18. september 2019

Guide til din festplanlægning: Telt, mad, service, lyskæder, musik osv.

Min kære svigermor fylder 60 år her i oktober. Hun er et af de mest hjælpsomme mennesker jeg kender. Hun gør altid så meget for alle (os) andre, og nu er det altså blevet hendes tur til en ordentlig kærlighedsfest!

De seneste par år har været lidt ekstra stride, så hun skal forkæles til langt op over begge ører – med hendes familie og tætteste venner omkring sig. En aften hvor HUN er aftenens midtpunkt, uden at skulle tænke på alle andre. Hun skal bare slappe af, nyde og være.

Hun ved udemærket godt at vi holder fest for hende, for hun hader surprisefester. Men hun ved ikke præcis hvad der skal ske eller hvordan aftenen bliver. Hun ville rigtig gerne holde en fest, da hun aldrig har holdt en rund fødselsdag før, men overskuddet har slet ikke været der. Derfor har jeg fået lov til at tage styringen ift. planlægningen.

At holde en stor fest kan godt virke en smule uoverskueligt, for der er SÅ mange ting at holde styr på, og planlægningen kan være lang og besværlig. Heldigvis elsker jeg den slags, og jeg vil gerne være med til at gøre noget ekstra for hende. Gider man ikke, eller har man ikke overskuddet og tiden til at stå for festplanlægningen selv, kan man fx tage kontakt til diverse festarrangører. Her kan bl.a. nævnes By Cerise som er ret dygtige til den slags.

FESTPLANLÆGNING

Jeg har googlet løs, spurgt Jer om hjælp ift. HVOR man lejer telte, HVILKEN mad skal man spise, hvad for noget musik skal man høre (band/dj?) og alt det der. Jeg har samlet alle de forslag til diverse telte, serviceudlejning, kokke, musik osv. herunder.

Hvordan min svigermors runde fødselsdagsfest den ender vil jeg ikke afsløre endnu. Alt det skal jeg nok dele når festen er afholdt, men jeg er stadig ved at finde ud af de sidste ting til dagen. Men jeg kommer uden tvivl til at dele på min instagram og story, så hold øje der. Det går snart løs!

Men her er en samlet liste en slags ‘guide til din festplanlægning’ med alle de gode forslag og tips, som jeg har fundet og fået af mange af Jer. Måske du selv skal, eller kender nogen der skal, holde en større fest snart? Bryllup, rund fødselsdag, konfirmation, dåb, reunion, firmafest el. lign.?

Er der noget du synes der mangler? Så smid gerne en kommentar til indlægget, så får jeg det tilføjet med det vuns 🙂 Tak!

Luksustelte
tv. Luksustelte / th. Nordsjællands festudlejning

TELTE

 • Luksustelte.dk – Det var klart dem her de fleste af jer anbefalede. De udlejer både telt, borde, stole, lyskæder og hele baduljen. De har nogle ret fine telte og kommer både og sætter op og tager ned.
 • Nordsjællands festudlejning – Har nogle virkelig fine iglo-lignende telte. Min veninde brugte dem til sit bryllup for nogle år siden, meget stemningsfyldt. Her kan du også leje borde, stole, service osv.
 • Lej1partytelt.dk – Masser af fine telte, lyskæder, lysekroner, rispapirlamper, rød løber, trægulv og meget mere.
 • Amager Teltudlejning
Rødder

MAD TIL FEST

 • Chefmade.dk – Det her koncept må I næsten kende. Chefmade sørger for at bringe restauranterne ud til dig, i dit private hjem. Ret smart!
 • Rødder: Det her var klart den der blev anbefalet aller mest! Godt, økologisk og ikke noget forfinet. Ser så lækkert ud!
 • Dinner & Drinks – Enkel og lækker mad.
 • Chef at Home – Frederik Sundberg kommer hjem til jer privat og laver lækker mad. Har fået ham anbefalet af min gode veninde, og han laver super mad til fornuftige priser. Han har arbejdet på forskellige restauranter, bl.a. Restaurant Rebel, Nimb brasserie, SommerPony (Hotel Nordlandet) og Den røde cottage.
 • Italien Street Treats – Autentisk italiensk mad. Her kan man leje foodtrucks. Til det lowkey arrangement, hvor man ikke nødvendigvis behøver tallerkenservering. Men de gør sig også i catering.
 • Kant & Smag – Gode råvarer og mad fuld af indtryk. dKantsmag laver den intime middag for 10 gode venner eller store arrangementer og receptioner med 200 gæster. Drives af Jesper Frøsig der som 16-årig startede i lære som kokkeelev hos Claus Holm, og har i den forbindelse haft sin faste gang på fynske slotte og herregårde sammen med den fynske kokkeelite. Lokalt og kvalitet er to af Jespers nøgleord.
 • Gas op – Gas Op dukkede også op flere steder i folks anbefalinger. Så det må være godt når flere anbefaler det. Lækkert ser det ud!
 • 506 – Blev ligeledes nævnt en del gange.
 • Rickys køkken (skulle være vanvittigt godt)
 • Anton’s
 • GastroP – Det er en af mine følgeres mand, som arbejder som kok i Göteborg. Trods lokationen, så er alt muligt sagde hun. Så nu vil jeg alligevel dele GastroP, som lyder virkelig lækkert!
A table story – fra vores eget bryllup i laden!
Karens Cph

SERVICEUDLEJNING

Der findes efterhånden en del serviceudlejningsfirma der tilbyder unikke og personlige borddækninger. Firmaer som hjælper dig med at dække et smukt og personligt bord, uanset om det er til bryllup, konfirmation, barnedåb, rund fødselsdag eller bare en middag for dine nærmeste.

For nogen er borddækningen totalt underordnet, hvor for andre (mig selv inkl.) er det med til at skabe rammer og stemning for en stor begivenhed. Jeg tror på, at en middag bliver bedre, hvis omgivelserne er “pakket pænt ind”, er personlige og imødekommende, at det bliver præsenteret indbydende og lækkert.

At bordet er dækket flot og indbydende synes jeg er en vigtig faktor, ligesom man også gør sig umage med andet pynt som blomster, balloner, dug og alt det. Den er bestemt ikke vigtigt for alle, men for nogen (mig inkl.) er den. Det er jo helheden i hele arrangementet, ligesom man pakker en gave flot ind eller klæder sig pænt på når man skal til fest.

Jeg har samlet nogle af de serviceudlejningsfirmaer, som leverer en ekstra særlig oplevelse. Måske du kan finde god inspiration til din næste fest.

 • A table story – De er ikke til at komme udenom, og med god grund. For Trine og Mette der står bag virksomheden ER virkelig nogle dygtige damer. Du har garanteret hørt om dem, men hvis ikke kan jeg kort fortælle at A table story tilbyder det smukkeste service – om det er til fest eller en mindre komsammen. Alt er muligt! Man lejer al service og kan selv stille op, eller også kommer de ud og hjælper med den del. De har derudover også en virkelig dygtig blomsterdekoratør tilknyttet, Anne-Katrine Fuglsang, som man også kan booke. Så tryller hun med alt hvad der hedder blomster – og hun er virkelig dygtig! A table story kan om nogen skabe en magisk stemning. Vi brugte selv A Table Story til vores bryllup for to år siden, og jeg har ikke fortrudt et eneste sekund. Det var bare med til at give en personlig og magisk stemning! Se mange flere inspirerende borddækninger på deres instagram-profil @atablestory
 • Karens Cph – Et nyere serviceudlejningsfirma som også laver nogle fine og personlige opdækninger med en bæredygtig tilgang. Det er meget forfriskende og tiltalende med referencer fra gamle dage. Jeg er vild med de farvefine keramikskåle, det gamle bestik og de mange farver. Deres sortiment består af keramik fra danske keramikere, mundblæste glas og lækre vintage fund. Ligeledes arbejder de med blomsterbindere, der bruger årstidens blomster eller økologiske blomster. Virkelig fint! Se flere billeder på deres instagram.
 • Nor Table – Hos NorTable får man serviceudlejning og borddækning i den mere nordiske stil. Det er meget æstetisk og alt er nøje udvalgt, men kan kombineres på kryds og tværs efter ønske. Kender dem ikke udover anbefalinger fra Jer, men det sr jo fint ud.
 • fsu.dk – Fyns festudlejning – lidt mere almindelig service. Hvide tallerkener, helt plain glas og bestik. Det kan jo også noget med den rette opdækning, blomster, dug og servietter. Så det er en smagssag hvad man er til.
Balloner fra Partyinabox.dk / Skilt fra Creative Wood

BLOMSTER & DEKORATION

Skal der pyntes fint op med balloner, lyskæder og blomster til dagen? Det hele er med til at give en god stemning. Herunder har jeg samlet nogle af dem som jeg selv kender og har anvendt, og andre er blevet anbefalet af Jer.

 • Stalks & Roots – De lavede blomsterne til vores bryllup. Brudebuket, blomster til bordne eog de store oliventræer langs bordene i laden.
 • A table story – de har en sindssygt dygtig blomsterdekoratør tilknyttet, som kan hjælpe med blomsterdekorationer og blomster til bordene.
 • Feststemning – Hos Feststemning finder du alt fra balloner, kagepynt, bordpynt til temafest og andre festartikler. Derudover har xx en grøn profil, som du kan læse mere om her.
 • Party in a box – Mest til børnefødselsdage MEN åbner snart op for mere end det. Man kan skrive en privatbesked og spørge om køb af balloner fx. Hun ahr et hav af fine sager, som ikke kun er børnerelateret.
 • Creative Wood – Laver de fineste bordkort, skilte og pynt i træ & akryl. Se meget mere god inspiration på deres instagram-profil.
 • Wood by Laa – Endnu en fiks virksomhed der laver fine festartikler i træ. Wood by Laa har et bredt sortiment af bordkort, velkomstskilte, bordnumre, bordplaner, menukort, caketoppers, drinksskilte mm, samt specialdesigns efter kundens eget ønske.
 • Diskokugle – En virkelig god idé til at skabe stemning til en fest og det er slet ikke så dyrt som det umiddelbart lige lyder. Vi lejede en 100 cm diskokugle til vores bryllup (den du ser på billedet ovenfor). Den skrev jeg meget mere om i dette indlæg – der kan du finde priser, udlejning osv.
Båndsalat

BANDS OG DJ’S

Jeg har fået SÅ mange gode bud på, hvad der lyder til at være, gode bands og dj’s. Det kan være ret svært at navigere i uden referencer.

Men her er en god og lang liste med gode bands og DJ’s, som mange af Jer har anbefalet – og som mange af jer har brugt til jeres bryllupper, runde fødselsdage eller har hørt hos andre store fester I har været til.

De fleste kan man finde på Facebook og Youtube, hvor man også lige kan give dem et lyt. Der er MANGe gode altså! Har forsøgt at linke til de fleste. Men eller små I selv lige i gang på google. Hehe..

BANDS

DJ’S

 • Simon Stenspil
 • Amanda Baun (DJ)
 • Anders Rømer
 • Mikael Gjøl
 • Musikdj.dk
 • Christel Pixi
 • Nicolaj Strand
 • Henrik Milling

Kommentarer

 1. Hej! I love your blog! I am new in Denmark and am marrying a Danish man, and we both live in Copenhagen. I am so inspired by your wedding venue and was wondering where that is- and if you have any recommendations for nice outdoor locations for weddings!på forhånd tak!!

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret