Kategori -
28. marts 2017

HJÆLP! Hvilken klapvogn skal man vælge?

Okay, kalder alle mødre derude! Hjææææælp. Vi er altså kommet i et mindre dilemma herhjemme. Frida er ved at nå den længde og alder (hun er nysgerrig og vil se ud), hvor en klapvogn er aktuel. Vi købte Emmaljunga Edge Duo Combivogen, som vi indtil videre har været glade for! I hvert fald barnevognsdelen. Den er lille, handy og kører som en drøm. Ingen klager dér.

Meeeeen nu er vi altså lidt i krise mht. selve klapvognsdelen. Den fungerer slet ikke for os, som i slet ikke! Klapvognsdelen er virkelig spøjs og opfylder ikke helt de behov vi har, desværre. Det er streg i egen regning, for da vi købte kombivognen glemte vi egentlig lidt lige at se selve klapvognsdelen. “Ja ja, den tager vi!” Haha.. dumt.

Frida kan ikke rigtig sidde i den uden at glide ned, selv med seler på. Det fungerer bare slet ikke. Kurven under kan man slet ikke komme til, hvilket er ret så  irriterende da jeg ofte er på farten med både pusletaske, egen taske, net, indkøbsposer, pakker m.m. Så pladsen er ret vigtigt for især mig. Selve klapvognen er større/længere end barnevognen, hvilket er lidt en udfordring mht. bilen også. Indtil nu har Frida heller ikke gidet ligge ned i den, og sove. Sidst men ikke mindst er den bare helt vildt lav, så det virker som om hun sidder helt nede ved gulvet. Bevares. Overdrivelse fremmer forståelse. But you get the picture? Jeg vil gerne have hende OP, så vi kan se hende og hun kan se os. Vi har kørt med den en uges tid, og kan seriøst slet ikke arbejde med den. Måske er det at kaste håndklædet i ringen, men vi kan slet ikke overskue den. For os er det bare SÅ vigtigt at det er nemt, komfortabelt og handy.

Vi bor i midten af Kbh, så hun sover (desværre) ikke udenfor. Vi har hverken en god gård eller altan, så det er desværre ikke muligt. Men hun tager selvfølgelig nogle lure når vi triller og når hun er træt. Men som udgangspunkt sover hun altid lur i sin seng, eller i sin store barnevogn ude ved farmor, når vi er der. Hvis og når vi en dag får en altan eller flytter i hus med have, så er tanken at vi alligevel vil købe en stor sove-barnevogn. Så som udgangspunkt er vores behov en nem og handy klapvogn/barnevogn, med god plads og som ikke fylder for meget.

DERFOR har vi kigget os lidt omkring efter en anden barnevogn/klapvogn, men det er godt nok en jungle. Vi tænker umiddelbart at sælge hele baduljen og købe en anden kombivogn.


Jeg har set mig virkelig varm på Bugaboo Donkey og Bugaboo Buffalo som begge er voldsomt pæne, og de virker også enormt praktiske. Dog foretrækker jeg Donkey’en, tror jeg. Fordi den kan gøres større og fungere som søskendevogn, hvilket jo er meget smart, hvis vi skal have et barn mere i nær fremtid. Det kan Buffalo’en ikke. Så man har både klapvognsdel OG barnevognsdel på samme vogn. SMART! Udover det, har Donkey’en en ekstra kurv i siden, hvilket man som mor på farten ALTID kan bruge. Ekstra plads er guld, især for mig! Og så er den rimelig høj. Eneste to bekymringer jeg har mht. Bugaboo generelt er flg.:

 • Klapvognssædet har sådan en “numseform” – det kan da ikke være rart at sove i, tænker jeg? Nogen Bugaboo-moms derude, som kan hjælpe her? Kan man få et klapvognssæde som ikke har den der numse-dimmer? Kan børnene sove i klapvognen?
 • Dernæst tænker jeg også enormt meget på både størrelsen og isoleringen. Bugaboo, uanset hvilken model man vælger, virker enormt tynde i det. Er de varme nok? Eller bruger I så bare voksi mini eller Bugaboos egen “Footmuff” om vinteren? Eller har I så en anden stor “sovebarnevogn” (fx Odder el.lign.)?
 • Hvad med længde og bredde? Bugaboo virker ret smalle og meget korte. Det kommer naturligvis an på barnet. Frida er et lille barn, så hun ville kunne have ligget i barnevognsdelen indtil nu. Men hvis vi får en mere og han/hun bliver en stor baby, bliver det et problem.


Vi har også kigget lidt på Stokke Trailz kombivognen, som har en ret fin klapvognsdel. Den er høj, hvilket jeg rigtig godt kan lide. Derudover er designet minimalistisk og pænt. Og så er der god plads under vognen. Vigtigt!

Derudover har vi også kigget lidt på Emmaljunga NXT90F, som er meget mindre og simpel end den vi har nu. Den kan også ligges helt ned i soveposititon, hvilket jo er ret smart. Designet er jo også ret pænt.


HJÆÆÆÆÆÆLP!!!!!! Det er så svært, synes jeg. Skal vi sælge hele møget og købe en anden kombivogn? Skal vi nøjes med en klapvogn? Skal det være en af ovenstående klapvogne eller skal vi vælge en helt fjerde???? Fx Baby Jogger, Cybex, Trille, Mutsy, Britax el.lign.?

Kom endelig med jeres erfaringer, gode råd og tips.

Kommentarer

 1. Karen - 28. marts 2017

  Jeg vil til hver en tid anbefale Babyjogger. Ved godt at den ikke er en kombivogn, men for pokker hvor er jeg glad for den.
  Den er nem at køre rundt med og yderst nem at pakke sammen. Den fylder ingenting. Der er god plads under vognen. Barnet vender væk fra en, hvilket bekymrede mig – men det har aldrig været noget problem. Vores dreng har elsker den fra day ind og gør stadig (han er i dag 3 år).
  Så hvis du tør gå en anden vej, ville jeg KLART anbefale den. Man kan også købe lift til den, såfremt nr. 2 skal kunne bruge den.
  Håber du finder den rette løsning for jer ?

  1. Hej Karen,
   Det behøver som udgangspunkt heller ikke være en kombivogn. Har hørt godt om Baby Jogger, så det er klart en mulighed. Vi må ud og se sådan en, de virker ret smarte.
   Kan sagtens være det slet ikke er et problem at sædet vender væk fra en, men som udgangspunkt foretrækker jeg at det kan vænnes begge veje. Men nuvel, det vil jeg kigge på 🙂 TAK for dit svar!!

 2. Peacelake - 28. marts 2017

  Jeg synes også du kan lure på Baby Joggeren. De har lavet sådan en City model som nærmest er den eneste på markedet der kan ligge helt ned til lur i klapvognen. Den virker også en del mere robust i stellet end bugaboo’en – som jeg også var temmelig forelsket i inden mødet med Baby Joggeren. ?

  1. Uhhh, se nu der.. Jeg aner intet om Baby Jogger, men har hørt en del godt om dem. Måske de er et kig værd! Det lyder jo virkelig smart med den city model. Stellet bekymrer mig også lidt mht. Bugaboo, da det virker lidt skramlet. Men har bare hørt så vildt godt om dem. Meeeen altså.. vi må lige ud og prøve de forskellige, men Baby Jogger er hermed noteret som én god kandidat. Tak for din kommentar 🙂

 3. Maja - 28. marts 2017

  Som tvillingemor kan jeg meget varmt anbefale Bugaboo donkey. Den fungerer super både som kombi/tvilling og til enkelt barn med den ekstra kurv på, som gør det super nemt og uproblematisk at få sin oppakning med rundt? Så et helt klart go! til den herfra

  1. Ihh tusind tak for svar og erfaring! Den virker nemlig drønsmart, især med den ekstra kurv. Og totalt win at man kan have to børn i den. Det er naturligvis ikke aktuelt nu, men det kan jo være det bliver det om et par år, og så er Frida nok stadig klapvogns-bruger.

 4. Gabi Overgaard - 28. marts 2017

  Vi har Bugaboo og er SÅ glade for den. Vores pige bruger stadig barnevognsdelen så kan ikke sige så meget om klapvognen, andet end at det er vildt rart at den kan vende mod os så vi kan se hende. Samtidig kan den også indstilles i tre niveauer så barnet kan ligge ned eller sidde mere op. Bugaboo’s har en mekanisme så det er nemt at få den op af trapper – det synes vi virkelig er guld værd her midt i byen. Jeg kan ikke helt genkende det du siger med at det kun er donkey som man kan få som søskende vogn og med kurv – jeg mener da bestemt at have set Buffalo i de samme udgaver. Buffalo er en nyere model en donkey. Børnene kan sagtens sove i klapvognsdelen, de kan bare ikke ligge på siden, da der er en vinkel på sædet. Vi bruger easygrow pose i barnevognen og kommer også til at bruge den i klapvognen, der er huller til selerne og fungerer rigtig godt. Det er dog ikke nødvendigt, de er godt nok isoleret i sig selv – ligesom andre barnevogne. Man kan dog få Buffalo Classic som har et lidt tykkere lag i kalechen hvor der er quilt, men tror ikke det gør den store forskel. Så vidt jeg ved er afskærmning for vinden det vigtigste og det klarer den jo fint 🙂

  1. Dejligt at høre! Har i kun haft Bugaboo? Okay, smart funktion med trapperne 🙂 Det er jo rimelig praktisk også. Hmm, kan da godt være Buffalo’en også har en søskendevogns-funktion, det har jag så bare misforstået, tror jeg. Hehe.. Synes bare Donkeyøen er genial med den kurv, især i mono-udgaven. Ahhh det giver mening mht. sædet. Men Frida sover alligevel aldrig på siden i sin barnevogn, så det er jo lidt ligegyldigt.
   Tusind tak for din lange kommentar 🙂 Skønt med lidt insider-viden!

 5. Melisa - 28. marts 2017

  Jeg havde stokke trailz barnevognen og havde fravalgt den du har, fordi jeg syntes at klapvognen er det værste jeg længe har set. Dog var min mand ikke fan af hvor meget den fylder bilen, så jeg købte en anden klapvogn som er mindre (faktisk for lille – ikke til barn, men til når man feks har handlet, så derfor vil jeg ikke anbefale den). Men min svigerinde har en Cybex som kan vendes begge veje og koster 3500-4000 kr. Og hvor man kan tilkøbe lift til hvis en mindre en dag skal bruge den. Den ligges i ryggen og har således ikke det sæde. Jeg kan desværre ikke huske præcist navn, men den kan købes på pixizoo.. og så er klapvogne mindre isoleret så en “sovepose” af en art til vinter, er at fortrække.. min klapvogn har fast sæde og min datter sover nemt 2-3 timer i den, så det synes jeg ikke behøver være afgørende – så hellere det med at de vender ind mod en..

  1. Jeg kunne ikke være mere enig. Klapvognsdelen er virkelig ikke særlig køn, men den virkede praktisk. Det var også et kompromis her. Haha!
   Du har helt ret.. Vi har alligevel brugt voksipose her i vintermånederne, så tænker det også er fint med en “sovepose”. Tak for din kommentar! 🙂

  2. Anne - 28. marts 2017

   Vi har købt en Cybex Priam kombivogn. Vores pige kommer først til maj, så den er ikke taget i brug endnu, så ved ikke hvordan den fungerer i praksis ? Men klapvognsdelen kan vende begge veje (ind mod dig og ud mod verden) har stor solkaleche og kan lægges helt ned i vandret position. Til denne her kan man også købe en ‘footmuff’ (sovepose).
   Et lille tip er at købe online på fx tyske eller engelse webshops – der er en del at spare! Vi købte vores på pramworld.co.uk og sparede ca 4000 på det hele ift. danske priser!
   /Anne

   1. Anne - 28. marts 2017

    Glemte at tilføje, at den kan klappes sammen, så den INTET fylder! Stort plus for os! Når den er klappes sammen ligner det sådan en taske på hjul, som gamle damer har med, når de handler ?

    1. Maria - 28. marts 2017

     Hej jeg ved du skrev dette opslag for et år siden. Vil gerne spørge dig om noget ift. Køb på den side du oplyser ? vil du skrive til mig på mariaarnkilde@gmail.com

     1. Hej Maria. Du er velkommen til at smide mig en mail, så skal jeg være behjælpelig. God weekend!

   2. Tusind tak for svar Anne 🙂 Dejligt med feedback! Må lige kigge nærmere på Cybex!

 6. Katharina - 28. marts 2017

  Vi har en city elite og kurven en alt for lille og svær at komme til og jeg kan ikke lide at vi ikke kan vende den så barnet kigger på os. Så nu kigger jeg på en baby jogger city premier som ser ret smart ud:)

  1. Nej, det er også min bekymring. Jeg vil gerne kunne se mit barn. Baby Joggeren city premier ser også smart ud!

 7. Mette W - 28. marts 2017

  Vi har lige købt NXT90F, da den er så fed og det er virkeligt smart at den kan ligges helt ned ? Vi har dog desværre ikke fået den endnu, så jeg kan ikke fortælle om den er ligeså god, som den ser ud til 😉
  Jeg kan se at mange anbefaler baby jogger, men den valgte vi fra, da vi kender flere, som har oplevet, at den er væltet, når barnet har sovet i den og fordi vi gerne vil have muligheden for at kunne vende vores lille guldklump, så han kigger ind mod os og vi kan se ham 🙂

  1. Den er altså også virkelig pæn, og ja.. at den kan ligges helt ned er et kæmpe plus! Åh nej.. så ved jeg da ikke om Baby Jogger er så god! Hvis den vælter.. Er det så den 3-hjulede? For det giver jo mening. Jeg VIL også have at den kan vænnes MOD os, så vi kan se vores barn! 🙂
   Tak for din kommentar!

 8. Karina - 28. marts 2017

  Vi har en klapvogn fra Mamas and Papas (sola City) som vi har været mega glade for, den kan vende begge veje, så du kan kigge på hende mens hun er lille og hun kan vende ud mod verden, når hun er klar, den er lille og “byfiks”, den er let at slå sammen, den har fod plads under kurven, den kan ligges helt ned hvis hun skal sove, OG så er den pæn:) Tror ik der er så mange der kender dem i DK, men BabySam har i hvert fald forhandlet dem, og og og så er det sådan en selveste Kim K plejer at trille rundt med?

  1. Det mærke kender jeg ikke, men den er godt nok fin! 🙂 Tak for tip, den må jeg se om jeg kan finde et sted og afprøve.

 9. Charlotte - 28. marts 2017

  Hej Mille, jeg kan da også lige give mit besyv med. Vi bor i hus og købte derfor en Emmaljunga Big Star Supreme barnevogn med langt liggemål, som Ingrids primære vogn. Derudover købte vi også en Bugaboo Cameleon 3+ (All Black) som tilbage i Oktober var den nyeste på markedet af Cameleons. Jeg oplever både fordele og ulemper. Vi har endnu ikke afprøvet klapvognsdelen da Ingrid kun er 4,5 mdr, men vi har brugt liftdelen og udelukkende haft Bugaboo’en liggende bag i bilen, så den har været brugt til ‘tur-vogn’. Jeg synes den er enormt skraldervoren i stellet og den nærmest flyver henover asfalten hvis der er den mindste udfordring på vejen. Med det mener jeg, at lige præcis dén vogn, nærmest ikke egner sig til at køre udendørs. Jeg ved det lyder grotekst, men det er rigtigt. Desværre. En anden ting med Bugaboo er, at de er lave, FOR lave, og jeg er endda kun 165 cm. Jeg mener at Buffalo og Cameleon begge er meget lave, men er ikke helt sikker på Buffalos højde. Kurven i Cameleon kan man slet ikke komme ned til… den eneste fordel ved Bugaboo’en er at den ingenting vejer og er nem at klappe sammen og smide ind i bilen m.m. Men allerhelst vil jeg egentlig bare gerne have den solgt.

 10. Nadia - 28. marts 2017

  Vi har Bugaboo Buffalo og er yderst tilfredse med den. Jeg har kun brugt den ene vogn til min datter, når hun skulle sove. Hvor som helst og når som helst. Jeg har ellers en stor sovevogn stående, men jeg har bare aldrig gået den brugt. Måske det kommer senere?!
  Hun sov i barnevognsdelen til hun var ca. 6 måneder og kunne rejse sig op i vognen. Så blev det lige farligt nok uden en sele. Hun er nu 15 mdr. og har sovet i klapvognsdelen lige siden.
  Jeg havde også mine betænkeligheder omkring formen på sædet, inden vi købte den, men hun sover ganske glimrende, og der må jo være nogle med forstand på den slags, der har helt styr på ergonomien. I vintermånederne sover hun i Voksi mini, og ellers har jeg købt et sæde, der er lidt blødt at ligge på. Næste år kan hun selvfølgelig ikke være i Voksien, så der må vi se, hvad vi så gør ? Men umiddelbart tænker jeg ikke, at størrelsen bliver noget problem med mindre du får et meget langt barn.
  Skal jeg sige en smule negativt, så er det om indstillingerne i sædet på klapvognen, da barnet enten ligger lidt ned eller sidder fuldstændig ret op og ned. En mellemting ville være rart, men du kan sætte en pude ned bag ved din datter i den halvliggende position, så hun stadig er med ?

  1. Tusind tak for din kommentar 🙂 Det er altid dejligt med vidensdeling og erfaringer. Det lyder jo ret fantastisk. Well, de unger vokser og vokser jo, og har aldrig hørt at det er et problem om vinteren før med nogle klapvogne. De kan jo ikke sove i barnevogn for altid. Hehe.. Man finder jo ud af det!
   Er der mon forskel på Buffalo og Donkey? Synes Donkey har 3 indstillinger. Må se på de forskellige 🙂
   Frida sover næsten ikke i barnevognen mere. Vi går heller ikke timevis af gåture, så for det meste sover hun hjemme i sin seng. Og lige straks skal hun også i vuggestue, så bliver det jo mindre. Hun vil gerne se verden og være med, så en klapvogn er fin. Vi har ikke behov for en sove-vogn som sådan.
   Men ihvertfald, tak fordi du deler!

 11. Lisbeth - 28. marts 2017

  Vi har Bugaboo Buffalo og er overgået til klapvogn for 2 måneder siden. Her har vi brugt den tilhørende vinter footmuff og min søn har ligget med uldsokker i kulden og stadig haft varme fødder når vi pakkede ham ud! Han kan snildt tage 2 timers lur i den, så selvom det ikke er super aktuelt for dig, så er det ikke et problem hvis nu hun falder i søvn. Buffalo får kæmpe anbefaling herfra men har også hørt gode ting og donkey 🙂

  1. Tænker også en vintermuff er fin. Den fungerer vel lidt ala voksiposen? Må tage et kig på begge vogne 🙂
   Tak for din kommentar!

 12. Viola - 28. marts 2017

  Vi har haft to fra babyjogger – deres billige vogn (kan ikke huske hvad den hedder), som vi ikke var særlig tilfredse med. Den var vildt skramlet og hjulene gik hurtigt i stykker! Vi har cityelite og elsker den! Virkelig! Kurven virker måske ikke så stor, men vi kan alligevel have en kæmpe pusletaske under og så er der en lille anordning til småting (vand, rosiner, de der sten, pinde og kastanjer vi skal have med) ved styret! Det har ikke været det store problem, at hun kun vender fremad – der er en lille ‘rude’ i kaleschen, så man kan holde øje – også når hun sover i den! Som en ekstra bonus er den vildt nem at folde sammen/ud! Varme anbefalinger herfra!

  1. Ja, der er vidst forskel på de Baby Joggers. Hører meget blandet om dem.
   For mig/os er det ret vigtigt, at hun kan vende mod os. Men må se hvad de har 🙂
   Men tak for tip og erfaring. Skønt du deler, tak! 🙂

 13. Mette - 28. marts 2017

  En anden model, der kan anbefales er Cybex Lux Seat. En klapvognsdel til samme stel som man kan købe barnevognsdel til. Denne variant kan lægges helt flat ned.
  Vejer og fylder ikke for meget og meget nem at pakke sammen. Kurven i stellet er nem at tilgå.
  Kvaliteten er i top.
  Jeg er meget glad for jeg valgte denne frem dor bogaboo da vi skulle vælge sidste sommer.
  Tag et kig på den i hvert fald 🙂

  1. Den lyder også god. Den er noteret til listen 🙂 TAK for tip!

 14. Vi har været i samme dilemma som dig, og vi endte med at købe denne: http://www.jollyroom.dk/vogne/klapvogne/baby-jogger-city-mini-gt-black-black?utm_source=google&utm_campaign=Hyperdrive+(Google)&utm_content=388&gclid=Cj0KEQjwtu3GBRDY6ZLY1erL44EBEiQAAKIcvgzo0F-byAgolTpPM5gRE96tJKQmbGWk8noKKOxt46IaAuor8P8HAQ
  Det er uden tvivl det bedste vi nogenside har gjort. Clara har brugt den siden hun var 3 måender, da den kan ligges helt ned (vi havde dog købe en madras til hende den gang) Den er så nem at køre med, klappes sammen ved et træk og slåes op ved et tryk. Den fylder ingen ting og vejer ingen ting. Vi har den altid med i stedet for barnevognen (Clara er 11 måneder i dag)

  1. TAK FOR TIP! Den vil jeg kigge nærmere på 🙂

 15. Josefine - 28. marts 2017

  Vi har en anden Stokke model – vi er virkelig glade for den, da den er høj, nem at folden, god at navigere (også med én hånd, når man er på mobilen:-/) og har rigtig god fjedring. Vi bor i Bruxelles, så det sidste var et “must,” da her stort set kun er brosten og dårlig belægning. Vi fik vores Explory i gave og jeg kunne ikke overskue at bytte den, men jeg havde nok valgt den model du kigger på, da den har mere “opbevaringsplads.” Der kan også købes et bilsæde, som er praktisk når man rejser (med bil eller fly). Vi har også en Babyzen yoyo+ til haven, men den er meget lav, hvilket er super irriterende (til gengæld kan den tages med som håndbagage i flyet…).

  1. Tak for feedback.. det er noteret! Vi skal kigge på nogle forskellige på fredag, så må vi tage et kig på Stokkes 🙂 Vi bor også i byen med mange brosten, så den skal være god!

 16. Line - 28. marts 2017

  Forstår godt at du spørger… der er jo så mange (fine) at vælge imellem 🙂
  Vi har tre vogne til vores datter (ja det er måske lidt overdrevet, men hver vogn har sit særlige formål og vi er så glade for dem). Vi synes det er det værd, hvis de kan videresælges efterfølgende og hvis man har pladsen. Vi bor i lejlighed med altan i Kbh.
  Vi har en Stokke barnevogn, som vi er super glade for, da den er høj, handy og har god plads. Vi kunne ikke lide klapvognsmodellen, grundet det buk du omtaler, så denne købte vi ikke.
  Vi har Baby Jogger City Elite; denne er super god, meget handy og kører godt. Og så kan man også løbe med den. Der er stor kaleche til at afskærme og man kan ligge helt ned. Eneste minus er at man ikke kan vende sædet.
  Vi elsker at rejse og ville gerne have en god og solid rejseklapvogn, som vi også har lyst til at bruge rundt i Kbh, hvor sædet kan vende begge veje. Her valgte vi Bugaboo Bee. De er lige kommet med en model 5, som er endnu bedre at sidde i, bedre hjul, etc. Den er super god! Sædet kan vende begge veje, den er let at køre og kan næsten ligges helt ned (dog kun næsten). Jeg bruger den også rundt i København med Footmuff High Performance i og det fungerer vældig fint. Bestemt også et kig værd.

  1. Wauw! Tusind tak for svar. Hvor lækkert I kan have tre vogne. Vi har ikke så meget opbevaringsplads i lejligheden eller plads i gården, desværre. Så vi har vores stående i opgangen (sammen med 3 andre) så det kniber jo noget med pladsen. Men havde vi plads havde vi nok også to vogne, ihvertfald. Tak for uddybning på de tre vogne. Til vores behov tror jeg umiddelbart mest at Bugaboo er sagen, men kender ikke deres vogne, så kan være det slet ikke er sagen når vi først komemr ud og ser på en. Men har hørt godt om Buga Bee, så den vil jeg helt klart kigge på 🙂

 17. Mille - 28. marts 2017

  Jeg vil virkelig ikke anbefale Bugaboo, har solgt min Buffalo til fordel for en Trailz – og en Donkey er bred at komme rundt med, selvom den er slået “ind”.. Trailz klapvognsdelen er fin, men stellet er noget møg fordi hjulene sidder inde under stellet. Åh jeg har været hele vejen rundt. Og min datter er kun 6 mdr? Så jeg har købt en Emmaljunga NXT90F!

  1. Hej med dig Mille (flot navn!) 🙂
   Har faktisk hørt at Stokkes klapvognsdel skulle være lidt noget møg. Jeg er ikke så vild med at kalechen ikke kan komme ordentlig ned og skygge for barnet, ved regn eller sol. Hverken som barnevogn eller klapvogn. Er heller ikke såååå begejstret for selve udseendet. Kender slet ikke Bugaboos vogne, men har faktisk kun hørt godt om dem, pånær nu. Har også et godt øje til Emmaljungaen NXT90F, så den er helt klart en mulighed. Er i glade for den?

 18. Malene P - 28. marts 2017

  Vi har ikke fået barn endnu, men har bestilt NXT90F. Netop fordi den ikke fylder meget i bilen (Duo Combi kunne ikke være i vores dyt), den er nem at pakke sammen OG klapvognen kan ligge helt ned. Derudover behøver du jo ikke købe liften fra start – den sælges faktisk som klapvogn og så køber man liften oveni.
  Barnevognsmanden sagde, at børn kan ligge der til 8-9 måneder, men så kiggede han på os (vi er begge 1,80) og sagde at det for os nok kun er et halvt år. Skide være med det – måske vore datter alligevel ikke gider sove en masse i barnevognen – det ved man jo ikke. Så vi satser på lift i et halvt år og derefter klapvogn med voksipose (og så følger der overslag med til fusserne også).
  MEN … jeg har jo ikke prøvet at bruge den endnu 🙂

  1. Vi har også et godt øje til den NXT90F. Den ser så smart ud! Vi har faktisk allerede liften til, for den købte vi ved siden af til vores Duo Combi. Den lift der fulgte med var ikke så god når vi bor på 4. sal. Vores datter har sovet i barnevogn indtil nu, og gør det stadig indtil vi finder en klapvogn. Det kommer jo helt an på længde og bredde. De fleste barnevogne kan børnene jo ikke sove så længe i, medmindre du har en af de HELT store. Men det har man jo ikke plads til herinde i byen.
   Held og lykke med det hele 🙂

 19. Malene - 28. marts 2017

  Jeg har stokke og er utrolig glad for den! Den fylder ikke så meget i bilen(vigtigt da min kærestes kite halløj altid ligger og fylder i??) .
  Den er simpelthen så nem at komme rundt med, god at køre på strand, skov osv. Har lige haft den med til fuerteventura og den var helt perfekt til formålet. Lille M sidder i hans voksi og han kan fint sove i den også. De kan sidde i 3 positioner og det er helt fint til vores behov.
  Jeg kan klart anbefale denne☺

  1. Ihh tusind tak for din kommentar og uddybelse. Rimelig vigtigt med det kiteudstyr – Lasse surfer nemlig også, og har altid sit udstyr i bilen om sommeren! 🙂 Så vigtig viden! TAK! 🙂 Vi tager et kig på den, den er jo ret pæn og ser god ud. Lyder dejligt med ferie, håber I har nydt det!

 20. Anne - 28. marts 2017

  Vi havde også en Emmaljunga Kombivogn til vores datter. Jeg syntes som dig, også at den var rigtig lækker, altså lige indtil vi skiftede til klapvognsdelen.. Vi prøvede så en Babyjogger City Elite, som er lækker at køre med, men jeg synes at ergonomien for barnet var ret dårlig, da ryglænet er ret tilbagelænet, og et kæmpe minus at de kun kan sidde forudvendt. Så derefter købte vi så en Bugaboo Buffalo, og den er bare the shit ?? Barnet sidder meget mere oprejst, og klapvognsdelen er så høj, at den kan bruges som “højstol” når man er ude, da den lige passer i bordhøjde. Sammenlignet med Emmaljungaen, fylder den også meget mindre sammenklappet, og er nemmere at klappesammen. Vores datter har sovet i den året rundt, om vinteren i Bugaboos vinterkørepose (med flyverdragt når det har været rigtig koldt).
  Vi bruger den nu til nr. 2, og den ser stadig næsten ud som ny??
  Vil klart anbefale den eller donkeyen til alle ?

  1. Hej Anne,
   Tusind tak for din lange og dybdegående besked. Dejligt med noget feedback. Det er jo en jungle med alle de muligheder af barnevogne og klapvogne der findes. Vi elsker altså også vores Emmaljunga barnevogn, men klapvognen passer desværre bare ikke til vores datter. Vi har kigget på Bugaboo Donkey’en, både pga. ekstra plads, men også fordi vi formentlig gerne vil have en mere på et tidspunkt. Om det bliver mens Frida stadig er i klapvogn eller når hun er ældre ved vi ikke, men så har vi en barnevogn, og skal ikke ud og købe en ny – igen. Hvorfor valgte i Buffalo og ikke Donkey?

 21. Anne - 28. marts 2017

  Det var så lidt, dejligt at kunne hjælpe ?
  Jeg kan faktisk ikke huske, hvorfor vi ikke valgte Donkey’en, måske bare fordi den er dyrere?
  Der er 3 år og 4 mdr. imellem vores piger, og vi brugte stadig klapvognen, da nr. 2 kom til verden. Godt nok var hun ved at være for lang til den, men når de er så store, så bliver kalechen alligevel aldrig brugt, så hun kunne sagtens sidde i den. Jeg er sikker på at havde vi haft en Donkey, så havde hun stadig siddet i den, selvom hun bliver 4 i næste måned (tror dog at hun er ved at veje for meget, i forhold til den anbefalede max vægt) ?
  Istedet for en søskendevogn, så har vi et søskende ståbræt, og det kan vi slet ikke leve uden, nu når vi ikke har den ekstra plads?

  1. Ja, den er jo lidt dyrere. Vi ved jo ikke hvornår vi får en to’er. Men hvis Frida stadig er klapvognsbruger giver det jo mening med Donkey’en. Derudover virker det også ret lækkert med den lille ekstra kurv. Jeg slæber ihvertfald altid helt vildt, synes jeg. Den fylder heller ikke meget mere end en almindelig barnevopgn, den er kun 3-4 cm bredere end den vi har nu. Lidt vildt! Ja, et ståbræt er et must, har jeg hørt! 🙂 God påske!

   1. Anne - 28. marts 2017

    I må have en donkey? Ej jeg havde ellers et billede på IG, med vores Buffalo, med to fulde indkøbsposer under, toiletpapir på siden (i “taskekrogen”), og pusletaske over styret (?), men har vist slettet det igen. Tror ikke at der er mange klapvogne der kan klare det (slet ikke Babyjoggeren, som alle bare anbefaler)?
    God påske til dig også ??

    1. Haha!! Wauw.. til sådan en omgang tror jeg Donkey’en ville være et hit 🙂

 22. Mai - 28. marts 2017

  Hej Mille
  Jeg ved ikke om det er for sent, men jeg skriver alligevel.
  Vi havde en City elite til vores datter, den har vi virkelig været glade for. Som kom lillebror 17 mdr senere og vi købte donkey. Den er så fantastisk!! De ligger rigtig godt og sover i den, jeg kan også se på markedet at flere af de andre mærker efterhånden kommer med dette sæde. Så mon ikke det er det nye? Kurven som man kan have på i mono for er genial, vi bor selv i byen og det er så rart når man handler og nem at have på den ene arm med varer og baby på den anden. Den kan også klikkes af uden baby vågner hvis denne skal sove videre. Og så er det bare en lækker kvalitet selve vognen har. Mange hilsner

  1. Hej Mai,
   Slet ikke! Vi har købt en Bugaboo Donkey, og vi ELSKER den allerede! Den kom i fredags og er allerede et hit. Frida har jo været for stor til Emmaljunga barnevognen men for lille til klapvognsdelen, så hun har ikke rigtig gide sidde/sove i den. Men NU sover hun længe og dejligt. Jeg er mega fan af den ekstra kurv. Genialt! 😀

 23. Cecilie - 28. marts 2017

  Hej Mille 🙂 Jeg skriftede over til klapvogn i forgåes, Emmajunga Duo kombi, som jeres 🙂 Det fungerer slet ikke for min datter 9 måneder og jeg. Vi er i fuldstændig samme situation som jer; Kbh, pladsproblemer, hun falder ned osv osv. – udover min kæreste ikke helt ser problemet (endnu..?..). Har lige læst alle 50 ish kommentarer, men vil virkelig gerne høre om I valgte rigtigt? Og hvorfor I valgte som I gjorde, og ikke nogle af de andre? Solgte I den anden? Og havd tænker du i forhold til barn nummer 2 – orker ikke en tredje vogn, når vi når der til? Er nu endnu en gang forvirret, og synes hele markedet er noget uoverskueligt … Håber du har tid og lyst til at svare, selvom temaet er et par måneder gammelt.

  1. Hej Cecilie,
   Øv altså, hvor irriterende med den klapvogn. Jeg har hørt fra flere, som har små børn, at Emmaljungaen bare er meget stor og klodset til de små poder. Øv, for vognen er udover det ellers ret god synes jeg. Vi valgte en Bugaboo Donkey. Vi kiggede på Donkey og Buffalo, men valgte altså en Donkey, fordi vi godt kunne tænke os nr. 2 barn tæt på Frida. Men bliver det ikke sådan (man ved jo ikke om det bliver nemt anden gang), så har vi dog bare den ekstra plads med kurven. Jeg ELSKER den lille ekstra sidekurv, det er så åndssvagt praktisk. Jeg kan se på mange andre mødre jeg kender, som enten har Bugaboo Buffalo eller andre klapvogne, hvor der “kun” er den ene kurv under vognen, hvor lidt plads de har. Alle har tasker og net hængende over “styret”, i siderne eller har rygsæk udover pusletaske osv. Man slæber jo altså bare med børn. Haha! Skulle vi ikke have et barn mere havde jeg dog nok valgt Buffalo, men det er mest fordi den er lidt bredere i sædet end Donkeyen og lidt højere. Men jeg elsker elsker elsker virkelig vores Donkey. Den fylder meget mindre end fx Emmaljungaen i bilen, også. Dobbelt win!
   Vi har solgt vores Emmaljunga til vores overbo, som venter barn om en måned. Så det var perfekt. Men tag ud og prøv de forskellige af. Det er nemlig en jungle, og alle har en mening om det. Det er kun dig og din kæreste der kender jeres behov og muligheder ift. plads, bil, barnets størrelse osv. Sæt jeres pige i klapvognen i de forskellige mærker, det gjorde vi fx. og der passede Donkeyen bare vildt godt til os. Frida både sidder og sover vildt godt i den. Eneste ulempe jeg har at sige, er at regnslaget er virkelig noget lort. Haha! Det er som om det er skrumpet, så der har vi købt et”universal-net” eller hvad man kalder det. Hehe..
   Pøj pøj med det!

 24. Maja - 28. marts 2017

  Hej Mille
  Nu er det godt nok lidt længe siden du har skrevet det her men prøver lige alligevel 🙂
  Jeg står i den situation at jeg vil skifte vores klapvogn ud. Har baby jogger city elite og kan ikke rigtig forene mig med den.. Synes det er super træls at jeg ikke kan se min dreng plus jeg synes den er alt for tilbagelænet…. Synes det har været rigtig spændende at læse med på alle forslagene 🙂
  Jeg ville lige høre dig hvad liggemålet i Bugaboo Donkey er? Og kan hjulene låses foran så den er lidt mere terrængående? Jeg går ad en grusvej når jeg henter i institution.. Jeg søger en klapvogn som også kan erstatte min barnevogn på ferier og familiebesøg da vi gerne ville have lidt mere plads i bilen men synes det er svært at finde en der opfylder alle mine krav 🙂

  1. Hej Maja,
   Husker ikke lige mål på Donkeyen, men det kan du helt sikkert finde på nettet. Jeg er vildt glad for vores klapvogn, den passer vores datter rigtig godt. Synes den er fin på både grus og alm. vej. Men du burde næsten finde en butik nær dig som forhandler Bugaboo, så du kan prøve den.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret