15. marts 2019

Flad for en 5’er, papkassehuler, flytterod og kærestesavn

Jeg har været hjemme med Frida et par dage, og får ærligt ikke præsteret meget andet end at være mor. Hun har haft noget øjenbetændelse, nældefeber og feber. Vi har været frem og tilbage mellem lægen og apoteket disse dage. Hun har været ekstra pjevset, og det eneste der har virket har været Baby Shark på “jutuuuub”.

“Baby sjak du du du baby skjak du du du…” Hvis jeg skal høre den sang én gang mere, så river jeg fanme hovedet af mig selv! Hold kæft den er træls. Men ak! Barnet elsker den, hun står og laver haj-mund fagter med hænder og arme, tramper med benene og griner. Så i med ørerpropperne hos mig, for det kan jeg jo heller ikke stå for! Bare det mindste smil hos hende, så er jeg glad.

Om TO UGER sker det!

Vi har bygget hule af flyttekasserne, sunget “Baby shark” 1000 gange, været ude og gå, været på legeplads, handlet (kommer IKKE til at savne at skulle op til 4. sal med både bleer, poser og barn på armen. jf. billede ovenfor! Man føler sig altså lidt som en supermom på de dage. Ha!), lavet mad, tegnet, leget med modellervoks, været i karbad, set tegnefilm og hvad man nu ellers laver med et barn på 2 år og snart 10 måneder.

Vi løber stærkt herhjemme for tiden. Ekstra stærkt! Vi flytter jo om TO UGER! Jeg begriber ikke tiden er fløjet sådan afsted. Men det er den. Og vi flyver jo bare med… det er noget underligt noget med den tid. Jeg har skrevet om det mange gange før, men TID er altså en underlig størrelse. Jeg bliver altid overrasket når den står der og ånder mig i nakken. “Hallo Tid! Giv mig lige 5 minutter, tak!” Åh!

Nå, men flyttekasserne bliver langsomt fyldt op, vi prøver at organisere, rydde ud, sælge ud og smide ud. Vi vil helst kun have de helt basale ting med i huset, så der bliver lavet en ordentligt sortering! Det fylder jo helt vanvittigt sådan et hjem. Utroligt hvad man får samlet sammen gennem tiden. Men det er egentlig også en utrolig god øvelse til at få ryddet op og ud på. Vi har jo egentlig slet ikke brug for SÅ mange ting. Vi kører “toss, keep, sell” herhjemme disse dage.

Visuel flytning med tegninger

Jeg tænker at vi tager Frida med i hele processen når vi skal pakke hendes ting, så hun er med hele vejen. En rolig og ny start er vigtig, og jeg tror de små forstår og oplever meget mere end vi lige tror. Der kommer helt sikkert en før/efter-reaktion, uanset hvor smooth vi prøver at gøre det.

En sød læser gav mig et godt tip til flytning med små børn (rådet kom hjerteligt fra hendes egne mange flytte-erfaringer med så børn). Når Fridas værelse, legetøj og bamser skal pakkes ned, så skal vi tegne på papkasserne.  Først noget med at simulere den nuværende bolig og så tegne en flyttebil og papkasser nedenfor, og så ligesom en rute hen til det nye hus, for på den måde kan de få en bedre forståelse for hvad der skulle ske, da det bliver mere visuelt for dem.

Jeg ved ikke om Frida stadig er lidt for lille, men jeg tror faktisk hun ville få gavn af det. Så det råd vil jeg tage til mig. Det kan vel ikke skade noget, og om ikke andet, så får vi en hyggelig stund ud af det samtidig med at vi pakker ned. Måske I også kan bruge det, hvis I står i samme situation og skal flytte med små børn?

Flad for en femmer

Men for at være ærlig.. vi orker ikke så meget lige for øjeblikket. Vi er sgu brugte. Helt flade! Som Lasse så fint sagde i morges: “Jeg føler mig som Bennys bil fra Olsen Banden, der altid løber tør fordi han kun fylder på for en femmer!” Haha! Jeg kunne ikke lade være med at grine. Det var sgu lit sødt, og meget rigtigt. Vi får ikke nok søvn, vi spiser dårligt, tænker for meget, føler ikke rigtig vi slår til nogen steder og så savner vi hinanden… Vi står op, hjulene kører derud af, hjem, spise, i seng.. forfra! Ingen tid til omsorg og kærestetid.

Lasse knokler derud af med sit nye firma, som OGSÅ skal stå klar med leveringer om TO UGER. Samtidig med vi flytter. Ja, måske lidt dumt at det ligger oveni hinanden, men det var altså den mulighed der bød sig. Så han løber, om nogen, rigtig rigtig stærkt. Puha! Stakkels mand. Så jeg forsøger egentlig bare at holde hjulene kørende på hjemmefronten, så han ikke skal bakse med det også.

Men ikke desto mindre er det liiiiiidt ekstra stramt og travlt for øjeblikket, med både tidsmangel, søvnmangel og “kærestetidsmangel”. I går var Lasse seeeent hjemme, spiste lige hurtigt med os og så puttede han Frida.. Og sig selv. Haha! Han vågnede først i morges. 11 timers søvn! Han er helt brugt. Så jeg lod ham sove! Jeg fik clearet hytten i mens, fik stenet lidt ligegyldigt tv og så direkte på hovedet i seng. Gab!

Jeg er virkelig træt, sådan helt ind til benet. Men sådan er det jo lidt i perioder! De næste to uger bliver helt sikkert en smule overvældende og “for meget”, men jeg husker på, at det bare er for en periode. Det hjælper på det! Nu rammer vi snart ægte forår, havedyrkning og ny by, hvor vi rigtig kan komme på plads, få ro, luft og græs mellem tæerne. Det bliver godt! Det bliver skiiiiiide godt, Egon.

God weekend!

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret