Kategori -
25. januar 2018

Hjælp: Rejse- & hoteltips til Berlin (med børn)


Vi skal til Berlin i starten af februar, juhuuuu. Grunden til dette er at Lasse skal på Fruit Logistica-messen i Berlin. Til dem af jer der ikke ved det så er Lasse, min mand, Danmarks største producent af spirer. (Lidt pudsigt erhverv I know, måske I vil høre mere om det?) Derfor skal han afsted, og det har vi altså set en mulighed i. Derfor tager vi en forlænget weekend alle tre. Mega hyggeligt!
Vi har kun været der et par gange, men aldrig med børn. Vi er dog ret vilde med Prenzlauer Berg, så der vil vi gerne bo. Men vi ved ikke HVOR i Prenzlauer Berg? Altså.. hvilket hotel? Måske der er en af Jer der har et rigtig godt hotel, som du vil anbefale? Vi gider ikke airbnb denne gang, for vi skal bare nyde, spise, opleve og slappe af.  Vi gider ikke stå for at handle ind, lave mad selv, rede seng og alt det. Haha! Umiddelbart tænker vi området omkring Eberswalder Str., Schönhauser Alle og Kastanien Alle eller sådan noget. Måske der ligger et anbefalelsesværdigt hotel i det område? Hit me.
Ooooog, hvis du skulle ligge inde med gode (og børnevenlige) restauranter, gode butikker, ting man skal se, gode legepladser m.m. så del dem endelig med mig i kommentarfeltet nedenfor. Så bliver jeg så glaaaaaad!
Billederne er alle skudt af min søster Julie der har taget dem under en rejse dertil for nogle år siden. Så stemningsfuldt og fint. Glæder mig endnu mere nu!
Tak tak tak ♡
Photos: Julie Svanberg Grath

Kommentarer

 1. Caroline - 25. januar 2018

  Så fine billeder! Hav en rigtig dejlig tur <3 Jeg har boet i Berlin i tre år, hvor jeg også skrev en guidebog til byen. Der finder du en masse gode tips til de fineste cafeer, hvor du kan få den bedste kaffe, brunch, aftensmad, döner og meget mere. Se her: http://www.silverstories.tictail.com
  I skal klart booke et værelse på Hotel Oderberger, et helt lækkert, nyrenoveret hotel, der ligger lige i det område i P-berg, som du beskriver. De har tilmed den skønneste pool! https://www.hotel-oderberger.berlin/
  Ellers er Schönhouse Apartments også rigtig fint, men lidt mere Airbnb-agtig, end I måske kigger efter.
  Rigtig god tur!

  1. Hej Caroline,
   Ihhh hvor dejligt med gode tips. Tusind tak fordi du deler 🙂
   Orv, lækkert hotel. Det må jeg lige kigge nærmere på!!

 2. Hej Mille.
  Se lige nærmere på Hotel Oderberger og Soho House. De gader du nævner er helt klart hyggelige, men husk også Kohlwitzstraße og hele området omkring der … og tag turen fra Schönhauser Allee ned til Mitte ad Alte Schönhauser Allee. Mitte er super skøn shoppemæssigt! Og er I til thaimad skal I helt sikkert spise på Transit i Mitte også … har flere Berlin guides på bloggen, så tjek dem endelig ud – Aj hvor er jeg misundelig, skal jeg ikke bare tage med? ?? http://www.dortebak.dk/category/berlin

 3. Maja - 25. januar 2018

  Vi bor altid på Zarenhof Hotel i Prenzlauer Berg. Russisk inspireret hotel. Ikke noget fint hotel, men småt og godt. De er gode til os småbørns familier ?? Den ligger i en baggård, så selvom man bor centralt, er der ro om aftenen og natten.

 4. Maja - 25. januar 2018

  Botanisk have og akvariet var de største hit ved vores datter sidst vi var der?

 5. Mette - 25. januar 2018

  Årh, jeg vil også gerne til Berlin igen! Jeg elsker byen!
  Jeg har været der flere gange, og tager altid på en guidet tur rundt i byen med Alternative Berlin (http://alternativeberlin.com/tours/free-tour/) Jeg har endnu ikke oplevet to ens ture, da undergrunden jo er i forandring hele tiden – man får set så mange ting til ikke ret mange penge, og guiderne er som regel virkeligt søde og hjælpsomme!
  Jeg håber i får alle tiders tur!!

 6. Da mig og min bror var børn/teenagere var vi på en weekendtur til Berlin. Vi besøgte nationalmuseet med kæmpe dinosaur skeletter. Vi var også oppe i TV-tårnet som du har billede af. Vi var rimelig vilde med det!

 7. Cecilie Larsen - 25. januar 2018

  Hej Mille 🙂 Berlin er en af mine absolutte yndlings byer! Jeg har været der et utal af gange – sidste år var første gang min kæreste og jeg var afsted med vores, på daværende tidspunkt 1 årige søn – og det var ikke en dårligere oplevelse af den grund, tværtimod!! MEN, vi har spist mange skønne steder, og de fleste af gangene var før vi fik vores lille myr, men jeg er sikker på at de også vil være en succes med en lille størrelse. Jeg vil først og fremmest anbefale dig den fantastiske vietnamesiske restaurant Monsieur Vuong – http://www.monsieurvuong.de/
  Det er autentisk, til en fair pris og så smager maden helt fantastisk!!! Vi spiste der udelukkende sammen med alle de tyske hipsters og det virkede til at stedet var meget populært blandt berlinerne – og med god grund!! Hvis i vælger at spise på MV – så kan det varmt anbefales at tage derud i god tid, 1. fordi det er et eftertragtet sted og der kan være kø til at få sig en siddeplads og 2). fordi det ligger i et virkelig fedt område hvor der også er en masse fine små butikker, tilsammen med nogle af de lidt større kæder. Det er helt sikkert et besøg værd også for at komme lidt væk fra alle de store gader!
  Så kommer vi til klicheen, men som virkelig også er et besøg værd – det er food-hallen i KaDeWe. Hvis ikke I bliver lokket af alle de fantastiske dufte fra diverse køkkener, så er alene oplevelsen af SÅ meget mad (både i form af spiselige retter men også som fødevarer du kan købe med hjem) på et og samme sted, helt sikkert et besøg værd. Vi spiste på en “Burger Joint” – husker ikke præcis hvad den hedder. Men den er ikke at misse når først man er der (den ligger når man bevæger sig ned mod kødet). Min kæreste taler stadig om den burger vi fik dengang, og har erklæret at det til dato er den bedste burger han nogensinde har smagt! Vi var også vilde med deres løgringe og deres smalle fritter!!!
  Sidst men ikke mindst, så er det også vigtigt at spise kage når man er ude at rejse! Jeg havde desværre ikke det store held med mig i den afdeling. Men jeg havde forinden afrejse fået fortalt at de serverede god kage på hotel Adlon lige ved Brandenburger Tor – det er et fint gammelt hotel, og alene det at besøge det er også en oplevelse! Jeg kom formentlig lidt for sent på dagen til kaffe og kage, men de skulle eftersigende servere en god tasse kaffee und stück kuchen 🙂
  Håber det er til lidt hjælp til jeres tur til Berlin – jeg er grøn af misundelse over at I skal afsted til fantastiske, smukke og altid underholdende Berlin – nyd det! Imens vil jeg skrive videre på mit speciale, det er da også meget sjovere 😉

  1. Sidsel - 25. januar 2018

   Jeg kan varmt anbefale kage fra toppen af KaDeWe – det var SÅ lækkert 🙂

 8. Nikoline - 25. januar 2018

  DUDU er mega lækkert, med gode cocktails og den bedste sushi jeg/vi nogensinde har smagt!:)

 9. Sidsel - 25. januar 2018

  Verdens. Bedste. Kebab. Mustafa’a Gemüse Kebap der ligger i Kreuzberg – SÅ vandvittig billigt og godt samtidig 🙂

 10. Nanna - 25. januar 2018

  Jeg kan varmt varmt anbefale Nudelbude i området Neukölln – virkelig gode hjemmelavede pastaretter!

 11. Regitze - 25. januar 2018

  Der underwelt, det er nogle guider Tours i bunkerne under Berlin, hvor de fortæller om livet i bunkerne. Utrolig spændende. Nok ikke så småbørnsvenligt, da der vil være mørkt og ingen mulighed for at ‘stå af’ under turen.

 12. Pernille - 25. januar 2018

  Her kommer lige nogle ideer til spisesteder, som min kæreste og jeg var vilde med! Tjek evt stederne ud på Instagram for at se den lækre mad og restauranterne, der hver har sin egen charme 🙂
  Vores absolut favorit var:
  Transit
  Rosenthaler Straße 68
  10119 Berlin
  Stedet er vanvittigt populært og der kan være kø ude foran så derfor kan det være en ide at ringe til dem dagen inden og bestille tid til om aftenen. Det er en masse små, vanvittigt lækre retter til virkelig fair priser. Bestil en masse forskelligt og prøv deres lækre drinks ?
  Hvis i kan lide sushi skal i næsten prøve et ret populært sted der hedder DUDU. Det ligger i samme område som Transit (i gåafstand derfra).
  Dudu
  Torstraße 134, 10119 Berlin
  Stedet er virkelig flot og deres sushi er ret lækker. Man skal ikke undervurdere deres sushi tallerkener da man bliver virkelig mæt af ca det halve ift herhjemme (sammenlignet med antal sushi stykker). Vil anbefale jer at bestille bord online da stedet er meget populært 🙂
  Et andet sted, som min kæreste og jeg endte med at besøge to gange i løbet af en lille uge i Berlin, er Shisoburger. Det sted kan man nemt komme til og få et bord så ingen reservation inden. Jeg mener det er japansk men lækkert det er det!
  I skal næsten prøve deres “Bulgogi burger” og Shiso lemonade – mmmh det var lækkert..!
  Shisoburger
  Auguststr. 29c
  10119 Berlin Mitte
  Håber du kan bruge mine anbefalinger til lidt inspiration 🙂

  1. Wauw Pernille. hvor er du god!!! Tusind tak fordi du tog dig tid til at dele en masse gode tips. TAK TAK TAK!!! De er hermed noteret. Det hele lyder jo åndssvagt lækkert.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret