrem ned i gården for at imprægnere et par sko! Ha! Jeg gør i hvert fald ikke. Jeg ved den her er lidt tosset, men jeg stod den anden dag og sprøjtede løs ud af vinduet på flere sko og støvler, og det fes jo lige ind ad vinduet igen, og skoene stod og stank efterfølgende. Det bliver FEDT bare at kunne åbne terrassedøren, gå UDENFOR og imprægnere på livet løs, og herefter at kunne lade skoene stå og stinke af. Ha!

7. At vi kommer til at bo 200 meter fra vandet, være tæt på skov, natur og masser af FRISK LUFT
…fremfor at vi bor tæt inde i byen med bilos, busser og biler der dytter non-stop, larm og fulde mennesker hver weekend, pis foran vores opgang og romaer der er på flaskejagt i vores gård. Ad! Selvom vi har en automatisk port med kode, så sniger der sig alligevel romaer ind i ny og næ. Det er bare ubehageligt at fremmede mennesker, der ikke hører til opgangen og de andre to foreninger, vader ind og ud af vores private område.

8. At Frida (og evt. kommende søskende) kan sove lur udenfor i trygge rammer
…fremfor at vi altid SKAL ud og gå tur med vognen ved lur-tid, for hun kan ikke stå i gården pga. førnævnte. Hun har aldrig sovet lur i gården, det er jeg sgu ikke tryg ved! Så alternativet er at vi altid SKAL ud og gå, for lur i sin egen seng er et no-go! Ha. Bare det at vi får mulighed for at sidde i egen have sammen med hende mens hun sover lur er jo et kæmpe plus!

9. At vi kommer tæt på familien
…fremfor at vi ikke er tæt på hinanden. Ha! Ja, det siger jo sig selv. Vi er begge enormt  meget familiemennesker, og det betyder meget at både vi og Frida er tæt på hinanden. Lasses mor og hendes kæreste bor 10 min fra huset og Lasses far og kone bor, seriøst, kun to gader væk.

10. At kunne gå og cykle mere sikkert rundt
…fremfor at skulle passe på busser, taxaer og biler ved hvert gadehjørne. Jeg glæder mig også til, når Frida skal i skole, at hun fx kan cykle til og fra skole selv. Det ville aldrig ske inde i byen!

11. At få et nærmiljø
…fremfor ikke rigtigt at kende dem man egentlig bor i nærheden af. Jo jo! Vi kender da dem i vores opgang og sådan. Men det er sjældent at vi møder de samme mennesker i vores lokale supermarked. Mange kommer jo til og fra arbejde, og mange er blot turister. Nye ansigter altid! Vi aner fx heller ikke hvad børnene og forældrene i Fridas vuggestue laver og sådan. Der er stor udskiftning ind og ud hele tiden med nye børn, udenlandske børn og sådan. I et lille samfund kender man nærmest alle, og det synes jeg er ret hyggeligt og trygt. At man kender forældrene i ens børns institutioner og skoler.

12. At vi bestemmer alt vedr. vores hus
…fremfor at vi skal diskutere alt med en ejerforening først, have flertal ved de mindste beslutninger osv. Det har fx taget os 8 år bare at diskutere altanprojekt. Og det er endnu ikke sat i gang, selvom de fleste egentlig er enige. Men der er altid nogen der liiiiiige skal stille spørgsmålstegn ved et eller andet. Det er så vildt! Alle skal være enige om alting hele tiden.

13. At Lasse får kortere transporttid til/fra arbejde
…fremfor at han bruger en time hver vej i dag. Godt nok flytter vi sådan rent geografisk længere væk fra hans arbejde, men køretiden er kortere. Han bruger alene en halv time på, bare at komme ud af byen. Han vil spare en halv time sammenlagt når vi flytter! Og det betyder ret meget i det store billede for vores familieliv og hverdag, og ikke mindst hans arbejde. For mig betyder det ikke det store, jeg arbejder jo hjemmefra. Vi er alle presset med manglende tid, så mere tid er jo bare en ekstra bonus!

Er der andre ting jeg skal glæde mig til?

Der er garanteret mange flere ting at glæde sig til, men disse ting, er dem jeg lige kan komme i tanke om her på stående fod.  Byd endelig ind hvis der er andet jeg skal glæde mig til. Jeg er jo stadig husejer-rookie, så bær over med mig. Ha!

Hvad er godt design? + nedtælling til en spændende nyhed!

reklame for Eva Solo

Hvad er godt design?

Det er et meget individuelt spørgsmål. Design formes kontinuerligt af nutidens kultur, tidsånd og teknologi. For mig er godt design flere forskellige ting, det gode design skaber den der helt specielle følelse af, at form og funktion går op i en højere enhed. Det skal være funktionelt, have et æstetisk og detaljeorienteret ydre, det skal være holdbart, brugervenligt, ansvarligt og ærligt.

Eva Solo er et af de brands, som jeg definerer som værende godt design. Deres produkter, og særligt deres gryder, har stået på køkkenbordet hjemme i min familie lige så længe jeg kan huske. Det et nostalgisk produkt for mig, der har stærke rødder i fortiden men som også har et skarpt blik på, hvad nutiden efterspørger i husholdningen, og ikke mindst i indretningen. Kendtegnet hos Eva Solo er høj kvalitet og lang holdbarhed.

Da jeg flyttede hjemmefra fik jeg nogle af deres gryder i indflyttergave, dem har jeg endnu. Det er 13 år siden! Nu er denne smukke kobbergryde flyttet ind hos mig, den udstråler stil og kvalitet. Og alle ved, at godt køkkenudstyr giver bedre madoplevelser!

2019 bliver et spændende år for Eva Solo, for ser du.. de lancerer nemlig snart noget nyt; Møbler!
Det kan jeg slet ikke vente med at se. Hold øje med deres instagramprofil: @evasolo_furniture