Kategori -
11. juli 2018

Ferie i Danmark – vores rute

I weekenden drager vi afsted på ferie. Vi skal på “Danmarks Tour” rundt i vores smukke land. Først ville vi køre hele vejen til Nordjylland og så tage den ned langs vestkysten og slutte af i det sydfynske øhav, men vi kunne ret hurtigt konkludere at tiden ville blive knap med “kun” to ugers ferie, og med alt det vi gerne ville se og opleve. Derfor måtte vi begrænse os – så vi skar Nordjylland fra. Der er vi kommet rigtig meget og har set det meste deroppe, og vi kan altid drøne derop i mine forældres lejlighed.
Så vi satte os ned og fik planlagt en god rute, som både indebærer at se og opleve en masse nye byer og steder i Danmark, som vi aldrig har besøgt eller oplevet før. Andre steder, der har det passet med at venner eller familie er i området, så vi kan hygge og hænge lidt ud med dem. Win-win!
Jeg glæder mig SÅ meget til den her tur. Tror det bliver helt vidunderligt. Vi tiltænker at filme løs fra hvert sted så I kan komme med. Så stay tuned!

Vi skal afsted i to uger, og vore rute ser således ud:
Vejle: Vi starter i skønne Vejle, hvor vi gerne vil opleve både Fjordenhus, Bølgen og Givskud Zoo. Vi har en enkelt overnatning, så håber vi kan nå det hele.
Fjaltring: Vores gode veninde Louise er fra lille og skønne Fjaltring. Det ligger helt ude ved Vesterhavet. Der er SÅ hyggeligt, roligt og den smukkeste natur! Her har vi lejet et lille sommerhus med to overnatninger, og så skal vi bare på stranden, hygge og nyde naturen.
Vedersø Klit: Også her har vi et vennepar (der lige har fået lille Harald på 5 uger) der er i sommerhus. Her har vi også to overnatninger, og dagene bliver som Frida og Harald bestemmer det. Ha! Men vi gad godt opleve Julie Stavads smukke udstilling “Stille stykke, lille mund” på Holstebro Kunstmuseum.
Blåvand: Her er Lasses onkel og tante i sommerhus, så vi har lejet os ind på Hvidbjerg Camping. Her skal vi også bare hygge os, opleve Blåvand og nærområdet.
Ribe: Vi skal bo på det fineste hotel ‘Sælhunden‘ lige ned til Ribe Å. Jeg glæder mig sådan til at opleve den smukke gamle by. Jeg har været der én gang før på studietur i folkeskolen. Det må have været i 6. eller 7. klasse. Vi skal til Fanø eller Rømø og opleve vadehavet, spise fisk og nyde den gamle smukke by.

Mellemstop ved Sønderborg og Als

Ærø: Jeg glæder mig SÅ SÅ SÅ meget til at opleve Ærø.Vi skal bo på det mest vidunderlige hotel, som jeg glæder mig til at fortælle jer meget mere om. Jeg har været på Ærø en gang for maaaaange år siden, i en enkelt weekend, hvor vi besøgte en skolekammerat fra efterskolen. Men der handlede det mest om druk og drenge, så kan ærligt ikke huske så skide meget fra øen. Ha! En fra min mødregruppe og hendes mand og dreng kommer også til Ærø den uge vi er der, så vi skal helt klart lige nå at spise en is sammen. Juhu!
Svendborg: Vi slutter af i Svendborg. Flere har anbefalet restauranten Resumé, så det vil vi se om kan lade sig gøre. Jeg gad også godt forbi Valdemars Slot og se det, og så skal vi opleve byen, historien og måske et besøg på Naturama.

Vi har googlet løs og fået anbefalet en hulens masse gode steder, restauranter, steder at bo, ting at opleve og meget mere. Så jeg glæder mig HELT vildt til at opleve det hele, og ikke mindst få dokumenteret en masse til jer på Instagram og Instastory. Lasse tager sit surfudstyr med, så der skal naturligvis også surfes, hvis der er god vind. Lad os krydse fingre for ham, at der er god vind.. bare nogle dage! Han elsker det skidt 🙂
Sidder du med et godt tip til et godt sted at spise, shoppe, opleve til en af de ovennævnte byer, så smid endelig en kommentar til mig herunder indlægget.

Kommentarer

 1. Trine - 11. juli 2018

  Jeg er født i Ribe, og mine forældre bor lige i nærheden af slotsbanken. Det er SÅ hyggeligt at være hjemme og besøge dem. Hvis I skal vælge mellem Rømø og Fanø, synes jeg, I skal tage til Sønderho på Fanø. Spis gerne frokost eller eftermiddagskaffe på hyggelige Sønderho Kro. Rigtig god ferie til jer 🙂

  1. Hvor skønt. Der er så fint i Ribe!!
   Tak for tip! De her noteret. Tror også jeg hælder mest til Fanø. Har en veninde derfra, så hun taler naturligvis også enormt godt om øen. God sommer til dig! ❤️

 2. Mathilde - 11. juli 2018

  I Vejle kan I sagtens nå Fjordenhus og Bølgen på en times tid – det er lige ved siden af hinanden. Min mor bor i Bølgen, så jeg kender området ret godt ? Hvis I er der omkring frokost- eller aftensmadstid, så kan I evt. spise på Remouladen. Navnet er frygteligt, men manden er go’ – fx er deres stjerneskud virkelig godt. Og børn er meget velkomne – de har højskole. Nede foran Remouladen er der en sjov vandlegeplads ?
  Har I lidt ekstra tid, kan I evt. gå ud langs Strandvejen til Skyttehuset og se Bølgen derfra. Der er en isbod derude og en dejlig have også med en rigtig fin legeplads.

 3. Tanja - 11. juli 2018

  Hvis I er til arkitektur (og lidt LEGO) så kan jeg varmt anbefale LEGO House i Billund – en oplevelse for både børn og voksne. Det ville jeg personligt foretrække fremfor Givskud Zoo.

 4. Tanja - 11. juli 2018

  Kan også anbefale en frokost på restaurant Remouladen i Vejle, som ligger på havnen lige midt imellem Fjordenhus og Bølgen. De har også børnemenu og farveblyanter, så der er plads til alle.

 5. Hej fine Mille!
  Hvis I får tid, så tag forbi Henne Mølleå Badehotel og spis frokost. PH designede det i 1936, og det er noget så fint! Helt sikkert noget for en indretningsconnaisseur som dig, tænker jeg.
  God ferie!
  /Sarah

  1. Wow hvor er du god Sarah!! Tusind tak for fine tips. De er hermed noteret! Skal helt sikkert forbi det badehotel, det lyder skønt. Rigtig god ferie til dig også ☀️

 6. Rita - 11. juli 2018

  I Svendborg kan det anbefales at sejle en rundtur med skibet Helge, hvor man virkelig ser den smukke kyst, og Valdemars Slot ⛴ Svendborg havn skal man give sig selv lov til at slentre hen ad, få en kaffe på kammerateriet (eller en drink?).
  Og så blir jeg i tvivl om Fyn Rundt er i gang når i kommer herned, for så vil det myldre med gamle smukke træskibe, som giver havnen dét Xtra ??
  Jeg er desværre ikke længere opdateret på spisesteder, Resume skulle være godt, og en brunch på Under Uret er altid lækker ? Gode klassiske retter finder man på Svendborgsund ved havnen.
  Strandtur ved Christiansminde ??hvor der er en fin legeplads.
  Håber i får en vidunderlig ferie ☀️

  1. Hvor er du god Rita! Sådan nogle gode tips. Tusind tusind tak fordi du tog dig tid til at dele herinde ? Rigtig god sommer til dig!

 7. Gitte - 11. juli 2018

  Holstebro er min hjemby? Kan klart anbefale en tur gennem vores hyggelige gågade – husk også at kigge op og se nogle af de fine gamle huse – og så kommer I lige forbi det gamle rådhus hvor Maren (Giacomettis kendte skulptur Kvinde på kærre) står. Frokost på Sprød kan også anbefales??? God ferie – jeg nyder pt. min i USA?

 8. Christina - 11. juli 2018

  Åh hvor lyder det bare som den fedeste ferie I skal på. Nok så dejligt det kan være at komme udenlands, nok så vidunderligt er det altså at feriere hjemme i DK, når vejret er som nu.. så er vores land altså bare smukt 🙂
  Jeg har desværre ikke udforsket det jyske særlig meget selv – men vil dog alligevel anbefale et stop ved Vejle Fjord (kur og spa hotel), som er det flotteste eventyrs-agtige slot/hotel, med en lækker udsigt til fjorden. Måske ikke så børnevenlig en oplevelse, men er sikker på dig og din mand vil komme tilbage for at få et spaophold på Vejle Fjord, hvis I tog et smut forbi 🙂
  I må have en rigtig skøn tur, glæder mig til at følge med på Insta.

 9. Louise Klokholm - 11. juli 2018

  Hej Mille, i Vejle skal i drikke en (is)kaffe hos madam blå! Lille hyggelig “cafe/butik” placeret i gågaden med nogle siddepladser udenfor. Lige til en kaffe og kage;) i Svendborg skal i da tage frokost på Børsen som er min faster og onkels sted:) Børsen, fat bobs, face inn, ss Martha og John Mogensen stue i ét. De to sidste kan man vist ikke bare besøge men hvis i siger hvornår kan jeg måske sørge for et lille kig? God tur!!!

  1. Hvor er du sej Louise. Man kan altid regne med dig! Fantastisk med Svendborg. Jeg smider sig lige en sms ?

 10. Louise - 11. juli 2018

  Jeg ville helt klart også vælge Fanø frem for Rømø. Vi var på Rømø forrige sommer og det skuffede desværre en del.

  1. Tap for tip! Jeg tror umiddelbart også det ender med Fanø. Min veninde er derfra, og med små børn anbefalede hun også Fanø. Så kan det blive Rømø næste gang ?

 11. Ane - 11. juli 2018

  Jeg håber du vil komme med en guide til de byen I besøger, jeg glæder mig til at følge med! Svendborg er SÅ dejlig, ta et smut til Christiansminde og kør rundt på Tåsinge der er så smukt og så har de en af danske bedste minigolfbaner ? Ha en vidunderlig sommer

  1. Det kan du tro jeg nok skal lave… med video til hvert sted ? Tak for gode tips!! De er noteret! Ha’ en fantastisk sommer.

 12. Rikke - 11. juli 2018

  Isen på Ærø skal I spise hos Aroma Is på Ærøskøbing Havn. De laver verdens BEDSTE is ? (hvilket er ret farligt, når man bor lige ved siden af ?) Ellers nyd en gåtur i hyggelige Ærøskøbing og en tur til Vester Strand, som er meget børnevenlig. I Marstal finder I søfartsmuseet, som absolut er et besøg værd – også med børn.
  Som en af de andre også nævnte, så er der Fyn Rundt for bevaringsværdige skibe i denne uge. De anløber Ærøskøbing onsdag d. 25 og samtidig holder byen Gamle Dage. Det bliver en fest ?

  1. Hej Rikke. Tak for gode tips. Vi nåede simpelthen aldrig is hos Aroma, selvom vi forsøgte af tre omgange. Haha! Der var SÅ lang kø. Og med en to-årig på slæb var det ikke liiiiige dér i ken vi gad bruge vores tid. Så den har vi til gode! Vi så de store flotte træskibe – både i Ærøskøbing og i Svendborg. Simpelthen så flot!! Alene derfor en god idé at planlægge sin rute udfra det. Ha! Håber du har nydt sommeren.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret