Kategori -
22. marts 2017

Gensyn med kendt Nanna Ditzel mønster

Nanna Ditzel (1923-2005) er kendt som The Grand Old Lady i skandinavisk design. Med sine møbler, tapeter og tekstiler klædte hun rummet på med funktionel formgivning, der udforskede de menneskelige relationer, og intet møbel står vel mennesket nærmere end sengen. Her tilbringer vi godt en tredjedel af vores liv, og det kalder på holdbart design med høj æstetik. Dette forår løfter JUNA derfor dynen for en ny kollektion ‘Komet’, som er en kollektion bestående af sengetøj, håndklæder, bruseforhæng, dug og servietter.


Tekstildesign var et område som Nanna Ditzel holdt specielt meget af at fordybe sig i – både som selvstændigt produkt og til de mange boligserier, som hun designede gennem tiderne. I bedste Nanna Ditzel stil skabte hun en række mønstre, der tåler at blive brugt og udfoldet på mange produkter og materialer igen og igen. Bl.a. det smukke Komet mønster, som Juna nu relancerer i tidens farver på produkter til spisestue, soveværelse og badeværelse. 
Nanna Ditzels elegante design ‘Komet’ fra 1964 består af små trekanter, som sammen danner større polygoner. Et design, der har inspireret Junas designdirektør David Andersen i sit arbejde med Nanna Ditzels store designarkiv. Her bemærkede han Komet-mønstret på en smuk kjole, som Nanna Ditzel blev fotograferet i til et bryllup i 1966. Ud fra en stofprøve fra kjolen skabte han Juna-kollektionen: Komet.
Der er næsten noget hypnotiserende over mønstret, ikke?
Komet-produkterne forhandles eksklusivt hos Inspiration fra primo april 2017.


Billede og info: Geelmuyden Kiese

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret